“Fur-free” από το 2018 και ο οίκος Gucci

Date:

Share post:

Διακόπτει ο οίκος Gucci από το 2018 τη χρήση γούνας ως πρώτη ύλη στις δημιουργίες του ακολουθώντας το παράδειγμα των Armani, Ralph Lauren και Stella McCartney.

Όπως ανακοίνωσε σε ομιλία του στο London College of Fashion ο CΕΟ της Gucci, Marco Bizzarri, τα είδη γούνας που υπάρχουν στις αποθήκες θα δημοπρατηθούν και πλέον η μάρκα πολυτελείας θα δώσει προτεραιότητα στη βιωσιμότητα.

Οι αλλαγές θα τεθούν σε ισχύ με τη συλλογή άνοιξη-καλοκαίρι του 2018 ενώ η νέα προσέγγιση έγινε εφικτή χάρη στη συνεργασία του οίκου με νέο διευθυντή δημιουργικού, τον Alessandro Michele, ο οποίος διορίστηκε το 2015.

“Με την επιλογή ενός νέου διευθυντή δημιουργικού ήθελα να βρω κάποιον να μοιραστεί μαζί μου τις ίδιες αξίες”, δήλωσε ο κ. Bizzarri, που γνωστοποίησε ότι στο πλαίσιο της αλλαγής πολιτικής θα διεξαχθεί μια φιλανθρωπική δημοπρασία των υπολοίπων ειδών μόδας από γούνα και τα έσοδα θα διατεθούν στις οργανώσεις για τα δικαιώματα των ζώων Humane Society International και LAV.

Σημειώνεται ότι η Gucci ήταν ένας από τους μεγάλους παίκτες της αγοράς γούνας και η παραπάνω απόφαση κρίθηκε ιδιαίτερα σημαντική λαμβάνοντας θετικά σχόλια από τους πολέμιους της χρήσης γούνας στα είδη πολυτελείας. Είναι ενδεικτικό ότι η Kitty Block, πρόεδρος της Humane Society International, χαιρέτησε την απόφαση του οίκου, που θα γίνει μέλος του διεθνούς οργανισμού Fur Free Alliance, στον οποίο συμμετέχουν πάνω από 40 μέλη που αναπτύσσουν δράσεις για την καλή μεταχείριση των ζώων και προωθούν εναλλακτικές λύσεις ως προς τη χρήση γούνας στη βιομηχανία της μόδας.

Στόχος είναι να σταματήσει η κακοποίηση και η θανάτωση με βίαιο τρόπο πάνω από 30 εκατ. γουνοφόρων ζώων ετησίως σε όλο τον κόσμο.

Σοφία Εμμανουήλ (semmanouil@gmail.com)

Σοφία Εμμανουήλ
Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

Related articles

Coca-Cola Τρία Έψιλον: Στηρίζει με πράξεις αγάπης τα Παιδικά Χωριά SOS

Η εταιρεία σε συνεργασία με τα καταστήματα My market, καλύπτει για όλο το καλοκαίρι το κόστος των γευμάτων για τα παιδιά που στηρίζουν τα Παιδικά Χωριά SOS.

Πρόγραμμα «Green School by Τράπεζα Χανίων» 

Tα παιδιά ενημερώνονται για τα σημαντικότερα περιβαλλοντικά προβλήματα της εποχής μας, αλλά και για απλές, πρακτικές λύσεις.

Ο πρόεδρος της ΔΟΕΣ συγχαίρει τον Ε.E.Σ. για την προσφορά του

Το έργο του Ε.Ε.Σ. τίμησε η Βουλή των Ελλήνων με φωταγώγηση του κτιρίου με τα χρώματα του Ερυθρού Σταυρού, το βράδυ της Δευτέρας (8/5).

Η Βίκος στήριξε το Athens Throwdown

Για τρεις συνεχόμενες ημέρες περισσότεροι από 1.280 αθλητές από όλο τον κόσμο διαγωνίστηκαν σε ειδικά διαμορφωμένες αρένες.
Skip to content