Goody’s-Everest: Επένδυση στη διαφορετικότητα και συμπερίληψη

Date:

Share post:

Ο Όμιλος Goody’s|Εverest εμπιστεύτηκε την Hatzi Filax Group, για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση ενός ολοκληρωμένου προγράμματος σεμιναρίων με θέμα “Diversity & Inclusion – Διαφορετικότητα και Συμπερίληψη”, στοχεύοντας στην ενίσχυση της κουλτούρας συμπερίληψης σε όλο το εύρος της δραστηριότητάς του.

Τον σχεδιασμό και την υλοποίηση του σημαντικού αυτού έργου ανέλαβε η Σοφία Σκευοφύλακα – Co-founder & Chief Commercial Officer Hatzi Filax Group και κάτοχος του βραβείου «Inclusive Business» από το Imperial College London Business School –  η οποία συνεργάστηκε στενά με τη Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού του Ομίλου για τη δημιουργία ενός πρωτοποριακού προγράμματος.

Η εκπαίδευση Diversity & Inclusion σχεδιάστηκε ακολουθώντας πρωτοποριακά διεθνή πρότυπα, τα οποία προσαρμόστηκαν στις ανάγκες της Ελληνικής πραγματικότητας. Το πρόγραμμα στοχεύει στην εξέλιξη και ευθυγράμμιση των συμμετεχόντων με τις σύγχρονες έννοιες της Διαφορετικότητας και της Συμπερίληψης – Diversity & Inclusion, τόσο σε επαγγελματικό, όσο και σε προσωπικό επίπεδο. Μέσω της εκπαίδευσης, οι συμμετέχοντες αποκτούν νέες δεξιότητες, όπως η καλλιέργεια πολιτιστικής συνείδησης και η συμπεριληπτική διαχείριση θεμάτων.

Στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος συνολικής διάρκειας τριών (3) μηνών εκπαιδεύτηκαν περισσότερα από 140 διευθυντικά στελέχη, τόσο από τα κεντρικά γραφεία του Ομίλου, όσο και από τα καταστήματα των ηγετικών αλυσίδων Goody’s Burger House, everest, Flocafe Espresso Room, La Pasteria και Olympus Plaza.

Οι κκ Ιουλία Μπαρούτη, HR Manager και Ευτυχία Γιάτσε, Προϊσταμένη Εκπαίδευσης & Στελέχωσης Δικτύων, από τη Διεύθυνση Ανθρωπίνων Πόρων, του Ομίλου Goody’s|Εverest δήλωσαν σχετικά:

«Ο Όμιλος Goody’s-Everest εφαρμόζει απαρέγκλιτα τις αρχές της ισότητας και των ίσων ευκαιριών, ενώ ως θυγατρική του Ομίλου Vivartia δηλώνει έμπρακτα αυτή τη δέσμευση μέσω της υπογραφής της «Χάρτας Διαφορετικότητας». Παραμένουμε διαχρονικά προσηλωμένοι στη δημιουργία και διατήρηση ενός ασφαλούς εργασιακού περιβάλλοντος, χωρίς ανισότητες, διακρίσεις και αποκλεισμούς, όπου καλλιεργούνται σχέσεις βασισμένες στον αλληλοσεβασμό, την κατανόηση και την εμπιστοσύνη. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα που υλοποιούμε σε συνεργασία με την εταιρία Hatzi Filax Group έχει σχεδιαστεί προκειμένου να ενισχύσει αυτή την κουλτούρα συμπερίληψης, συνεισφέροντας στην αναγνώριση και αποδοχή των μεταξύ μας διαφορών και στην αξιοποίησή τους στην επίτευξη των κοινών μας στόχων, με τη συμμετοχή όλων μας.»

Η Σοφία Σκευοφύλακα, η οποία έχει διατελέσει μέλος πολλαπλών επιτροπών με επίκεντρο την Ισότητα, Διαφορετικότητα και Συμπερίληψη (Equality, Diversity and Inclusion) στο εξωτερικό, δήλωσε σχετικά: «Η Διαφορετικότητα αποτελεί θεμέλιο το οποίο οφείλουμε να αναπτύξουμε και να αναδείξουμε, προκειμένου να διασφαλίσουμε την εξέλιξη ενός σύγχρονου, συμπεριληπτικού και καινοτόμου εργασιακού περιβάλλοντος. Το συγκεκριμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα συμβάλει καθοριστικά στη διαμόρφωση μιας εταιρικής κουλτούρας συμπερίληψης, ενώ έχει χαρακτηριστεί από διάφορους συμμετέχοντες ως “Σεμινάριο Ζωής”!».

Η εταιρία training και consulting Hatzi Filax Group εξειδικεύεται στον σχεδιασμό προγραμμάτων διαμόρφωσης ενιαίας εταιρικής κουλτούρας για μεγάλες επιχειρήσεις χρησιμοποιώντας σύγχρονες και καινοτόμες τεχνικές εκπαίδευσης και διατηρώντας πάντα στο επίκεντρο  τον άνθρωπο.

Σοφία Εμμανουήλ
Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Related articles

CSR HELLAS: Η σύνδεση της εκπαίδευσης με τη βιώσιμη ανάπτυξη 

Αναγγελία του βαρόμετρου ESG από την έδρα «Θεόδωρος Παπαλεξόπουλος» του ALBA Graduate Business School σε συνεργασία με το CSR HELLAS.

Enel Green Power: Πολυδρώμενο για παιδιά και νέους στην Κάρυστο

Η Enel Green Power σε συνεργασία με τον Ποδηλατικό Όμιλο Καρυστίας «Άνεμος» υπό την Αιγίδα του Δήμου Καρύστου, διοργάνωσε παιδικές αθλητικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες. 

TÜV NORD: Απολογισμός εταιρικής υπευθυνότητας και βιωσιμότητας 

Από το 2020 η βιωσιμότητα συγκαταλέγεται στις βασικές αξίες ανάπτυξης του ομίλου, ενώ με το πλάνο “Strategy2025", η βιωσιμότητα αποτελεί βασικό πυλώνα ανάπτυξης.

Βραβείο Εξαγωγικής Αριστείας στην Πρόεδρο της ΜΕΒΓΑΛ

H εκτός συνόρων παρουσία της ΜΕΒΓΑΛ, μίας από τις πρώτες εξαγωγικές εταιρείες τροφίμων της Ελλάδας, ξεκίνησε το 1985, με πρώτη χώρα την Ιταλία.