FairLife LCC: Διακρίσεις στα Patient Partnerships Awards

Date:

Share post:

Τρεις σημαντικές διακρίσεις (δύο χρυσά βραβεία και ένα χάλκινο) απέσπασε η FairLife LCC, στη φετινή διοργάνωση Patient Partnerships Awards, του θεσμού που επιβραβεύει τις βέλτιστες πρακτικές στον ευρύτερο χώρο της Υγείας, οι οποίες έχουν ως στόχο την βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών, την προσφορά προγραμμάτων υποστήριξης τους σε όλη την πορεία της θεραπευτικής τους διαδρομής, την πρόληψη, την ενημέρωση και την εκπαίδευση. 

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, οι διακρίσεις ανά τομέα είναι οι εξής: 

«Μαθαίνω-Ενεργώ -Ελπίζω», Ψηφιακή Ενημερωτική Βιβλιοθήκη. – Ενότητα Cancer 

Χρυσό βραβείο, απέσπασε για αυτή την πρωτοβουλία της η FairLife LCC, καθώς εκφράζει τη φιλοσοφία της για ολιστική και ασθενοκεντρική προσέγγιση της νόσου, καλύπτοντας όλη τη διαδρομή από τη διάγνωση του καρκίνου του πνεύμονα μέχρι τη θεραπεία. Ενημερώνει και ευαισθητοποιεί το ευρύ κοινό για την σημαντικότητα της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης καθώς και για τα αίτια και τα συμπτώματα της νόσου. Επίσης, η ελεύθερη και δωρεάν πρόσβαση στο υλικό της ψηφιακής βιβλιοθήκης παρέχει σε όλους τη δυνατότητα για  τεκμηριωμένη ενημέρωση από διακεκριμένους επιστήμονες. Τα βίντεο απαντούν σε ερωτήσεις που έχουν τεθεί στη Γραμμή Ενημέρωσης FairLine 11157, η οποία υλοποιήθηκε με την υποστήριξη του Lung Ambition Alliance. Την υλοποίηση της ψηφιακής βιβλιοθήκης «Μαθαίνω Ενεργώ Ελπίζω», η οποία περιλαμβάνει 24 ενημερωτικά video και συνεχώς εμπλουτίζεται, υποστήριξαν με τη συμμετοχή τους 90 και πλέον επαγγελματίες Υγείας, 8 φαρμακευτικές εταιρείες ενώ σημαντική ήταν η συμβουλευτική του Lung Cancer Foundation of America. 

Για την ενημέρωση του κοινού και την προβολή της ψηφιακής βιβλιοθήκης, με την υποστήριξη της Lung Ambition Alliance και της Astrazeneca, δημιουργήθηκε μια ταινία μικρού μήκους κινουμένων σχεδίων με κεντρικό ήρωα τον Luca, ασθενή με καρκίνο του πνεύμονα. Η ιστορία του, εμπνευσμένη από τον Simon Bell, παρακολουθεί το οδοιπορικό του από τη διάγνωση στη θεραπεία, παράλληλα με το συναισθηματικό του ταξίδι όσο παλεύει με την ασθένεια. Η ιστορία του Luca αναδεικνύει τις μικρές  ιστορίες εκατοντάδων ανθρώπων με καρκίνο του πνεύμονα, ενημερώνοντας αλλά και εμψυχώνοντάς τους. 

«Η πρώτη γενιά χωρίς καπνό, χωρίς άτμισμα» – Ενότητα «Αντικαπνιστική εκστρατεία» – Anti-Smoking Campaign

Χρυσό βραβείο έλαβε η FairLife LCC στην ενότητα «Αντικαπνιστική εκστρατεία» με τη νεανική καμπάνια «Η πρώτη γενιά χωρίς καπνό, χωρίς άτμισμα» για την πρωτοτυπία και την επικοινωνιακή της αποτελεσματικότητα. H ενημερωτική εκστρατεία περιελάβανε διαφορετικές δράσεις που έδινανφωνή στους νέους να απευθυνθούν στην κοινωνία, λειτουργώντας ως μοχλός γόνιμου διαλόγου για τη διακοπή του καπνίσματος και την υιοθέτηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής: «14 λεπτά ζωής», ηπρώτη αντικαπνιστική καμπάνια από τους νέους προς τους νέους στα Social Media στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του Καπνίσματος. Αφορούσε ένα κάλεσμα με θετικά μηνύματα έντεκα μαθητών από εννέα σχολεία προς τους συνομηλίκους τους. 

Εν μέσω πανδημίας και καραντίνας, οι μαθητές ευαισθητοποιήθηκαν και μέσω των κινητών τους κατέγραψαν τι καλύτερο θα μπορούσαν να κάνουν αυτά τα 14 λεπτά το διάστημα που στερείται ένα καπνιστής μετά από κάθε τσιγάρο. Η ιδέα του Brand Ambassador Ορέστη Μικελάκη υλοποιήθηκε από τον ίδιο και εθελοντές της FairLifeL.C.C. Παράλληλα στο πλαίσιο της εκστρατείας διαμορφώθηκε ένα πλάνο δράσης με στόχο την ευαισθητοποίηση και ανάληψη πρωτοβουλιών από την μαθητική κοινότητα όπως η συμμετοχή μαθητών του ΙΒ της Σχολής Γείτονα στο Race for the Cure, Άλμα Ζωής,  η υλοποίηση του White Ribbon Project από μαθητές του ΙΒ του St Catherines British School, η υλοποίηση του προγράμματος «Αντικαπνιστικά και Φιλαθλητικά» από το 2ο Γυμνάσιο Νεάπολης Θεσσαλονίκης, η συμμετοχή μαθητών στα «Ασκληπιεία εν δράσει» στα Τρίκαλα. Η εκστρατεία ολοκληρώθηκε το 2022 με τον 1ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Δημιουργικής Γραφής, αφίσας, σλόγκαν FairLife L.C.C. “Η πρώτη γενιά χωρίς καπνό, χωρίς άτμισμα» με τη συμμετοχή 140 σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από όλη την Ελλάδα το εξωτερικό.

«Βελτίωση της ζωής των ασθενών και των ευάλωτων πληθυσμών» για το πρόγραμμα «Ευαισθητοποίηση για τον προσυμπτωματικό έλεγχο» – Ενότητα Improving Patients’ & Vulnerable Populations’ Life

Η FairLife LCC έλαβε χάλκινο βραβείο στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών για τον προ συμπτωματικό έλεγχο, καθώς θέτει ως προτεραιότητα την ενημέρωση για τη σημασία του προληπτικού ελέγχου για τον Καρκίνο του Πνεύμονα. Το Πρόγραμμα Προληπτικού Ελέγχου «Πνευμόνων Υγεία» του Metropolitan προσφέρεται δωρεάν σε άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς, ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. Επίσης με την υλοποίηση της ψηφιακής βιβλιοθήκης «Μαθαίνω, Ενεργώ, Ελπίζω», τη γραμμή επικοινωνίας και βοήθειας FAIRLINE11157 και της ενημερωτικής εκστρατείας «GetChecked» σε συνεργασία με τον Ευρωπαϊκό φορέα LuCE ανέδειξε την αναγκαιότητα του προσυμπτωματικού ελέγχου. Παράλληλα σε συνεργασία με επιστημονικούς φορείς και οργανώσεις προωθεί το αίτημα για ένταξη του προσυμπτωματικού ελέγχου στο Πρόγραμμα «Δοξιάδη». Στο ίδιο πλαίσιο εντάσσεται η υλοποίηση της υβριδικής ημερίδας «Καρκίνος του Πνεύμονα – πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση: Πρόγραμμα Προσυμπτωματικού Ελέγχου για τον Καρκίνο του Πνεύμονα στην Ελλάδα, είμαστε έτοιμοι;». 

Η Πρόεδρος της FairLife LCC Κορίνα Πατέλη, αναφερόμενη στις διακρίσεις και το θεσμό των Patient Partnership Awards τόνισε «Oι διακρίσεις αυτές αποτελούν για όλους εμάς στην FairLife σημαντική αναγνώριση της προσπάθειας μας να κάνουμε πράξη το όραμα μας για μια ζωή χωρίς καρκίνο. Τις αφιερώνουμε σε όλους τους ασθενείς που νοσούν με καρκίνο του Πνεύμονα με τη δέσμευση ότι θα συνεχίσουμε με το ίδιο πάθος και αφοσίωση να τους στηρίζουμε. Ευχαριστούμε θερμά τους διοργανωτές και τα μέλη της επιτροπής και συγχαίρουμε όλους όσοι έλαβαν μέρος στο θεσμό».  

Η FairLife L.C.C., με ανακοίνωσή της, ευχαριστεί θερμά όσους υποστήριξαν το έργο της. Με αλφαβητική σειρά την FairLife υποστήριξαν: Amgen, Allasia Shipping Management , Astra Zeneca, BMS, Laskaridis Shipping Co,  MSD, Metropolitan Hospital, Novartis, Pfizer, Roche, Takeda, Tsakos Group, Φαρμασέρβ Λίλλυ, καθώς και οι εταιρείες Aries Energy & Transport Corp και Property Founders. Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση της FairLife L.C.C., για την υλοποίηση των δράσεών της συνεργαστήκαμε κατά αλφαβητική σειρά με τις εταιρείες: ASAP, EARTH VIEW, CATALYTICA,REPUTATION UNIQUE καθώς και με πάνω από 100 εθελοντές.  

Σοφία Εμμανουήλ
Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

Related articles

Όλγα Ίτσιου (Dimand): Το κτιριακό απόθεμα δεν είναι προσβάσιμο σε AμεΑ

Το κτιριακό απόθεμα της χώρας σε μεγάλο βαθμό παραμένει μη προσβάσιμο αν και από το 2012 έγινε από το νόμο απαραίτητη η μελέτη προσβασιμότητας.

TÜV HELLAS (TÜV NORD): Διάκριση για το εργασιακό περιβάλλον

H διαδικασία αξιολόγησης ως Great Place to Work® βασίστηκε σε ανώνυμο ερωτηματολόγιο Trust Index©, με αξίες σημαντικές για κάθε εργασιακό περιβάλλον.

Δύο υβριδικές φορτηγίδες ζωοτροφών στον στόλο της Philosofish

Οι φορτηγίδες έχουν σχεδιαστεί σε συνεργασία με την κατασκευάστρια εταιρεία AKVA με στόχο να καλύψουν τις ιδιαίτερες απαιτήσεις ιχθυοκαλλιέργειας της Μεσογείου.

Διάκριση για τα TÜV AUSTRIA Food Allergens Labs

Τα  Food Experts’ Awards είναι διεθνή βραβεία, που διοργανώθηκαν φέτος για πρώτη φορά στην Ελλάδα από το cibum.