H EY Ελλάδος έγινε μέλος της Χάρτας Διαφορετικότητας

Date:

Share post:

Τη δέσμευσή της για τη δημιουργία ενός καλύτερου και πιο συμπεριληπτικού κόσμου της εργασίας, με ίσες ευκαιρίες για όλους και χωρίς αποκλεισμούς, επιβεβαίωσε η EY Ελλάδος, με την υπογραφή της Χάρτας Διαφορετικότητας για ελληνικές επιχειρήσεις. 

Η υπογραφή της Χάρτας έλαβε μέρος στην Αθήνα, τη Δευτέρα 23 Μαΐου 2022, παρουσία του Διευθύνοντος Συμβούλου της EY Ελλάδος, Παναγιώτη Παπάζογλου, και του Προέδρου του ΚΕΑΝ και Ιδρυτή του Diversity Charter Greece, Σταύρου Μηλιώνη.

Η Χάρτα Διαφορετικότητας, πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την προώθηση της διαφορετικότητας στις επιχειρήσεις, ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 2019. Η Ελλάδα έγινε η 23η χώρα όπου υπεγράφη η Χάρτα. Στόχος της είναι να λειτουργήσει ως μέσο δέσμευσης για την εφαρμογή της ισότητας των ίσων ευκαιριών και της διαφορετικότητας σε κάθε εργασιακό περιβάλλον στην Ελλάδα. Στη χώρα μας, η Χάρτα Διαφορετικότητας υλοποιείται από το ΚΕΑΝ-Κύτταρο Εναλλακτικών Αναζητήσεων Νέων.

Πρόσθετα της Χάρτας Διαφορετικότητας, και στο πλαίσιο της δέσμευσής της προς τη διαφορετικότητα και την ενσωμάτωση (Diversity & Inclusiveness), η EY παγκοσμίως, ακολουθεί τη μεθοδολογία D&I Culture Change Continuum, που θέτει τα βήματα, τόσο για τον οργανισμό, όσο και για κάθε εργαζόμενο, ώστε να επέλθει η πραγματική αλλαγή. Παράλληλα, για να μετρηθεί η πρόοδος σε θέματα συμπερίληψης, η EY παγκοσμίως χρησιμοποιεί, τα τελευταία δύο χρόνια, τον δείκτη Global D&I Tracker. 

Έχοντας πετύχει σήμερα ίση αντιπροσώπευση των φύλων στον χώρο εργασίας, η EY Ελλάδος συμμετέχει ενεργά στην προσπάθεια για την προώθηση της διαφορετικότητας και την επίτευξη της ενσωμάτωσης στο εργασιακό περιβάλλον. Μεταξύ άλλων, στη χώρα μας, η EY έχει θέσει ως στρατηγικό στόχο την αύξηση του ποσοστού των γυναικών σε ανώτατες και ανώτερες διοικητικές θέσεις, από το 20% στο 50% μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια, ενώ υλοποιεί πρωτοβουλίες για τους εργαζόμενούς της σε θέματα που αφορούν τη διαφορετικότητα, τη συμφιλίωση επαγγελματικής και προσωπικής ζωής και την ψυχική ευεξία.

Σχολιάζοντας την προσχώρηση της EY Ελλάδος στη Χάρτα Διαφορετικότητας, ο Παναγιώτης Παπάζογλου, σημείωσε: «Στην EY, θεωρούμε πως ό,τι κάνουμε, θα πρέπει να έχει στην καρδιά του τον άνθρωπο. Το δικαίωμα στη διαφορετικότητα είναι πανανθρώπινο και αδιαπραγμάτευτο. Καθώς ο Μάϊος είναι ο Ευρωπαϊκός Μήνας Διαφορετικότητας, είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι η ανάδειξη, η προώθηση και η προστασία της διαφορετικότητας, και η εξασφάλιση ίσων ευκαιριών στην εργασία, χωρίς αποκλεισμούς, είναι υποχρέωση όλων μας. Είμαστε υπερήφανοι που πλέον αποτελούμε μέλη της Χάρτας, και δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για να θέσουμε τα θεμέλια για έναν καλύτερο και πιο συμπεριληπτικό περιβάλλον στη χώρα μας».

Αντιστοίχως, ο Σταύρος Μηλιώνης δήλωσε: «Η δημιουργία ενός καλύτερου εργασιακού κόσμου, τόσο για το ανθρώπινο δυναμικό της, όσο και για τους πελάτες και τις κοινότητές της, αποτελεί βασικό στοιχείο της φιλοσοφίας και της κουλτούρας, του παγκόσμιου επιχειρηματικού ομίλου EY. Η υπογραφή της Χάρτας Διαφορετικότητας για ελληνικές επιχειρήσεις, αποτελεί τη λογική συνέχεια των πρωτοβουλιών και των δράσεων που αναλαμβάνει στην κατεύθυνση αυτή. Τους καλωσορίζουμε και δεσμευόμαστε ότι θα είμαστε δίπλα τους στο σχεδιασμό και υλοποίηση δράσεων που στοχεύουν στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση σε θέματα διαφορετικότητας και υγιούς ένταξης».  

Σοφία Εμμανουήλ
Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Related articles

Διάκριση της πρωτοβουλίας KPMG “Global Cyber Day” στα Bravo

Ξεχώρισε στη θεματική Εκπαίδευση - Νέα Γενιά - Διά βίου μάθηση στον Πυλώνα «Κοινωνία» στην οποία επωφελήθηκαν περισσότεροι από 1.400 μαθητές.

Συνεργασία My market και Fabric Republic

Η δράση ξεκίνησε πιλοτικά με την τοποθέτηση ειδικά διαμορφωμένων κάδων σε 10 καταστήματα My market στην Αττική.

ΑΒ Βασιλόπουλος: Έκανε τη διαφορά στον Εθελοντισμό για 12η χρονιά

Στο πλαίσιο της Ημέρας Εθελοντισμού της ΑΒ Βασιλόπουλος υλοποιήθηκαν 235 δράσεις σε όλη την Ελλάδα από τα καταστήματα, τις αποθήκες, αλλά και τα κεντρικά γραφεία.

Η FRONERI υποστηρικτής του “No Finish Line Athens 2022”

Eργαζόμενοι της εταιρείας συμμετείχαν ενεργά στον αγώνα 100 ωρών, περπατώντας ή/και τρέχοντας με στόχο να διανύσουν χιλιόμετρα αγάπης που θα μεταφραστούν σε χρηματική προσφορά προς την Ένωση «Μαζί για το Παιδί».