«Γνωριμία με την Κληρονομιά μας» για τους εργαζομένους της INTERAMERICAN

Date:

Share post:

Στο πλαίσιο αναφοράς της ΙΝΤERAMERICAN στην Κίνηση Πολιτών «Διάζωμα», η εταιρεία έχει δώσει τη δυνατότητα της συμμετοχής σε αυτή την ιδιαίτερα σημαντική πρωτοβουλία και σε εργαζομένους της, παρέχοντας και φέτος 12 συνδρομές φυσικών μελών.

Το «Διάζωμα», του οποίου η ΙΝΤERAMERICAN αποτελεί εταιρικό μέλος από το 2013, εστιάζει στην αποκατάσταση, διατήρηση και ανάδειξη των αρχαίων χώρων θέασης και ακρόασης, την ένταξη και λειτουργία τους στη σύγχρονη ζωή, τη χάραξη πολιτισμικών διαδρομών και τη συμβολή στη σύνθεση εθνικού «προϊόντος» που μπορεί να ενσωματώνει και άλλα τοπικά χαρακτηριστικά (φυσικό περιβάλλον, πρωτογενή παραγωγή κ.λπ.). Ειδικότερα η εταιρεία, ως μέλος, έχει συνδράμει στην υλοποίηση της μελέτης του ολοκληρωμένου προγράμματος ανάδειξης του ευρύτερου περιβάλλοντος του Ασκληπιείου της Επιδαύρου – μελέτη που στις αρχές του έτους άνοιξε την «πόρτα» στην ένταξη του σχετικού περιβαλλοντικού έργου σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα του υπουργείου Περιβάλλοντος.

Η παροχή συμμετοχής στο «Διάζωμα», εκ μέρους της ΙΝΤERAMERICAN, σε εργαζομένους της εγγράφεται στην εταιρική πρωτοβουλία υπευθυνότητας «Γνωριμία με την Κληρονομιά μας», στον άξονα του πολιτισμού και της παιδείας. Στόχο αυτού του προγράμματος αποτελεί η ισορροπία της προσωπικής και της εργασιακής ζωής των εργαζομένων. Για την επαφή τους με τον πλούτο του ελληνικού πολιτισμού, η εταιρεία οργανώνει τακτικά επισκέψεις ξενάγησης σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, με πιο πρόσφατη την ημερήσια εκδρομή στους Δελφούς ως «ημέρα εναλλακτικής εργασίας». Ανάλογες εκδρομές έχουν πραγματοποιηθεί κατ’ επανάληψη στην αρχαία Επίδαυρο και την αρχαία Μεσσήνη, με φιλοξενία και ξενάγηση από τους επικεφαλής των έργων αρχαιολόγους, καθηγητές Β. Λαμπρινουδάκη και Π. Θέμελη αντιστοίχως. Ξεναγήσεις έχουν οργανωθεί για το προσωπικό και στα Μουσεία Ακροπόλεως, Αρχαιολογικό, Νομισματικό, Κυκλαδικής Τέχνης, Βυζαντινό, Μπενάκη και Ισλαμικής Τέχνης.

«Στο δόγμα υπευθυνότητας της ΙΝΤERAMERICAN, ο πολιτισμός αναγνωρίζεται ως πηγή διαχρονικών αξιών για τη συνέχεια του «νήματος» και την πρόοδο στην κοινωνική ζωή, που μπορεί να τροφοδοτεί τη δημιουργία, την ανάπτυξη και την ευημερία και να υποστηρίζει, σε εταιρικό επίπεδο και στην πράξη, τις σχέσεις συνοχής στην κοινωνία των εργαζομένων, την κουλτούρα και την ποιότητα στο καθημερινό εργασιακό περιβάλλον» τονίζει ο Γιάννης Ρούντος, διευθυντής δημοσίων σχέσεων και εταιρικής υπευθυνότητας του ομίλου. Ο πολιτισμός αντανακλάται ευδιάκριτα στην κοινωνική ταυτότητα της ΙΝΤERAMERICAN και μέσα από άλλες πρωτοβουλίες για τα Γράμματα, τις Τέχνες και την Παράδοση.

Related articles

Enel Green Power Hellas: Χρονιά διαφορετικότητας και συμπερίληψης

Η Enel Green Power Hellas όρισε τη σεζόν 2022 -2023 ως Χρονιά Διαφορετικότητας και Συμπερίληψης υλοποιώντας μια σειρά από πρωτοβουλίες.

Eurolife FFH: Πρόγραμμα «ΜΑΜΑ» του SolidarityNow

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε όλες τις οικογένειες, εγκυμονούσες και νέους γονείς από ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

7 βραβεύσεις για τα METRO Cash & Carry στα Loyalty Awards 2023

Τα βραβεία αναγνωρίζουν τη διαχρονική δέσμευση των METRO Cash & Carry για δημιουργία καινοτόμων υπηρεσιών και προγραμμάτων.

Oι νικητές του Βραβείου Τέχνης Ιδρύματος Γ. & Α. Μαμιδάκη 2023

Από το 2019 ο θεσμός του Βραβείου Τέχνης υποστηρίζει σύγχρονους δημιουργούς προσφέροντάς τους την ευκαιρία να δημιουργήσουν για τη συλλογή του Ιδρύματος.
Skip to content