Connect with us

13# Δράση για το κλίμα

Generali: Προμηθεύσου και εσύ την υφασμάτινη τσάντα για τα ψώνια σου!

Generali

Η Generali με αφορμή τη νέα νομοθεσία που ισχύει στη χώρα μας από τις αρχές του έτους, σχετικά με τη χρήση πλαστικής σακούλας και στο πλαίσιο της εταιρικής της υπευθυνότητας, είχε την πολύ έξυπνη ιδέα να δημιουργήσει υφασμάτινες τσάντες και να τις διαθέσει σε συνεργάτες της Ασφαλιστικούς Διαμεσολαβητές, προκειμένου να συμβάλλει σε ένα πιο βιώσιμο μέλλον.

Οι τσάντες είναι εύκολες στη χρήση, μικρές σε όγκο αν διπλωθούν σωστά για να μπορείτε να τις έχετε παντού μαζί σας – στα ψώνια σας και τις καθημερινές εργασίες – και μπορούν να αντικαταστήσουν έως και 400 πλαστικές σακούλες το χρόνο συμβάλλοντας σημαντικά στη μείωση των επιβλαβών πλαστικών.

Αν είστε συνεργάτης της Generali και θέλετε να κάνετε ένα δώρο ουσίας στους ασφαλισμένους σας – μια συμβολική κίνηση για την αξία της πρόληψης σε όλες τις μορφές της – προμηθευτείτε δωρεάν την τσάντα πολλαπλών χρήσεων συμπληρώνοντας τη σχετική φόρμα που θα βρείτε στο oneview/ e-βιβλιοθήκη στέλνοντάς την στο marketing@generali.gr. Αν πάλι είστε κοντά στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας στην Ηλία Ηλιού 35-37 & Πυθέου στην Αθήνα επισκεφτείτε τους και θα τις βρείτε σε ειδικά stand προς διάθεση.

Γνωρίζατε ότι:

  • Η Ελλάδα κατέχει το αρνητικό ρεκόρ μεγαλύτερης χρήσης πλαστικής σακούλας στην Ευρωπαϊκή Ένωση με περίπου 400 σακούλες κατά κεφαλήν ανά έτος;
  • Στην Ελλάδα χρησιμοποιούνται 4,3 δισ. σακούλες ανά έτος;
  • 1 στις 10 σακούλες που παίρνει ο αγοραστής από το ταμείο δεν χρησιμοποιείται για τη μεταφορά προϊόντων;
  • Μόλις 1 στα 25 νοικοκυριά χρησιμοποιεί συστηματικά επαναχρησιμοποιούμενες τσάντες για τις αγορές του;

Περισσότερα
Διαφημίσεις
Σχολιάστε

Σχολιάστε το άρθρο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

13# Δράση για το κλίμα

Kaspersky: Η εξόρυξη κρυπτονομισμάτων βλάπτει το περιβάλλον

Το 2018, τα διαδικτυακά προγράμματα εξόρυξης κρυπτονομισμάτων, εφαρμογές δηλαδή που τρέχουν στο πρόγραμμα περιήγησης του χρήστη και πραγματοποιούν εξόρυξη κρυπτονομισμάτων με σκοπό το κέρδος, θα μπορούσαν να είχαν καταναλώσει 18,8 γιγαβάτ ηλεκτρικής ενέργειας, σύμφωνα με έρευνα της Kaspersky σχετικά με τις οικονομικές και περιβαλλοντικές επιπτώσεις της διαδικτυακής εξόρυξης κρυπτονομισμάτων.

Το μέγεθος αυτό είναι συγκρίσιμο με το ποσοστό κατανάλωσης ισχύος της Πολωνίας και σημαίνει ότι οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις της διαδικτυακής εξόρυξης κρυπτονομισμάτων αντιστοιχούν σε περίπου 800 τόνους εκπομπών CO2.

Η διαδικτυακή εξόρυξη κρυπτονομισμάτων ή το cryptojacking μέσω προγραμμάτων περιήγησης είναι μια απειλή στην οποία μπορεί να υποβάλλονται πολλοί χρήστες εν αγνοία τους. Μπορεί να το προσέξουν μόνο αν ελέγξουν τον πηγαίο κώδικα της ιστοσελίδας ή αν παρατηρήσουν ότι ορισμένοι διαδικτυακοί πόροι υπερφορτώνουν τις συσκευές τους κατά το άνοιγμα. Η διαδικτυακή εξόρυξη κρυπτονομισμάτων είναι μια εναλλακτική μέθοδος εξόρυξης κρυπτονομισμάτων, η οποία χρησιμοποιεί τους επισκέπτες της εκάστοτε ιστοσελίδας για να επιτευχθεί ο στόχος. Οι ιδιοκτήτες των ιστότοπων μετατρέπουν τη χωρητικότητα των συσκευών των χρηστών τους σε κρυπτονομίσματα ενώ το πρόγραμμα περιήγησης του χρήστη είναι ενεργό είτε λειτουργεί στο παρασκήνιο. Σε ορισμένες περιπτώσεις, ωστόσο, οι ιστοσελίδες ειδοποιούν τους χρήστες για την έκθεσή τους σε αυτόν τον μηχανισμό και ζητούν τη συγκατάθεσή τους, εξηγώντας ότι η διαδικτυακή εξόρυξη κρυπτονομισμάτων εκτελείται με σκοπό την απόκτηση χρημάτων από την ιστοσελίδα χωρίς να εμφανίζονται ενοχλητικές διαφημίσεις ή συνδρομές επί πληρωμή.

Η διαδικτυακή εξόρυξη κρυπτονομισμάτων θεωρείται συνήθως μια αθώα δραστηριότητα που δεν έχει ως αποτέλεσμα σημαντική απώλεια χρημάτων και καταναλώνει μόνο μια μικρή ποσότητα ενέργειας. Για να το απομυθoποιήσουν, οι ερευνητές ανέλυσαν στατιστικά στοιχεία σε αναφορές από λύσεις ασφαλείας της Kaspersky που εμπόδισαν τη διαδικτυακή εξόρυξη κρυπτονομισμάτων. Ήρθαν στο συμπέρασμα ότι, ενώ οι ατομικές απώλειες μπορεί να θεωρηθούν ασήμαντες, ο παγκόσμιος αντίκτυπος είναι εκπληκτικά δυσοίωνος.

Σύμφωνα με αυτούς τους υπολογισμούς, η ποσότητα της ενέργειας που καταναλώνεται μέσω της εξόρυξης κρυπτονομισμάτων μπορεί να αγγίξει μέχρι και τις 1670 μεγαβατώρες (MWh), εκτός αν η ιστοσελίδα μπλοκάρει τον κωδικό που είναι υπεύθυνος για την έναρξη της εξόρυξης. Εάν μετατραπεί σε εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα σε παγκόσμιο μέσο επίπεδο της Διεθνούς Οργάνωσης Ενέργειας (International Energy Agency – IEA), αυτό ισοδυναμεί με περίπου 800 τόνους αερίων του θερμοκηπίου (CO2) που εκπέμφθηκαν στην ατμόσφαιρα το 2018.

Το κόστος ηλεκτρικού ρεύματος για ένα τόσο υψηλό επίπεδο ενέργειας θα μπορούσε να κυμαίνεται από μερικές εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια έως και μισό εκατομμύριο δολάρια, ανάλογα με τη χώρα προέλευσης. Το ποσό της ενέργειας που απαιτείται για τις ανάγκες αυτές, θα μπορούσε να είναι κάτι παραπάνω από το τριπλάσιο της παραγωγής του πυρηνικού σταθμού του Τσέρνομπιλ το έτος πριν από το διαβόητο περιστατικό του.

Περισσότερα

13# Δράση για το κλίμα

Κλιματική Αλλαγή: Είναι οι άνθρωποι κύριοι υπαίτιοι;

Ενόψει της Δευτέρας, 23 Σεπτεμβρίου, που θα πραγματοποιηθεί η Παγκόσμια Διάσκεψη Κορυφής του ΟΗΕ για το Κλίμα στη Νέα Υόρκη, παραθέτουμε στοιχεία που καταδεικνύουν ότι η Κλιματική Αλλαγή είναι μια απειλή αλλά οι επιπτώσεις της μπορούν να περιοριστούν με τη συντονισμένη δράση και κινητοποίηση όλων, από τις κυβερνήσεις και τον επιχειρηματικό κόσμο, μέχρι τους πολίτες σε κάθε γωνιά της Γης.

Της Σοφίας Εμμανουήλ semmanouil@gmail.com

Στις μέρες μας έχει εδραιωθεί η άποψη ότι η αλλαγή του κλίματος είναι μια πραγματική κατάσταση που εξελίσσεται αλλά αυτό στο οποίο υπάρχει ακόμη διχογνωμία είναι η κύρια αιτία που προκαλεί αυτή την κατάσταση. Διότι κόντρα στις κατηγορηματικές δηλώσεις επιστημόνων από όλο τον κόσμο ότι οι άνθρωποι ευθύνονται κατά κύριο λόγο για την ταχύτητα και την ένταση της Κλιματικής Αλλαγής, οι ίδιοι οι άνθρωποι δεν δείχνουν να συμφωνούν απόλυτα.

Έρευνα του YouGov έδειξε ότι η Ινδία έχει το μεγαλύτερο ποσοστό πολιτών που πιστεύουν ότι η ανθρώπινη δραστηριότητα είναι κυρίως υπεύθυνη για την αλλαγή του κλίματος (71%) ενώ στον αντίποδα (με 35%), στη Νορβηγία και στη Σαουδική Αραβία επικρατεί η άποψη ότι οι άνθρωποι δεν έχουν το μερίδιο του λέοντος στην ευθύνη αλλά είναι κι άλλοι παράγοντες, πέρα από την ανθρώπινη δραστηριότητα που πρέπει να ληφθούν υπόψη.

Όταν μιλάμε δε για απόψεις που αμφισβητούν ότι υπάρχει αλλαγή του κλίματος οι ΗΠΑ πρωταγωνιστούν, με το 6% να λέει ότι το κλίμα δεν αλλάζει και το 9% ότι αλλάζει αλλά δεν οφείλεται καθόλου σε ανθρώπους.

Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, υπολογίζεται ότι 120 εκατομμύρια άνθρωποι θα εξωθηθούν στη φτώχεια εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής τα επόμενα 10 χρόνια. Αυτό είναι μια κρίση που θα επηρεάσει όλους τους ανθρώπους, όπου κι αν ζούνε.

Ιστορικά η βόρεια Αμερική και η Ευρώπη είναι αυτές που μόλυναν την ατμόσφαιρα με το 50% του συνόλου του διοξειδίου του άνθρακα από την έναρξη της Βιομηχανικής Επανάστασης. Όλες οι υπόλοιπες χώρες μαζί ευθύνονται για το άλλο μισό, ενώ οι πιο φτωχές χώρες ευθύνονται το λιγότερο από όλες. Όμως, είναι οι άνθρωποι που μένουν σε αυτές τις χώρες που θα υποστούν πιο έντονα τις συνέπειες.

Τα ιστορικά δεδομένα δείχνουν ότι η υπερθέρμανση είναι πρωτοφανής τα τελευταία 2.000 χρόνια και σε επιστημονικό επίπεδο υπάρχει συναίνεση, που πιθανόν υπερβαίνει το 99%, ότι οι άνθρωποι προκαλούν το φαινόμενο. Και υπάρχουν τουλάχιστον τρεις μελέτες που δημοσιεύθηκαν στο Nature και στο Nature Geoscience που αποδεικνύουν του λόγου το αληθές. Με ιστορικά δεδομένα για την εξέλιξη της θερμοκρασίας, από δέντρα, πάγο, ιζήματα κ.ο.κ., σε όλες τις ηπείρους, διαπιστώνεται ότι ποτέ στο παρελθόν δεν είχαν καταγραφεί ακραίες συνθήκες σε πάνω από τον μισό πλανήτη.

Ιστορικά δεδομένα και έρευνα

Η μικρή Εποχή των Παγετώνων, για παράδειγμα, με έντονα καιρικά φαινόμενα, έφθασε στο ακραίο σημείο της τον 15ο αιώνα στον Ειρηνικό Ωκεανό, τον 17ο αιώνα αυτό συνέβη στην Ευρώπη και τον 19ο αιώνα σε άλλες περιοχές. Αυτές οι καταγραφές είναι σημαντικά διαφορετικές από την τάση που διαπιστώνεται από τα τέλη του 20ου αιώνα. Οι σημαντικές μεταβολές θερμοκρασίας στο μακρινό παρελθόν πιθανότατα προκλήθηκαν από ηφαιστειακές εκρήξεις. Τις τελευταίες δεκαετίες όμως σημειώνεται ασυνήθιστη αύξηση της θερμοκρασίας ως αποτέλεσμα των βιομηχανικών εκπομπών. Ανθρώπινοι παράγοντες, όπως η εξατμήσεις των αυτοκινήτων, οι καμινάδες των εργοστασίων, η αποψίλωση των δασών και άλλες πηγές αερίων του θερμοκηπίου, ευθύνονται για το υψηλό επίπεδο υπερθέρμανσης του πλανήτη.

Παρόλαυτά έρευνα του YouGov σε 30.000 άτομα από 28 χώρες αποκαλύπτει αξιοσημείωτες διαφορές στις πεποιθήσεις μεταξύ Ανατολής και Δύσης.

Οι Ινδοί, όπως αναφέρθηκε, είναι πιο σίγουροι, με ποσοστό 71%, ότι η ανθρώπινη δραστηριότητα είναι ο κύριος λόγος που το κλίμα αλλάζει. Στο 35%, οι Νορβηγοί και οι Σαουδάραβες είναι το λιγότερο πιθανό να το σκεφτούν, αν και 36% και 48% αντίστοιχα σε κάθε χώρα πιστεύουν ότι η ανθρωπότητα είναι εν μέρει υπεύθυνη για το μεταβαλλόμενο κλίμα.

Ανάλογα με τη χώρα, ένα ποσοστό από 0% έως 6% των ανθρώπων πιστεύουν ότι δεν συμβαίνει καμία αλλαγή του κλίματος και επίσης μεταξύ 1% και 9% λένε ότι συμβαίνουν οι κλιματικές αλλαγές, αλλά ότι δεν έχουν καμία σχέση με ανθρώπινη δραστηριότητα. Και στις δύο αυτές περιπτώσεις οι ΗΠΑ εμφανίζουν τα υψηλότερα ποσοστά. Οι περισσότεροι αναμένουν ότι η κλιματική αλλαγή θα έχει μεγάλο ή μέτριο αντίκτυπο στη ζωή τους.

Οι άνθρωποι στις χώρες της Μέσης Ανατολής πιστεύουν περισσότερο από τους πολίτες της Δύσης ότι η κλιματική αλλαγή θα έχει μεγάλο αντίκτυπο στη ζωής τους. Για παράδειγμα, ενώ το 75% των Φιλιππινέζων και το 65% των Καταριανών προβλέπουν αλλαγές στη ζωή τους, στην Ευρώπη πιο ανήσυχοι είναι οι Ισπανοί, σε ένα ποσοστό μόλις 32%. Τα σκανδιναβικά κράτη από την άλλη μεριά δείχνουν να ανησυχούν ελάχιστα για την διατάραξη της ζωής τους από την κλιματική αλλαγή, με ποσοστά που κυμαίνονται από 10% έως 14%.

Διαβάστε επίσης: 5 προσωπικότητες μιλούν για την διοίκηση της Βιωσιμότητας

Στην πραγματικότητα, πολλοί πιστεύουν ότι ορισμένα από τα χειρότερα σενάρια είναι πλέον πιθανά. Η πλειοψηφία πιστεύει ότι η αλλαγή του κλίματος θα έχει ως αποτέλεσμα σοβαρές ζημίες στην παγκόσμια οικονομία, άνοδο της στάθμης της θάλασσας, μαζική μετακίνηση ανθρώπων από ορισμένα μέρη του κόσμου σε άλλα και πολέμους.

Τα αποτελέσματα είναι μικτά όταν πρόκειται για το ενδεχόμενο η αλλαγή του κλίματος να οδηγήσει σε έναν νέο Παγκόσμιο Πόλεμο ή σε μια ανθρώπινη εξαφάνιση. Και πάλι όμως τα δυτικά κράτη είναι λιγότερο πιθανό να προβλέψουν έναν νέο Παγκόσμιο Πόλεμο ή μια ανθρώπινη εξαφάνιση. Το σημαντικό είναι ότι οι άνθρωποι πιστεύουν πως δεν είναι αργά για να τα σταματήσουμε την κλιματική αλλαγή αρκεί να υπάρξει συστηματική δράση. Αυτό λέει η πλειοψηφία, από το χαμηλό 50% στις ΗΠΑ έως το υψηλό 82% στην Ισπανία. Οι Φινλανδοί και οι Σουηδοί πάντως πιστεύουν ότι οι χειρότερες επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής μπορούν να αποφευχθούν απλώς διατηρώντας την τρέχουσα πορεία (21%), ενώ οι Ινδοί εμφανίζουν το υψηλότερο ποσοστό (22%) όταν εξετάζεται η πιθανότητα να μην μπορεί να γίνει τίποτα για να αποφευχθεί το χειρότερο σενάριο.

Σε 24 από τις 28 χώρες που συμμετείχαν στην έρευνα, η επιβράδυνση του ρυθμού με τον οποίο καταναλώνουμε πόρους προκρίνεται ως το καλύτερο μέσο με το οποίο μπορούμε να καταπολεμήσουμε την αλλαγή του κλίματος, σε αντίθεση με την αξιοποίηση της τεχνολογικής καινοτομίας, που εκτιμάται ότι μπορεί να συνεισφέρει λιγότερο. Επίσης στις περισσότερες χώρες υπάρχει η πεποίθηση ότι “το κράτος θα μπορούσε να κάνει περισσότερα” για να αντιμετωπίσει την αλλαγή του κλίματος.

Η εκστρατεία της Greta Thunberg

Εν κατακλείδι, η αλλαγή του κλίματος δεν ήταν ποτέ τόσο ξεκάθαρη στη δημόσια συνείδηση όπως είναι σήμερα. Ενδεικτική είναι η εκστρατεία της Greta Thunberg, η οποία θα μιλήσει στη διάσκεψη κορυφής του ΟΗΕ για το κλίμα. Πρόκειται για την 16χρονη ακτιβίστρια από τη Σουηδία η οποία πέρυσι τον Αύγουστο, σε ηλικία 15 ετών, άφηνε κάθε Παρασκευή το σχολείο για να διαδηλώνει έξω από το σουηδικό κοινοβούλιο πιέζοντας για ισχυρότερη δράση για το κλίμα. Σύντομα, άλλοι μαθητές ακολούθησαν με παρόμοιες διαμαρτυρίες και σήμερα ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο. Έτσι αναπτύχθηκε ένα απεργιακό κίνημα για την κλιματική αλλαγή με την ονομασία Fridays for Future (Παρασκευές για το Μέλλον).

Η Διεθνής Αμνηστία επέλεξε φέτος να δώσει το Βραβείο Πρέσβειρας Συνείδησης, την κορυφαία τιμητική διάκριση της οργάνωσης για ανθρώπους που έχουν επιδείξει ηγετικά προσόντα και θάρρος να υπερασπιστούν τα ανθρώπινα δικαιώματα, στην Greta Thunberg, και το μαθητικό κίνημα Fridays for Future, το οποίο έχει οπαδούς και στην Ελλάδα.

Η χώρα μας συμμετέχει στην εβδομάδα των μαθητικών κινητοποιήσεων για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης, από τις 20 έως τις 27 Σεπτεμβρίου 2019, με σημείο αναφοράς τη Διάσκεψη του ΟΗΕ για το Κλίμα στις 23 Σεπτεμβρίου στη Νέα Υόρκη.

Μάλιστα οι 31 οργανώσεις της “Συμμαχίας για το κλίμα”, ανταποκρινόμενες στο κάλεσμα των μαθητριών/ών σε γενική απεργία στις 27 Σεπτεμβρίου 2019 και ώρα 12.00 μμ στην πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα και σε άλλες περιοχές της χώρας, θα συμμετέχουν μαζικά για να ενώσουν δυνάμεις με το παγκόσμιο κίνημα μαθητριών/ών, πολιτών, σωματείων και λοιπών ομάδων που απαιτούν από τις κυβερνήσεις τους να αναλάβουν άμεση δράση για την αναχαίτιση της κλιματικής κρίσης και την υιοθέτηση πολιτικών που θα διατηρήσουν την πλανητική θερμοκρασία στα πιο βιώσιμα επίπεδα του +1,5°C.

Περισσότερα

12# Υπεύθυνη Κατανάλωση & Παραγωγή

Coca-Cola HBC: Στον Δείκτη Βιώσιμης Ανάπτυξης Dow Jones

Ως η κορυφαία εταιρεία στον κλάδο ποτών σε όλη την Ευρώπη στον Δείκτη Βιώσιμης Ανάπτυξης Dow Jones (DJSI) αναδείχθηκε ο Όμιλος Coca-Cola HBC.

Πρόκειται για την 6η φορά μέσα σε 7 χρόνια που κατατάσσεται στην πρώτη θέση του Δείκτη και την 9η συνεχή χρονιά που βρίσκεται στις τρεις κορυφαίες θέσεις του κλάδου σε παγκόσμιο και ευρωπαϊκό επίπεδο. Ο Όμιλος συγκέντρωσε 90 μονάδες στη συνολική βαθμολογία, πετυχαίνοντας την υψηλότερη δυνατή βαθμολογία σε 11 κατηγορίες, αλλά και σημαντική βελτίωση σε ακόμα 9 κατηγορίες  και κατατάσσεται έτσι στη δεύτερη θέση στην παγκόσμια κατάταξη.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Coca-Cola HBC, Zoran Bogdanovic,  δήλωσε: «Είμαστε περήφανοι που η δέσμευση των εργαζομένων και των συνεργατών μας σε βιώσιμες πρακτικές αναγνωρίζεται για ακόμη μία φορά. Γνωρίζουμε όμως ότι η προσπάθεια δεν σταματά εδώ. Θα συνεχίσουμε να εντείνουμε τις δράσεις μας για τη συνεπή και μακροπρόθεσμη επίτευξη των στόχων βιώσιμης ανάπτυξης που διαθέτουμε».

Οι επιδόσεις Βιώσιμης Ανάπτυξης του Ομίλου CocaCola HBC για το 2018 που συνέβαλαν στην υψηλή βαθμολογία είναι:

Μείωση κατά 25% των εκπομπών CO2 σε όλη την αλυσίδα αξίας (σε σύγκριση με το 2010), δυο χρόνια νωρίτερα από τον αρχικό στόχο του 2020. Εξοικονομήθηκαν έτσι 1,27 εκ. τόνοι εκπομπών CO2

Βαθμολογία 88% στον Δείκτη Δέσμευσης Εργαζομένων, πάνω από τον μέσο όρο των εταιρειών FTSE100

Το 37% των διευθυντικών θέσεων κατέχουν γυναίκες, με στόχο 50% ως το 2025

Το 98% από τα €3,2 δισεκατομμύρια της δαπάνης προς προμηθευτές αφορούν τοπικές επιχειρήσεις υποστηρίζοντας έτσι την απασχόληση και την επιχειρηματική δραστηριότητα στις χώρες που έχει παρουσία ο Όμιλος. Στα €328 εκατομμύρια, ανέρχεται η φορολογική συμβολή του Ομίλου στις εθνικές οικονομίες

Επένδυση €7.9 εκατομμύρια σε προγράμματα για την υποστήριξη των τοπικών κοινωνιών στις οποίες δραστηριοποιείται. Περισσότερα από το 1/3 αφορούσαν το πρόγραμμα Youth Empowered, που έχει στόχο να βοηθήσει τους νέους να αναπτύξουν προσωπικές και επαγγελματικές δεξιότητες

Μείωση κατά 22% της χρήσης νερού στα εργοστάσια του Ομίλου (σε σύγκριση με το 2010)

Συμβολή στη συλλογή συσκευασιών που ισοδυναμούν με το 45% του όγκου που διαθέτει στην αγορά

Στην Ελλάδα:

Η Coca-Cola Τρία Έψιλον, συμβάλλει στην επίτευξη των στόχων του Ομίλου Coca-Cola HBC, μέσω των πρακτικών που εφαρμόζει στις παραγωγικές μονάδες και εγκαταστάσεις που λειτουργεί στη χώρα, αλλά και των πρωτοβουλιών της για την αειφόρο ανάπτυξη.

Είναι η πρώτη εταιρεία του κλάδου τροφίμων και ποτών στην Ελλάδα που χρησιμοποιεί ανακυκλωμένο πλαστικό (rPET) στις συσκευασίες αναψυκτικών

Το 100% των συσκευασιών των προϊόντων της είναι ανακυκλώσιμο

Πραγματοποιεί 96,5% ανακύκλωση των αποβλήτων της παραγωγικής διαδικασίας

Εξοικονομεί 60 τόνους πλαστικού ετησίως με τις φιάλες αναψυκτικών Light Weight, ενώ κάνει χρήση 27% λιγότερου πλαστικού στο ΑΥΡΑ Bloom, 18% στο ΑΥΡΑ Active Cap και 24% στο Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΑΥΡΑ

Έχει μειώσει κατά 50% τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα τo 2018 ξεπερνώντας κατά 20% τον στόχο του Ομίλου Coca-Cola HBC για το 2025

Το 63% της συνολικής ενέργειας που χρησιμοποιεί στα εργοστάσιά της προέρχεται από ανανεώσιμες και καθαρές πηγές ενέργειας, ξεπερνώντας κατά 13% τον στόχο του Ομίλου Coca-Cola HBC για το 2025, έξι χρόνια νωρίτερα

Το 100% της ηλεκτρική ενέργειας στα εργοστάσια της προέρχεται από ΑΠΕ, μειώνοντας το  ανθρακικό  αποτύπωμα κατά 48,7% σε σχέση με το 2016

Βελτίωσε τον δείκτη χρήσης νερού κατά 2,4% το 2018

Έχει προσφέρει δεξιότητες, καθοδήγηση και δικτύωση σε 9.500 νέους μέσω του προγράμματος ενίσχυσης απασχολησιμότητας Youth Empowered

Συνεισφέρει συνολικά στο 1,4% των φορολογικών εσόδων του κράτους

Καλύπτει το 33% των διευθυντικών θέσεων από γυναίκες

Δεσμεύσεις Βιώσιμης Ανάπτυξης 2025 CocaCola HBC:

O Όμιλος Coca-Cola HBC ανακοίνωσε τον Σεπτέμβριο του 2018, τις δεσμεύσεις βιώσιμης ανάπτυξης για το 2025 με επίκεντρο έξι βασικούς τομείς:

Μείωση των εκπομπών ρύπων

Ορθολογική διαχείριση του νερού

Έναν Κόσμο Χωρίς Απορρίμματα (World Without Waste)

Υπεύθυνες προμήθειες

Μείωση των Θερμίδων στο Χαρτοφυλάκιο των Αναψυκτικών

Φροντίδα των ανθρώπων αλλά και των κοινωνιών που δραστηριοποιείται

Οι επιδόσεις της Coca-Cola HBC στον τομέα της Βιώσιμης Ανάπτυξης, αναγνωρίζονται επίσης από αντίστοιχες κατατάξεις του κλάδου, όπως είναι το CDP Climate Disclosure, ο MSCI ESG Rating και ο δείκτης FTSE4Good Index.

Περισσότερα

Ετικέτες

Εγγραφή στο Newsletter

ΔΗΜΟΦΙΛΗ