Φίλοι της Nespresso αποκαλύπτουν την φροντίδα για τον καφέ

Date:

Share post:

Η Nespresso πίστευε ανέκαθεν ότι ο καφές μπορεί να είναι μια δύναμη του καλού και αυτή η πεποίθηση βρίσκεται στο επίκεντρο της νέας πλατφόρμας επικοινωνίας της επωνυμίας: «Made with Care». Σε παγκόσμια πρεμιέρα, η εκστρατεία ξεκινά με ένα βίντεο ομιλιών για την τηλεόραση και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στο οποίο ο επί μακρόν πρεσβευτής της επωνυμίας και μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής Βιωσιμότητας της Nespresso (NSAB) George Clooney, μαζί με άλλους φίλους της εταιρείας, εξερευνά τι βρίσκεται πίσω από κάθε φλιτζάνι καφέ Nespresso: η βαθιά ανθρώπινη φροντίδα που έχει επενδυθεί σε κάθε στάδιο της αλυσίδας αξίας.  

Κάθε φλιτζάνι ξεκινά με φροντίδα

Η εκστρατεία «Made with Care», με τον George Clooney ως αιχμή του δόρατος, αναδεικνύει στην πράξη τη θεμελιώδη πεποίθηση της Nespresso: ότι η δημιουργία καφέ υψηλής ποιότητας μπορεί να είναι τέχνη και ταυτόχρονα καταλύτης για θετική αλλαγή – εάν η φροντίδα αποτυπώνεται σε κάθε λεπτομέρεια. Αυτό το ήθος ενσωματώνεται στην αλυσίδα αξίας της εταιρείας – από το πρόγραμμα AAA Sustainable Quality™ της Nespresso που έχει σχεδιαστεί για να διασφαλίζει την επιλογή μόνο των υψίστης ποιότητας κόκκων καφέ βελτιώνοντας παράλληλα την βιωσιμότητα των καλλιεργητών και προστατεύοντας το περιβάλλον μέσω της δέσμευσής της, έως την αναβίωση ποικιλιών καφέ και κοινοτήτων που κινδυνεύουν να εξαφανιστούν, μέσω του προγράμματος Reviving Origins. Το ίδιο έντονο αίσθημα φροντίδας κρύβεται πίσω από τη δέσμευση της εταιρείας ότι κάθε φλιτζάνι καφέ Nespresso θα αποκτήσει ουδέτερο αποτύπωμα άνθρακα έως το 2022. 

«Η φροντίδα στη Nespresso έχει βαθιές ρίζες» δηλώνει η Anna Lundstrom, Chief Brand Officer της Nespresso. «Ως φύλακες ενός πολύτιμου φυσικού πόρου, η φιλοσοφία αυτή ενσωματώνεται σε  όλα όσα κάνουμε. Δεσμευόμαστε ότι θα προσφέρουμε την πιο εκλεπτυσμένη εμπειρία καφέ και ότι θα προστατεύουμε τα πολυτιμότερα αγαθά του κόσμου μας με ανθρώπινη φροντίδα και δημιουργικότητα. Η προσέγγισή μας αποδεικνύει ότι το καλό γούστο και οι αξίες μπορούν να συμβαδίζουν και είμαστε υπερήφανοι που συγκεντρώνουμε τόσους φίλους της επωνυμίας με το ίδιο σκεπτικό στην τελευταία εκστρατεία μας.»

Κοινές αξίες

Χτίζοντας σε μια συνεργασία που ξεκίνησε το 2006, η εκστρατεία «Made with Care» υπογραμμίζει επίσης τη σχέση διαρκείας μεταξύ των αξιών της επωνυμίας της Nespresso και του George Clooney, αποδεικνύοντας πως το να είσαι πρεσβευτής της επωνυμίας μπορεί να εξελιχθεί σε κάτι απίστευτα πιο ουσιαστικό.

«Η Nespresso κι εγώ μοιραζόμαστε ανέκαθεν το πάθος για τη βιωσιμότητα και την ευημερία των καλλιεργητών. Αν μάθαμε κάτι κατά το τελευταίο έτος ήταν ότι η φροντίδα έχει καίρια σημασία για την ευημερία και την ανθεκτικότητα των κοινοτήτων. Για αυτόν τον λόγο, αισθάνομαι προνομιούχος που στέκομαι δίπλα σε ανθρώπους που μοιράζονται τις ίδιες αξίες στο κίνημα «Made with Care» – από ακτιβιστές μέχρι διασημότητες και μερικούς από τους πιο αφοσιωμένους καλλιεργητές και ειδικούς του καφέ που έχω γνωρίσει ποτέ. Μαζί, δεσμευόμαστε για τη βιωσιμότητα, τη δικαιοσύνη και για να διασφαλίσουμε ότι μπορούμε να απολαμβάνουμε υπέροχο καφέ για πολλές γενιές στο μέλλον», δήλωσε ο Clooney.

Στο βίντεο που κυκλοφορεί, ο George Clooney και μια ομάδα από συνεργάτες της Nespresso απαντούν στο ερώτημα «Τι είναι φροντίδα;». Ο καθένας εξηγεί πώς οι προσωπικές του πεποιθήσεις τον συνδέουν με η βαθιά ανθρώπινη φροντίδα που βρίσκεται στο επίκεντρο της αλυσίδας αξίας της Nespresso.

H φροντίδα

Στη Nespresso, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, η ποιότητα δεν είναι κάτι που συμβαίνει κατά τύχη, αλλά προκύπτει από συνειδητές επιλογές και από τη μεγάλη φροντίδα που δείχνει η εταιρεία σε όλες τις παγκόσμιες λειτουργίες της. 

Η φροντίδα για τις κοινότητες των καλλιεργητών καφέ και η επιδίωξη της ισότητας των φύλων είναι θεμελιώδη για την επωνυμία Nespresso. Το βίντεο προβάλλει διάφορες προσωπικότητες που μοιράζονται τις ίδιες αξίες και υποστηρίζουν με πάθος φλέγοντα κοινωνικά ζητήματα. Από την Κολομβιανή σχεδιάστρια μόδας Johanna Ortiz έως την ηθοποιό και φιλάνθρωπο Sonia Rolland με καταγωγή από τη Ρουάντα και τη Γαλλία, την ψηφιακή επιχειρηματία Chiara Ferragni και τη Σουδανοαμερικανή ποιήτρια και ακτιβίστρια Emi Mahmoud, η Nespresso είναι υπερήφανη που συνεργάζεται με τόσο ισχυρούς υποστηρικτές της ισότητας και της συμμετοχικότητας.

Στο βίντεο συμμετέχουν επίσης συνεργάτες που συμμερίζονται τη μακροπρόθεσμη δέσμευση της Nespresso για βιωσιμότητα. Από δημιουργικά μυαλά, όπως ο Γάλλος σεφ Jean Imbert, που ενισχύουν αυτές τις αξίες μέσω της τέχνης τους μέχρι άτομα που έχουν αφιερώσει ολόκληρη τη σταδιοδρομία τους στην ανάληψη δράσης για τη δικαιοσύνη και τη βιωσιμότητα – όπως ο Δρ. Nyagoy Nyong’o, Παγκόσμιος CEO της Fairtrade International, και ο Tristan Lecomte, ιδρυτής της PUR Projet, που είναι και οι δύο μέλη της Επιτροπής Βιωσιμότητας της Nespresso

Ο σεβασμός στη δεξιοτεχνία που απαιτείται για τη δημιουργία ποιοτικού καφέ είναι θεμελιώδους σημασίας για τη Nespresso. Αυτός ο σεβασμός κρύβεται και πίσω από τη σχέση της επωνυμίας με μερικούς από τους πιο χαρισματικούς καλλιτέχνες και επαγγελματίες στον κόσμο που χρησιμοποιούν το ταλέντο τους ως πλατφόρμα για να βοηθήσουν τους άλλους, όπως ο ηθοποιός του κινηματογράφου και της τηλεόρασης Mark Chao και ο Γάλλος βιολιστής Renaud Capuçon.

Τέλος, η φροντίδα που δείχνουμε για κάθε φλιτζάνι καφέ Nespresso εκφράζεται ίσως καλύτερα με τα λόγια των ανθρώπων πίσω από την επωνυμία, για τους οποίους η φροντίδα είναι σημαντικό στοιχείο της καθημερινής εργασίας τους. Η φροντίδα για την ποιότητα, η φροντίδα για την εμπειρία που προσφέρουν στους λάτρεις του καφέ, η φροντίδα του ενός για τον άλλο. Κάποιες από τις φωνές που ακούμε στο βίντεο ανήκουν στον Alexis Rodriguez, Head of Coffee Development της Nespresso και τον James Pergola, ειδικό του καφέ, καθώς και στην Κολομβιανή γεωπόνο Juliana Correa και στους Νικαραγουανούς καλλιτέχνες του καφέ Cindy Romero και Anderson Moran.

Σοφία Εμμανουήλ
Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

Related articles

EEΣ: Δράση ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού στην Καλλιθέα

Η δράση υλοποιήθηκε από την Κινητή Ομάδα Υγείας και τον Εκπαιδευτικό Υγειονομικό Σταθμό Καλλιθέας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Dentist Pass: Παράταση προθεσμίας υποβολής αιτήσεων έως 22 Δεκεμβρίου

Πάνω από 200.000 παιδιά ηλικίας 6 -12 ετών έχουν ενισχυθεί έως σήμερα από το Πρόγραμμα προληπτικής οδοντιατρικής φροντίδας του Υπουργείου Υγείας “Dentist pass”.

Ίδρυμα «Παύλος Γιαννακόπουλος»: Aνακαίνιση φαρμακείου στο Τζάνειο

Το Τζάνειο Νοσοκομείο σήμερα διαθέτει πλέον ένα πλήρες αναβαθμισμένο φαρμακείο, το οποίο εξασφαλίζει απόλυτο έλεγχο όλων των φαρμάκων που διατίθενται στους ασθενείς.

Praktiker Hellas: Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός «Σπίτι Ανοιχτό – The Challenge»

Ο διαγωνισμός, αφορά στην πλήρη αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση ενός αστικού διαμερίσματος AirBnB για να γίνει φιλικό σε ΑμεΑ.
Skip to content