Grecotel Creta Palace: Περιβαλλοντική Δράση Καθαρισμού Clean Up the Med

Date:

Share post:

Την περιβαλλοντική και κοινωνική του ευαισθησία αποδεικνύει για μια ακόμη φορά ο Όμιλος Νίκου Δασκαλαντωνάκη – Grecotel, καθώς το ξενοδοχείο Grecotel Creta Palace πραγματοποίησε καθαρισμό της παραλίας μπροστά από τις εγκαταστάσεις του την Τετάρτη 7 Ιουνίου

Το Grecotel Creta Palace επέλεξε την Παγκόσμια Ημέρα Ωκεανών για να υλοποιήσει τη σημαντική αυτή πρωτοβουλία συμμετέχοντας ενεργά στο πρόγραμμα Clean Up the Med. Η δράση πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή των ομάδων παραλίας και ψυχαγωγίας, των παιδιών του παιδότοπου Grecoland, τμηματαρχών, αλλά και φιλοξενούμενων, ευαισθητοποιημένων σε περιβαλλοντικά ζητήματα που θέλησαν με αυτό τον τρόπο να συνεισφέρουν στη σημαντική αυτή ενέργεια. Οι υπεύθυνοι του ξενοδοχείου διένειμαν γάντια, λαβίδες, μάσκες, νερά και σακούλες συγκομιδής για τη συλλογή και διαλογή των σκουπιδιών και ανακυκλώσιμων υλικών. Στη δράση συμμετείχε το αμαξάκι Μάικ που με διαδραστικό, βιωματικό και διασκεδαστικό τρόπο βοηθά τα παιδιά που το ακολουθούν να εξοικειωθούν με τον καθαρισμό, τοποθετώντας μέσα στον μηχανικό τους φίλο τα απορρίμματα με ειδικές λαβίδες. 

Ο Διευθυντής του ξενοδοχείου Grecotel Creta Palace, Γιώργος Περαντωνάκης, δήλωσε σχετικά: «Η Grecotel,  η Ρεθεμνιώτικη εταιρία που αποτελεί τον μεγαλύτερο ξενοδοχειακό και τουριστικό Όμιλο της χώρας, είναι πάντα πρωτοπόρος και ευαίσθητη σε θέματα που αφορούν στην προστασία του περιβάλλοντος. Ο Όμιλος έχει αποδείξει έμπρακτα την αγάπη και το σεβασμό του απέναντι στο περιβάλλον όλα αυτά τα χρόνια με δράσεις, που αφενός συμβάλλουν άρρηκτα στην προστασία των ελληνικών οικοσυστημάτων, και αφετέρου στηρίζουν σε μόνιμη βάση τις τοπικές κοινωνίες.Όλοι εμείς στην Grecotel παραμένουμε πιστοί στο όραμα και τις αξίες του Ιδρυτή και Προέδρου, κυρίου Νίκου Δασκαλαντωνάκη, ότι «Πολιτισμός και Τουρισμός οφείλουν να πηγαίνουν χέρι χέρι». Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Ωκεανών, πραγματοποιούμε δράση καθαρισμού στην ακτογραμμή, ενισχύοντας την περιβαλλοντική συνείδηση των πελατών και εμάς των ίδιων. Στο πλαίσιο των παραπάνω δράσεων, εντάσσεται και το Clean Up the Med, μια ενέργεια που δεν είναι μεμονωμένη, αλλά σχετίζεται άμεσα με τον τρόπο που ζούμε, εργαζόμαστε και λειτουργούμε στο ξενοδοχείο σε καθημερινή βάση».

Ο Υπεύθυνος Ευεξίας και Fitness στα ξενοδοχεία της Grecotel, Μανόλης Σφακιανάκης, συμπλήρωσε με τη σειρά του: «Η Grecotel συνεχίζει την κοινωνική της δράση με επίκεντρο τη Νέα Γενιά και την ανάγκη να αποκτήσει βιωματικά τη Γνώση για ένα καλύτερο Αύριο. Σήμερα, με αφορμή την ημέρα εορτασμού της Παγκόσμιας Ημερας Ωκεανών υλοποιούμε με τη συμμετοχή των παιδιών καθαρισμό της παραλίας, μια πρωτοβουλία που επαναλαμβάνουμε πολλές φορές στη διάρκεια της χρονιάς. Για τη δράση επιστρατεύσαμε τον Μάικ, ένα αμαξάκι βιωματικό και διαδραστικό για τα παιδιά που έχουμε εντάξει στο δυναμικό μας, καθώς βοηθά τους μικρούς μας φίλους να εκπαιδευτούν στην σωστή περιβαλλοντική συμπεριφορά μέσα από το παιχνίδι. Τα παιδιά παίζουν και μαθαίνουν πώς να μαζεύουν σκουπίδια από την παραλία, πώς να κάνουν σωστή ανακύκλωση και πώς να μην ρυπαίνουν το περιβάλλον». 

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, η Grecotel είναι η πρωτοπόρος εταιρεία στην Ελλάδα στους τομείς προστασίας, διατήρησης και ανάδειξης του περιβάλλοντος και της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Από τις αρχές της δεκαετίας του 1990, καινοτομεί στην προστασία της φύσης με την ίδρυση Τμήματος Περιβάλλοντος και Πολιτισμού, θέτοντας ως έναν από τους κύριους στόχους τη βιωσιμότητα, που αποτελεί τη βασική έμπνευση για κοινωνικές και περιβαλλοντικές δράσεις. Ο Όμιλος λειτουργεί εδώ και δεκαετίες βάσει διεθνών προτύπων αειφορίας και βιώσιμης ανάπτυξης και το Creta Palace αποτέλεσε το ξενοδοχείο – υπόδειγμα για την εφαρμογή της περιβαλλοντικής πολιτικής του. 

Το ξενοδοχείο βραβεύεται 29 συναπτά έτη με τη “Γαλάζια Σημαία”, πληρώντας αυστηρά κριτήρια του Διεθνούς Προγράμματος που αφορούν:

 –      την καθαριότητα της θάλασσας

–      την οργάνωση και την καθαριότητα της ακτής

–      την ασφάλεια των επισκεπτών

–      την προστασία της φύσης και περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση

Σοφία Εμμανουήλ
Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Related articles

CSR HELLAS: Η σύνδεση της εκπαίδευσης με τη βιώσιμη ανάπτυξη 

Αναγγελία του βαρόμετρου ESG από την έδρα «Θεόδωρος Παπαλεξόπουλος» του ALBA Graduate Business School σε συνεργασία με το CSR HELLAS.

Enel Green Power: Πολυδρώμενο για παιδιά και νέους στην Κάρυστο

Η Enel Green Power σε συνεργασία με τον Ποδηλατικό Όμιλο Καρυστίας «Άνεμος» υπό την Αιγίδα του Δήμου Καρύστου, διοργάνωσε παιδικές αθλητικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες. 

TÜV NORD: Απολογισμός εταιρικής υπευθυνότητας και βιωσιμότητας 

Από το 2020 η βιωσιμότητα συγκαταλέγεται στις βασικές αξίες ανάπτυξης του ομίλου, ενώ με το πλάνο “Strategy2025", η βιωσιμότητα αποτελεί βασικό πυλώνα ανάπτυξης.

Βραβείο Εξαγωγικής Αριστείας στην Πρόεδρο της ΜΕΒΓΑΛ

H εκτός συνόρων παρουσία της ΜΕΒΓΑΛ, μίας από τις πρώτες εξαγωγικές εταιρείες τροφίμων της Ελλάδας, ξεκίνησε το 1985, με πρώτη χώρα την Ιταλία.