FOOD ON, εκεί που τα τραπέζια δεν εχουν πλευρές

Date:

Share post:

Στην οργάνωση  FOOD ON, το Social Dining (Κοινωνικό Δείπνο) είναι μία δράση που αξιοποιεί το τραπέζι ως μέσο κοινωνικής επαφής και αλληλεπίδρασης.

Άγνωστοι -αρχικά- μεταξύ τους συμπολίτες μας, 16 ωφελούμενοι της δράσης (άνεργοι, άτομα τρίτης ηλικίας, κοινωνικά αποκλεισμένοι κλπ) και 16 μη (εθελοντές, στελέχη εταιρειών, κοινωνικά ευαίσθητες προσωπικότητες), από διαφορετικά κοινωνικά στρώματα και με διαφορετικά ενδιαφέροντα, συναντιούνται και γνωρίζονται γύρω από ένα φιλόξενο τραπέζι με φαγητό. Μοιράζονται γεύσεις και ουσιαστικές, όμορφες και απλές στιγμές κοινωνικότητας, σε ένα ασφαλές και συμπεριληπτικό περιβάλλον. Για όσο τουλάχιστον διαρκεί το Social Dining, σε καταξιωμένα πάντα εστιατόρια, επιτυγχάνεται μια μικρή νίκη ενάντια στον κοινωνικό αποκλεισμό. Στη FOOD ON, τουλάχιστον μία φορά τον μήνα, τριάντα δύο καλεσμένοι βιώνουν όχι μόνο την απόλαυση ενός δείπνου αλλά τη συντροφικότητα, την παρέα και τη φιλία. Η οργάνωση είναι η μόνη στην Ελλάδα που αξιοποιεί, τόσο την έννοια των Social Dining όσο και τα οφέλη που αυτά προσφέρουν.

Τη δράση υποστήριξε πρόσφατα, στις 13/12/2022 το απορρυπαντικό πιάτων AVA, του ομίλου Σαράντη, ενώ το δείπνο φιλοξενήθηκε στο εστιατόριο Rakkan.

Η δράση της FOOD ON δεν περιορίζεται μόνο στο Social Dining. Άλλες δράσεις περιλαμβάνουν το Food On Learning όπου χρηματοδοτούμε την εκπαίδευση ανέργων  στον κλάδο της εστίασης και του τουρισμού και τους βοηθάμε με τη διασύνδεση στην αγορά εργασίας. Η τρίτη δράση της FOOD ON είναι το Food On Sharing, δηλαδή η εξεύρεση κοινωνικά ευαίσθητων εταιρειών  (νωπών, κατεψυγμένων και  τροφίμων μακράς διάρκειας) σε επόμενο χρόνο η κινητοποίησή τους για προσφορά αγαθών και μετέπειτα, με τη συμμετοχική  συμβολή ωφελούμενων, στη  μεριδοποίηση αυτών  και τη διανομή τους.

Σοφία Εμμανουήλ
Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

Related articles

Η ΑΒ Βασιλόπουλος μαγειρεύει για καλό σκοπό

300 μερίδες φαγητού για τους άστεγους του Δήμου Αθηναίων από τους εθελοντές της ΑΒ Βασιλόπουλος.

EUROCERT: Στο 1ο workshop του Sοcial Accountability International για το SA8000

Το πρότυπο SA 8000 είναι ένα διεθνές πρότυπο που εντάσσεται στον ευρύτερο τομέα της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης.

ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ: Τετραπλή διάκριση στα Frozen Food Innovation Awards

Κάθε διάκριση αποδεικνύει έμπρακτα τη δέσμευση της Μπαρμπα Στάθης να ηγείται των εξελίξεων του αγροδιατροφικού κλάδου, με καινοτόμες και βιώσιμες λύσεις.

1.750 δρομείς της METRO Running Team διένυσαν 7.200 χλμ για καλό σκοπό

Εργαζόμενοι της εταιρείας, μαζί με τις οικογένειές τους, συμμετέχουν σε αγώνες δρόμου σε όλη την Ελλάδα για καλό σκοπό.
Skip to content