Hμερίδα για τη νέα εποχή στην Γυναικεία Επιχειρηματικότητα

Date:

Share post:

Στην ημερίδα με θέμα «Η Νέα Εποχή στην Γυναικεία Επιχειρηματικότητα» που πραγματοποιήθηκε στις 10 Νοεμβρίου 2021 από την Ομάδα Γυναικείας Επιχειρηματικότητας του ΒΕΠ, παρευρέθηκε η Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Βασιλική Θεοδωρακοπούλου-Μπόγρη.

Μεταξύ των ομιλητών, ανέπτυξαν τις θέσεις τους η Μαρία Συρεγγέλα, Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, η Ελίζα Βοζενμπεργκ, Ευρωβουλευτής και Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Δικαιωμάτων των Γυναικών και Ισότητας των Φύλων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και η Σοφία Κουνενάκη-Εφραίμογλου, Πρόεδρος του Εθνικού Επιμελητηριακού Δικτύου Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών. 

Στον χαιρετισμό της η Αντιπεριφερειάρχης, τόνισε την ανάγκη για θεσμική εγκαθίδρυση της Ισότητας μέσα από τη δημιουργία  ίσων ευκαιριών. Οι ίσες ευκαιρίες πρέπει μεθοδικά και συστηματικά να ενσωματώνονται στους στόχους των έργων της τοπικής αυτοδιοίκησης και του κεντρικού κράτους ώστε άνδρες και γυναίκες να επωφελούνται με ίσους όρους. 

Στην νέα εποχή καλείται η γυναίκα να τρέξει σε δεξιότητες και νέες επαγγελματικές διεξόδους   με ίσες  ευκαιρίες αρκεί να εξασφαλιστεί η κοινή αφετηρία.

Οι συνθήκες είναι πολύ καλύτερες από τις προηγούμενες δεκαετίες αλλά απαιτείται αρχικά η καθαρή αποτύπωση του εργασιακού συστήματος σε σχέση με την COVID εποχή, την έκρηξη των ψηφιακών δραστηριοτήτων και τη μετέπειτα ορθολογική αποτύπωση των ενισχύσεων της γυναικείας επιχειρηματικότητας. 

Πρωτοβουλίες σαν αυτή δημιουργούν συνθήκες κατάλληλες ώστε όλοι οι φορείς σε συνεργασία, να μπορέσουν να δημιουργήσουν ένα φιλικό εργασιακό περιβάλλον μιας και όλα αλλάζουν.

Σοφία Εμμανουήλ
Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Related articles

Εθνικός Κλιματικός Νόμος και Ασφάλιση έναντι καταστροφικών Κινδύνων

Σε μια φάση αδιέξοδης ενεργειακής κρίσης -για την άμεση αντιμετώπιση της οποίας στην Ευρώπη φαίνεται να μην υπάρχουν...

Για δεύτερη χρονιά, η ΕΠΕ στηρίζει την Ομάδα Αιγαίου

Σε εννέα νησιά εξετάστηκαν στο πνευμονολογικό ιατρείο συνολικά 290 άτομα, σχεδόν τριπλάσιος αριθμός συγκριτικά με την περσινή χρονιά.

UNILEVER: Νέες αρχές για την εμπορία τροφίμων σε παιδιά

Η εταιρεία θα σταματήσει την προώθηση και τη διαφήμιση τροφίμων και αναψυκτικών σε παιδιά ηλικίας κάτω των 16 ετών τόσο στα παραδοσιακά μέσα ενημέρωσης όσο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

ΑΝΕΚ LINES: Τριπλή δράση προσφοράς για την ζωή

Εργαζόμενοι της ΑΝΕΚ LINES και κάτοικοι της πόλης επιβεβαίωσαν μέσω της 18ης εθελοντικής αιμοδοσίας ότι λίγα λεπτά από το χρόνο όλων μας αρκεί για να σωθεί μία ζωή.