Generation Next από το Ίδρυμα Vodafone 

Date:

Share post:

To αναγνωρισμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα Generation Next του Ιδρύματος Vodafone, που μετράει πλέον περισσότερους από 95.000 ωφελούμενους σε όλη τη χώρα, επιστρέφει με τον 6ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό, με στόχο να «μυήσει» μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου στην STEM εκπαίδευση. 

Όσοι μαθητές ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στον 6ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό, μπορούν να λάβουν μέρος, δημιουργώντας και σχεδιάζοντας μια κατασκευή ή μια τεχνολογική εφαρμογή που θα δώσει λύση σε ένα πρόβλημα της καθημερινότητας τους ή της τοπικής κοινωνίας.  Οι μαθητές σχηματίζουν τη δική τους ομάδα με επικεφαλής κάποιον/α εκπαιδευτικό, που θα πρέπει να δηλώσει συμμετοχή έως τις 19 Μαρτίου 2023 καιστη συνέχεια να υποβάλει το project έως 30 Απριλίου 2023, διεκδικώντας μοναδικά δώρα. Συγκεκριμένα, η νικητήρια ομάδα του διαγωνισμού θα κερδίσει ένα τριήμερο ταξίδι στο Λονδίνο, γεμάτο επισκέψεις σε μέρη επιστημονικού ενδιαφέροντος. 

Στοχεύοντας στην εξασφάλιση ισότιμης πρόσβασης της νέας γενιάς στις εκθετικές τεχνολογίες, το Generation Next «μεγαλώνει» σε διάρκεια, ενοποιώντας τους δύο εκπαιδευτικούς κύκλους που γίνονταν μέχρι και πέρυσι, σε έναν. Με την αλλαγή αυτή, οι ομάδες που επιθυμούν να υποβάλουν συμμετοχή στον διαγωνισμό έχουν στη διάθεσή τους περισσότερο χρόνο για να ερευνήσουν τις πιθανές περιοχές της εργασίας τους και του προβλήματος που θα επιλύσουν, να οργανώσουν και να ολοκληρώσουν την υποψηφιότητά τους.

Υπενθυμίζεται ότι όλοι οι μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου σε όλη την Ελλάδα έχουν τη δυνατότητα να ανακαλύψουν και να κατανοήσουν την STEM εκπαίδευση, μέσα από το πλούσιο εκπαιδευτικό υλικό της πλατφόρμας www.generationnext.vodafone.gr που περιλαμβάνει τόσο βίντεο και εκπαιδευτικούς οδηγούς για εκπαιδευτικούς και μαθητές/τριες, όσο και πολλές ‘’Do It Yourself’’ κατασκευές. 

Παράλληλα, και φέτος εκπαιδευτικοί από όλη τη χώρα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν στα δωρεάν online μαθήματα, διάρκειας 7 εβδομάδων κάνοντας την εγγραφή τους στην εκπαιδευτική πλατφόρμα www.generationnext.vodafone.gr. Ο πρώτος κύκλος μαθημάτων ξεκινάει στις 1η Νοεμβρίου 2022 και ο δεύτερος στις 21 Φεβρουαρίου 2023. Υπενθυμίζεται ότι, για όποιον/α το επιθυμεί, μετά το πέρας των μαθημάτων και εφόσον έχουν επιτύχει στα τεστ αξιολόγησης της κάθε ενότητας, οι συμμετέχοντες λαμβάνουν το “Generation Next Certificate”.

Τέλος, συνεχίζονται και για τη φετινή σχολική χρονιά τα δωρεάν εξωσχολικά εργαστήρια  STEM Labs, όπου εκπαιδευτικοί απομακρυσμένων περιοχών από όλη την Ελλάδα, εκπαιδεύονται πάνω στην STEM εκπαίδευση με σκοπό να μεταδώσουν τις γνώσεις τους στους μαθητές και τις μαθήτριές τους. Καθ’ όλη τη διάρκεια των STEM labs, οι μαθητές/τριες έχουν τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή τόσο με την STEM τεχνογνωσία όσο και να πειραματιστούν πάνω στις νέες τεχνολογίες, καλλιεργώντας τις δεξιότητες αλλά και τη φαντασία τους. 

Η Αλεξάνδρα Παπανικολάου, Υπεύθυνη του Ιδρύματος Vodafone δήλωσε σχετικά: «Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Skills Upload Europe, που υλοποιεί το Ίδρυμα Vodafone σε 14 χώρες και ειδικότερα του προγράμματος SkillsUploadJr στο οποίο ανήκει και το πρόγραμμα Generation Next, στόχος μας είναι η γεφύρωση του χάσματος των ψηφιακών δεξιοτήτων των μαθητών και εκπαιδευτικών της χώρας μας, ώστε να μάθουν να χρησιμοποιούν τις ψηφιακές τεχνολογίες με αυτοπεποίθηση, δημιουργικότητα και κριτική σκέψη. Δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε να εξελίσσουμε το πρόγραμμα, κάνοντας την τεχνολογία προσιτή σε όλους και ανυπομονούμε να γνωρίσουμε τις νέες ομάδες του διαγωνισμού».

Το Ίδρυμα Vodafone συμπληρώνει φέτος 20 χρόνια προσφοράς και δραστηριοποίησης στην Ελλάδα, υλοποιώντας στον τομέα της Εκπαίδευσης προγράμματα που ενισχύουν τις δεξιότητες της νέας γενιάς. Το Generation Next υλοποιείται από το 2017, σε συνεργασία με τον Εκπαιδευτικό Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό SciCo Επιστήμη Επικοινωνία και την ακαδημαϊκή συμβολή της Ελληνογερμανικής Αγωγής και μέχρι σήμερα μετρά περισσότερους από 95.000 ωφελούμενους

Σοφία Εμμανουήλ
Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Related articles

Επανεκκίνηση του φράγματος Τσικαλαριού στη Νάξο

Η κατασκευή του φράγματος είχε ξεκινήσει πριν από μια δεκαετία αλλά έχουν διακοπεί οι εργασίες λόγω γεωλογικών και αρχαιολογικών προβλημάτων.

Δράση για την εξάλειψη του αποκλεισμού και του εκφοβισμού στο διαδίκτυο

Η εμπλοκή σε εκφοβισμό, είτε ως θύμα είτε ως θύτης, μπορεί να έχει μόνιμο αντίκτυπο στην υγεία και την κοινωνική ευημερία ενός ατόμου. 

«Το παιδί, η πόλη και τα μνημεία»

Tο πρόγραμμα διανύει την έβδομη χρονιά εφαρμογής του και θα υλοποιηθεί εξ ολοκλήρου δια ζώσης, με επιμορφωτικά εργαστήρια για εκπαιδευτικούς, με περιπάτους καθώς και με ξεναγήσεις μαθητικών ομάδων.

ΒASF: Η εταιρεία αγροτεχνολογίας Solmeyea νικήτρια του διαγωνισμού καινοτομίας 

Ο διαγωνισμός καινοτομίας Innovation Hub 2022 απευθύνεται σε νεοφυείς επιχειρήσεις και νέους ερευνητές επιβραβεύοντας ιδέες πράσινης ανάπτυξης.