Connect with us

Εταιρείες Συμβούλων

Global Sustain: Στο Ecali Club η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας

Παρουσία μελών, συνεργατών και φίλων της ομάδας της, η Global Sustain υποδέχθηκε τη νέα χρονιά με την καθιερωμένη κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, μια εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου, στο χώρο του Ecali Club, στην Εκάλη.

Τους καλεσμένους καλωσόρισε ο Γιάννης Γεωργακάκης, Διευθύνων Σύμβουλος του Ecali Club και στη συνέχεια ο κ. Μιχάλης Σπανός, Διευθύνων Σύμβουλος της Global Sustain, παρουσίασε τα νέα μέλη της εταιρείας, τον ειαίο απολογισμό και τα οικονομικά αποτελέσματα του 2017, ενώ έκανε αναφορά και στις προγραμματισμένες δράσεις της εταιρεας για το 2018. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ανακοινώθηκαν οι ΜΚΟ που χρηματοδοτήθηκαν στο πλαίσιο του ετήσιου προγράμματος της Global Sustain. Η τελική επιλογή έγινε με βάση τα αποτελέσματα της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας μέσω Facebook (19.770 ψήφοι) και τη γνώμη της Ειδικής Επιτροπής.

Τα προγράμματα που επιλέχθηκαν είναι: το Πρόγραμμα «Υπνωτήριο Αστέγων και Συνοδευτικές Ιατρικές και Ψυχοκοινωνικές Υπηρεσίες με έμφαση στους Νέο-άστεγους» από την ΜΚΟ «Γιατροί του Κόσμου», το οποίο παρουσίασε ο εκπρόσωπος Χρήστος Δημόπουλος και το Πρόγραμμα «Υποστήριξε μία γυναίκα σε ακριτικό νησί της χώρας μας να αποκτήσει ένα παιδί» από την ΜΚΟ «HOPEgenesis».

Στη συνέχεια, ακολούθησε η κοπή της πίτας, η κλήρωση και η απονομή των δώρων. Συνολικά κληρώθηκαν 77 δώρα, τα οποία ήταν προσφορά των μελών της Global Sustain.

Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

Περισσότερα
Διαφημίσεις
Σχολιάστε

Σχολιάστε το άρθρο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

8# Αξιοπρεπής Εργασία & Οικονομική Ανάπτυξη

Επιχειρηματικός Επιταχυντής INNOVATHENS – 7ος κύκλος

INNOVATHENS

Το INNOVATHENS powered by Samsung, ο Κόμβος Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της Τεχνόπολης Δήμου Αθηναίων, μετά από δύο επιτυχημένους θεματικούς κύκλους, διοργανώνει για 3η φορά Επιχειρηματικό Επιταχυντή “Creative Industries Vol. 3” αφιερωμένο στις Δημιουργικές και Πολιτιστικές Βιομηχανίες: βιβλίο, μουσική, (ανα)παραστατικές τέχνες (performing arts), τηλεόραση, κινηματογράφος, ραδιόφωνο, e-games και ψηφιακές εφαρμογές, εικαστικές τέχνες (visual arts), αρχιτεκτονική και διαφήμιση.

Ο Επιχειρηματικός Επιταχυντής (Business Accelerator) του INNOVATHENS είναι ένα 3μηνο πρόγραμμα ενίσχυσης της επιχειρηματικής δραστηριότητας. Παρέχει, χωρίς καμιά οικονομική επιβάρυνση, υψηλής ποιότητας υπηρεσίες σε startups και επιχειρήσεις ώστε να αναπτυχθούν, να εξελιχθούν και να διεκδικήσουν επάξια μια θέση στο οικοσύστημα καινοτομίας της πόλης, την ελληνική και, κυρίως, τη διεθνή αγορά.

Ο 7ος κύκλος του Επιχειρηματικού Επιταχυντή του INNOVATHENS διοργανώνεται με την υποστήριξη του Πολιτιστικού Ίδρυματος Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών (ΑΣΚΤ), της εταιρίας Planet S.A. – Συμβουλευτικές Υπηρεσίες Επιχειρηματικότητας, των Athens Σynergies και του ΚΕΜΕΛ (Κέντρο Εθελοντών Μάνατζερ Ελλάδος).

Συμμετοχές γίνονται δεκτές μέχρι την Κυριακή 21 Οκτωβρίου.

Περισσότερα

Εταιρείες Συμβούλων

Αdecco: Η Lisa Frommhold αναδείχθηκε “CEO for One Month”

Η Lisa Frommhold ανακηρύχθηκε χθες “Global CEO for One Month” του Ομίλου Adecco για το 2018, κατόπιν επιλογής ανάμεσα σε 204.000 υποψηφίους από 47 χώρες. Σε ηλικία μόλις 23 ετών, η Lisa θα περάσει έναν μήνα ακολουθώντας τον CEO του Ομίλου Adecco, Alain Dehaze, παρακολουθώντας συναντήσεις με υψηλόβαθμα στελέχη σε όλον τον κόσμο, συνεισφέροντας στον σχεδιασμό στρατηγικής και προσφέροντας φρέσκες ιδέες σχετικά με το μέλλον της απασχόλησης. Πρόκειται για μια εμπειρία που θα δώσει μεγάλη ώθηση στην καριέρα της και θα τη βοηθήσει να έχει μια επιτυχημένη πορεία στον χώρο του leadership in business καθώς θα έχει την ευκαιρία να δει στην πράξη πώς ανώτερα στελέχη διαχειρίζονται μια μεγάλη, διεθνή εταιρεία.

H διαδικασία επιλογής για το πρόγραμμα “CEO for One Month του 2018 ξεκίνησε τον Φεβρουάριο και κατόπιν μίας αυστηρής διαδικασίας αξιολόγησης σε επίπεδο χωρών, 47 ταλαντούχοι νέοι επιλέχθηκαν για να εργαστούν δίπλα στον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ομίλου Adecco στη χώρα διαμονής τους, αποκτώντας γνώση σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας της εταιρείας και σχετικά με τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τα ανώτερα στελέχη της εταιρείας. Αυτοί οι 47 συμμετέχοντες στο πρόγραμμα κλήθηκαν στη συνέχεια να φέρουν εις πέρας συγκεκριμένα projects και αξιολογήθηκαν βάσει της απόδοσής τους σε αυτά. Δέκα εξ αυτών επιλέχθηκαν τελικά για να λάβουν μέρος σε ένα «διεθνές bootcamp» που έλαβε χώρα στο Λονδίνο αυτή την εβδομάδα.

Το «bootcamp» περιελάμβανε ατομικές και ομαδικές προκλήσεις, σχεδιασμένες με στόχο να αξιολογηθούν οι ηγετικές ικανότητες, η δημιουργικότητα, ο εναλλακτικός τρόπος σκέψης και το πνεύμα καινοτομίας των τελικών υποψηφίων. Η Lisa εντυπωσίασε την επιτροπή επιλογής καθώς διαθέτει έναν συνδυασμό έντονης διάθεσης για μάθηση και ικανοτήτων όπως επικοινωνιακότητα και ικανότητα αποτελεσματικής διαχείρισης ομάδας.

Το πρόγραμμα του Adecco Group “CEO for One Month» είναι μια μοναδική ευκαιρία για να βοηθήσει νέους ανθρώπους να εξελιχθούν και να προοδεύσουν στην καριέρα τους, προσφέροντάς τους αποτελεσματική εκπαίδευση μέσω εργασιακής εμπειρίας, αυξάνοντας την αυτοπεποίθηση τους καθώς και τη γενικότερη έκθεσή τους σε ένα οργανωμένο εργασιακό περιβάλλον.

Ο CEO του Ομίλου Adecco, Alain Dehaze, δήλωσε: «Συγχαρητήρια στην Lisa Frommhold για αυτή την εκπληκτική επιτυχία. Εντυπωσιαστήκαμε ιδιαίτερα από τις ικανότητες της Lisa συνολικά, τις ηγετικές δυνατότητές της, καθώς και τη θετική της διάθεση καθ’ όλη τη διαδικασία. Ανυπομονώ να συνεργαστούμε. Θα ήθελα επίσης να συγχαρώ όλους τους τελικούς υποψηφίους, όλοι τους είναι εκπληκτικά, ταλαντούχα άτομα με λαμπρό μέλλον μπροστά τους. Τους εύχομαι κάθε επιτυχία στις μελλοντική πορεία τους».

Σχολιάζοντας την ανακοίνωση, η “CEO for One Month” του Ομίλου Adecco παγκοσμίως για το 2018, Lisa Frommhold, δήλωσε: «Είμαι ενθουσιασμένη που γίνομαι μέλος του Adecco Group ως “CEO for One Month” του Ομίλου, και ανυπομονώ να αντιμετωπίσω όλες τις μελλοντικές προκλήσεις. Χθες ήμουν τρομερά αγχωμένη, αλλά άντλησα αυτοπεποίθηση και από τους υπόλοιπους τελικούς υποψηφίους, που είναι όλοι εξαιρετικά ταλαντούχοι και επάξια έφτασαν ως εδώ. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσοι συνέβαλαν στο να αποκτήσουμε αυτή την μοναδική εμπειρία».

Οι εγγραφές για το επόμενο πρόγραμμα “CEO for One Month programme” ξεκινούν τον Φεβρουάριου του 2019.

Περισσότερα

Εταιρείες Συμβούλων

5ο ετήσιο συνέδριο του Reload Greece Λονδίνο 6/10/18

Το 5ο ετήσιο συνέδριο του Reload Greece πραγματοποιείται φέτος στο Λονδίνο 6 Οκτωβρίου και φέρει τον τίτλο RG Connect18, καθώς φέρνει κοντά τη διεθνή επιχειρηματική κοινότητα, επενδυτές, ακαδημαϊκούς και φορείς χάραξης πολιτικής προκειμένου να ανταλλάξουν ιδέες με σκοπό να εμπνεύσουν ένα κλίμα που θα βοηθήσει στη διαμόρφωση του μέλλοντος της επιχειρηματικότητας.

Στο συνέδριο της φετινής χρονιάς “Where challenges Meet Solvers” θα συζητηθεί το πώς οι προκλήσεις που δημιουργούνται από την οικονομική κρίση, μπορούν να ξεπεραστούν από άτομα, θεσμούς και ιδρύματα που έχουν υιοθετήσει μια στάση “εύρεσης λύσης”.

Το μονοήμερο συνέδριο, θα πραγματοποιηθεί στο Prince Philip House στο Λονδίνο και θα αναζητήσει ποια πρακτικά βήματα μπορούν να γίνουν ώστε να αναπτυχθεί το εγχώριο ταλέντο και να λειτουργήσει ευεργετικά η κινητοποίηση που έχει δημιουργηθεί στην Ελληνική οικονομία με την έλευση του EquiFund, μίας από τις μεγαλύτερες επενδύσεις του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επενδύσεων (ΕΤαΕ) στην Ευρώπη. 9 κονδύλια ύψους 400 εκατ. ευρώ έχει καθοριστεί να διατεθούν σε ελληνικές start-ups μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια, και στο RG Connect18 η συζήτηση θα επικεντρωθεί στο ποιες πολιτικές δράσεις, ακαδημαϊκή υποστήριξη και θεσμικά πλαίσια πρέπει να τεθούν σε εφαρμογή ώστε να διασφαλιστεί το ότι αυτή η ευκαιρία που έχει δημιουργηθεί, θα αξιοποιηθεί στο έπακρον.

Παράλληλα με τους 40 ομιλητές απ’ όλο τον κόσμο, των οποίων οι συνεδρίες θα καλύψουν τα τρία βασικά θέματα “Connect, Learn and Inspire”’, το RG Connect18 θα περιλαμβάνει ένα ευρύ φάσμα συνεδριών όπου θα πραγματοποιηθούν μεταξύ άλλων ομιλίες με βασικά σημαντικά μηνύματα, πρακτικά εργαστήρια, συζητήσεις σε πάνελ που θα δώσουν τροφή για σκέψη, καθώς και πολύτιμες ευκαιρίες για διαπροσωπική αλληλεπίδραση. Το συνέδριο θα προσφέρει επίσης την εξαιρετική δυνατότητα για την κοινότητα των start-ups να γνωρίσουν επενδυτές, μέντορες και άλλους επαγγελματίες με σκοπό να επεκτείνουν το δίκτυο επαφών τους.

Η λίστα των ομιλητών ανανεώνεται διαρκώς και μέχρι στιγμής περιλαμβάνει τα εξής ονόματα :

Γιώργος Χουλιαράκης, Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών στην Ελλάδα, Πρόεδρος του Δ.Σ Council of Economic Advisors

Νίκος Μπονάτσος, Γεν. Διευθυντής, General Catalyst

Μιχάλης Τσαμάζ, Πρόεδρος του Δ.Σ & CEO, OTE Group

Δημήτρης Παπαστεργίου, Δήμαρχος Τρικάλων, Ελλάδα

Χρήστος Λ. Σταμάτης, Διευθ.Σύμβουλος, Stevia

Μανώλης Μανασσάκης,Γεν Διευθυντής, Uber Greece

Χρύσανθος Χρυσάνθου, Partner, Kindred Capital

Γιώργος Κυβερνήτης, Αντιπρόεδρος, Kyvernitis Travel

Μαρίνα Σάττη, Καλλιτέχνης

Renee Elliot, Ιδρύτρια, Planet Organic και Συν-ιδρύτρια, Beluga Bean

James A. Robinson, Καθηγητής, Πανεπιστήμιο Chicago και Συν-συγγραφέας του βιβλίου ‘Why Nations Fail’

Ella Goldner, Συν- ιδρύτρια & Γεν. Διευθύντρια, Zinc

Francisco Veloso, Πρύτανης, Imperial College Business School

Maria Shiao, Σύμβουλος Επιχειρήσεων

10 start-up εταιρείες- απόφοιτοι των προγραμμάτων του Reload Greece θα εκθέσουν και θα παρουσιάσουν τις επιχειρήσεις τους, καθώς και ένας ειδικά διαμορφωμένος χώρος ονομαζόμενος «Cultural Hack» θα παρουσιάσει πως νέα πρωτοπόρα άτομα στο χώρο της Τέχνης, της Μόδας και του Design μεταδίδουν τις ιδέες τους για το πώς μπορούν να δοθούν λύσεις σε πρακτικές, θεωρητικές και πολιτιστικές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι κλάδοι τους, το κοινό και οι χώρες τους. Με σκοπό να αναδειχθεί το πώς νέοι κινηματογραφιστές προκαλούν νέες αντιλήψεις και καταφέρνουν να ακούγεται η φωνή τους, το Reload Greece με μεγάλη ικανοποίηση ανακοινώνει τη συνεργασία του με το Thessaloniki International Short Film Festival και την παρουσίαση ενός συν-επιμελημένου προγράμματος με ταινίες μικρού μήκους του 2018, που επικεντρώνονται στα θέματα του RG Connect18.

Περισσότερα

Ετικέτες

Εγγραφή στο Newsletter

ΔΗΜΟΦΙΛΗ