Grundig και Κωτσόβολος μαζί για ένα καλύτερο και βιωσιμότερο μέλλον

Date:

Share post:

Η Grundig, ηγέτης στους κατασκευαστές οικιακών και ηλεκτρονικών ειδών πλήρους σειράς στην Ευρώπη, παρουσίασε πρόσφατα την καμπάνια “Respect Food” με μότο «Το καλύτερο μέλλον ξεκινάει από το σπίτι» και με στόχο την εκπαίδευση γύρω από τη σημασία και την ενεργό δράση για τη μείωση της σπατάλης τροφίμων.

Η καμπάνια πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τον Κωτσόβολο και τους σπουδαστές της Σχολής Γαστρονομίας του ΙΕΚ ΑΚΜΗ, που συνεισέφεραν σε ένα δημιουργικό cooking event. Χρησιμοποιώντας κοντόληκτα τρόφιμα που όλοι έχουμε στο ψυγείο μας, πρόσφεραν Χριστουγεννιάτικες μερίδες φαγητού στις δομές του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων (Κ.Υ.Α.Δ.Α.).

Τα τρόφιμα παίζουν σημαντικό ρόλο στη ζωή μας και έχουν τεράστιο αντίκτυπο στο περιβάλλον, από την παραγωγή, την επεξεργασία μέχρι και την απόρριψή τους, σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση. Ο τρόπος με τον οποίο γίνεται η παραγωγή και διαχείριση τροφίμων καταστρέφει τον πλανήτη, αποτελώντας επίσης έναν από τους βασικότερους λόγους εκπομπής αερίων του θερμοκηπίου. Στην Ελλάδα, η σπατάλη τροφίμων καταγράφει υψηλά επίπεδα, καθώς 7 στους 10 πολίτες δεν ακολουθούν τις οδηγίες αξιοποίησης και συντήρησης των τροφίμων. 

Η Grundig, με σεβασμό στα τρόφιμα που καταναλώνουμε καθημερινά αλλά και τις διατροφικές μας συνήθειες, προσπαθεί να μειώσει τη σπατάλη φαγητού με συσκευές που σέβονται το περιβάλλον. Μέσα από την καμπάνια της “Respect Food”, η εταιρεία έχει στόχο να εμπνεύσει αλλά και να καλέσει το κοινό να συμμετέχει σε δράσεις κατά της σπατάλης τροφίμων, προσφέροντας οδηγίες για το πως μπορεί να αντιμετωπιστεί η σπατάλη αυτή στις κουζίνες με καινοτόμα προϊόντα. Οι υπερσύγχρονες τεχνολογίες της Grundig, όπως η λειτουργία Divide & Cook και οι λειτουργίες Cajon Super Fresh 0 -3 °C, IronFresh και FullFresh+ εξοικονομούν ρεύμα και «ανοίγουν» το δρόμο για τη μείωση της σπατάλης τροφίμων μέσα από την εφαρμογή καθημερινών πρακτικών και έξυπνων tips. 

Στο πλαίσιο της εκπαίδευσης για τη μείωση της σπατάλης τροφίμων, η Grundig σε συνεργασία με τον Κωτσόβολο πραγματοποίησαν ένα δημιουργικό cooking event στο studio του Κωτσόβολου στη Λ. Βουλιαγμένης, σε συνεργασία με το μεγαλύτερο ΙΕΚ στην Ελλάδα. Οι σπουδαστές με φαντασία και ευρηματικότητα, χρησιμοποίησαν κοντόληκτα τρόφιμα και προσέφεραν τις μερίδες φαγητού που δημιούργησαν στους ανθρώπους των δομών του Κ.Υ.Α.Δ.Α.

Η Grundig δεσμεύεται να συνεχίσει να σχεδιάζει προϊόντα με καινοτόμες τεχνολογίες που μπορούν να παρατείνουν τη διάρκεια ζωής των τροφίμων, ενώ διασφαλίζουν λιγότερη σπατάλη πόρων και μας καλεί να ενώσουμε όλες μας τις δυνάμεις και να κάνουμε μια μικρή αλλαγή για έναν μεγάλο σκοπό. 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ενέργεια της Grundig, Respect Food, ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο: www.respectfood.com

Σοφία Εμμανουήλ
Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

Related articles

Μασούτης: Δράσεις για τον καθαρισμό του Θερμαϊκού Κόλπου

Μέσα σε διάστημα ενός μήνα συλλέχθηκαν περισσότερα από 30 τόνους απόβλητα, ποσότητα ίση με 96 m3.

EY Ελλάδος: Στο 2nd Wellbeingr Forum για την ψυχική υγεία των εργαζόμενων

Η ΕΥ Ελλάδος μέσα από τις περιοδικές εσωτερικές έρευνες ικανοποίησης εργαζόμενων, Employee Pulse Surveys και Wellbeing Surveys, αλλά και με τις τριμηνιαίες συναντήσεις EY Circles και τον θεσμό των EY Champions, δίνει τη δυνατότητα στους ανθρώπους της να εκφραστούν.

ΣΕΒ – Alba: Ένταξη των τεχνών στην εκπαίδευση στελεχών

Συζήτηση με την Carol Becker, Καθηγήτρια και Επίτιμη Πρύτανη της Σχολής Τεχνών του Πανεπιστημίου Κολούμπια.

ELVIAL: Δωρεά συστημάτων αλουμινίου στον “Αρκτούρο”

Η ELVIAL στο πλαίσιο της αδιάλειπτης προσπάθειάς της να φροντίζει τον άνθρωπο και το περιβάλλον, συμμετείχε με ιδιαίτερη...
Skip to content