Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /var/www/vhosts/csrindex.gr/httpdocs/wp-content/plugins/wordpress-seo/src/generators/schema/article.php on line 52

Groupama Ασφαλιστική και Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη

Date:

Share post:

GROUPAMAΤο μήνυμα «Σίγουρα δίπλα σας» δεν αποτυπώνει μόνο τη στάση της Groupama Ασφαλιστική στην καθημερινή άσκηση των επαγγελματικών της δραστηριοτήτων. Αφορά και στη συμμετοχή της στην ελληνική κοινωνία γενικότερα, ως φυσική προέκταση της δράσης της.

Εδώ και δεκαετίες, ο Όμιλος Groupama χρηματοδοτεί εξ ολοκλήρου το Ίδρυμα Groupama για την Υγεία, που προωθεί τη ιατρική έρευνα για τις σπάνιες νόσους, στηρίζοντας παράλληλα τις οικογένειες των ασθενών, καθώς και το Ίδρυμα GAN για τον Κινηματογράφο, που σκοπό έχει τη συντήρηση αριστουργημάτων του παρελθόντος και τη προώθηση νέων δημιουργιών. Επίτιμος Πρόεδρος του τελευταίου είναι ο Κώστας Γαβράς.

Στήριξη των Παιδικών Χωριών SOS Ελλάδος

Η Groupama Ασφαλιστική, πιστή στην παράδοση του Ομίλου Groupama στον τομέα της εταιρικής ευθύνης, στηρίζει από το 2008 την προσπάθεια των Παιδικών Χωριών SOS Ελλάδος – ενός αναγνωρισμένου φιλανθρωπικού σωματείου που προσφέρει την προστασία μιας νέας οικογένειας στα παιδιά που στερούνται τη φροντίδα των φυσικών τους γονιών.

Τα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδας αποτελούν έναν ενεργό πυρήνα της Ελληνικής κοινωνίας με σκοπό την αντιμετώπιση κοινωνικών προβλημάτων που κυρίως πλήττουν τα παιδιά. Τα Παιδικά Χωριά SOS δεν χρειάζονται συστάσεις, καθώς δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και στο εξωτερικό εδώ και πολύ καιρό (το 2009 γιόρτασε τα 60 χρόνια δράσης του διεθνώς), προσφέροντας την προστασία μιας νέας οικογένειας στα παιδιά που στερούνται τη φροντίδα των φυσικών τους γονιών. Ως φιλανθρωπικό και μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα σωματείο όμως, χρειάζονται τη στήριξη όλων προκειμένου να συνεχίσουν το σημαντικό τους έργο.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίον, από το 2008, η Groupama Ασφαλιστική αγκαλιάζει θερμά την προσπάθεια των Παιδικών Χωριών SOS, για τα οποία διοργανώνει και χρηματοδοτεί πρωτότυπες ενέργειες, με σκοπό την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του κοινού για την προσφορά τους, καθώς και τη συγκέντρωση πόρων για την υλοποίηση συγκεκριμένων έργων, όπως για παράδειγμα την αποπεράτωση νέου χωριού στη Θράκη (2008) ή γενικότερα για την ενίσχυση του οργανισμού στην Ελλάδα (2009, 2010, 2011, 2012 & 2013).

Ενέργειες 2008-2010

Στο πλαίσιο των ενεργειών αυτών που έλαβαν τη μορφή περιοδειών, τα Παιδικά Χωριά SOS επισκέφθηκαν πολλές πόλεις της χώρας σε κεντρικά σημεία των οποίων στήθηκε ένα ενημερωτικό περίπτερο: Αθήνα βέβαια, αλλά και Λάρισα, Θεσσαλονίκη, Καβάλα, Ξάνθη, Κομοτηνή, Ορεστιάδα, Διδυμότειχο και Αλεξανδρούπολη το 2008, Ναύπλιο, Πάτρα, Καλαμάτα, Ηράκλειο, Χανιά και Ρέθυμνο το 2009, Γλυφάδα, Βόλος και Θεσσαλονίκη το 2010. Οι κάτοικοι των πόλεων αυτών, μικροί και μεγάλοι φίλοι των Παιδικών Χωριών, είχαν την ευκαιρία να συνεισφέρουν στο σημαντικό έργο τους, συμμετέχοντας παράλληλα, με ένα μικρό αντίτιμο προς όφελος των Παιδικών Χωριών SOS Ελλάδος, σε διασκεδαστικές δραστηριότητες: παζλ, διαγωνισμούς ζωγραφικής για τα παιδιά με βραβείο ηλεκτρονικές κονσόλες παιχνιδιού, ελεγχόμενες πτήσεις με αερόστατο, δραστηριότητες με street performers, κλπ.

Ενέργειες 2011-2013

Το 2011, το 2012 και το 2013, η Groupama Ασφαλιστική αξιοποίησε και το Διαδίκτυο για την υποστήριξη των παιδιών που ζουν και μεγαλώνουν στα Παιδικά Χωριά SOS, σχεδιάζοντας ειδικές ιστοσελίδες μέσω των οποίων οι επισκέπτες καλούνταν, χωρίς καμία δική τους οικονομική επιβάρυνση, να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους για το έργο του Σωματείου.

2011

Με βασικό μήνυμα «Το μόνο που χρειάζεται είναι η αγάπη σας!», η καμπάνια του 2011 ολοκληρώθηκε με ξεχωριστή επιτυχία, καθώς τα 21.588 κλικ των επισκεπτών μετατράπηκαν από την Groupama σε χρηματική δωρεά 21.588€, ενώ με τη συνεισφορά όλων των εργαζομένων της εταιρίας, το ποσό «στρογγυλεύτηκε» στα 25.000€.

2012

Το 2012, μέσω ενός ευχάριστου παιχνιδιού με τίτλο «Santa Χιόνια!», οι επισκέπτες του ιστότοπου www.santa-sos.gr μπορούσαν να εκδηλώσουν συμβολικά το ενδιαφέρον τους για το έργο των Παιδικών Χωριών SOS, «βοηθώντας» τον Άγιο Βασίλη στο δικό του χριστουγεννιάτικο έργο. Η ανταπόκριση του κοινού ήταν ενθουσιώδης καθώς προσπαθούσε επίμονα να «στοχεύσει» σωστά την καμινάδα του εικονικού σπιτιού των Παιδικών Χωριών SOS, ρίχνοντας δώρα για τα παιδιά. Η Groupama Ασφαλιστική πολλαπλασίασε και μετέτρεψε τις συμμετοχές των επισκεπτών σε χρηματική δωρεά αξίας 23.500€.

2013

Μέσω μίας ευχάριστης εφαρμογής, με τον τίτλο «Ας στείλουμε την πιο μεγάλη ευχή για τις γιορτές», οι χρήστες μπορούσαν να επισκεφθούν την επίσημη σελίδα της Groupama στο facebook και να «δημιουργήσουν» την ευχή τους για τις γιορτές, βοηθώντας έτσι το πολύτιμο έργο του Οργανισμού, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση, αφού η Groupama ανέλαβε να μετατρέψει την κάθε ευχή σε 1 ευρώ. Συγκινητική ήταν η ανταπόκριση του κοινού το οποίο γράφοντας, ζωγραφίζοντας, ανεβάζοντας φωτογραφίες και αξιοποιώντας χριστουγεννιάτικα στολίδια, απηύθυνε στον Οργανισμό πλήθος όμορφων και αισιόδοξων ευχών. Τις ευχές αυτές η Groupama Ασφαλιστική τις μετέτρεψε σε χρηματική δωρεά, ενώ προσέθεσε και τη δική της εταιρική ευχή, προκειμένου να καταβάλει στον οργανισμό συνολικό ποσό ύψους 20.000€, δείχνοντας για έκτη συνεχή χρονιά, έμπρακτα, την στήριξή της στη συγκέντρωση πόρων προς όφελος του Οργανισμού.

Στήριξη της ελληνικής μουσικής σκηνής

Επιπροσθέτως και στο μέτρο των δυνατοτήτων της, η Groupama Ασφαλιστική στηρίζει τον ελληνικό πολιτισμό μέσω εκδηλώσεων όπου προβάλλονται σημαντικοί καλλιτέχνες – Σταύρος Ξαρχάκος, Διονύσης Σαββόπουλος, Γιάννης Κότσιρας, Νατάσσα Μποφίλιου, Γιάννης Χαρούλης – ή/και σημαντικοί θεσμοί, όπως το Μουσείο Μπενάκη.

Μουσικές εκδηλώσεις

«Χαίρε θάλασσά μου»

Μεγάλη και ιδιαίτερα θερμή ήταν η συμμετοχή του κόσμου στη συναυλία του Σταμάτη Σπανουδάκη, στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού, την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου, στην οποία ο γνωστός δημιουργός παρουσίασε τη νέα του δισκογραφική δουλειά «Χαίρε Θάλασσά μου», που κυκλοφόρησε εκείνη την ημέρα.

Μεγάλος χορηγός της συναυλίας ήταν η Groupama Ασφαλιστική και μέρος των εσόδων από τα εισιτήρια δόθηκαν στην Εστία Κοριτσιού «Φιλοθέη η Αθηναία», η οποία φιλοξενεί, ανατρέφει και μορφώνει κορίτσια ηλικίας από λίγων μηνών έως 18 ετών, ορφανά ή προερχόμενα από διαλυμένες οικογένειες.

Στη συναυλία, μαζί με τον Σταμάτη Σπανουδάκη, εμφανίστηκαν οι Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης (βιολί), Δημήτρης Γιαννακάκης (πλήκτρα), Νίκος Χατζόπουλος (κοντραμπάσσο), Πάνος Κατσικιώτης (κρουστά) και Στέφανος Λαρεντζάκης (κρουστά), η 14μελής ορχήστρα εγχόρδων «Τάμαλο», και ο Σπύρος Λάμπρου με την Παιδική και τη Μικτή Χορωδία του.

«Δίνουμε μαζί τον παλμό!»

Πλήθος κόσμου ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του Μουσείου Μπενάκη και απόλαυσε τις μοναδικές ερμηνείες της Νατάσσας Μποφίλιου, του Γιάννη Κότσιρα και του Διονύση Σαββόπουλου, δίνοντας τον παλμό στις 3 ξεχωριστές συναυλίες που έλαβαν χώρα στο αίθριο του κτηρίου της οδού Πειραιώς από τις 2 έως τις 4 Οκτωβρίου 2012.

Οι 3 συναυλίες, οι οποίες διοργανώθηκαν στο πλαίσιο του Προγράμματος Στήριξης του Μουσείου Μπενάκη, χορηγήθηκαν αποκλειστικά από τη Groupama Ασφαλιστική και τα έσοδα από τα εισιτήρια που εκδόθηκαν και για τις τρεις βραδιές διατέθηκαν εξ ολοκλήρου για την ενίσχυση του Μουσείου.

Το Μουσείο Μπενάκη θα ήθελε να ευχαριστήσει από καρδιάς την Groupama Ασφαλιστική για τη γενναιόδωρη χορηγία της, καθώς και όλους όσους στήριξαν με την παρουσία και συμμετοχή τους αυτήν την προσπάθεια.

«Νύχτα Μουσικής γεμάτη Ελλάδα»

Στις 20 Ιουνίου 2011, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής, η Groupama Ασφαλιστική, με την υποστήριξη του City Link, προσέφερε, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, μία Νύχτα Μουσικής γεμάτη Ελλάδα, με μια μοναδική συναυλία του Σταύρου Ξαρχάκου στη Στοά Σπύρου Μίλιου και τον πεζόδρομο της Βουκουρεστίου.

Ο κόσμος που παρευρέθηκε – περίπου 5000 άτομα – απήλαυσε ένα εκπληκτικό αφιέρωμα στους μεγάλους Έλληνες συνθέτες Σταύρο Ξαρχάκο, Μίκη Θεοδωράκη και Μάνο Χατζιδάκι, με τις μελωδίες τους να αγκαλιάζουν το λόγο σπουδαίων ποιητών (Νίκου Γκάτσου, Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα σε μετάφραση Οδυσσέα Ελύτη, Νίκου Καζαντζάκη κ.ά.), αποτείνοντας φόρο τιμής στη δημιουργικότητα και την ποιότητα της ελληνικής μουσικής!

Related articles

EEΣ: Δράση ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού στην Καλλιθέα

Η δράση υλοποιήθηκε από την Κινητή Ομάδα Υγείας και τον Εκπαιδευτικό Υγειονομικό Σταθμό Καλλιθέας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Dentist Pass: Παράταση προθεσμίας υποβολής αιτήσεων έως 22 Δεκεμβρίου

Πάνω από 200.000 παιδιά ηλικίας 6 -12 ετών έχουν ενισχυθεί έως σήμερα από το Πρόγραμμα προληπτικής οδοντιατρικής φροντίδας του Υπουργείου Υγείας “Dentist pass”.

Ίδρυμα «Παύλος Γιαννακόπουλος»: Aνακαίνιση φαρμακείου στο Τζάνειο

Το Τζάνειο Νοσοκομείο σήμερα διαθέτει πλέον ένα πλήρες αναβαθμισμένο φαρμακείο, το οποίο εξασφαλίζει απόλυτο έλεγχο όλων των φαρμάκων που διατίθενται στους ασθενείς.

Praktiker Hellas: Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός «Σπίτι Ανοιχτό – The Challenge»

Ο διαγωνισμός, αφορά στην πλήρη αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση ενός αστικού διαμερίσματος AirBnB για να γίνει φιλικό σε ΑμεΑ.
Skip to content