H Σχολή Επιχειρηματικότητας Coca-Cola στηρίζει τους νέους στην Ελλάδα

Date:

Share post:

Tην Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου ολοκληρώθηκε η φετινή Σχολή Επιχειρηματικότητας της Αθήνας, ένας θεσμός που διοργανώνεται για 3η συνεχόμενη χρονιά, με την υποστήριξη και τη χρηματοδότηση του Ιδρύματος της Coca-Cola (The Coca-Cola Foundation) και της Coca-Cola στην Ελλάδα.

Η Σχολή Επιχειρηματικότητας διοργανώνεται από τη διεθνή ΜΚΟ ThinkYoung, ενώ φέτος η σχολή της Αθήνας έλαβε χώρα στο πλαίσιο του The New York Times Athens Democracy Forum (ADF). Στο πνεύμα αυτό, η Coca-Cola θέλησε να στρέψει την προσοχή των νέων στην κοινωνική επιχειρηματικότητα, προκειμένου να αναδειχτούν οι ιδέες που αντιμετωπίζουν και σημαντικές κοινωνικές προκλήσεις. Επόμενος σταθμός της Σχολής Επιχειρηματικότητας είναι ο Βόλος τον Δεκέμβριο, ενώ στις αρχές του 2018 θα επισκεφτεί την Θεσσαλονίκη και την Πάτρα.

Η Σχολή Επιχειρηματικότητας φέτος ξεκίνησε από την Αθήνα. Μέσα σε μια εβδομάδα οι επίδοξοι επιχειρηματίες κατάλαβαν πώς μπορούν να μεταβούν από τη σύλληψη μιας ιδέας στην δημιουργία μίας βιώσιμης επιχείρησης. Μεγάλη νικήτρια αναδείχθηκε η ομάδα με την επιχειρηματική ιδέα PROOF.IT, η οποία παρουσίασε έναν καινοτόμο τρόπο αξιολόγησης εργαζομένων στο χώρο της εστίασης, ενώ τη δεύτερη και την τρίτη θέση έλαβαν οι ιδέες SPEAK UP και E-MPLOYED, που αφορούν στη στήριξη γυναικών που έχουν υποστεί κακοποίηση και όσων βρίσκονται στην διαδικασία εύρεσης εργασίας αντίστοιχα.
Φέτος, την απονομή των βραβείων στους επιχειρηματίες του αύριο έκανε ο Brian Smith, President EMEA Group της The Coca-Cola Company, ο οποίος παρακολούθησε τις παρουσιάσεις των business plans την τελευταία ημέρα της Σχολής, άκουσε τις ανησυχίες των συμμετεχόντων και έδωσε συμβουλές με βάση τη δική του πολυετή επαγγελματική πορεία.

Τα μέλη της ομάδας που αναδείχτηκαν μεγάλοι νικητές θα έχουν την ευκαιρία να γίνουν μέλη της κοινότητας του προγράμματος VentureGarden και να παρακολουθήσουν ένα δωρεάν, online course στην πλατφόρμα Sustainability Academy, του Centre for Sustainability and Excellence (CSE). Επιπλέον, και οι 3 ομάδες – φιναλίστ θα λάβουν μέρος σε ένα διήμερο σεμινάριο επιχειρηματικότητας του ALBA Graduate Business School, να κερδίσουν ένα ετήσιο πρόγραμμα incubation με δωρεάν εκπαίδευση, coaching και mentoring από το Solidarity Mission, αλλά και δωρεάν χώρο εργασίας για τρεις μήνες στο The Cube Athens.

Τέλος, μέσα από τον social media διαγωνισμό που έτρεξε η Coca-Cola αποκλειστικά για τους συμμετέχοντες, τρεις ακόμη νέοι και οι ομάδες τους θα έχουν σύντομα την ευκαιρία να απολαύσουν μία συνάντηση με την ομάδα social media που έχει έδρα την Αθήνα και διαχειρίζεται τα brands της Coca-Cola για 26 χώρες, και να λάβουν πολύτιμες συμβουλές για το πώς μπορούν να αξιοποιήσουν τα social media και στη δική τους επιχείρηση.

Επόμενος σταθμός της Σχολής Επιχειρηματικότητας είναι ο Βόλος, όπου από τις 4 έως τις 8 Δεκεμβρίου ακόμη περισσότεροι νέοι θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν τη συναρπαστική εμπειρία και να «ξεδιπλώσουν» το ταλέντο τους, ενισχύοντας παράλληλα όλες εκείνες τις δεξιότητες που θα τους βοηθήσουν να γίνουν επιτυχημένοι επιχειρηματίες.

Σοφία Εμμανουήλ
Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

Related articles

PepsiCo: Δεντροφύτευση στους Θρακομακεδόνες από τη Green Team Hellas

Με τις εθελοντικές της δράσεις η Green Team της PepsiCo Hellas κάνει πράξη την έννοια της προστασίας του περιβάλλοντος.

Με την σφραγίδα της EUROCERT η πιστοποίηση της ΗΛΕΚΤΩΡ

Το Πρότυπο ISO 41001, προδιαγράφει τις γενικές απαιτήσεις για τη δημιουργία Συστήματος Διαχείρισης Εγκαταστάσεων.

Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ και Pieris Architects δημιουργούν το «the SPOT» 

H συνεργασία του Ομίλου ΗΡΑΚΛΗΣ με το αρχιτεκτονικό γραφείο Pieris Architects για τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό του πρωτότυπου αυτού κτιρίου βασίζεται στο κοινό τους όραμα για καινοτόμες και κλιματικά ουδέτερες κατασκευές.

Chiquita: Στον 17ο Διεθνή Μαραθώνιο «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ»

Ο Μαραθώνιος αποτελεί πόλο έλξης για δρομείς από όλο τον κόσμο, κάθε ηλικίας και επιπέδου, καθώς και δρομείς με αναπηρίες, μεταδίδοντας έναν τρόπο ζωής ο οποίος βελτιώνει τη σωματική και ψυχική υγεία. 
Skip to content