Grant Thornton: Διπλή πιστοποίηση από την TÜV Hellas (TÜV Nord) 

Date:

Share post:

Την εταιρεία παροχής ελεγκτικών και συμβουλευτικών υπηρεσιών Grant Thornton πιστοποίησε η TÜV HELLAS (TÜV NORD).

Συγκεκριμένα, ο φορέας πιστοποίησης επιθεώρησε τις εγκαταστάσεις και τις διαδικασίες της Grant Thornton, πιστοποιώντας το Σύστημα Περιβαλλοντικής Διαχείρισης της εταιρείας σύμφωνα με το πρότυπο ISO 14001:2015, καθώς και το Σύστημα Υγείας και Ασφάλειας στην Εργασία σύμφωνα με το πρότυπο ISO 45001:2018. Και στις δύο περιπτώσεις, το πεδίο εφαρμογής αφορά την παροχή ελεγκτικών και συμβουλευτικών υπηρεσιών. 

Η εν λόγω πιστοποίηση επισφραγίζει τη δέσμευση της Grant Thornton για υπεύθυνη ανάπτυξη και μετάβαση στην επόμενη μέρα, με σεβασμό απέναντι στους ανθρώπους της, το περιβάλλον και την κοινωνία μέσα στην οποία λειτουργεί.

Επιπλέον, με δεδομένο ότι η πράσινη μετάβαση συγκαταλέγεται στις βασικές προτεραιότητες του Ταμείου Ανάκαμψης αλλά και της κοινωνίας ευρύτερα, η υπεύθυνη περιβαλλοντική διαχείριση, όπως πιστοποιείται από το αντίστοιχο πρότυπο αποκτά κορυφαία σημασία. Αντίστοιχα, εν μέσω πανδημίας, η πιστοποίηση για το σύστημα υγείας και ασφάλειας στην εργασία είναι καθοριστική για το σύνολο των εργαζομένων αλλά και των συνεργατών της Grant Thornton.

Σημειώνεται ότι η Grant Thornton απασχολεί περισσότερα από 850 στελέχη σε τέσσερα γραφεία στην Ελλάδα ενώ διεθνώς ο όμιλος συνεργάζεται με 62.000 στελέχη σε πάνω από 140 χώρες.

O  Product Manager της TÜV HELLAS (TÜV NORD) Νέστορας Παπαρούπας δήλωσε ότι «Σε μια εξαιρετικά κρίσιμη καμπή για την οικονομία και τη χώρα, εταιρείες όπως η Grant Thornton καλούνται να παίξουν κομβικό ρόλο στο τιτάνιο έργο της ανάκαμψης. Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι για τη μεταξύ μας συνεργασία σε καίριους τομείς, όπως η περιβαλλοντική διαχείριση και η ασφάλεια στην εργασία, αλλά και για την εμπιστοσύνη που λαμβάνουμε από μια εκ των κορυφαίων εταιρειών του κλάδου στην Ελλάδα αλλά και παγκοσμίως». 

Από την πλευρά της, η Κατερίνα Κατσούλη, ESG και Sustainability Director της Grant Thornton στην Ελλάδα, δήλωσε: «Μέσω της πιστοποίησης που λάβαμε από  την TÜV HELLAS (TÜV NORD), επιβεβαιώνουμε για ακόμα μία φορά τη δέσμευσή μας να συμβαδίζουμε με τους στόχους βιωσιμότητας και εταιρικής υπευθυνότητας που έχουν τεθεί σε παγκόσμια κλίμακα, και οι οποίοι αποσκοπούν στην οικοδόμηση ενός καλύτερου μέλλοντος. Στόχος μας είναι, πέραν της συνεχούς υποστήριξης των επιχειρήσεων σε θέματα εταιρικής υπευθυνότητας και βιώσιμης ανάπτυξης,  και η υλοποίηση δράσεων οι οποίες θα έχουν θετικό αντίκτυπο στην κοινωνία και το περιβάλλον συνολικά».

Σοφία Εμμανουήλ
Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Related articles

Alpha Bank: Πρωτοβουλίες για τη γυναικεία ενδυνάμωση

Συνάντηση του CEO και της CHRO του Ομίλου στο Ηράκλειο της Κρήτης με τη αστική μη κερδοσκοπική οργάνωση “Women Do Business” με θέμα τη γυναικεία ενδυνάμωση.

Upfield Hellas: Συμμαχία για τη μείωση σπατάλης τροφίμων

Με την ένταξή της στη Συμμαχία, η Upfield Hellas στοχεύει να συμβάλλει στην εξάλειψη της σπατάλης τροφίμων, ενός φαινομένου που είναι αρκετά έντονο στη χώρα μας.

ΕlvalHalcor: Συνεργασία με Regeneration και επένδυση στους νέους

Oλοκληρώθηκε η περίοδος συμμετοχής στο «ReGeneration Academy on Industry 4. Engineers powered by Viohalco Companies».

Pharmathen: Συνεργασία με την Πρεσβεία της Ουκρανίας

Πρόσφερε απευθείας στην Πρεσβεία της Ουκρανίας υγειονομικό υλικό, είδη ατομικής υγιεινής, καθώς και τρόφιμα.