Connect with us

1# Μηδενική Φτώχεια

FrieslandCampina Hellas: 2.000.000 ποτήρια γάλα από το ΝΟΥΝΟΥ

Η FrieslandCampina Hellas – ΝΟΥΝΟΥ, υλοποιεί και στηρίζει από το 2015 το πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης «ΝΟΥΝΟΥ: Ένα Ποτήρι Γάλα για κάθε Παιδί!», έχοντας τη φροντίδα των παιδιών κεντρικό άξονα της φιλοσοφίας του.

Διανύοντας μόλις τον 4ο χρόνο, το πρόγραμμα έχει ήδη προσφέρει πάνω από  2.000.000 ποτήρια γάλα ΝΟΥΝΟΥ σε δεκάδες ιδρύματα και φορείς στήριξης ανηλίκων σε όλη την Ελλάδα συμβάλλοντας στις ανάγκες τους σε γάλα.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, βλέποντας στα πρόσωπα των παιδιών το αύριο, η FrieslandCampina Hellas αποδεικνύει έμπρακτα τη στήριξή της στην ελληνική κοινωνία και οικογένεια. Το «ΝΟΥΝΟΥ: Ένα Ποτήρι Γάλα για κάθε Παιδί!», αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του ολιστικού προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης «Κύκλος Φροντίδας», που αντανακλά τις αξίες της, τη φροντίδα, τον σεβασμό για το Παιδί και την Οικογένεια και σε παρακινεί να νοιάζεσαι, να σέβεσαι, να κάνεις το καλό αθόρυβα και ουσιαστικά.

Ο Κωνσταντίνος Μαγγιώρος, Διευθύνων Σύμβουλος της FrieslandCampina Hellas, δήλωσε: «Η προσφορά μας στον Άνθρωπο και στην Κοινωνία πηγάζει από την ευθύνη, την ακεραιότητα, την εμπιστοσύνη και την αφοσίωσή μας, αξίες που αντικατοπτρίζονται στη στρατηγική της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης «Κύκλος Φροντίδας» και χαρακτηρίζει οτιδήποτε κάνουμε. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η πρωτοβουλία μας «ΝΟΥΝΟΥ: Ένα Ποτήρι Γάλα για κάθε Παιδί!», με το οποίο έχουμε ήδη προσφέρει 2.000.000 ποτήρια γάλα σε παιδιά και συνεχίζουμε! Με κίνητρο τα πολύτιμα χαμόγελα των παιδιών ανταποκρινόμαστε στις ανάγκες των φορέων που τα στηρίζουν σε όλη την Ελλάδα, συμβάλλοντας έτσι, στο σπουδαίο έργο τους. Η FrieslandCampina Hellas-ΝΟΥΝΟΥ θα βρίσκεται πάντα δίπλα στα παιδιά, που είναι η ελπίδα και το μέλλον μας».

Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

Περισσότερα
Διαφημίσεις
Σχολιάστε

Σχολιάστε το άρθρο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

1# Μηδενική Φτώχεια

Ο ΣΔΕ στηρίζει το περιοδικό δρόμου «σχεδία»

Ο Σύνδεσμος Διαφημιζομένων Ελλάδος συμμετείχε στη δράση «Πωλητής μία ώρα» του περιοδικού δρόμου «σχεδία», στο πλαίσιο της «Διεθνούς Εβδομάδας Πωλητών Περιοδικών Δρόμου».

Πιο συγκεκριμένα, από τις 3 έως 7 Φεβρουαρίου 2020,  μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και στελέχη του Συνδέσμου, φόρεσαν το κόκκινο γιλέκο και για μία ώρα κάθε μέρα, έγιναν η φωνή της «σχεδίας».  

«Πέρυσι δεν προλάβαμε, αλλά φέτος τα καταφέραμε! Στον ΣΔΕ αγαπάμε πολύ τη «σχεδία» και θαυμάζουμε τους πωλητές της, ανθρώπους με τεράστια αξιοπρέπεια και δύναμη. Η συνεργασία μας ξεκίνησε στα Αριστεία όπου  φιλοξενήσαμε το τεύχος Νοεμβρίου του περιοδικού. Η συμμετοχή μας στη δράση «Πωλητής για μία ώρα» ήταν μία μοναδική εμπειρία κι ελπίζουμε ότι βάλαμε το δικό μας λιθαράκι στη διάδοση του μηνύματος ενάντια στη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό» δήλωσε η Νερίνα Κομιώτη, Γενική Διευθύντρια του ΣΔΕ.

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΣΔΕ Γρηγόρης Αντωνιάδης, σχολίασε σχετικά «Στον ΣΔΕ εκτός από την εμπορική επικοινωνία αναδεικνύουμε με κάθε τρόπο την έννοια της εταιρικής υπευθυνότητας. Οι επιχειρήσεις αποτελούν αναπόσπαστο τμήμα της κοινωνίας. Είναι ανάγκη να πάρουν θέση για τα σημαντικά ζητήματα της εποχής μας. Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου που έδωσαν το παρών σε μία προσπάθεια για έναν καλύτερο κόσμο. Έναν κόσμο με  Ανθρωπιά, Αλληλεγγύη και Αξιοπρέπεια».

Περισσότερα

1# Μηδενική Φτώχεια

Κέντρο Αλληλεγγύης Αθήνας: Στήριξη από EEA Grants

Το Κέντρο Αλληλεγγύης του SolidarityNow στην Αθήνα (ΚΑΑ) μετά από 5 χρόνια πετυχημένης λειτουργίας στην καρδιά της πόλης και στο πλευρό όλων όσων έχουν ανάγκη, μπαίνει σε μια νέα εποχή, με την υποστήριξη των χωρών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ), μέσω των EEA Grants, και προσβλέπει να στηρίξει ακόμη περισσότερους συνανθρώπους μας.

Οι πόρτες του Κέντρου Αλληλεγγύης Αθήνας άνοιξαν τον Δεκέμβριο του 2014 και από τότε το Κέντρο αποτελεί παράδειγμα βέλτιστης πρακτικής συνεργασίας μεταξύ ενός δημόσιου φορέα (Δήμος Αθηναίων), της τοπικής κοινωνίας των πολιτών και θεσμικών επιχορηγήσεων, όπως EEA and Norway Grants, που υποστήριξαν το εγχείρημα στο ξεκίνημά του το 2014, έως τον Απρίλιο του 2016. 

Από το 2014 μέχρι το 2019, περισσότεροι από 60.000 άνθρωποι ωφελήθηκαν από τις υπηρεσίες του Κέντρου Αλληλεγγύης.

Στο Κέντρο ακολουθείται η πολιτική των «ανοιχτών θυρών», που σημαίνει ότι υποδέχεται όλους τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη ανεξάρτητα από εθνικότητα, καταγωγή, σεξουαλικό προσανατολισμό, θρησκευτική ή πολιτική πεποίθηση. Μόνο κριτήριο η ευαλωτότητά τους. Και η προσέγγιση των προβλημάτων είναι ολιστική. Το Κέντρο εξυπηρετεί καθημερινά εκατοντάδες συνανθρώπους μας που βρίσκονται σε ανάγκη, οι οποίοι λαμβάνουν δωρεάν υπηρεσίες κοινωνικής, ψυχολογικής και νομικής υποστήριξης, υπηρεσίες για τη στήριξη της απασχόλησης αλλά και λογιστικές υπηρεσίες. 

«Το Κέντρο Αλληλεγγύης Αθήνας έχει καταφέρει να καταγραφεί στη συνείδηση των ανθρώπων που συχνά δεν έχουν άλλες επιλογές ή εναλλακτικές, ως ένα μέρος που θα δώσει λύση ή διέξοδο στις πολλαπλές ανάγκες τους -που τις περισσότερες φορές είναι επείγουσες», επισημαίνει η Αντιγόνη Λυμπεράκη, Γενική Διευθύντρια του SolidarityNow. «Τα EEA Grants είναι παλιοί συνοδοιπόροι του SolidarityNow – μας στήριξαν όταν ξεκινούσαμε. Σήμερα μας συναντούν ξανά, ώστε μαζί να δώσουμε ακόμη μεγαλύτερη ώθηση στις υπηρεσίες που προσφέρουμε μέσα από το Κέντρο Αλληλεγγύης με σκοπό να αγκαλιάσουμε και να στηρίξουμε ακόμα περισσότερους ανθρώπους με τρόπο ουσιαστικό: να λύσουμε μαζί τους προβλήματα αλλά κυρίως, να τους ενδυναμώσουν να διεκδικήσουν ξανά τη ζωή τους». 

«Το SolidarityNow είναι ένας αξιόπιστος εταίρος της Νορβηγίας και των EEA Grants. Είμαστε υπερήφανοι που υποστηρίξαμε το Κέντρο Αλληλεγγύης της Αθήνας στα πρώτα του βήματα και είμαστε εντυπωσιασμένοι με την πρόοδο και τα αποτελέσματα που έχει επιτύχει. Η ανανέωση της υποστήριξης των δωρητριών χωρών προς το Κέντρο Αλληλεγγύης της Αθήνας αποδεικνύει τη σταθερή μας δέσμευση στο στόχο της μείωσης των κοινωνικών και οικονομικών ανισοτήτων στην Ελλάδα, υποστηρίζοντας λύσεις που έχουν σαφή και πρακτικό αντίκτυπο στην κοινωνία», δηλώνει ο Νορβηγός Πρέσβης στην Ελλάδα, Frode Overland Andersen.

Η δεύτερη φάση συνεργασίας, 2019 – 2021

Τα EEA Grants χρηματοδοτούν εκ νέου τη λειτουργία του Κέντρου Αλληλεγγύης Αθήνας, θέτοντας κοινούς στόχους με το SolidarityNow: την παροχή ολιστικής υποστήριξης σε άτομα που κινδυνεύουν από κοινωνική περιθωριοποίηση και αποκλεισμό, την ενδυνάμωση και ανεξαρτητοποίησή τους.

Σήμερα, στο Κέντρο Αλληλεγγύης προσφέρονται υψηλής ποιότητας υπηρεσίες σε όλους όσοι βρίσκονται σε ανάγκη – Έλληνες, πρόσφυγες/μετανάστες, άλλες ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, επεκτείνοντας το ήδη σπουδαίο επιτελούμενο έργο του, όπως:

  • Υπηρεσίες κοινωνικής προστασίας
  • Ψυχολογική υποστήριξη – Συμβουλευτική
  • Νομική Υπηρεσία (νομική συμβουλευτική, δικαστηριακή εκπροσώπηση)
  • Υπηρεσίες απασχολησιμότητας (εργασιακή συμβουλευτική)
  • Συμβουλευτική και Λογιστική υποστήριξη
  • Κέντρο για το Παιδί (από το «Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού», για παιδιά 0-12 ετών).

Περισσότερα

1# Μηδενική Φτώχεια

Ιnteramerican: Συνεπιβαίνει στη «σχεδία» για τους άστεγους

45 καινούριους υπνόσακους και αντίστοιχο αριθμό σκούφων και γαντιών ειδικής κατασκευής για την προφύλαξη από το ψύχος χορήγησε η INTERAMERICAN στη ΜΚΟ «Διογένης», για τον εφοδιασμό των αστέγων που κοιμούνται σε υπαίθριους χώρους, εκτεθειμένοι στις επικίνδυνες καιρικές συνθήκες του χειμώνα.

Με τον τρόπο αυτόν, η εταιρεία συμμετέχει στη μεγάλη εκστρατεία του περιοδικού δρόμου «σχεδία», που είναι σε εξέλιξη, στο πλαίσιο του «Όλοι Μαζί Μπορούμε».

Εκ μέρους του «Διογένη» και του περιοδικού «σχεδία» τονίζεται πως «η INTERAMERICAN και οι άνθρωποί της απέδειξαν για άλλη μια φορά, με την προσφορά ειδών επιβίωσης για τους άστεγους συμπολίτες μας, ότι βρίσκονται στο πλευρό όσων βιώνουν τη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό, ζεσταίνοντας όχι μόνο τα σώματά τους, μα και τις ψυχές τους, με την αγάπη και την έγνοια τους. Πρόκειται για σταθερή υποστήριξη με διάρκεια, τόσο για τους πιο φτωχούς συνανθρώπους μας όσο και για το ελληνικό περιοδικό δρόμου και τις δράσεις που αυτό οργανώνει».

Η INTERAMERICAN ως χορηγός και η ΜΚΟ «Διογένης» συμπράττουν από το 2007 και για την καμπάνια «Γκολ στη Φτώχεια», με τη συμμετοχή της ελληνικής ποδοσφαιρικής ομάδας αστέγων στο Παγκόσμιο Κύπελλο Αστέγων, ενώ η εταιρεία υποστηρίζει κάθε χρόνο με εθελοντική ομάδα εργαζομένων της την πρωτοβουλία «Πωλητής για μια ώρα». Η εταιρεία υποστηρίζει και το παραγωγικό εργαστήριο «σχεδία αρτ» που αξιοποιεί το χαρτί των ανακυκλώσιμων τευχών του περιοδικού, καθώς επίσης και το πρότυπο εστιατόριο-μπαρ «σχεδία home», που παρέχει έμμισθη απασχόληση σε αστέγους και τους βοηθά να επανενταχθούν κοινωνικά. Επισημαίνεται ότι η ΜΚΟ «Διογένης» επιτελεί αναγνωρίσιμο έργο και αξιολογείται με την υψηλότερη βαθμολογία (10), με βάση τους πίνακες οικονομικής επίδοσης του Charity Navigator, διεθνούς κύρους αξιολογητή φιλανθρωπικών οργανώσεων και δομών αλληλεγγύης.

Περισσότερα
Test

Ετικέτες

Εγγραφή στο Newsletter

ΑΠΟΨΕΙΣ