ΓΕ.Γ.ΚΑ.Δ.: Εκστρατεία για ζητήματα Ακεραιότητας

Date:

Share post:

Καμπάνια, η οποία στοχεύει στην ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με τον αρνητικό αντίκτυπο και τις επιπτώσεις, των φαινομένων διαφθοράς στην ελληνική κοινωνία, εγκαινίασε η Γενική Γραμματεία για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς, στο πλαίσιο υλοποίησης του Εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου κατά της διαφθοράς στην Ελλάδα.

Με τεχνική βοήθεια από τον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) και για τις ανάγκες προώθησης της καμπάνιας δημιουργήθηκε ένα βίντεο, το οποίο παρουσιάστηκε και προβλήθηκε για πρώτη φορά στη διημερίδα της ΓΕ.Γ.ΚΑ.Δ με θέμα «Ενισχύοντας την Ακεραιότητα στον Δημόσιο Τομέα», τον Ιούλιο 2017.

Μέσω του ολιγόλεπτου βίντεο θίγονται έμμεσα διάφορες εκφάνσεις της διαφθοράς, ορισμένες από τις οποίες είναι η δωροδοκία, η δωροληψία, η κατάχρηση εξουσίας κ.α. Οι σημειολογικές αναφορές στο βίντεο είναι πολλές. Κάθε φαινόμενo διαφθοράς, παραλληλίζεται με ένα χαλίκι. Τα χαλίκια αυτά, με το πέρασμα του χρόνου αριθμούν όλο και περισσότερα. Καθώς το βίντεο εξελίσσεται, οι θεατές παρακολουθούν τα χαλίκια να μπαίνουν σε ένα παπούτσι, το ένα μετά το άλλο. Το παπούτσι αυτό αντιπροσωπεύει την κοινωνία μας αλλά και τον κάθε πολίτη ξεχωριστά. Και όσο δεν κάνουμε κάτι, όσο δεν γινόμαστε μέρος της λύσης, μας εμποδίζουν να προχωρήσουμε.

Το βίντεο θα προβάλλεται στο YouTube channel της Γενικής Γραμματείας κατά της Διαφθοράς με σκοπό να παρακινήσει και να προβληματίσει και τους διαδικτυακούς χρήστες στέλνοντας στο ψηφιακό περιβάλλον το μήνυμα  ότι η διαφθορά είναι μια παθογένεια της κοινωνίας μας που χρήζει δραστική αντιμετώπιση.

Η ΓΕ.Γ.ΚΑ.Δ.

Με στόχο την καταπολέμηση της διαφθοράς – μια από τις βασικές προτεραιότητες της ελληνικής κυβέρνησης – και με βάση τις ευρωπαϊκές και διεθνείς βέλτιστες πρακτικές, ιδρύθηκε με τον ν. 4320/2015 η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ (ΓΕ.Γ.ΚΑ.Δ.).

Υπάγεται στον Αναπληρωτή Υπουργό Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, αρμόδιο για την καταπολέμηση της διαφθοράς και αποτελεί ένα θεσμικό συντονιστικό όργανο, με αρμοδιότητες εποπτείας και λήψης πρωτοβουλιών σε πολιτικό και νομοθετικό επίπεδο για το σύνολο των υπηρεσιών που είναι επιφορτισμένες με την καταπολέμηση της διαφθοράς. Επίσης, έχει οριστεί ως Συντονιστική Υπηρεσία για την Καταπολέμηση της Απάτης (AFCOS) στα κονδύλια που λαμβάνει η χώρα από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Για να παρακολουθήσετε το βίντεο μπορείτε να επισκεφθείτε το κανάλι της Γενικής Γραμματείας κατά της Διαφθοράς: https://www.youtube.com/watch?v=cttU9gQ2E5k

Σοφία Εμμανουήλ
Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

Related articles

Σε τροχιά κλιματικής ουδετερότητας ο Δήμος Πεντέλης

Στηρίζουν την προσπάθεια η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, πολλαπλά τα οφέλη για τους πολίτες.

Πρώτη εταιρική Έκθεση Βιώσιμης Ανάπτυξης του Υπερταμείου

Το Υπερταμείο με έτος βάσης το 2021, μέτρησε το ανθρακικό του αποτυπώματος για Εκπομπές Πεδίων 1 και 2, έγινε µέλος του δικτύου One Planet SWF και υποστηρικτής των συστάσεων TCFD.

ΑNEK LINES: Εκδήλωση  Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Κρητικών Σωματείων

Η ΑΝΕΚ Lines, κατάφερε για μία ακόμα φορά να αναδείξει την παράδοση και την κρητική κληρονομιά, ταξιδεύοντας φιλόξενα πολιτισμό και οράματα. 

Ασφάλεια και Εξοικονόμηση Ενέργειας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση

Aναδείχθηκε ο ρόλος και η συμβολή των φορέων πιστοποίησης για την ικανοποίηση των κανονιστικών απαιτήσεων αναφορικά με την ποιότητα και την ασφάλεια καθώς και την εξοικονόμηση ενέργειας.