Connect with us

17# Συνεργασία για τους Στόχους

Google: Συνεργασία με το Ίδρυμα Bauhaus

Εκατό χρόνια μετά το ξεκίνημα του κινήματος Bauhaus στη Γερμανία, εξακολουθούμε να περιβαλλόμαστε από τις ιδέες του Bauhaus σχετικά με την τέχνη, την τεχνολογία και τη χειροτεχνία, οι οποίες αντικατοπτρίζονται στην πρόσφατη συλλογή του Google Αrts & Culture, «Bauhaus Everywhere«.

Η συλλογή δημιουργήθηκε σε συνεργασία με το Ίδρυμα Bauhaus Dessau στη Γερμανία – στο πλαίσιο της πολυετούς συνεργασίας ψηφιοποίησης – μαζί με άλλους 6 εταίρους, όπως το Ινστιτούτο Σχεδιασμού IIT και το Μουσείο Guggenheim.

Ο σχεδιασμός του Bauhaus στόχευε στη βελτίωση της ζωής των ανθρώπων μέσω του λειτουργικού σχεδιασμού. Τα πλέον γνωστά μέλη της σχολής, όπως ο ιδρυτής του, Walter Gropius, ο αμφιλεγόμενος Hannes Meyer και η Gunta Stölzl, μία από τις πολλές γυναίκες σχεδιάστριες και καλλιτέχνιδες, εξακολουθούν να έχουν επιρροή στην αρχιτεκτονική, τον σχεδιασμό επίπλων και ακόμη και τις γραμματοσειρές.

Στο έργο αυτό έχουν ψηφιοποιηθεί πάνω από 10.000 αντικείμενα, προσφέροντας εικονικές περιηγήσεις σε εμβληματικά κτίρια και εκθέματα, καθώς και περισσότερα από 400 έργα τέχνης που έχουν φωτογραφηθεί με την Art Camera μας. Το αποτέλεσμα είναι πάνω από 45 διαδικτυακές εκθέσεις, επιμελημένες από τους επτά συνεργάτες μας, που παρουσιάζουν εικονικά αντικείμενα, όπως η σωληνωτή ατσάλινη πολυθρόνα ή εικόνες του «Finest Campus της Αφρικής» και το (ίσως απροσδόκητα) best selling σχέδιο της Βauhaus ταπετσαρίας.

Υπάρχουν επίσης μοναδικές πληροφορίες για την καθημερινή φοιτητική ζωή των μελών του Bauhaus, συμπεριλαμβανομένων των διάσημων πάρτι τους και της προοδευτικής σκέψης τους σχετικά με τη χειραφέτηση των γυναικών. Και επειδή οι αρχές της σχολής ως προς το σχεδιασμό εξαπλώθηκαν πολύ πέρα από τη Γερμανία και την Ευρώπη, δημιουργήσαμε μια περιήγηση στο Google Earth Voyager για να αναδειχθεί πώς, άνθρωποι σε τόσο μακρινά μέρη, όπως η Ιαπωνία, η Ινδία ή η Βραζιλία, εμπνεύστηκαν από το Bauhaus.

Νέα σχήματα, υλικά και προσεγγίσεις ως προς την κατασκευή, έκαναν τις προτάσεις του Bauhaus να ξεχωρίζουν. Τα αρχιτεκτονικά σχέδια των εκπροσώπων του κινήματος ήταν ιδιαίτερα γνωστά για την avantgarde προσέγγισή τους. Όμως, πολλές από αυτές τις τολμηρές οικοδομικές προτάσεις έμειναν στα χαρτιά αφού δεν υλοποιήθηκαν ποτέ. Σε συνεργασία με τους εμπειρογνώμονες του Ιδρύματος Bauhaus Dessau, η συλλογή περιέχει απεικονίσεις κτιρίων που υπήρχαν μόνο στα σχέδια και στα μυαλά των δημιουργών τους.

Παράλληλα, συγκεντρώθηκαν αρχειακά σκίτσα, σκαριφήματα και ασαφείς περιγραφές για να δημιουργηθούν μοντέλα επαυξημένης πραγματικότητας τριών οραματικών δομών. Στην εφαρμογή Google Arts & Culture, καθένας μπορεί να περιηγηθεί σήμερα στο «Round House» του Carl Fieger, στο «BAMBOS» του Marcel Breuer καθώς και στο εσωτερικό και εξωτερικό του «Court House«, του Eduard Ludwig.

Ο László Moholy-Nagy, δάσκαλος στο Bauhaus, το έθεσε ως εξής: «Ο σχεδιασμός δεν είναι επάγγελμα, είναι τρόπος ζωής».

Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

Περισσότερα
Διαφημίσεις
Σχολιάστε

Σχολιάστε το άρθρο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

17# Συνεργασία για τους Στόχους

Uni-pharma & InterMed στηρίζουν το digital Greece Race for the Cure 2020

Δυναμικό «ψηφιακό» παρών θα δώσουν οι Uni-pharma και InterMed, φαρμακοβιομηχανίες του Ομίλου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη, το τριήμερο 25, 26 και 27 Σεπτεμβρίου 2020, στο φετεινό digital Greece Race for the Cure 2020, που οργανώνει το ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ. 

Αυτή τη χρονιά, το Greece Race for the Cure®, προσαρμοζόμενο στις συνθήκες  που επιβάλλει η σοβαρή υγειονομική κρίση της πανδημίας του COVID 19,  γίνεται digital. 

Αλλάζει μορφή, αλλά όχι χαρακτήρα και ουσία. Μόνοι ή με την αγαπημένη μας συντροφιά, το τριήμερο Παρασκευή 25, Σάββατο 26 και Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2020 τρέχουμε(5 χλμ) ή περπατάμε (3 χλμ) τη διαδρομή της επιλογής μας, αφιερώνουμε τη δραστηριότητά μας στον αγώνα ενάντια στον καρκίνο του μαστού, μοιραζόμαστε την εμπειρία μας διαδικτυακά και υποστηρίζουμε την υγεία της κάθε γυναίκας μέσα από το έργο του «Άλμα Ζωής» για μία ακόμη χρονιά.

Οι Uni-pharma και InterMed, φαρμακοβιομηχανίες του Ομίλου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη, μέσα από την Στρατηγική τους για Εταιρική Υπευθυνότητα, με αίσθημα ευθύνης, αλληλεγγύης και ευαισθησίας, στηρίζουν και αυτή τη δύσκολη χρονιά, τον Αγώνα των γενναίων γυναικών με καρκίνο του μαστού και τιμούν όσες έφυγαν από την ζωή. 

Ήδη μεγάλος αριθμός εργαζομένων μέσα από την running team του Ομίλου θα στηρίξει τον ψηφιακό αγώνα, θα τρέξει και θα περπατήσει, τηρώντας όλα τα υγειονομικά μέτρα, με σύνθημα «ΜΑΖΙ, είμαστε πάντα νικητές!».

Περισσότερα

10# Λιγότερες Ανισότητες

Δίρφυς: Βοήθεια στους πληγέντες της πλημμύρας στην Εύβοια

Με σεβασμό και αλληλεγγύη προς τους πληγέντες της πλημμύρας στην Εύβοια στις 9 Αυγούστου, η εταιρία εμφιάλωσης νερού Δίρφυς προσέφερε ποσότητες νερού στους κατοίκους της περιοχής. 

Ειδικότερα, καταγράφηκαν αυξημένες ανάγκες των Δήμων Διρφύων Μεσσαπίων και Χαλκιδέων, σύμφωνα με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας,  τις οποίες έσπευσε να καλύψει η Δίρφυς προσφέροντας 160.000 φιάλες νερό 0.5lt και 100.000 φιάλες νερό 1.5lt σε όσους υπέστησαν ζημιές λόγω της πλημμύρας. Ορισμένες από τις ποσότητες νερού διατέθηκαν επίσης στη ΔΕΥΑΧ και σε αθλητικούς ομίλους, οι οποίοι δεν βγήκαν αλώβητοι από την άνευ προηγουμένου φυσική καταστροφή. Παράλληλα, η εταιρία έχει παραδώσει επιπλέον σχεδόν σε τιμή κόστους στους παραπάνω δήμους 350.000 φιάλες νερό 1.5lt για την κάλυψη των αναγκών πολλών οικογενειών από την καταστροφή του δικτύου ύδρευσης.

Για τη Δίρφυς αποτελεί οικειοθελή δέσμευση η στήριξη της τοπικής κοινωνίας της Εύβοιας, η οποία δοκιμάζεται έντονα λόγω της φονικής πλημμύρας. 

Περισσότερα

17# Συνεργασία για τους Στόχους

Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου: Στήριξη στο 14ο Ioannina Lake Run

Η Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου υποστήριξε για 4η συνεχή χρονιά τη μεγαλύτερη αθλητική διοργάνωση της Ηπείρου, τον αγώνα Ioannina Lake Run 2020, ο οποίος πραγματοποιήθηκε στις 19 και 20 Σεπτεμβρίου, στην Λίμνη των Ιωαννίνων.

Στην ετήσια συνάντηση του γύρου της Λίμνης, ανταποκρίθηκαν  πάνω από 700 αθλητές οι οποίοι τήρησαν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας και τις οδηγίες που είχε καθορίσει η Οργανωτική Επιτροπή.

Φέτος, η Τράπεζα Ηπείρου αναβάθμισε τη συμμετοχή της και αποτελεί πλέον τον Official Βank Sponsor της διοργάνωσης καθώς και τον πρεσβευτή της πρωτοβουλίας Lake Proud Partner, τονίζοντας έτσι την αναγκαιότητα στήριξης της τοπικής οικονομίας. Τη δράση αγκάλιασαν οι περισσότερες επιχειρήσεις της πόλης, παρέχοντας εκπτώσεις στις αγορές των συμμετεχόντων στον αγώνα. 

Επιπλέον, η Τράπεζα Ηπείρου, όπως κάθε χρόνο, απένειμε χρηματικές επιταγές – έπαθλα στους νικητές και νικήτριες των 3 πρώτων θέσεων του αγώνα των 30χλμ., αποδεικνύοντας έμπρακτα τη συμβολή της και ως αθλοθέτης του Γύρου Λίμνης Ιωαννίνων. Συγκεκριμένα, το χρηματικό έπαθλο των 600 ευρώ έλαβαν ο πρώτος άνδρας και η πρώτη γυναίκα που έκοψαν το νήμα του τερματισμού, ενώ με 300 ευρώ επιβραβεύθηκαν όσοι τερμάτισαν δεύτεροι και με 150 ευρώ οι τρίτοι.

Την παράδοση των επιταγών στους νικητές έκανε ο Κωνσταντίνος Ζωνίδης, Πρόεδρος της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου, ο οποίος κατά τη διάρκεια της τελετής απονομής και αφού συνεχάρη για ακόμη μια φορά τους διοργανωτές για το υγειονομικό πρωτόκολλο το οποίο εξασφάλισε την άψογη διεξαγωγή του αγώνα, ανέφερε σχετικά «Ο φετινός Γύρος της Λίμνης Ιωαννίνων έλαβε χώρα κάτω από ιδιαίτερες και πρωτόγνωρες συνθήκες. Εκ μέρους της Τράπεζας Ηπείρου θα ήθελα να συγχαρώ τους δρομείς όλων των αγώνων για την επιμονή και την αντοχή τους. Ευχόμαστε του χρόνου να μπορούν όλοι όσοι επιθυμούν να απολαύσουν από κοντά τη μοναδική διαδρομή στο φυσικό τοπίο και να γιορτάσουμε όλοι μαζί αυτή τη σημαντική ημέρα για τον αθλητισμό και τον τόπο μας».

O Ιωάννης Βουγιούκας, Διευθύνων Σύμβουλος της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου, δήλωσε σχετικά με τη χορηγία της Τράπεζας: «H Τράπεζα Ηπείρου για περισσότερα από 40 χρόνια στηρίζει ενεργά πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις που έχουν άμεση και έμμεση επίδραση στην οικονομία της Ηπείρου. Με τη φετινή συμμετοχή μας στο 14ο Lake Run ως χορηγός και Lake Proud Partner, αποδεικνύουμε την έμπρακτη συνεισφορά μας στην ενδυνάμωση των επιχειρήσεων της Ηπείρου και στην προσπάθεια επανεκκίνησης της αθλητικής δραστηριότητας και της οικονομίας».

Ειδικά για φέτος δίνεται η δυνατότητα της εξ αποστάσεως συμμετοχής στον εικονικό αγώνα του Γύρου της Λίμνης, για τις αντίστοιχες αποστάσεις των 5, 10 και 30 χλμ. Οι συμμετέχοντες στο virtual run θα μπορούν για τις επόμενες δύο εβδομάδες να τρέξουν στην περιοχή τους και να ανεβάσουν τα αποτελέσματα στην ειδικά σχεδιασμένη εφαρμογή. Μέρος των εσόδων των συμμετοχών θα διατεθεί για την ενίσχυση του έργου της Ελληνικής Ομοσπονδίας για τον Διαβήτη (ΕΛΟΔΙ).

Περισσότερα
κουφώματα pvc τεχνοπαν

Ετικέτες

Εγγραφή στο Newsletter

ΑΠΟΨΕΙΣ