Connect with us

5# Ισότητα των Φύλων

H Alpha Bank στον δείκτη ισότητας των φύλων Bloomberg Gender-Equality Index

Η Alpha Bank εντάχθηκε στον διεθνή δείκτη ισότητας των φύλων Bloomberg GenderEquality Index (GEI), έναν από τους σημαντικότερους διεθνείς επιχειρηματικούς δείκτες, για τη συμβολή της στην προώθηση της θέσεως των γυναικών στον χώρο εργασίας. Κατά την αξιολόγηση για την ένταξη της Τραπέζης στον δείκτη GEI, που πραγματοποιήθηκε με βάση στατιστικά στοιχεία, η Alpha Bank διακρίθηκε για τις επιδόσεις της στη δημιουργία ενός εργασιακού περιβάλλοντος ίσων ευκαιριών για άνδρες και γυναίκες, καθώς και για τις προβλεπόμενες πολιτικές, προγράμματα και παροχές ανθρωπίνου δυναμικού, που απευθύνονται ισότιμα στους Υπαλλήλους.

Ο δείκτης Bloomberg Gender-Equality Index (GEI) είναι ένας από τους εγκυρότερους δείκτες διεθνώς σε θέματα ισότητας των φύλων και περιλαμβάνει σήμερα 230 επιχειρήσεις παγκοσμίως, δύο εκ των οποίων είναι ελληνικές.

Αξιολογεί εισηγμένες εταιρίες από όλους τους τομείς της οικονομίας ως προς τη διαφάνεια με την οποία διαχειρίζονται τα θέματα ισότητας και την προώθηση της θέσεως των γυναικών στον χώρο εργασίας.

Ο δείκτης GEI αποτελεί μία από τις σημαντικότερες πηγές πληροφορήσεως για τη διεθνή επενδυτική κοινότητα, σε μία εποχή που τα κριτήρια αξιολογήσεως τα οποία σχετίζονται με περιβαλλοντικές και κοινωνικές πολιτικές καθώς και με την εταιρική διακυβέρνηση (Environmental-Social-Governance / ESG data) αποκτούν ολοένα και μεγαλύτερη βαρύτητα στη λήψη επενδυτικών αποφάσεων.

Περισσότερα
Διαφημίσεις
Σχολιάστε

Σχολιάστε το άρθρο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

5# Ισότητα των Φύλων

Bertha Benz: The Journey That Changed Everything

Σήμερα είναι η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας και η Mercedes-Benz αναγνωρίζοντας το σημαντικό ρόλο που έπαιξε μία γυναίκα στη διάδοση του αυτοκινήτου δημιούργησε μία μικρού μήκους ταινία για να τιμήσει τη Bertha Benz. Tην πρώτη γυναίκα οδηγό αυτοκινήτου στην ιστορία!
Σε μια εποχή που η λέξη «αυτοκίνητο» δεν υπήρχε ακόμα, η 39χρόνη τότε Bertha Benz με συνοδηγούς τους γιούς της κάλυψε 100 χιλιόμετρα, απόσταση τεράστια και ιδιαίτερα απαιτητική για τα δεδομένα της εποχής. Ταξίδεψε από την πόλη Mannheim μέχρι τη γενέτειρά της Pforzheim με μια άμαξα την οποία «κινούσαν μυστηριώδεις δυνάμεις» σύμφωνα με τα δημοσιεύματα στις εφημερίδες της εποχής, που δεν ήταν άλλες από έναν κινητήρα εσωτερικής καύσης.
Με την κίνησή της αυτή, την ευρηματικότητα και το θάρρος της έστρεψε την προσοχή στην εφεύρεση του άντρα της Carl Benz και η εξέλιξη του αυτοκινήτου πήρε το δρόμο που όλοι γνωρίζουμε.
Απολαύστε την μικρού μήκους ταινία “Bertha Benz: The Journey That Changed Everything”

Περισσότερα

5# Ισότητα των Φύλων

Η KPMG στηρίζει έμπρακτα το inclusion & diversity

Την αξία της διαφορετικότητας (diversity) και της κουλτούρας ενσωμάτωσης (inclusion) «γιόρτασε» η KPMG, στο πλαίσιο executive breakfast που παρέθεσε την Τρίτη 5 Μαρτίου με καλεσμένους υψηλόβαθμα στελέχη της ελληνικής αγοράς, στο ξενοδοχείο Saint George Lycabettus. Επίτιμες καλεσμένες, αλλά και συντονίστριες της εκδήλωσης ήταν οι αλπινίστριες Βανέσα Αρχοντίδου και Χριστίνα Φλαμπούρη, οι οποίες, μέσω της πρωτοβουλίας “A woman can be” και με τη στήριξη της KPMG ξεκινούν σε ένα μήνα την κατάκτηση της κορυφής του Έβερεστ. «Στην KPMG πιστεύουμε στην αξία της ισορροπίας. Οι γυναίκες αντιστοιχούν στο 44% του management group μας και στο 53% του ανθρώπινού μας δυναμικού. Στηρίζουμε τη Βανέσα και τη Χριστίνα γιατί οι αξίες μας ταυτίζονται» δήλωσε η Σιάνα Κυριάκου, Γενική Διευθύντρια και COO της KPMG, καλωσορίζοντας το κοινό της εκδήλωσης. Αναφερόμενη στον αυτοπροσδιορισμό της Βανέσας Αρχοντίδου ως “slasher” (εκ του αγγλικού slash-κάθετος), η Σιάνα Κυριάκου τόνισε ότι «ο κάθε ένας και η κάθε μια από εμάς είμαστε πολύ παραπάνω από ένας μονοδιάστατος ρόλος». Με τη σειρά τους οι Βανέσα Αρχοντίδου και Χριστίνα Φλαμπούρη ανέφεραν ότι «σκληρή δουλειά, ξεκάθαρο όραμα και στρατηγική είναι οι κοινές μας αξίες. Η KPMG εκτιμά τη διαφορετικότητα του καθενός και την ενσωματώνει στην ομαδική δουλειά».

Στερεότυπα: Αμβλύνονται, αλλά εξακολουθούν να υφίστανται

Ο εντοπισμός αλλά και η καταπολέμηση των στερεοτύπων ήταν ένα θέμα που διέπνεε τις συζητήσεις της εκδήλωσης. Ανατρέχοντας στα πρώτα χρόνια λειτουργίας της KPMG στην Ελλάδα, ο Μάριος Κυριάκου μη-εκτελεστικός Πρόεδρος, τόνισε ότι η KPMG επέμενε στο να συμπεριλαμβάνει γυναίκες στις ομάδες ελεγκτών, παρότι αυτό επέφερε αντιδράσεις σε κάποιους πελάτες. «Η KPMG είναι η πρώτη εταιρεία στην Ελλάδα ανάμεσα στις “BIG 4” εταιρείες που απέκτησε γυναίκα συνέταιρο, το 1995, και είμαστε περήφανοι για αυτό», επεσήμανε ο Μάριος Κυριάκου. Βάσει της εμπειρίας της στο «ανδροκρατούμενο» περιβάλλον της πληροφορικής, η Μυλαίδη Στούμπου, πληροφόρησε το κοινό της εκδήλωσης ότι «από τις 1 000 γυναίκες που σπουδάζουν, 26 μόνο επιλέγουν την επιστήμη και την τεχνολογία και 6 (!) μόνο μπαίνουν στον συγκεκριμένο χώρο εργασίας. Εάν τα κορίτσια που ξεκινούσαν τις σπουδές τους στον χώρο της Πληροφορικής δεν τα παρατούσαν, τότε θα καλύπταμε τις κενές θέσεις στον χώρο της Τεχνολογίας και το ΑΕΠ της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα ήταν κατά Ευρώ 16,2 δις μεγαλύτερο». Περιγράφοντας τη δική της πορεία, στην Ελλάδα και το εξωτερικό, η Regional Director, One Commercial Partner, CEE Multi-Country της Microsoft διευκρίνισε ότι «επειδή υπάρχουν εταιρείες όπως η KPMG και η Microsoft, με συνειδητές επιλογές όσον αφορά το diversity & inclusion, δεν σημαίνει ότι έπαυσαν να υπάρχουν διακρίσεις και πρέπει να μιλάμε πλέον ανοιχτά για αυτό».

Την εξίσωση των απολαβών (salary equality) ανάμεσα σε άνδρες και γυναίκες ανέδειξε ως θεμελιώδες στοιχείο για τη προώθηση του gender equality η Αναστασία Παρετζόγλου, προσθέτοντας, παράλληλα, ότι η καριέρα, οι δεξιότητες και το ταλέντο δεν έχουν φύλο. Η brand manager του Fortune εξήγησε ότι εταιρείες πουλάνε προϊόντα και υπηρεσίες σε άλλους ανθρώπους που είναι εξ ίσου διαφορετικοί, επομένως είναι σημαντικό να υπάρχει diversity πρωτίστως μέσα στην ίδια την εταιρεία». Κοινός τόπος των απόψεων στο πάνελ συζήτησης όπου συμμετείχαν ο Μάριος Κυριάκου και η Αναστασία Παρετζόγλου, μαζί με το στέλεχος επικοινωνίας Μαρία Ηλιοπούλου και την Βιολόγο & Executive Director του Athens Science Festival Δρ. Γιούλη Κυριαζή ήταν ότι οι γυναίκες μόνες τους πρέπει να διαμορφώσουν τη θέση τους στην εργασία και την κοινωνία -κανένας δεν μπορεί να το κάνει εξ’ ονόματος αυτών.

«Δεν ένιωσα ποτέ αδικία στον εργασιακό χώρο, αλλά αυτό επειδή πάντα θεωρούσα τον εαυτό μου ίσο και πίστευα σε εμένα» τόνισε η Μαρία Ηλιοπούλου. Η παραδοχή αυτή δεν μειώνει τη σημασία που έχουν η οικογένεια, το εκπαιδευτικό σύστημα αλλά και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης στην προβολή θετικών προτύπων για το inclusion. «Είναι πολύ σημαντικό για τους μαθητές άρα και για τα νέα κορίτσια να έρχονται από νωρίς σε επαφή με πρότυπα ισχυρών γυναικών» δήλωσε η Αμαλία Κωνσταντακοπούλου, Συνιδρύτρια και Διευθύντρια του Μη Κερδοσκοπικού Οργανισμού ‘’The Tipping Point’’. Επιπλέον, όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν η Βανέσα Αρχοντίδου και Χριστίνα Φλαμπούρη «το diversity δεν είναι ένα ακόμα δείκτης για τη Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού, ούτε «μόδα». Είμαστε δύο γυναίκες που συμμετέχουν σε ορειβατικές αποστολές, και ερχόμαστε ακόμα αντιμέτωπες με σχόλια σχετικά με τους στόχους μας και την οικογένειά μας. Μέχρις αυτά τα σχόλια να παύσουν να υφίστανται, υπάρχουν περιθώρια για βελτίωση». Τέλος, ενδεικτική ήταν και η τοποθέτηση της Κοσμήτορος του Deree Δρ. Αρετής Κρέπαπα σχετικά με «τα εσωτερικευμένα στερεότυπα που ο καθένας από εμάς φέρει και οφείλει να αναγνωρίσει και αποποιηθεί».

Η πολύπλευρη αξία του inclusion & diversity

«Στη Βιολογία η ποικιλότητα ενισχύει την προσαρμοστικότητα και κατ΄επέκταση αυξάνει την ικανότητα επιβίωσης των οργανισμών. Αυτό είναι το μοντέλο της φύσης» και «η κοινωνία μας δεν δίνει ίσες ευκαιρίες στις γυναίκες επιστήμονες» τόνισε η Δρ. Γιούλη Κυριαζή, ενώ η Δρ. Αρετή Κρέπαπα επεσήμανε ότι «η διαφορετικότητα στα δημογραφικά χαρακτηριστικά και στις ικανότητες ανάμεσα στα μέλη μιας ομάδας προωθεί το agility». Επιπλέον, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η Μαρία Αλεξίου, Διευθύντρια ΕΚΕ του Ομίλου ΤΙΤΑΝ και Πρόεδρος ΔΣ του CSR Hellas και Global Compact Network «οι εταιρείες έχουν πια ανάγκη από ‘θηλυκά’ μυαλά», γιατί το να έχουμε ομοιομορφία απόψεων δεν μας πηγαίνει μπροστά». Σε αυτό το πλαίσιο, η Σιάνα Κυριάκου η οποία συντόνιζε τη συζήτηση ανάμεσα στις Μ. Αλεξίου, Α. Κωνσταντακοπούλου, Δρ. Α. Κρέπαπα και Μ. Στούμπου εξέφρασε την άποψη ότι «βιώνουμε τεράστιες αλλαγές και η επιβίωσή μας εξαρτάται πλέον από το πόσο ανοιχτοί είμαστε σε διαφορετικά μοτίβα σκέψης». Η θέση των εργαζόμενων μητέρων συζητήθηκε εκτενώς στην εκδήλωση · «υγιής γυναίκα σημαίνει υγιής κοινωνία: οι γυναίκες χρειάζονται χρόνο για να ισορροπήσουν στον ρόλο τους ως μητέρες, και αυτό, μακροπρόθεσμα, είναι προς όφελος της κοινωνίας» εξήγησε η Δρ. Γιούλη Κυριαζή. Τέλος, από μια εκδήλωση για το inclusion & diversity δεν θα μπορούσαν να λείπουν τα σχόλια σχετικά με τις ποσοστώσεις (quotas). Η Δρ. Αρετή Κρέπαπα τόνισε ότι «όπως στους αγώνες ταχύτητας στίβου, για να έχουν όλοι ίσες ευκαιρίες, απαιτείται πλεονέκτημα στο σημείο αφετηρίας, για αυτούς που έχουν μεγαλύτερη απόσταση να διανύσουν», επεσήμανε όμως ότι «το inclusiveness είναι πάνω απ’ όλα θέμα κουλτούρας και εκπαίδευσης». Στο ίδιο μήκος κύματος, η Μαρία Αλεξίου υποστήριξε την άποψη ότι «οι ποσοστώσεις μπορούν να αποπροσανατολίσουν από τις πραγματικές διαστάσεις των κοινωνικών φαινομένων και των πραγματικών προκλήσεων σχετικά με το diversity και το inclusion».

Περισσότερα

1# Μηδενική Φτώχεια

Οι Έλληνες Πρόσκοποι πρεσβευτές των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ

Το ημερολόγιο γράφει 24 Οκτωβρίου 1945, όταν 51 Κράτη, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, ξεκινούν μία ελπιδοφόρα προσπάθεια υπογράφοντας την ιδρυτική διακήρυξη του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ), μια «παγκόσμια ένωση κρατών ταγμένη στην προώθηση της συνεργασίας στο διεθνές δίκαιο, την ασφάλεια και την ειρήνη, την οικονομική ανάπτυξη και την κοινωνική ισότητα». Στα χρόνια που ακολούθησαν, όλα τα Κράτη της γης – 191 σήμερα – εντάχθηκαν στον ΟΗΕ. Σήμερα, 24 Οκτωβρίου, γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα του ΟΗΕ και διαπιστώνουμε ότι οι σκοποί που υπηρετεί παραμένουν το ίδιο επίκαιροι και σημαντικοί. Στην παγκόσμια προσπάθεια για «τη συνεργασία στο διεθνές δίκαιο, την ασφάλεια και την ειρήνη, την οικονομική ανάπτυξη και την κοινωνική ισότητα», εκτός από τα κράτη, μπαίνουν και φορείς αλλά και μεμονωμένα άτομα θυμίζοντάς μας ότι κάθε προσπάθεια μετράει. Στις 25 Σεπτεμβρίου 2015 ο ΟΗΕ υιοθέτησε «17 Στόχους για Βιώσιμη Ανάπτυξη» (Sustainable Development Goals) και μας καλεί όλους να συμβάλλουμε με τις μικρές ή μεγαλύτερες δυνάμεις μας στην επίτευξή τους. Οι Έλληνες Πρόσκοποι δεν θα μπορούσαν να λείπουν από αυτή την προσπάθεια. Άλλωστε, μέσω των προγραμμάτων, των δράσεων και των διαχρονικών αξιών μας, για περισσότερα από 107 χρόνια εφαρμόζουμε έμπρακτα τους 17 στόχους βιώσιμης ανάπτυξης του ΟΗΕ, συμβάλλοντας στη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου!

Οι Έλληνες Πρόσκοποι που αποτελούν την μεγαλύτερη κίνηση για νέους στην Ελλάδα, συμμετέχουν στην παγκόσμια καμπάνια με διάφορους τρόπους, μεταξύ των οποίων:

    • Καμπάνια εσωτερικής ενημέρωσης των μελών τους αλλά και της κοινωνίας για τους δεκαεφτά Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης
    • Οργάνωση δράσεων σε όλη την Ελλάδα που θα συμβάλλουν στην επίτευξη των στόχων
    • Ένταξη των προγραμμάτων τους δράσεων εκπαίδευσης, ενημέρωσης και κοινωνικής προσφοράς, προσανατολισμένες στην Βιώσιμη Ανάπτυξη,
    • Προτροπή προς κάθε μέλος της Προσκοπικής Κίνησης να συμβάλει προσωπικά με μικρές, καθημερινές πράξεις στην επίτευξη των Παγκόσμιων Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης.

Μέσα από αυτή την πρωτοβουλία καλούμε όλους τους Έλληνες πολίτες να ενώσουμε τις δυνάμεις μας σ’ αυτή την παγκόσμια προσπάθεια.

Γιατί κάθε δράση μετρά! Γιατί η υπόθεση της Ειρήνης, της Δικαιοσύνης, της Ισότητας, της Ανάπτυξης, της Υγείας, του Περιβάλλοντος, της καταπολέμησης της φτώχειας και της πείνας, της Εκπαίδευσης είναι πολύ σημαντικές για να τις αφήσουμε στην τύχη! Για να «Κάνουμε τον Κόσμο Καλύτερο»!

iδέες και προτάσεις από τους Προσκόπους για το πώς μπορούμε με απλό τρόπο να συνεισφέρουμε όλοι στην εφαρμογή των 17 Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης

 Μηδενική φτώχεια: Στα γενέθλια ή τη γιορτή μου, αντί για δώρο, ζητάω από τους φίλους μου να δώσουν τα χρήματα σε ένα ίδρυμα. Μηδενική πείνα: Προσφέρω στο κοινωνικό παντοπωλείο του δήμου μου τουλάχιστον 5 τρόφιμα/μήνα. Καλή υγεία και ευημερία: Δυο φορές την εβδομάδα δίνω χρόνο στον εαυτό μου για περπάτημα/σωματική άσκηση.

Ποιοτική εκπαίδευση: Δυο φορές το χρόνο διδάσκω τις γνώσεις-ικανότητές μου σε κάποιο κοινωνικό εκπαιδευτήριο.

Ισότητα των φύλων: Μοιράζομαι τις αρμοδιότητες / ευθύνες / αποστολές / δουλειές, ισότιμα, χωρίς διακρίσεις.

Καθαρό νερό – αποχέτευση: Εξοικονομώ νερό – δεν αφήνω τη βρύση να τρέχει την ώρα που βουρτσίζω τα δόντια μου.

Φθηνή και καθαρή ενέργεια: Το μεγαλύτερο μέρος του έτους χρησιμοποιώ ηλιακό φορτιστή για το κινητό μου.

Αξιοπρεπής εργασία και οικονομική ανάπτυξη: Καταναλώνω ενσυνείδητα προϊόντα που προέρχονται από εταιρίες που εφαρμόζουν διαδικασίες διαφάνειας στην παραγωγή και στην εφοδιαστική αλυσίδα.

Βιομηχανία, καινοτομία και υποδομές: Ενισχύω όποτε μου δίνεται η δυνατότητα, αναπτυξιακές δράσεις ή δράσεις καινοτομίας.

Λιγότερες ανισότητες: Δίνω σε όλους τους ανθρώπους ευκαιρίες, με μοναδικό κριτήριο τις ικανότητές τους.

Βιώσιμες πόλεις και κοινότητες: Υιοθετώ με την πολυκατοικία μου το πάρκο της γειτονιάς μου και το φροντίζω.

Υπεύθυνη κατανάλωση και παραγωγή: Αγοράζω προϊόντα που δεν επιβαρύνουν το περιβάλλον (πριν και μετά τη χρήση) και πάντα ανακυκλώνω.

Δράση για το κλίμα: Τουλάχιστον τις μικρές αποστάσεις τις κάνω με τα πόδια ή το ποδήλατο για να μειωθούν οι εκπομπές αερίων.

Ζωή στο νερό: Συμμετέχω στους καθαρισμούς των θαλασσών και ανακυκλώνω τα αντικείμενα που μάζεψα.

Ζωή στη στεριά: Περιορίζω τη χρήση πλαστικών ειδών. Αποφεύγω τα πλαστικά ποτήρια, πιάτα κ.λ.π. μιας χρήσης.

Ειρήνη, δικαιοσύνη και ισχυροί θεσμοί: Αποδέχομαι όλους τους ανθρώπους, ανεξαρτήτως φυλής, χρώματος, φύλου, θρησκείας, καταγωγής και σεξουαλικής προτίμησης.

Συνεργασία για τους στόχους: Υποστηρίζω φορείς, οργανώσεις και δράσεις που προσπαθούν να πετύχουν τους στόχους.

Περισσότερα

Ετικέτες

Εγγραφή στο Newsletter

ΔΗΜΟΦΙΛΗ