H εθελοντική ομάδα της Enel Green Power καθάρισε την Πάρνηθα

Date:

Share post:

H Enel Green Power, στο πλαίσιο ποικίλων περιβαλλοντικών πρωτοβουλιών που έχουν ως στόχο την ευημερία των περιοχών όπου δραστηριοποιείται, διοργάνωσε δράση εθελοντικού καθαρισμού στην Πάρνηθα, την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου, σε συνεργασία με το κίνημα “Save Your Hood”. Μόνο στην Ελλάδα, πάνω από 32.000 εθελοντές του κινήματος “Save Your Hood” έχουν καταφέρει, μέσα σε 2μιση χρόνια, να μαζέψουν περισσότερα από 8 εκατομμύρια λίτρα σκουπίδια σε συνολικά 271 Δήμους.

Δείτε το σχετικό βίντεο: https://youtu.be/bb3gUCB3skk

Γεμάτοι θετική ενέργεια, οι εθελοντές της Enel Green Power βρέθηκαν στην Πάρνηθα, στην ευρύτερη περιοχή του Σανατορίου και του «Πάρκου των ψυχών» σ΄ έναν από τους ελάχιστους (πλέον) πνεύμονες πρασίνου της Αττικής. Οι υποομάδες που δημιουργήθηκαν συγκέντρωσαν μεγάλο όγκο απορριμμάτων, κατά κύριο λόγο πλαστικά και γυάλινα μπουκάλια, αποτσίγαρα, χαρτιά, σακούλες αλλά και αλουμινένιες συσκευασίες αναψυκτικών, καλαμάκια, κ.α. Συνολικά, συγκεντρώθηκαν πάνω από 4.000 λίτρα απορριμμάτων (και μπαζών) καλύπτοντας μία έκταση περίπου 3.000τ.μ.

Η φιλοσοφία της Enel Green Power υπέρ της κοινωνικής προσφοράς και του εθελοντισμού είναι δεδομένη, κάτι το οποίο φανερώνεται από πληθώρα αντίστοιχων δράσεων, όπως πρόσφατα την προετοιμασία και μοίρασμα 1000 μερίδων φαγητού στο Κέντρο της Αθήνας από εθελοντές εργαζομένους της εταιρείας σε συνανθρώπους μας που δοκιμάζονται, σε συνεργασία με τη ΜΚΟ Δείπνο Αγάπης.

Ο Επικεφαλής Επικοινωνίας της Enel Green Power, Κωνσταντίνος Εφραιμίδης, δήλωσε σχετικά: «Μέσω της συγκεκριμένης εθελοντικής πρωτοβουλίας, η ελληνική ομάδα της Enel Green Power ανέδειξε την περιβαλλοντική της ευαισθησία και τη σταθερή δέσμευσή της για την προστασία του περιβάλλοντος. Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι γι αυτό και ίδιο πλαίσιο θα συνεχίσουμε και το επόμενο χρονικό διάστημα».

Η Enel Green Power αποδεικνύει καθημερινά τη δέσμευσή της σε ένα μοντέλο βιωσιμότητας που βασίζεται σε πρωτοβουλίες και στοχευμένες δράσεις που ωφελούν τις κοινωνίες των περιοχών που δραστηριοποιείται. Οι πρωτοβουλίες Creating Shared Value – CSV της Enel Green Power εναρμονίζονται πλήρως με τους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του Ο.Η.Ε. Η συγκεκριμένη δράση εντάσσεται στον Στόχο 15: Ζωή στη Στεριά.

Σοφία Εμμανουήλ
Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

Related articles

ΖΑΓΟΡΙ & Green Cola στηρίζουνστήριξαν ημερίδα του Α.Ο.Ωκεανός

Στο “International Swim Meet OKEANOS 2023’’ συμμετείχαν κολυμβητικά σωματεία, προπονητές και αθλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό και μέλη της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας.

Το «προΣfEEρουμε» στην Αλεξανδρούπολη με δωρεά καρδιογράφου και Rapid Tests

Το ταξίδι του «προΣfΕΕρουμε», που αποτελεί κοινό όραμα του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ) και του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (Ε.Ε.Σ.), ξεκίνησε στα τέλη του 2016.

Praktiker Hellas: Δράσεις προσφοράς σε Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων

Η Praktiker έχει ήδη συστήσει στο ευρύ κοινό το πρόγραμμα προσβασιμότητας και συμπερίληψης «Σπίτι Ανοιχτό» με το οποίο αναβαθμίζει τις υπηρεσίες και τις δομές της, φυσικές και ψηφιακές.

ΕΥ Ελλάδος: Έκθεση Βιώσιμης Ανάπτυξης για το 2022

Η Έκθεση έχει συνταχθεί σύμφωνα με τα GRI Standards 2021 και αποτυπώνει την επίδραση της λειτουργίας της εταιρείας στην Οικονομία, το Περιβάλλον και τους Ανθρώπους.