Feel Safe Insurance: Ημερίδα «Drive Safe» για την πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων

Date:

Share post:

Οι επιπτώσεις των τροχαίων ατυχημάτων και η έλλειψη ορθής-αμυντικής οδηγικής κουλτούρας στην Ελλάδα επισημάνθηκαν στην ενημερωτική ημερίδα “Drive Safe” που συνδιοργάνωσε η Feel Safe Insurance με το εξειδικευμένο portal αυτοκίνητου www.autogreeknews.gr στις 13 Δεκεμβρίου.

Γιώργος Ελευθεράκης, Αστυνομικός Διευθυντής, της Τροχαίας ΑΕΑ

Όπως ανέφερε η κα Στέλλα Ζουλινάκη, επικεφαλής της Feel Safe Insurance, “η Ελλάδα, βάσει των στοιχείων της Eurostat για τα θανατηφόρα τροχαία, κατέχει την τρίτη θέση ανάμεσα στους 28 της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μετά τη Ρουμανία και τη Λιθουανία. Στη χώρα μας, τα τροχαία συμβάντα αποτελούν την πρώτη αιτία θανάτου για τους νέους από 15 έως 29 ετών, ενώ είναι δεύτερη για τις ηλικίες 5 έως 14 και τρίτη για τις ηλικίες 30 έως 44 ετών. Το 2016 σημειώθηκαν 11.936 ατυχήματα με τα 742 από αυτά να είναι σοβαρά και τα 753 θανατηφόρα.

Στέλλα Ζουλινάκη, επικεφαλής της Feel Safe Insurance

Αντίστοιχα τα στοιχεία δείχνουν 855 βαριά τραυματίες και 805 νεκρούς. Σημαντικός παράγοντας στην πρόκληση τροχαίων ατυχημάτων θεωρείται η μέθη, καθώς τα τροχαία αποτελούν την πρώτη αιτία θανάτου σε ηλικίες 19-39 ετών και το 50% αυτών οφείλεται στην κατανάλωση αλκοόλ και άλλων ουσιών”.

Κοκονέζη Δημόπουλου Δήμητρα, εθελόντρια και νομικός συμπαραστάτης του Πανελλήνιου Συλλόγου Πρόληψης & Συμπαράστασης Ανήλικων Θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων

Θετικά στοιχεία όσον αφορά τη μείωση των θανάτων στην άσφαλτο καταγράφονται για το 2017. Σε αυτή την εξέλιξη έχουν συντελέσει και τα μέτρα που έχει λάβει η πολιτεία. Σύμφωνα με επιστολή του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών, κ. Τζανέτου Φιλιππάκου για την ημερίδα, η μείωση των τροχαίων ατυχημάτων και η βελτίωση της οδικής ασφάλειας αποτελεί πρωταρχικό στόχο του Υπουργείου και της Ελληνικής Αστυνομίας. Στις ενέργειες της τροχαίας για την πρόληψη των ατυχημάτων αλλά και την καλλιέργεια κυκλοφοριακής παιδείας που πρέπει να αποτελέσει μέρος της κουλτούρας του Έλληνα αναφέρθηκε και ο κ. Γιώργος Ελευθεράκης, Αστυνομικός Διευθυντής, της Τροχαίας ΑΕΑ. Εν συνεχεία η κα Κοκονέζη Δημόπουλου Δήμητρα, εθελόντρια και νομικός συμπαραστάτης του Πανελλήνιου Συλλόγου Πρόληψης & Συμπαράστασης Ανήλικων Θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων, αναφέρθηκε στο έργο του συλλόγου. Τα μέλη του συλλόγου είναι άνθρωποι που έχουν βιώσει ή δεχθεί τις συνέπειες σοβαρών τροχαίων και μετέχουν εθελοντικά για να ευαισθητοποιήσουν παιδιά και ενήλικες.

Γιώργος Καλαϊτζής, υπεύθυνος ύλης του www.autogreeknews.gr

Όπως είπε χαρακτηριστικά « ότι κάνεις δεν πιστεύει ότι θα του τύχει μέχρι να του συμβεί…». Η σωστή οδηγική συμπεριφορά είναι απόρροια και της σωστής ενημέρωσης, ενημέρωσης που έρχεται πλέον μέσα από το διαδίκτυο και εξειδικεύμένα portals όπως το www. autogreeknews.gr.

Στην ομιλία του ο κ. Γιώργος Καλαϊτζής, υπεύθυνος ύλης του www.autogreeknews.gr αναφέρθηκε στα μεγάλα οφέλη από τη χρήση φυσικού αερίου κίνησης στα αυτοκίνητα και τα αποτελέσματα των δοκιμών που έχουν γίνει σε ταξίδια.

Η ημερίδα ολοκληρώθηκε με την παράδοση πλαστικών καπακιών, τα οποία είχαν συλλεγεί ειδικά για την ημερίδα από την Feel Safe και τους εθελοντές της ομάδας κοινωνικής δράσης Hopeaholics ,στον Σύλλογο « ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ» για την αγορά αναπηρικού αμαξιδίου.

Σοφία Εμμανουήλ
Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

Related articles

Όλγα Ίτσιου (Dimand): Το κτιριακό απόθεμα δεν είναι προσβάσιμο σε AμεΑ

Το κτιριακό απόθεμα της χώρας σε μεγάλο βαθμό παραμένει μη προσβάσιμο αν και από το 2012 έγινε από το νόμο απαραίτητη η μελέτη προσβασιμότητας.

TÜV HELLAS (TÜV NORD): Διάκριση για το εργασιακό περιβάλλον

H διαδικασία αξιολόγησης ως Great Place to Work® βασίστηκε σε ανώνυμο ερωτηματολόγιο Trust Index©, με αξίες σημαντικές για κάθε εργασιακό περιβάλλον.

Δύο υβριδικές φορτηγίδες ζωοτροφών στον στόλο της Philosofish

Οι φορτηγίδες έχουν σχεδιαστεί σε συνεργασία με την κατασκευάστρια εταιρεία AKVA με στόχο να καλύψουν τις ιδιαίτερες απαιτήσεις ιχθυοκαλλιέργειας της Μεσογείου.

Διάκριση για τα TÜV AUSTRIA Food Allergens Labs

Τα  Food Experts’ Awards είναι διεθνή βραβεία, που διοργανώθηκαν φέτος για πρώτη φορά στην Ελλάδα από το cibum.