FairLife: Νοέμβριος, μήνας Ενημέρωσης για τον καρκίνο του πνεύμονα

Date:

Share post:

Η FairLife L.C.C., υπό την Αιγίδα της ΚΕΔΕ, του Δήμου Τρικκαίων, της ΕΟΟΑ και της ΕΟΠ., εγκαινίασε στις 6-7.11.201 στα Τρίκαλα έναν νέο θεσμό τα «Ασκληπιεία εν δράσει- Η πολιτιστική κληρονομιά της υγείας» συνδέοντας σημαντικά μνημεία της αρχαίας πολιτιστικής μας κληρονομιάς που αφορούν στην ιατρική με τη φυσική άσκηση (περίπατος, τρέξιμο, ποδήλατο, κ.ά), τον υγιεινό τρόπο ζωής και διατροφής, τα οποία είναι εξίσου σημαντικά όπως και η πρόληψη για την υγεία μας.  

Η «FairLife L.C.C., ο πρώτος μη κερδοσκοπικός οργανισμός για τον καρκίνο του πνεύμονα στη χώρα μας, όλο τον Νοέμβριο, μήνα Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του πνεύμονα θα βρίσκεται #en_drasi στο διαδίκτυο, προσπαθώντας να ευαισθητοποιήσει την Πολιτεία και το ευρύτερο κοινό. Η  πρόληψη του Καρκίνου του Πνεύμονα με συγκεκριμένες εξετάσεις και η έγκαιρη διάγνωση σώσει ζωές. Παράλληλα με δράσεις προβάλει τη σημασία της φυσικής άσκησης και της ψυχικής υγείας ως προϋποθέσεις για την πρόληψη και τη διατήρηση της ευζωίας. 

Όπως ανέφερε ο Δημήτρης Παπαστεργίου, Δήμαρχος Τρικκαίων και Πρόεδρος ΚΕΔΕ: «Στα Τρίκαλα, την πατρίδα του Ασκληπιού, όπου η ευζωία και η θεραπεία αποτελούν πυλώνες της σύγχρονης ιατρικής, η πρωτοβουλία της FairLife μάς βρίσκει ενεργούς συμπαραστάτες. … Δίνοντας έμφαση στην πρόληψη, δίνουμε χώρο στη ζωή. Στηρίζουμε την προσπάθεια της FairLife, ενεργοποιούμε κάθε θετική συνεργασία και μαζί με τους πολίτες, τους φορείς, τους εθελοντές, δημιουργούμε ένα μήνυμα που αφορά όλους μας. Ενώνουμε τις φωνές μας, πραγματοποιούμε δράσεις ουσίας, προωθούμε τα μηνύματα που όλους και όλες θα μας οδηγήσουν σε καλύτερες συνθήκες ζωής, σε ευαισθητοποίηση, σε εγρήγορση. Μαζί στην πρόληψη, για να είμαστε μαζί στη ζωή!» 

Τις εκδηλώσεις εμψύχωσαν οι Brand Ambassadors της FairLife L.C.C. Νίκο Μαγγίτση και Κική Τσακαλδήμη, υποστήριξαν με την παρουσία και τη συμμετοχή τους τοπικοί αθλητικοί φορείς (Σύλλογος Ορειβασίας Χιονοδρομίας Τρικάλων, Σύλλογος Δρομέων Τρικάλων, Ποδηλατικός Σύλλογος Δρομέων) η μαθητική κοινότητα και πλήθος πολιτών. Οι εταιρείες  Όμηρος ΑΕΒΕ, Βιολάντα, οι φαρμακευτικές εταιρίες Amgen, AstraZeneca, Pfizer, Roche, Takeda και το Metropolitan Hospital συνέβαλαν με την ευγενική χορηγία τους στην υλοποίηση των εκδηλώσεων. 

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν στις 6.11.21 με την ολοκλήρωση και παρουσίαση  graffiti στο 4ο Γυμνάσιο Τρικάλων «Γεώργιος Σεφέρης» με τίτλο « Η Ζωή να κόβει την ανάσα» από τον Αλέξανδρο Κισκίνη. Στόχος της εικαστικής παρέμβασης, συνεχίζοντας μια σειρά νεανικών αντικαπνιστικών εκστρατειών της FairLife L.C.C., είναι η ευαισθητοποίηση της μαθητικής κοινότητας για τις επιπτώσεις του καπνίσματος στην υγεία. 

Στη συνέχεια στο Μουσείο Τσιτσάνη πραγματοποιήθηκε ανοιχτή εκδήλωση ενημέρωσης με τη  συμμετοχή των Ambassadors της FairLife L.C.C.  Νικόλαου Μαγγίτση και Κικής Τσακαλδήμη, οι οποίοι ενέπνευσαν τους παραβρισκομένους με τις προσωπικές τους ιστορίες, τα επιτεύγματα και τη θέλησή τους. Οι δυο τους, μίλησαν για τη σημασία της επιμονής, της υπομονής, της προσπάθειας ως στοιχείων απαραίτητων για την επίτευξη ενός στόχου, σε συνδυασμό με την ανάγκη της υγιεινής ζωής και της άθλησης. Νωρίτερα, ο αντιπρόεδρος του μουσείου Τσιτσάνη Μιχάλης Λάππας και η αντιδήμαρχος Εφη Λεβέντη, υποδέχθηκαν το οργανισμό και τους προσκεκλημένους στην πόλη του Ασκληπιού, που υλοποιεί και το αντίστοιχο project.  Η κ. Πατέλη αναφέρθηκε στην ουσία των εκδηλώσεων, που στόχο έχουν να αναδείξουν τη σημασία της πρόληψης και της υγιεινής ζωής. Τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε ο ειδ. συνεργάτης του Δ. Τρικκαίων, κ. Χάρης Καλλιάρας.

Η πρώτη ημέρα ολοκληρώθηκε με τη φωταγώγηση με το λευκό χρώμα ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του πνεύμονα  της γέφυρας των Τρικάλων.

Στις 07.11.21 στις 10.00 με αφετηρία το Ψηφιακό – Πάρκο Ασκληπιείο στο Πρίνος Δ. Τρικκαίων εγκαινιάστηκε ο νέος θεσμός των «Ασκληπιείων εν δράσει» με διαδρομή πεζοπορίας 6.5km  με την καθοδήγηση του Συλλόγου Ορειβασίας Χιονοδρομίας Τρικάλων, διαδρομή τρεξίματος 10km με τη συμμετοχή του Συλλόγου Δρομέων Τρικάλων και διαδρομή ποδηλασίας 24,4km με τον Ποδηλατικό Σύλλογος Τρικάλων. Με σύνθημα «Στηρίζουμε όσους νοσούν, θυμόμαστε όσους έφυγαν!» και «Η ζωή να κόβει την ανάσα, όχι ο καρκίνος του πνεύμονα!» διακεκριμένοι αθλητές, όπως ο Πρωταθλητής Ευρώπης και πανελλήνιος πρωταθλητής ποδηλασίας για 7 φορές Ζήσης Σούλιος, μαθητές και πλήθος Τρικαλινών έδωσαν το μήνυμα ότι η πρόληψη και η φυσική άσκηση είναι τα όπλα μας ενάντια στον Καρκίνο του Πνεύμονα. Τους ευχαριστούμε από καρδιάς. 

Ο Δήμαρχος Τρικκαίων και πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Παπαστεργίου, σε δηλώσεις του αναφέρθηκε στη σημασία της προώθησης της φυσικής και υγιεινής ζωής, με φόντο το Σχέδιο Ασκληπιός και σε τη συνεργασία με τη Fair Life για ένα τόσο σημαντικό μήνυμα,  καθώς είναι σημαντικό «Η Ζωή να Κόβει την Ανάσα».

Αναμνηστικές πλακέτες επιδόθηκαν , στον Δήμαρχο Τρικκαίων Δημήτρη Παπαστεργίου, στον εκπρόσωπο και επί χρόνια αντιπρόεδρο του ΣΟΧΤ, Σωτήρη Καραμάλη, στον πρόεδρο του Συλλόγου Δρομέων Τρικάλων Βαγγέλη Διβάνη και στον πρόεδρο του Ποδηλατικού Συλλόγου Τρικάλων Ηλία Ζηντζιόβα.

H πρόεδρος της FairLife L.C.C., Κορίνα Πατέλη-Bell, αναφερόμενη στις δράσεις τόνισε «Θεωρούμε ότι η υγεία είναι η κατάσταση της πλήρους σωματικής, ψυχικής και κοινωνικής ευεξίας και όχι η απουσία της αρρώστιας ή της αναπηρίας. Η υγεία πρέπει να γίνει καθημερινή πράξη ζωής μέσα από την ήπια άσκηση, τη γυμναστική, τη σωστή διατροφή, την επαφή με τη φύση, τη χαλάρωση, τον ύπνο, τις υγιείς κοινωνικές σχέσεις, τη δημιουργικότητα, όπως πρότεινε πρώτος ο Ασκληπιός και οι ιατροί στην αρχαιότητα. Όλα τα παραπάνω είναι μέσω πρόληψης αλλά και ίασης κάθε αρρώστιας».

Παράλληλα εθελοντές, συνεργάτες και φίλοι ένωσαν τις φωνές τους διαδικτυακά στέλνοντας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το δικό τους μήνυμα. Μέχρι το τέλος του μήνα η FairLife θα #en_drasi προωθώντας διαδικτυακά το μήνυμα της ευζωίας, αλλά και μιας ολιστικής προσέγγισης της υγείας, την οποία ακολουθούσαν οι ιατροί της αρχαιότητας, ως όπλο για τη πρόληψη και τη φροντίδα του καρκίνου του πνεύμονα. 

Μπορείτε να δηλώστε συμμετοχή αγοράζοντας το συλλεκτικό μπλουζάκι της FairLife από  5€ με δωρεάν αποστολή και να ανεβάσετε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με την παρέα σας τη δράση και το μήνυμά σας. Αναλυτικά στον σύνδεσμο https://fairlifelcc.com/donations/dilosi-symmetoxis-asklipieia-endrasi/ 

Σοφία Εμμανουήλ
Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

Related articles

Η Eurolife FFH στο πλευρό του TEDxPanteionUniversity 2023 για δεύτερη συνεχή χρονιά

Για τη  Eurolife FFH αξία έχει να βρίσκεται δίπλα στους νέους και να στηρίζει πρωτοβουλίες που ενθαρρύνουν την...

ΕΤΒΑ: Μέτρα για την κακοκαιρία στο Επιχειρηματικό Πάρκο Λαμίας

Επιτόπου υπάρχουν συνεργάτες με μηχανήματα έργου προκειμένου να υπάρξει η όποια επέμβαση κριθεί άμεσα αναγκαία. 

H CNP Cyprus διοργάνωσε “Ημέρα Καθαρισμού για το Περιβάλλον”

Ο Όμιλος CNP Cyprus, διοργάνωσε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, την «Ημέρα Καθαρισμού για το Περιβάλλον». Στην προσπάθεια για έναν...

Μασούτης: Άμεσα δίπλα σε όσους επλήγησαν από τις πλημμύρες

Από την πρώτη στιγμή η διοίκηση της εταιρείας και το σύνολο των εργαζομένων της κινητοποιήθηκαν με γρήγορα αντανακλαστικά και δρομολόγησαν μια σειρά ενεργειών.
Skip to content