H Αγγελάκης στο 60ο Πανελλήνιο Παιδιατρικό Συνέδριο

Date:

Share post:

Η Αγγελάκης ΑΕ, που φέτος συμπληρώνει 60 χρόνια ενεργής παρουσίας στον κλάδο της πτηνοτροφίας, συμμετείχε στο 60ο Πανελλήνιο Παιδιατρικό Συνέδριο που έλαβε χώρα στη Θεσσαλονίκη, στις 3-5 Ιουνίου, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Παιδιατρικής Εταιρείας.

Στο πλαίσιο του επιστημονικού προγράμματος του Συνεδρίου, η εταιρεία πραγματοποίησε διάλεξη με θέμα «Κοτόπουλο: ένα λειτουργικό τρόφιμο, σύμμαχος στην υγεία», με στόχο τη σωστή και έγκυρη ενημέρωση των Παιδιάτρων, αλλά και των φοιτητών Παιδιατρικής, για τη διατροφική αξία των πουλερικών ευρύτερα, τα πρότυπα ευζωίας που ακολουθούνται κατά τη διαδικασία εκτροφής από την Αγγελάκης καθώς και τα μοναδικά διατροφικά οφέλη που έχει το Ελαιοπουλάκι. 

Ομιλήτριες στη διάλεξη ήταν η Ρένα Ι. Κωστή, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια τμήματος Διαιτολογίας & Διατροφολογίας, στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και η Μαρία Σιμιτοπούλου, R&D Manager στην εταιρεία ΑΓΓΕΛΑΚΗΣ, ενώ τη συζήτηση συντόνισε ο Ανδρέας Κωσταντόπουλος, Πρόεδρος της Ελληνικής Παιδιατρικής Εταιρείας

Κατά τη διάρκεια της διάλεξης, τονίστηκε ότι συγκριτικά με άλλα είδη κρέατος, τα πουλερικά φαίνεται να είναι σχετικά χαμηλά σε λιπαρά και παράλληλα αποτελούν πηγή Β12, νιασίνης και υδατοδιαλυτών βιταμινών, ενώ η περιεκτικότητα σε σίδηρο δεν θεωρείται αμελητέα, ειδικά σε συγκεκριμένα μέρη του κοτόπουλου, όπως είναι το μπούτι. H επιστημονική ομάδα της Αγγελάκης, μετά από πολυετή έρευνα, εισήγαγε για πρώτη φορά στη διατροφή των πτηνών το ελληνικό παρθένο ελαιόλαδο, το οποίο σε συνδυασμό με το ελληνικό καλαμπόκι, προσδίδει ιδιαίτερα ποιοτικά χαρακτηριστικά στο τελικό προϊόν. Το γεγονός αυτό, συνδυαστικά με τις άριστες συνθήκες εκτροφής, που πληρούν στο ακέραιο τις απαιτήσεις του Animal Welfare, είχε ως αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένα λειτουργικό τρόφιμο υψηλής διατροφικής αξίας

Σύμφωνα με έρευνες, το Ελαιοπουλάκι έχει υψηλή περιεκτικότητα σε ακόρεστα λιπαρά, συμβάλλοντας στη διατήρηση των φυσιολογικών επιπέδων χοληστερόλης στο αίμα, και την ίδια στιγμή είναι ιδιαίτερα πλούσιο σε σελήνιο, ενισχύοντας μεταξύ άλλων τη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος και τη φυσιολογική λειτουργία του θυρεοειδούς αδένα αλλά και προστατεύοντας τα κύτταρα από το οξειδωτικό στρες (αντιοξειδωτική δράση).

Η Αγγελάκης θα συνεχίσει να επενδύει σε νέα, καινοτόμα προϊόντα που ανταποκρίνονται στις ιδιαίτερες ανάγκες των καταναλωτών, αλλά και να βρίσκεται σταθερά δίπλα στην ιατρική και επιστημονική κοινότητα της χώρας, και τους σύγχρονους γονείς, παρέχοντας ολοκληρωμένη πληροφόρηση για την ποιότητα των πρώτων υλών που χρησιμοποιεί και τη διατροφική αξία των προϊόντων που παράγει.

Σοφία Εμμανουήλ
Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

Related articles

Η Eurolife FFH στο πλευρό του TEDxPanteionUniversity 2023 για δεύτερη συνεχή χρονιά

Για τη  Eurolife FFH αξία έχει να βρίσκεται δίπλα στους νέους και να στηρίζει πρωτοβουλίες που ενθαρρύνουν την...

ΕΤΒΑ: Μέτρα για την κακοκαιρία στο Επιχειρηματικό Πάρκο Λαμίας

Επιτόπου υπάρχουν συνεργάτες με μηχανήματα έργου προκειμένου να υπάρξει η όποια επέμβαση κριθεί άμεσα αναγκαία. 

H CNP Cyprus διοργάνωσε “Ημέρα Καθαρισμού για το Περιβάλλον”

Ο Όμιλος CNP Cyprus, διοργάνωσε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, την «Ημέρα Καθαρισμού για το Περιβάλλον». Στην προσπάθεια για έναν...

Μασούτης: Άμεσα δίπλα σε όσους επλήγησαν από τις πλημμύρες

Από την πρώτη στιγμή η διοίκηση της εταιρείας και το σύνολο των εργαζομένων της κινητοποιήθηκαν με γρήγορα αντανακλαστικά και δρομολόγησαν μια σειρά ενεργειών.
Skip to content