Global Sustain: Ενιαίος Απολογισμός για το έτος 2016

Date:

Share post:

Η Global Sustain, σε μια προσπάθεια έμπρακτης δέσμευσης στη βιώσιμη ανάπτυξη και στη διαφάνεια, παρουσίασε πρόσφατα τον δεύτερο Ετήσιο Ενιαίο Απολογισμό της για το έτος αναφοράς 2016 (1 Ιανουαρίου 2016 – 31 Δεκεμβρίου 2016).

Ο Απολογισμός της Global Sustain αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της επιχειρησιακής στρατηγικής της, αποτυπώνοντας το όραμα του οργανισμού με βάση το τρίπτυχο people-planet-profit.

Ο Ενιαίος Απολογισμός 2016 αποτελεί τον πρώτο Απολογισμό του Ομίλου Global Sustain, περιλαμβάνοντας στοιχεία από την Global Sustain Limited (Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο), την Global Sustain GmbH (Βερολίνο, Γερμανία) και την Global Sustain Α.Ε. (Αθήνα, Ελλάδα). Για το έτος αναφοράς 2016 η Global Sustain πραγματοποίησε για δεύτερη φορά την διαδικασία ανάλυσης ουσιαστικότητας, προκειμένου να συμπεριλάβει στον Απολογισμό της ουσιαστικά θέματα και ενδιαφερόμενα μέρη σημαντικά για όλο τον Όμιλο.

Ο Απολογισμός έχει συναχτεί σύμφωνα με το πρότυπο του International Integrated Reporting Council (IIRC) και τις κατευθυντήριες οδηγίες του GRI-G4 (Core), τις αρχές του Οικουμενικού Συμφώνου των Ηνωμένων Εθνών (UNGC) και τις αρχές του προτύπου AA1000APS 2008. Για δεύτερη χρονιά γίνεται αναφορά στους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών (SDGs), οι οποίοι έχουν συνδεθεί με δείκτες του GRI, όπου αυτό ήταν δυνατό και παρουσιάζεται η ανταπόκριση της εταιρείας στις δεσμεύσεις ως μέλος του οργανισμού PRI (Principles for Responsible Investment).

Το περιεχόμενο του Απολογισμού σχετικό με θέματα βιωσιμότητας και αειφορίας έχει πιστοποιηθεί από την εταιρεία TÜV HELLAS (TÜV NORD) Α.Ε. ενώ τα οικονομικά στοιχεία έχουν διασφαλιστεί από την εταιρεία RSM Α.Ε. για την Ελλάδα, από την εταιρεία Oury Clark για το Ηνωμένο Βασίλειο και από την GPC Tax για την Γερμανία. Ο Απολογισμός είναι διαθέσιμος μόνο στην αγγλική γλώσσα και η γραφιστική του επιμέλεια έχει πραγματοποιηθεί από την εταιρεία μέλος της Global Sustain, Ομάδα Σύμπραξις.

Η Global Sustain, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, είναι μια σταθερά αναπτυσσόμενη και υπεύθυνη επιχείρηση, που δημιουργεί αξία για όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη, με τη σωστή διαχείριση όλων των κεφαλαίων (Οικονομικό, Κοινωνικό, Ανθρώπινο, Διανοητικό, Φυσικό).

Στα κύρια επιτεύγματα που αναφέρονται στον απολογισμό περιλαμβάνονται:

29% Αύξηση Κύκλου Εργασιών

37% Αύξηση Κοινωνικού Προϊόντος

94% Ικανοποίηση Πελάτων

90% Διατήρηση Μελών

40.57 Μέσος Αριθμός Ωρών Εκπαίδευσης ανά Εργαζόμενο

85 Συνέδρια και Εκδηλώσεις

Τον απολογισμό μπορείτε να τον δείτε Online εδώ.

Σοφία Εμμανουήλ
Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

Related articles

H Βίκος Α.Ε. στο Run Together Athens

Η συμμετοχή της εταιρείας Βίκος στο Run Together Athens, εντάσσεται στο ευρύτερο πρόγραμμα δράσεων, με τον τίτλο «Ο Β-οίκος της ζωής μας».

Eurolife FFH:  Στήριξε το φεστιβάλ του «Μαζί για το Παιδί»

Μια από τις πιο ενδιαφέρουσες δράσεις κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ, συγκεντρώνοντας μεγάλη συμμετοχή, ήταν το Εργαστήριο Κηπουρικής της Eurolife FFH.

Δήμος Αθηναίων: Νάσος Δάφνης, City Walls, Από τη Νέα Υόρκη στην Αθήνα

Παρουσιάζονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα εννέα (9) πρωτότυπα έργα της σειράς City Walls του του ελληνοαμερικανού καλλιτέχνη Νάσου Δάφνη.

Υπερταμείο, Microsoft και BYTE Computer: Συμφωνία για την Εταιρική Διακυβέρνηση

Ομιλικά οφέλη ως προς τον ψηφιακό μετασχηματισμό, την εταιρική διακυβέρνηση και τον εξορθολογισμό δαπανών, με εξοικονόμηση 25% σε επίπεδο τριετίας.
Skip to content