Connect with us

Εταιρείες Συμβούλων

Global Sustain: Στο Ecali Club η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας

Παρουσία μελών, συνεργατών και φίλων της ομάδας της, η Global Sustain υποδέχθηκε τη νέα χρονιά με την καθιερωμένη κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, μια εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου, στο χώρο του Ecali Club, στην Εκάλη.

Τους καλεσμένους καλωσόρισε ο Γιάννης Γεωργακάκης, Διευθύνων Σύμβουλος του Ecali Club και στη συνέχεια ο κ. Μιχάλης Σπανός, Διευθύνων Σύμβουλος της Global Sustain, παρουσίασε τα νέα μέλη της εταιρείας, τον ειαίο απολογισμό και τα οικονομικά αποτελέσματα του 2017, ενώ έκανε αναφορά και στις προγραμματισμένες δράσεις της εταιρεας για το 2018. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ανακοινώθηκαν οι ΜΚΟ που χρηματοδοτήθηκαν στο πλαίσιο του ετήσιου προγράμματος της Global Sustain. Η τελική επιλογή έγινε με βάση τα αποτελέσματα της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας μέσω Facebook (19.770 ψήφοι) και τη γνώμη της Ειδικής Επιτροπής.

Τα προγράμματα που επιλέχθηκαν είναι: το Πρόγραμμα «Υπνωτήριο Αστέγων και Συνοδευτικές Ιατρικές και Ψυχοκοινωνικές Υπηρεσίες με έμφαση στους Νέο-άστεγους» από την ΜΚΟ «Γιατροί του Κόσμου», το οποίο παρουσίασε ο εκπρόσωπος Χρήστος Δημόπουλος και το Πρόγραμμα «Υποστήριξε μία γυναίκα σε ακριτικό νησί της χώρας μας να αποκτήσει ένα παιδί» από την ΜΚΟ «HOPEgenesis».

Στη συνέχεια, ακολούθησε η κοπή της πίτας, η κλήρωση και η απονομή των δώρων. Συνολικά κληρώθηκαν 77 δώρα, τα οποία ήταν προσφορά των μελών της Global Sustain.

Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

Περισσότερα
Διαφημίσεις
Σχολιάστε

Σχολιάστε το άρθρο

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Βραβεία

PwC Ελλάδας: Δύο διακρίσεις στα Hellenic Responsible Business Awards 2018

Με Χρυσό βραβείο για την ενίσχυση της νεανικής επιχειρηματικότητας και Ασημένιο βραβείο για την υποστήριξη των Finish Liners του Muscle Dystrophy Association (MDA) στο Μαραθώνιο της Αθήνας τιμήθηκε η PwC Ελλάδας στα Hellenic Responsible Business Awards 2018.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία κατέκτησε το χρυσό βραβείο για την υλοποίηση του προγράμματος «Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας» (Social Entrepreneur) και το ασημένιο για την «Υποστήριξη των Finish Liners του MDA Hellas στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας».

Το πρόγραμμα Social Entrepreneur της PwC έχει στόχο να συμβάλει στη δημιουργία βιώσιμων νεοφυών επιχειρήσεων και Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων (ΚΟΙΝΣΕπ) προς όφελος της οικονομίας και της κοινωνίας. Μέσα στα τελευταία δύο χρόνια, η PwC υποστήριξε με pro bono επαγγελματικές και συμβουλευτικές υπηρεσίες, mentoring καθώς και επαγγελματική εκπαίδευση τρία εκκολαπτήρια και πάνω από 70 νεοφυείς επιχειρήσεις και ΚΟΙΣΕπ. Βασικός παράγοντας επιτυχίας του προγράμματος είναι οι ίδιοι οι εργαζόμενοι της εταιρείας που συμμετέχουν παρέχοντας εθελοντικές pro bono υπηρεσίες διάρκειας πάνω από 5.000 ωρών ετησίως.

«Με τον τρόπο αυτό, οι άνθρωποί μας συμβάλλουν στην πραγματοποίηση του σκοπού της εταιρείας που είναι η δημιουργία κλίματος εμπιστοσύνης στην κοινωνία και η επίλυση σημαντικών προβλημάτων. Παράλληλα, έχουν την ευκαιρία να διευρύνουν τις εμπειρίες τους και να αναπτύξουν τις επαγγελματικές δεξιότητές τους, προσφέροντας ταυτόχρονα κοινωνικό έργο.», σχολιάζει η Γιολάντα Κουρασμενάκη, Επικεφαλής του τμήματος Ανθρωπίνου Δυναμικού της PwC Ελλάδας.

Η «Υποστήριξη των Finish Liners» εντάσσεται σε ένα ευρύτερο πρόγραμμα πολύπλευρης ενίσχυσης του MDA, που έχει ως στόχο την παροχή βοήθειας στους ασθενείς με αναπηρίες ώστε να μην αποκλείονται από κοινωνικές δραστηριότητες και τη συμβολή στην ανάπτυξη των δυνατότητων τους. Κατά τα τελευταία δύο χρόνια, στο πλαίσιο του προγράμματος, 14 δρομείς από την PwC συμμετείχαν στην ομάδα Finish Liners, η οποία αποτελείται από τους ασθενείς του MDA και δρομείς οι οποίοι τους βοηθάνε να συμμετέχουν στο Μαραθώνιο της Αθήνας σπρώχνοντας εναλλάξ τα αμαξίδιά τους. Επιπλέον, οι εθελοντές της PwC ενίσχυσαν δυναμικά, ως αποτέλεσμα μιας δημιουργικής καμπάνιας εσωτερικής επικοινωνίας, το fundraising που διοργάνωσε το MDA με αφορμή τους Finish Liners συμβάλλοντας στην οικονομική ενίσχυση των ασθενών του. Επιπλέον των παραπάνω, η PwC υποστηρίζει το MDA, με την παροχή pro bono ελεγκτικών υπηρεσιών που συνεισφέρουν στην εύρυθμη λειτουργία του.

Η Βίβιαν Τσαμαδού, Επικεφαλής του Προγράμματος Εταιρικής Υπευθυνότητας της PwC Ελλάδας, ανέφερε κατά την απονομή του βραβείου:

«Η χαρά των ασθενών του MDA, των εργαζομένων μας, αλλά και όλου του κόσμου που παρακολουθεί τον Μαραθώνιο και τους χειροκροτεί είναι πολύ σημαντική για εμάς. Η υποστήριξή μας στο MDA έχει διάρκεια και ουσία γιατί πηγάζει από τον ενθουσιασμό και τη συμμετοχή των ανθρώπων μας. Η διάκριση αυτή μας κάνει περήφανους και θέτει τον πήχη υψηλότερα για εμάς».

Περισσότερα

12# Υπεύθυνη Κατανάλωση & Παραγωγή

Η κυκλική οικονομία “σωσίβιο” για τον πλανήτη – Καμπανάκι ΕΕ – Το νέο μοντέλο εξηγεί στο csrindex η Κ.Κόντη (ΕΥ)

Με το σκεπτικό ότι το κυκλικό μοντέλο οικοδομεί οικονομικό, φυσικό και κοινωνικό κεφάλαιο η ΕΕ ενέκρινε (18/1/2018) μια πανευρωπαϊκή στρατηγική που θέτει τα θεμέλια μιας νέας κυκλικής οικονομίας για τα πλαστικά υλικά κατευθύνοντας επενδύσεις στον συγκεκριμένο τομέα – αναδεικνύοντας ταυτόχρονα τους θανάσιμους κινδύνους από την διατήρηση του σύγχρονου τρόπου παραγωγής και χρήσης των πλαστικών υλικών.

Της Σοφίας Εμμανουήλ (semmanouil@csrindex.gr)

Είκοσι φορές έχει αυξηθεί τον τελευταίο μισό αιώνα η χρήση του πλαστικού, που έχει γίνει το απανταχού παρόν υλικό της σύγχρονης οικονομίας – συνδυάζοντας ασυναγώνιστες λειτουργικές ιδιότητες με χαμηλό κόστος – ενώ αναμένεται να διπλασιαστεί η χρήση του τα επόμενα 20 χρόνια.

Σήμερα, σχεδόν όλοι, παντού, κάθε μέρα, ερχόμαστε σε επαφή με τα πλαστικά. Η συσκευασία αντιπροσωπεύει το 26% του συνολικού όγκου πλαστικών που χρησιμοποιούνται στην αγορά και από αυτή την ποσότητα μόλις το 14% συλλέγεται για ανακύκλωση. Το ποσοστό ανακύκλωσης πλαστικών υλικών είναι πολύ χαμηλότερο από τα αντίστοιχα ποσοστά ανακύκλωσης χαρτιού (58%) καθώς και σιδήρου ή χάλυβα (70-90%).

Μετά από ένα σύντομο κύκλο πρώτης χρήσης, το 95% της αξίας του πλαστικού υλικού συσκευασίας, ή 80 – 120 δις. δολ. ετησίως, χάνεται από την οικονομία. Επίσης ένα 32% της πλαστικής συσκευασίας διαφεύγει των συστημάτων συλλογής αποτελώντας απειλή για τα οικοσυστήματα – πάνω από 150 εκατομμύρια τόνοι πλαστικών βρίσκονται στους ωκεανούς, που αναμένεται να περιέχουν 1 τόνο πλαστικού για κάθε 3 τόνους ψαριών μέχρι το 2025 και ως το 2050 αναμένεται να περιέχουν περισσότερα πλαστικά από τα ψάρια.

Τα παραπάνω καταδεικνύουν τις επιπτώσεις στο περιβάλλον από την αύξηση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου και το οικονομικό κόστος που ξεπερνά τα 40 δισ. δολ. ετησίως, ποσό το οποίο υπερβαίνει το κέρδος της βιομηχανίας πλαστικών συσκευασιών.

Όπως επισημαίνουν οι αναλυτές σε σχετική έκθεση του Ellen Macarthur Foundation, στο μέλλον, αυτές οι δαπάνες θα πρέπει να καλυφθούν και για την υπέρβαση όλων αυτών των μειονεκτημάτων η νέα οικονομία του πλαστικού θα πρέπει να προσφέρει ένα νέο όραμα, ευθυγραμμισμένο με τις αρχές της κυκλικής οικονομίας. Η “νέα πλαστική οικονομία” θα βασίζεται στο τρίπτυχο:

  1. Βελτίωση του συστήματος ανακύκλωσης πλαστικών και προώθηση μιας διαδικασίας επαναχρησιμοποίησης.
  2. Δραστική μείωση της διαρροής πλαστικών στα οικοσυστήματα και ειδικά στους ωκεανούς.
  3. Αποσύνδεση των πλαστικών από ορυκτές πρώτες ύλες με ταυτόχρονη υιοθέτηση πρώτων υλών από ανανεώσιμες πηγές.

“Η κυκλική οικονομία παρουσιάζει μία πολύ σημαντική ευκαιρία μετασχηματισμού του θέματος της διαχείρισης, ανακύκλωσης, αποθήκευσης και επαναχρησιμοποίησης των απορριμμάτων, από ένα πεδίο αντιπαράθεσης και πολύ κακής επίδοσης, σε μία ευκαιρία συνεργασίας και αμοιβαία επωφελών λύσεων”, τονίζει μιλώντας στο csrindex.gr η Κιάρα Κόντη, Senior Manager, Υπηρεσίες Κλιματικής Αλλαγής και Βιωσιμότητας της ΕΥ Ελλάδας.

Εξηγεί ότι αν προσεγγίσουμε το θέμα πιο ολοκληρωμένα, εύκολα μπορούμε να αντιληφθούμε ότι στην ουσία πρόκειται για μία σημαντική αλλαγή όλης της νοοτροπίας που σχετίζεται με τον τρόπο με τον οποίο παράγουμε αλλά και καταναλώνουμε. Επομένως, ως βασικό στοιχείο μίας κυκλικής οικονομίας τίθεται το θέμα του σχεδιασμού των προϊόντων με τρόπο που θα επιτρέψει τη βελτιστοποίηση της χρησιμότητας και της αξίας τους (μέσω, π.χ., ευκολότερης παράτασης της χρήσης τους, πλατφόρμων κοινής χρήσης, απλούστευση της ικανότητας και διαδικασίας επαναχρησιμοποίησης, επαναδιανομής, επισκευής και επανακατασκευής και τέλος της ανακύκλωσής τους) και όχι μόνο της διαχείρισης των απορριμμάτων που προκύπτουν κατά τη διάρκεια ή στο τέλος του κύκλου ζωής τους.

Η κ. Κόντη αναφέρεται ενδεικτικά στο παράδειγμα της κλωστοϋφαντουργίας: Σύμφωνα με το Ellen MacArthur Foundation, ο κλάδος της κλωστοϋφαντουργίας λειτουργεί με έναν τελείως γραμμικό τρόπο, κάτι που έχει σαν αποτέλεσμα να χάνονται πάνω από 500 δισ. δολ. ετησίως σε αξία από την υποχρησιμοποίηση και τη μη ανακύκλωση των ρούχων. Το ισοδύναμο ενός απορριμματοφόρου γεμάτο ρούχα και υφάσματα απορρίπτονται ή καίγονται κάθε δευτερόλεπτο, ενώ λιγότερο από το 1% των υλικών που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή ρούχων καταλήγουν μέσω της ανακύκλωσης σε νέα ρούχα, αντιπροσωπεύοντας απώλεια 100 δισ. δολ. σε υλικά ετησίως. Επίσης, το 20% της μόλυνσης του νερού από τη βιομηχανία σε παγκόσμιο επίπεδο, οφείλεται στη βαφή και επεξεργασία των υφασμάτων.

Καμπανάκι για την Ευρώπη

Ας σημειωθεί επίσης ότι κάθε χρόνο, οι Ευρωπαίοι παράγουν 25 εκατομμύρια τόνους πλαστικών απορριμμάτων και λιγότερο από το 30% αυτών προωθείται για ανακύκλωση. Σε ολόκληρο τον κόσμο, τα πλαστικά υλικά αποτελούν το 85% των απορριμμάτων στις παραλίες. Πλαστικά υλικά καταλήγουν ακόμα και στο πιάτο μας αλλά και στους πνεύμονές μας. Μάλιστα, τα μικροπλαστικά που περιέχονται στον αέρα, στο νερό και στα τρόφιμα έχουν άγνωστες επιπτώσεις στην υγεία μας.

Στο πλαίσιο της πρώτης πανευρωπαϊκής στρατηγικής για τα πλαστικά υλικά, που εγκρίθηκε προ ημερών, ο πρώτος αντιπρόεδρος Frans Timmermans, αρμόδιος για την αειφόρο ανάπτυξη, έκρουσε τον κόδωνα του κινδύνου λέγοντας με νόημα: “Πρέπει να εμποδίσουμε την είσοδο πλαστικών υλικών στο νερό, στα τρόφιμα, ακόμα και στον οργανισμό μας. Η μόνη μακροπρόθεσμη λύση είναι η μείωση των πλαστικών απορριμμάτων με αύξηση της ανακύκλωσης και της επαναχρησιμοποίησης… Θα πρέπει να επενδύσουμε σε νέες καινοτόμες τεχνολογίες που θα προστατεύουν τους πολίτες και το περιβάλλον μας, ενώ παράλληλα θα ενισχύουν την ανταγωνιστικότητα των βιομηχανιών μας”.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε στρατηγική με στόχο να προστατευτεί το περιβάλλον από τη ρύπανση από πλαστικά υλικά και παράλληλα να ενισχυθεί η ανάπτυξη και η καινοτομία, ώστε αυτή η πρόκληση να μετατραπεί σε θετική ατζέντα για το μέλλον της Ευρώπης. Σύμφωνα με τα νέα σχέδια, το 2030 θα διατίθενται πλέον μόνο ανακυκλώσιμες πλαστικές συσκευασίες στην αγορά της ΕΕ, η κατανάλωση πλαστικών προϊόντων μίας χρήσης θα μειωθεί και η σκόπιμη χρήση μικροπλαστικών θα περιοριστεί.

Η νέα στρατηγική της ΕΕ

Σύμφωνα με τη νέα στρατηγική, η Ευρωπαϊκή Ένωση:

Θα καταστήσει την ανακύκλωση κερδοφόρο για τις επιχειρήσεις: Θα καταρτιστούν νέοι κανόνες για τις συσκευασίες, ώστε να βελτιωθεί η ικανότητα ανακύκλωσης των πλαστικών υλικών που χρησιμοποιούνται στην αγορά και να αυξηθεί η ζήτηση για ανακυκλωμένες πλαστικές ύλες. Θα εξοικονομηθούν έτσι περίπου εκατό ευρώ ανά συλλεγόμενο τόνο απορριμμάτων.

Θα περιορίσει τα πλαστικά απορρίμματα: Έχει ήδη επιτευχθεί σημαντική μείωση στη χρήση πλαστικής σακούλας σε αρκετά κράτη μέλη. Πλέον το ενδιαφέρον στρέφεται σε άλλα πλαστικά προϊόντα μίας χρήσης, στα είδη αλιείας, στον περιορισμό της χρήσης μικροπλαστικών στα προϊόντα και στην επισήμανση βιοαποδομήσιμων και λιπασματοποιήσιμων πλαστικών υλικών.

Θα τερματίσει την αποβολή απορριμμάτων στη θάλασσα: Νέοι κανόνες για τις λιμενικές εγκαταστάσεις παραλαβής θα αντιμετωπίσουν το ζήτημα των θαλάσσιων απορριμμάτων, με μέτρα που θα διασφαλίζουν ότι τα απόβλητα που παράγονται σε πλοία ή συγκεντρώνονται από τη θάλασσα δεν θα αφήνονται εκεί.

Θα προσελκύσει επενδύσεις και καινοτομία: Η Επιτροπή θα προσφέρει καθοδήγηση σε εθνικές αρχές και επιχειρήσεις για τον περιορισμό των πλαστικών απορριμμάτων στην πηγή. Θα προσφέρει επίσης πρόσθετη χρηματοδότηση 100 εκατ. ευρώ για την ανάπτυξη πιο έξυπνων και ανακυκλώσιμων πλαστικών υλικών.

Θα προωθήσει παρόμοιες αλλαγές σε ολόκληρο τον κόσμο: Παράλληλα με τις προσπάθειες στο εσωτερικό της, η Ευρωπαϊκή Ένωση θα συνεργάζεται και με εταίρους σε ολόκληρο τον κόσμο προκειμένου να ανακαλυφθούν παγκόσμιες λύσεις (όπως π.χ. έγινε κατά τον καθαρισμό του Γάγγη στην Ινδία).

Περισσότερα

Εταιρείες Συμβούλων

CSE: Αύξηση των εκδόσεων Εκθέσεων ΕΚΕ κατά 36,7% σε σύγκριση με το 2012

Συνεχίστηκε και το 2017 η ανοδική τάση στην έκδοση Εκθέσεων Εταιρικής Υπευθυνότητας, όπως καταγράφει η ετήσια έρευνα του Κέντρου Αειφορίας (CSE) που διεξάγεται για τέταρτη φορά στην Ελλάδα με την υποστήριξη του Ινστιτούτου Εταιρικής Υπευθυνότητας (CRI) και της Ένωσης Ελλήνων Επιχειρηματιών (ΕΕΝΕ) και χορηγό επικοινωνίας την WIND Ελλάς.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, την περίοδο 2016-2017 εκδόθηκαν 36,7% περισσότερες εκθέσεις σε σχέση με το 2012, ενώ τα επόμενα 2 χρόνια αναμένεται οι εταιρείες που θα έχουν στρατηγική και Έκθεση για την Εταιρική Υπευθυνότητα να ξεπεράσουν τις 120 στη χώρα μας.

Οι κλάδοι που διατηρούν τις υψηλότερες θέσεις στην έκδοση Εκθέσεων Εταιρικής Υπευθυνότητας και συμμόρφωσης με τη νέα νομοθεσία είναι αυτοί των χρηματοπιστωτικών και ασφαλιστικών υπηρεσιών, των κατασκευών και οικοδομικών υλικών, των τροφίμων και  των προϊόντων και υπηρεσιών υγείας.

Πιο συγκεκριμένα, οι 79 εταιρείες που εξέδωσαν Έκθεση Εταιρικής Υπευθυνότητας την περίοδο 2016-2017 συνεισφέρουν σημαντικά στην ελληνική οικονομία, απασχολώντας περισσότερους από 150.000 εργαζόμενους με συνολικό κύκλο εργασιών που ξεπερνά τα 56 δισεκατομμύρια ευρώ.

Σύμφωνα με την έρευνα, το 48% των εταιριών αυτών σημείωσαν αύξηση του κύκλου εργασιών τους κατά το 2016 συγκριτικά με το προηγούμενο έτος, γεγονός που αποδεικνύει την έμμεση συσχέτιση της ΕΚΕ με τις οικονομικές επιδόσεις των επιχειρήσεων. Μόλις πρόσφατα ένα από τα μεγαλύτερα επενδυτικά funds στον κόσμο η BlackRock δια στόματος του CEO της Laurence D. Fink επισήμανε ότι η κοινωνία απαιτεί οι επιχειρήσεις, τόσο δημόσιες όσο και ιδιωτικές, να εξυπηρετούν έναν κοινωνικό σκοπό, κάνοντας σαφές ότι η μακροπρόθεσμη ευημερία μιας επιχείρησης δεν σχετίζεται μόνο με τις οικονομικές της επιδόσεις αλλά και με τη συνεισφορά της στην κοινωνία.

Ο Νίκος Αυλώνας, Διευθύνων Σύμβουλος του Κέντρου Αειφορίας (CSE), Αντιπρόεδρος του Ινστιτούτου Εταιρικής Ευθύνης, δήλωσε αναφερόμενος στα αποτελέσματα της έρευνας: «Με ιδιαίτερη ικανοποίηση διαπιστώνουμε τη σημαντική αύξηση της έκδοσης Εκθέσεων Εταιρικής Ευθύνης αλλά και την πρόθεση όλο και περισσότερων επιχειρήσεων και οργανισμών να ασχοληθούν με στρατηγικό τρόπο και να επενδύσουν στην Εταιρική Υπευθυνότητα, με αποτέλεσμα να αυξήσουν την θετική συμβολή τους στους εργαζόμενους τους, στην κοινωνία και  στο περιβάλλον και να συμβάλλουν σε καλύτερες οικονομικές επιδόσεις. Τo Kέντρο Αειφορίας, πρωτοπόρος οργανισμός στην Ελλάδα με διεθνή εμπειρία, έχει συνεισφέρει σημαντικά στην ευαισθητοποίηση, εκπαίδευση και καθοδήγηση των εταιρειών τα τελευταία 12 χρόνια».

O Γιώργος Τσαπρούνης Διευθυντής Εταιρικών Σχέσεων της WIND Ελλάς δήλωσε: «Στην WIND Ελλάς, είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι που εδώ και 10 χρόνια εκδίδουμε σταθερά την έκθεση Εταιρικής Υπευθυνότητας, μια έκθεση που αντανακλά την πολύπλευρη στρατηγική Εταιρικής Υπευθυνότητας που εφαρμόζουμε με στόχο να επιστρέφουμε στην κοινωνία την αξία που δημιουργεί η επιχειρηματική μας δραστηριότητα. Δεν αρκεί όμως μόνο η ιδιωτική πρωτοβουλία και δέσμευση στις αρχές της Βιώσιμης Ανάπτυξης. Σε αυτήν τη διαδρομή οφείλει να είναι συνοδοιπόρος και η ελληνική πολιτεία, εντάσσοντας έμπρακτα το Δημόσιο Τομέα και τους Οργανισμούς του στην Εθνική Στρατηγική για την ΕΚΕ. Με λίγα λόγια, θεωρούμε επιβεβλημένη την έκδοση Εκθέσεων Εταιρικής Υπευθυνότητας εκ μέρους του Δημοσίου, ως ένας από τους μεγαλύτερους εργοδότες και επιχειρηματικούς φορείς της χώρας μας.»

Όπως προκύπτει από την έρευνα του Παρατηρητηρίου Εκθέσεων ΕΚΕ του Κέντρου Αειφορίας (CSE), το 78% (ποσοστό ιδιαιτέρως υψηλό σε σχέση με άλλες περιοχές ανά τον κόσμο) των Εκθέσεων Εταιρικής Υπευθυνότητας έχουν συνταχθεί με βάση αυτές τις οδηγίες GRI, ένα από τα εργαλεία που μπορεί να χρησιμοποιήσει μια εταιρεία για να καλύψει και τις απαιτήσεις της νομοθεσίας.

Τέλος, η ένταξη των 17 Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης (SDGs) στις Εκθέσεις Εταιρικής Υπευθυνότητας και κατ’ επέκταση στη στρατηγική των εταιριών φαίνεται να είναι σημαντική τάση και στην Ελλάδα, όπως παρατηρείται και σε διεθνές επίπεδο. Ειδικότερα, 17 εταιρείες (21%) κάνουν αναφορά στους Στόχους της Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών για το 2030, με το 69% αυτών να αναφέρουν συγκεκριμένα τους στόχους συνδέοντάς τους με συγκεκριμένες δράσεις και ενότητες της έκθεσης.

Περισσότερα

Εγγραφή στο Newsletter

ΔΗΜΟΦΙΛΗ