Giving Tuesday: Μια Τρίτη με μεγάλο κοινωνικό αντίκτυπο

Date:

Share post:

Την Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2021 θα τιμηθεί και στην Ελλάδα η #GivingTuesday, ένα παγκόσμιο κίνημα προσφοράς, που φέρνει το HIGGS για πρώτη φορά στη χώρα μας και προτρέπει το κοινό να δείξει τη γενναιοδωρία του με το σύνθημα “Ενωμένοι Προσφέρουμε”. 

Η ιδέα της ημέρας #GivingTuesday γεννήθηκε το 2012 με σκοπό να προτείνει στους ανθρώπους να δείξουν γενναιοδωρία και να δημιουργήσουν μια θετική αλλαγή στον κόσμο. Αυτή η απλή ιδέα εξελίχθηκε σε ένα παγκόσμιο κίνημα εμπνέοντας εκατομμύρια ανθρώπους, επιχειρήσεις και οργανισμούς σε περισσότερες από 75 χώρες και καθιερώθηκε ως η παγκόσμια ημέρα προσφοράς και γενναιοδωρίας. Φέτος, η GivingTuesday, θα γιορταστεί σε όλο τον κόσμο στις 30 Νοεμβρίου. 

To HIGGS, οικοσύστημα μη κυβερνητικών οργανισμών, προσκαλεί ιδιώτες, οργανώσεις και επιχειρήσεις, να συμμετάσχουν ενεργά στην ημέρα #GivingTuesday, δείχνοντας την έμπρακτη υποστήριξή τους προς έναν σκοπό που τους εμπνέει. Υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους μπορεί κανείς να συμμετέχει: είτε πρόκειται για έμπρακτη βοήθειά προς έναν γείτονα ή συμπολίτη που βρίσκεται σε ανάγκη, είτε για οικονομική υποστήριξη σε σκοπούς και φορείς με κοινωνικό αντίκτυπο, κάθε πράξη γενναιοδωρίας μετράει. 

Όπως αναφέρει ο Σωτήρης Πετρόπουλος, συνιδρυτής του HIGGS  “Πιστεύουμε στη δύναμη των απλών ανθρώπων που έχουν καλές προθέσεις, ωραίες ιδέες και διάθεση για προσφορά στην κοινωνία. Με αφορμή τον εορτασμό της GivingTuesday την Τρίτη 30 Νοεμβρίου, θέλουμε να εμπνεύσουμε και να υπενθυμίσουμε σε όλους τη δύναμη της προσφοράς και της γενναιοδωρίας. Για αυτό, αναλάβαμε ως επίσημοι εκπρόσωποι του δικτύου στην Ελλάδα, να δώσουμε ιδέες και εργαλεία σε όλους όσους θέλουν να συμμετάσχουν και ενωμένοι να κάνουμε τη διαφορά”. 

Η ομάδα του HIGGS κάνει την αρχή, αφιερώνοντας όλο τον Νοέμβριο στο κίνημα της GivingTuesday. Κατά την διάρκεια του μήνα, κάθε μέλος της ομάδας θα πραγματοποιήσει ασκήσεις γυμναστικής στο δικό του χώρο και χρόνο. Στο τέλος του μήνα, θα καταμετρηθούν όλες οι ώρες της ομάδας, και – μετά από κλήρωση – μια μη κερδοσκοπική οργάνωση θα λάβει αντίστοιχες ώρες συμβουλευτικής από τους εκπαιδευτές του HIGGS. 

Περισσότερες πληροφορίες, εργαλεία και χρήσιμο υλικό για την συμμετοχή σας μπορείτε να βρείτε στο www.givingtuesday.gr 

Σοφία Εμμανουήλ
Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

Related articles

EEΣ: Δράση ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού στην Καλλιθέα

Η δράση υλοποιήθηκε από την Κινητή Ομάδα Υγείας και τον Εκπαιδευτικό Υγειονομικό Σταθμό Καλλιθέας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Dentist Pass: Παράταση προθεσμίας υποβολής αιτήσεων έως 22 Δεκεμβρίου

Πάνω από 200.000 παιδιά ηλικίας 6 -12 ετών έχουν ενισχυθεί έως σήμερα από το Πρόγραμμα προληπτικής οδοντιατρικής φροντίδας του Υπουργείου Υγείας “Dentist pass”.

Ίδρυμα «Παύλος Γιαννακόπουλος»: Aνακαίνιση φαρμακείου στο Τζάνειο

Το Τζάνειο Νοσοκομείο σήμερα διαθέτει πλέον ένα πλήρες αναβαθμισμένο φαρμακείο, το οποίο εξασφαλίζει απόλυτο έλεγχο όλων των φαρμάκων που διατίθενται στους ασθενείς.

Praktiker Hellas: Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός «Σπίτι Ανοιχτό – The Challenge»

Ο διαγωνισμός, αφορά στην πλήρη αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση ενός αστικού διαμερίσματος AirBnB για να γίνει φιλικό σε ΑμεΑ.
Skip to content