Connect with us

Δράσεις

GEFCO: Πιστοποιητικό GDP σε ακόμη εννέα χώρες

Ο όμιλος GEFCO, ηγέτης στις λύσεις πολυτροπικής αλυσίδας εφοδιασμού και στα Logistics της αυτοκινητοβιομηχανίας, έλαβε πιστοποίηση συμμόρφωσης «Good Distribution Practice (GDP)» από την Bureau Veritas για την οδική μεταφορά φαρμακευτικών προϊόντων σε εννέα χώρες.

Η GEFCO διαθέτει πλέον GDP σε 15 χώρες, επιδεικνύοντας τη δέσμευσή της για διαδικασίες διαχείρισης ποιότητας σε μια όλο και πιο περίπλοκη αγορά.

Οι εννέα χώρες που έλαβαν την πιστοποίηση οδικών μεταφορών μετά από αυστηρούς ελέγχους είναι η Βουλγαρία, η Ιταλία, το Μαρόκο, η Πολωνία, η Σερβία, η Σλοβενία, η Ελβετία, η Τουρκία και το Ηνωμένο Βασίλειο. Είχε προηγηθεί πέρσι η πιστοποίηση των διαδικασιών της GEFCO στην Τσεχία, τη Σλοβακία, την Ουγγαρία, την Ελλάδα, τη Ρουμανία και την έδρα του Ομίλου, τη Γαλλία.

Η πιστοποίηση GDP αποδεικνύει ότι η GEFCO πληροί τις απαιτήσεις των κατευθυντήριων γραμμών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την καλή πρακτική διανομής των φαρμακευτικών προϊόντων για ανθρώπινη χρήση και ισχύει για τρία χρόνια. Αντικατοπτρίζει τη δέσμευση της GEFCO για υψηλή ποιότητα και κατανόηση των μοναδικών προκλήσεων που αντιμετωπίζουν οι πελάτες της, συμπεριλαμβανομένης της ανιχνευσιμότητας των προϊόντων και της πρόληψης της παραποίησης / απομίμησης.

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να λαμβάνουμε την πιστοποίηση για άλλες εννέα χώρες στο δίκτυό μας», τόνισε ο Tony Gunn, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος του τμήματος Air & Sea της GEFCO. «Οι πελάτες μας απαιτούν αυστηρά πρότυπα ελέγχου και ασφάλειας και έχουμε ένα εξαιρετικό ιστορικό αναφορικά με την ποιότητα του έργου μας. Με αυτήν την πιστοποίηση, είμαστε σήμερα σε ισχυρότερη θέση ώστε να προσφέρουμε ένα αναβαθμισμένο επίπεδο υπηρεσιών, σαφέστερη διαφοροποίηση από τους ανταγωνιστές μας και να δίνουμε μεγαλύτερη έμφαση στη best-in-class ικανοποίηση των πελατών σε αυτόν τον αναπτυσσόμενο τομέα. Θα συνεχίσουμε να αναπτυσσόμαστε για να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις των πελατών στον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα και θα επιδιώξουμε πρόσθετη πιστοποίηση για τις οδικές μεταφορές σε περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες το 202».

Η διαρκής δέσμευση της GEFCO στην ποιότητα σε Life Science & Healthcare

Οι απαιτήσεις των υπηρεσιών Logistics υγείας γίνονται όλο και πιο σύνθετες, καθώς ο όγκος των ευαίσθητων στην θερμοκρασία προϊόντων αυξάνεται λόγω της αυξανόμενης ζήτησης για οικιακά προϊόντα υγειονομικής περίθαλψης και της ανάγκης διατήρησης της ακεραιότητας της ψυχρής αλυσίδας για τα φαρμακευτικά προϊόντα. Μια έκθεση που δημοσιεύτηκε από την Grand View Research τον Απρίλιο διαπίστωσε ότι το μέγεθος της παγκόσμιας αγοράς logistics των φαρμάκων εκτιμάται (στοιχεία 2018) σε 76,4 δισεκατομμύρια δολάρια και αναμένεται να καταγράψει ετήσιο ρυθμό αύξησης 3,5% από το 2019 έως το 2025. 

Παράλληλα, οι κανονισμοί που σχετίζονται με τη μεταφορά αυτών των προϊόντων καθίστανται αυστηρότεροι. Η λειτουργία των αλυσίδων εφοδιασμού είναι σε υψηλό βαθμό ρυθμισμένη και απαιτούνται μεταφορές που ανταποκρίνονται στις αυστηρές ορθές πρακτικές διανομής, συμπεριλαμβανομένων των ορίων του χρόνου διαμετακόμισης και υπό συγκεκριμένες συνθήκες ελεγχόμενης θερμοκρασίας.

Οι πάροχοι υπηρεσιών εφοδιαστικής πρέπει να υποστηρίζουν τη βιομηχανία ώστε να διασφαλίζεται ότι τα προϊόντα της μεταφέρονται νόμιμα, με ασφάλεια και έγκαιρα. Έτσι εξασφαλίζεται η συνέχεια στη λειτουργία της επιχείρησης. Ως ειδικός στα logistics του  Life Science & Healthcare κλάδου, η GEFCO προσφέρει μέσω του παγκόσμιου δικτύου της door-to-door, ελεγχόμενης θερμοκρασίας, ολοκληρωμένη εφοδιαστική, ως βασικό μέρος της προσέγγισης  «Partners, unlimited» στους πελάτες της.

Η Ελλάδα ήταν από τις πρώτες χώρες που η θυγατρική του Ομίλου της GEFCO απέκτησε την GDP πιστοποίηση. Η φαρμακοβιομηχανία είναι ένας από τους κύριους τομείς εισαγωγών της χώρας, ο οποίος αντιπροσωπεύει το 5,8% των συνολικών εισαγωγών. Ως εκ τούτου, η GEFCO Greece προσφέρει ήδη σε φαρμακευτικές εταιρείες υπηρεσίες υψηλού επιπέδου που πληρούν τις απαιτήσεις και προσδοκίες του κλάδου.

«Εστιάζουμε στο να συνεχίσουμε να προσφέρουμε την εξειδίκευσή μας στους πελάτες μας από τον φαρμακευτικό κλάδο. Η GDP πιστοποίησή μας πέρυσι αποτελεί ακόμα μια απόδειξη της δέσμευσής μας να παρέχουμε υπηρεσίες υψηλής ποιότητας. Θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε την εξειδίκευσή μας στην ελληνική αγορά, προσφέροντας αξία στους πελάτες και στους συνεργάτες μας «, δήλωσε ο Audrius Vilcinskas, Γενικός Διευθυντής της GEFCO Greece.

Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

Περισσότερα
Διαφημίσεις
Σχολιάστε

Σχολιάστε το άρθρο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

1# Μηδενική Φτώχεια

Interamerican: Στο πλευρό των άστεγων του Δήμου Αθηναίων

 Η Interamerican για ακόμα μια χρονιά υποστήριξε το πρωτοχρονιάτικο γεύμα του Δήμου Αθηναίων, που πραγματοποιήθηκε στο κλειστό γυμναστήριο του Ρουφ.

Η εταιρεία πρoσέφερε το καθιερωμένο γεύμα αλληλεγγύης σε 1.300, περίπου, άστεγους και άπορους πολίτες. Ο πρόεδρος του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου (ΚΥΑΔΑ), Γρηγόρης Λέων, πέρα από τις ευχές, διαβεβαίωσε τους παρευρισκομένους ότι ο Δήμος θα συνεχίσει να ενισχύει τα ωφελούμενα άτομα, που φθάνουν τα 26.000.

Το ΚΥΑΔΑ είναι ένας φορέας που προσφέρει ουσιαστική στήριξη στους άστεγους και άπορους κατοίκους της πόλης, παρέχοντας βοήθεια ως προς τη σίτιση, τη στέγαση και την κοινωνική επανένταξη. Η λειτουργία του ξεκίνησε το 2005 και σήμερα, υποστηρίζει σε καθημερινή βάση χιλιάδες άτομα. Στο πλαίσιο των προγραμμάτων που το ΚΥΑΔΑ υλοποιεί, περιλαμβάνεται και η διαχείριση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι άστεγοι, με την ειδική ομάδα «Δράση στον δρόμο». Η ομάδα πραγματοποιεί προσεγγίσεις στους δρόμους της Αθήνας προσπαθώντας να κινητοποιήσει, να ενημερώσει και -όπου μπορεί- να εντάξει άστεγους σε δομές φιλοξενίας, παρέχοντάς τους ταυτόχρονα άμεση, πρακτική βοήθεια (τρόφιμα, νερό, ζεστά ροφήματα κατά τη διάρκεια του χειμώνα, χυμούς, ρούχα, κλινοσκεπάσματα). Στις δομές του ΚΥΑΔΑ φιλοξενούνται, σήμερα, περί τα 200 άτομα.

Η Interamerican είναι αρωγός του έργου του ΚΥΑΔΑ από το 2012, με τακτική χορηγία των εορταστικών γευμάτων του Πάσχα και της Πρωτοχρονιάς και με προσφορά, κατά την περίοδο της κρίσης, σημαντικών ποσοτήτων τροφίμων από την εθελοντική συνεισφορά των εργαζομένων και συνεργατών της.

Αναφερόμενος στην υποστηρικτική συνεργασία της Interamerican ο κ. Λέων υπογραμμίζει πως η αλληλεγγύη είναι μια συλλογική υπόθεση και η σταθερή συνεισφορά της εταιρείας συμβάλλει στην ποιότητα του κοινωνικού πολιτισμού στην Αθήνα. «Θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά την Interamerican, που στάθηκε για μια ακόμη φορά αρωγός μας, ως χορηγός του πρωτοχρονιάτικου γεύματος για συνανθρώπους μας.
Οποιαδήποτε προσπάθεια γίνεται για να χαρίσει σε αυτούς τους ανθρώπους την αίσθηση της ζεστασιάς και της οικογενειακής θαλπωρής κατά τις γιορτινές ημέρες, είναι για εμάς σημαντική»
τονίζει ο πρόεδρος του ΚΥΑΔΑ.

Περισσότερα

3# Καλή Υγεία & Ευημερία

«Gate of Thrombs Live», πρωτοβουλία της LEO Pharma Hellas

Η LEO Pharma Hellas, μία εταιρεία με πολυετή εμπειρία στο χώρο της Θρόμβωσης, παραχώρησε σήμερα Συνέντευξη Τύπου για να παρουσιάσει μία πρωτοβουλία κοινωνικής ευθύνης στο χώρο της Θρόμβωσης με φιλοδοξία να οικοδομήσει αξία για τον ασθενή. Πρόκειται για ένα νέο πρόγραμμα συμβουλευτικής ενημέρωσης αναφορικά στη Θρόμβωση, με τίτλο «Gate of Thrombs Live». 

Το «Gate of Thrombs Live» αποτελεί μία ‘’ειδική’’ τηλεφωνική γραμμή, η οποία με το εξειδικευμένο νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό που στελεχώνει το πρόγραμμα, θα παρέχει σε ασθενείς με θρόμβωση, στους ανθρώπους που τους φροντίζουν, αλλά και σε οποιονδήποτε άλλον που θα μπορούσε να έχει κάποια απορία σχετική με τη συγκεκριμένη νόσο, τη δυνατότητα να λαμβάνει πληροφόρηση και συμβουλές γύρω από την ασθένεια. Οι πληροφορίες/συμβουλές θα παρέχονται βάσει αλγορίθμου που έχει δημιουργηθεί από επιστημονικές ιατρικές εταιρείες, είτε με τη συμβουλή ειδικών.

Με σεβασμό στην ασφάλεια και τη σωστή διαχείριση των ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων που αφορούν τους ασθενείς, θα εφαρμοστούν τα κατάλληλα τεχνικά και οργανωτικά μέτρα, μέσω της εταιρίας APC – εξειδικευμένη σε ‘’patient support programmes’’ – η οποία έχει επιλεγεί για αυτό το έργο και η οποία διαθέτει όλες τις απαραίτητες πιστοποιήσεις. Για την προστασία τόσο των ασθενών όσο και των επιστημόνων υγείας, θα ζητείται από τον καλούντα να παραμένει ανώνυμος, η κλήση θα ηχογραφείται, ενώ οι υπηρεσίες θα είναι καθαρά συμβουλευτικού χαρακτήρα και δεν θα αντικαθιστούν την απόφαση του θεράποντος ιατρού για την πορεία του ασθενούς. Ο κάθε ασθενής θα παραπέμπεται στον εκάστοτε θεράποντα ιατρό του για την εξατομικευμένη προσέγγιση της θεραπείας. 

Η γραμμή θα λειτουργεί από Δευτέρα ως Παρασκευή, με ωράριο λειτουργίας 10:00-20:00, ξεκινώντας από τη Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2020.

Περισσότερα

3# Καλή Υγεία & Ευημερία

CSE: Συνεργασία με Gates Foundation στην Αφρική

Τις υπηρεσίες του στην Αμερικανική Elanco Animal Health Inc. παρείχε το Κέντρο Αειφορίας (CSE) για τον προσδιορισμό του κοινωνικού αντίκτυπου της πρωτοβουλίας “East Africa Growth Accelerator (EAGA)” σε αγρότες της  Αφρικής για την παροχή βιώσιμων λύσεων  μέσω της μεθόδου Social Return on Investment (SROI). 

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο Νίκος Αυλώνας, Πρόεδρος του Κέντρου Αειφορίας (CSE), «Είμαστε ιδιαιτέρως χαρούμενοι για αυτήν τη συνεργασία, βοηθώντας στην ποσοτικοποίηση του κοινωνικού αποτυπώματος της δράσης “EAGA” που στοχεύει στη βελτίωση της ζωικής παραγωγής και του εισοδήματος των αγροτών στην Αφρική». Το πρόγραμμα αυτό χρηματοδοτήθηκε από το Bill and Melinda Gates Foundation, ενώ αποτελεί ένα από τα δεκάδες προγράμματα που έχει αναλάβει και έχει ολοκληρώσει το τελευταίο διάστημα για λογαριασμό σημαντικών πελατών του το Κέντρο Αειφορίας (CSE) σε ΗΠΑ και Καναδά.

Η πρωτοβουλία αυτή αφορά στην παροχή λύσεων Βιώσιμης Ανάπτυξης σε θέματα βελτίωσης εισοδήματος και υγείας στην Τανζανία, στην Κένυα και στην Ουγκάντα. Τα αποτελέσματα της μεθόδου Social Return on Investment (SROI), τα οποία αξιολόγησαν τον πρώτο κύκλο της δράσης (Ιούνιος 2017-Δεκέμβριος 2018), αποκάλυψαν πως για κάθε 1 δολάριο που επενδύθηκε από την Elanco και τα ενδιαφερόμενα μέρη της για τη δράση EAGA, δημιουργήθηκε κοινωνική αξία ύψους 2,48 δολαρίων για τις τοπικές κοινότητες στην Ανατολική Αφρική. Αυτό αντιπροσωπεύει σχεδόν 250% βελτίωση για τους μικροκαλλιεργητές γαλακτοπαραγωγής και πουλερικών και τις οικογένειές τους, τα μαγαζιά, τους διανομείς και τους χονδρεμπόρους στην περιοχή.

Το Κέντρο Αειφορίας (CSE) παρέχει εξειδικευμένες υπηρεσίες μέτρησης του κοινωνικού αποτυπώματος μέσω των μεθοδολογιών Social Impact Assessment και Social Return on Investment (SROI), Η μεθοδολογία αυτή αναπτύχθηκε προκειμένου να αποτυπώσει με αριθμούς την κοινωνική αξία που δημιουργούν συγκεκριμένες δράσεις εταιρικής υπευθυνότητας εταιρειών και  ιδρυμάτων. 

Περισσότερα

Ετικέτες

Εγγραφή στο Newsletter

ΔΗΜΟΦΙΛΗ