Φιλανθρωπικό Ίδρυμα Ειδικών Παίδων: “Άσπρες Πεταλούδες”

Date:

Share post:

ΙΔΡΥΜΑ ΚΛΕΙΣΤΗΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ ΑΥΞΗΜΕΝΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΟΣ ΒΑΡΙΑ ΝΟΗΤΙΚΑ ΥΣΤΕΡΟΥΝΤΩΝ ΑΤΟΜΩΝ (με δευτερογενείς ψυχιατρικές διαταραχές).

Το Ίδρυμα ΑΣΠΡΕΣ ΠΕΤΑΛΟΥΔΕΣ ξεκίνησε το 1970 από κοινωνική αναγκαιότητα και λειτουργεί ως Ν.Π.Ι.Δ. από το 1974 με πρωτεργάτες τον αείμνηστο Κώστα Πατινάρη με τη σύζυγό του Αλεξάνδρα, τον αείμνηστο Σάββα Νανάκο με τη σύζυγό του Ευτυχία και τη συμπαράσταση του αειμνήστου Κωνσταντίνου Σουγιουτζόγλου Νευρολόγου Ψυχίατρου, Δημάρχου τότε της Νέας Ιωνίας Μαγνησίας και πρώτου Προέδρου του Ιδρύματος. Από το 1992 χάρη στις επίπονες προσπάθειες και του τότε και νυν Προέδρου κ. Αθανασίου Μπακαλιάνου περιθάλπονται δια βίου άτομα οιασδήποτε ηλικίας. Σκοπός του Ιδρύματος είναι η περίθαλψη και φροντίδα ατόμων με ιδιαιτερότητες όπως νοητική υστέρηση, νοητική υστέρηση και ψυχικές διαταραχές, σύνδρομο Down, παθήσεις όπως επιληψία, αυτισμός, εγκεφαλοπάθειες, σωματικές ιδιαιτερότητες – δυσκολίες και άλλες αισθητηριακές διαταραχές.

Υπηρεσίες – Δράσεις

  • Εκπαίδευση στην αυτονομία και την αυτοεξυπηρέτηση.
  • Προεπαγγελματική κατάρτιση με αντικείμενο την υφαντική και τη ζω­γραφική.
  •  Οικοτροφείο που λειτουργεί σε 24ωρη βάση και φιλοξενεί άτο­μα από τον Νομό Μαγνησίας και την ευρύτερη περιοχή.
  • Γυμναστική με ειδικό καθημερι­νό πρόγραμμα σε ειδικά διαμορ­φωμένο εσωτερικό και εξω­τερικό χώρο, δραστη­ριότητες ψυχοκι­νητικής βελτίωσης.
  • Φυσιοθεραπεία.
  • Κοινωνικοποίηση και ψυχαγωγία με στόχο την εκπαίδευση των ατόμων σε κοινωνικές και επικοινωνιακές δεξιότητες και στην εκ­μάθηση κοινωνικών κανόνων με σκοπό την κοι­νωνική προσαρμο­γή: α) εκπαιδευτικές επισκέψεις, β) κοι­νωνικές εκδηλώσεις, γ) ψυχαγωγικές έξο­δοι, δ) εκδρομές.
  • Ευαισθητοποίηση της κοινότητας.

Επικοινωνία Τέρμα Λαρίσης Θέση Ζάχαρη 380 01 ΒΟΛΟΣ Τηλ.: 2421066150, 2421065776, 2421080740 Fax: 2421083420 E-mail: asprespetaloudes@yahoo.gr

Related articles

PepsiCo: Δεντροφύτευση στους Θρακομακεδόνες από τη Green Team Hellas

Με τις εθελοντικές της δράσεις η Green Team της PepsiCo Hellas κάνει πράξη την έννοια της προστασίας του περιβάλλοντος.

Με την σφραγίδα της EUROCERT η πιστοποίηση της ΗΛΕΚΤΩΡ

Το Πρότυπο ISO 41001, προδιαγράφει τις γενικές απαιτήσεις για τη δημιουργία Συστήματος Διαχείρισης Εγκαταστάσεων.

Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ και Pieris Architects δημιουργούν το «the SPOT» 

H συνεργασία του Ομίλου ΗΡΑΚΛΗΣ με το αρχιτεκτονικό γραφείο Pieris Architects για τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό του πρωτότυπου αυτού κτιρίου βασίζεται στο κοινό τους όραμα για καινοτόμες και κλιματικά ουδέτερες κατασκευές.

Chiquita: Στον 17ο Διεθνή Μαραθώνιο «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ»

Ο Μαραθώνιος αποτελεί πόλο έλξης για δρομείς από όλο τον κόσμο, κάθε ηλικίας και επιπέδου, καθώς και δρομείς με αναπηρίες, μεταδίδοντας έναν τρόπο ζωής ο οποίος βελτιώνει τη σωματική και ψυχική υγεία. 
Skip to content