Φρεσκούλης: 16 αγκαλιές φρούτα και λαχανικά σε ΜΚΟ

Date:

Share post:

Σταθερά προσηλωμένη στους στόχους ΕΚΕ και με αφορμή την απόφαση του ΟΗΕ να ορίσει το 2021 «Διεθνές Έτος Φρούτων και Λαχανικών», η εταιρεία Eurocatering, με το σήμα Φρεσκούλης, αποφάσισε την επέκταση του προγράμματος που υλοποιεί από το 2016, με την υποστήριξη 16 επιπλέον κοινωφελών φορέων.

Πιο συγκεκριμένα, σε συνέχεια της κοινωνικής δράσης που σχεδίασε και υλοποίησε μέσα από το λογαριασμό του Φρεσκούλη στο Instagram και με τη συμβολή της ΜΚΟ «Μπορούμε» στη δημιουργία της λίστας με τους φορείς, η εταιρεία προσέφερε συνολικά 18 τόνους φρέσκα φρούτα και λαχανικά, καλύπτοντας τις ανάγκες 1.067 ωφελούμενων σε 16 κοινωφελείς φορείς. 

Με την πολύτιμη συμμετοχή 12 αγαπητών προσώπων που έχουν σχέση με τη διατροφή όπως οι: Χρόνης Δαμαλάς, Μάνος Δημητρούλης, Έφη Κολοβέρου, Ανδρέας Λαγός, Γιάννης Λουκάκος, Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, Madame Ginger, Mamatsita, Απόστολος Ρουβάς, Δημήτρης Σκαρμούτσος, Αγγελική Σπανού και η Ελένη Ψυχούλη το κοινό κλήθηκε να στηρίξει με την ψήφο του 12 από τους συνολικά 16 κοινωφελείς φορείς που περιλαμβάνονταν στη λίστα του Φρεσκούλη, με στόχο να δοθούν 12 αγκαλιές με φρούτα και λαχανικά, μια για κάθε μήνα του 2021, Διεθνούς Έτους Φρούτων και Λαχανικών. 

Έτσι, τα 12 ιδρύματα που επιλέχθηκαν από το κοινό και τα οποία υποστήριξε μέσω της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας η εταιρεία, είναι:

 • η «Στέγη Νέων» των Παιδικών Χωριών SOS
 • η Μονάδα Αυτιστικού Ατόμου «Ελπίδα»
 • το Ίδρυμα για Παιδιά με Νοητική Υστέρηση «Μέριμνα»
 • το Άσυλο Ανιάτων Ίδρυμα Περιθάλψεως Χρονίως Πασχόντων (ΙΠΧΠ)
 • ο Ξενώνας φιλοξενίας κακοποιημένων γυναικών «Φοίβη»
 • ο Σύλλογος Κοινωνικής και Συναισθηματικής Στήριξης Ανθρώπων με καρκίνο και των οικογενειών τους Πνοή Αγάπης
 • η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ-ΠΑΙΔΙΚΗ ΣΤΕΓΗ Λάρισας
 • η Ιατρική Παρέμβασις MEDICAL INTERVENTION
 • το Οικοτροφείο Ελευθερία Σύλλογος γονέων κηδεμόνων και φίλων αυτιστικών ατόμων Νομού Λάρισας
 • το Χριστιανικό Στέκι Διακονίας της Ελληνικής Ευαγγελικής Εκκλησίας Θεσσαλονίκης
 • η Κοινωνική Αλληλεγγύη – (Άσυλο Ανιάτων Πάτρας) «Η Αγία Ευφροσύνη»
 • η ΑΡΣΙΣ Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων Θεσσαλονίκης

Ωστόσο, κανένα ίδρυμα δεν εξαιρέθηκε από τη δράση στήριξης καθώς ο Φρεσκούλης τελικά προσέφερε φρούτα, λαχανικά και αυγά και στα επιπλέον 4 ιδρύματα που περιλαμβάνονταν στη λίστα και συγκεκριμένα στη Στέγη Θηλέων «Άγιος Αλέξανδρος», το Φιλανθρωπικό Σωματείο «Άγιος Πολύκαρπος», τον Οργανισμό «Πλησίον» και το Οικοτροφείο «Θάλπος».

Σοφία Εμμανουήλ
Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Related articles

Διάκριση της πρωτοβουλίας KPMG “Global Cyber Day” στα Bravo

Ξεχώρισε στη θεματική Εκπαίδευση - Νέα Γενιά - Διά βίου μάθηση στον Πυλώνα «Κοινωνία» στην οποία επωφελήθηκαν περισσότεροι από 1.400 μαθητές.

Συνεργασία My market και Fabric Republic

Η δράση ξεκίνησε πιλοτικά με την τοποθέτηση ειδικά διαμορφωμένων κάδων σε 10 καταστήματα My market στην Αττική.

ΑΒ Βασιλόπουλος: Έκανε τη διαφορά στον Εθελοντισμό για 12η χρονιά

Στο πλαίσιο της Ημέρας Εθελοντισμού της ΑΒ Βασιλόπουλος υλοποιήθηκαν 235 δράσεις σε όλη την Ελλάδα από τα καταστήματα, τις αποθήκες, αλλά και τα κεντρικά γραφεία.

Η FRONERI υποστηρικτής του “No Finish Line Athens 2022”

Eργαζόμενοι της εταιρείας συμμετείχαν ενεργά στον αγώνα 100 ωρών, περπατώντας ή/και τρέχοντας με στόχο να διανύσουν χιλιόμετρα αγάπης που θα μεταφραστούν σε χρηματική προσφορά προς την Ένωση «Μαζί για το Παιδί».