H SQLearn συμπράττει με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό

Date:

Share post:

Μια αποκλειστική συνεργασία της SQLearn με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό δίνει πλέον τη δυνατότητα στον καθένα να μάθει έγκυρα και αποτελεσματικά, όποτε και από όπου θέλει, πώς να δίνει τις βασικές Α’ Βοήθειες σε θέματα που σχετίζονται με τη «Βασική Υποστήριξη Ζωής».

Μέσω e-learning και συγκεκριμένα μέσα από την παρακολούθηση των ηλεκτρονικών μαθημάτων που αναπτύσσει η SQLearn και την απόκτηση του σχετικού πιστοποιητικού, στο πλαίσιο της συνεργασίας της με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό που εγκαινιάστηκε πρόσφατα.

Χάρη σε αυτήν, ο καθένας θα μπορεί πλέον να εκπαιδευτεί στην παροχή Α’ Βοηθειών και στην αντιμετώπιση βασικών καταστάσεων ανάγκης που σχετίζονται με την υγεία, μέσα από τα ψηφιακά μαθήματα που δημιουργεί η SQLearn και πιστοποιεί ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός και τα οποία θα είναι διαθέσιμα σε μια κοινή πλατφόρμα ηλεκτρονικής εκπαίδευσης, που επίσης αναπτύσσει η SQLearn (www.redcross-elearning.gr ).

Στα μαθήματα της SQLearn για τη Βασική Υποστήριξη Ζωής μπορεί κανείς να εντοπίσει πολλά από τα καινοτόμα στοιχεία (διαδραστικότητα, συμμετοχή του εκπαιδευόμενου μέσα από την επιλογή κατάλληλων απαντήσεων/ενεργειών συγκεκριμένα περιστατικά, αυτοαξιολόγηση κ.ά.) που χαρακτηρίζουν τις υπηρεσίες e-learning που παρέχει η εταιρεία.

Όπως μάλιστα αναφέρει ο Γενικός Διευθυντής της SQLearn Σπύρος Γκούμας: «Χάρη σε αυτήν την αποκλειστική συνεργασία της με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, η SQLearn έχει και πάλι τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσει τη μοναδική της τεχνογνωσία και εμπειρία σε λύσεις εξ αποστάσεως εκπαίδευσης (e-learning), για να φέρει αυτήν τη φορά κοντά στο κοινό τη μάθηση σε ένα χρήσιμο αντικείμενο που μας αφορά όλους: την παροχή Α’ Βοηθειών και την αντιμετώπιση καταστάσεων έκτακτης ανάγκης, που συμβαίνουν όμωσ συχνά στην καθημερινότητά μας. Αυτό γίνεται εφικτό μέσα από τη χρήση συγκεκριμένων τεχνολογιών μεθόδων που αποδεδειγμένα συμβάλλουν στην πρόσληψη των πληροφοριών με έναν τρόπο πιο ευχάριστο, αλλά και πιο αποτελεσματικό. Μέσα από το e-learning στην ουσία, η εκπαιδευτική πράξη καθίσταται μια διαδικασία που δεν περιορίζεται στο χώρο (παρουσία σε συγκεκριμένο σημείο) ή στο χρόνο (συγκεκριμένη ώρα παρακολούθησης), αλλά προσαρμόζεται στις διαφορετικές ανάγκες και επιθυμίες του εκπαιδευόμενου».

Αντίστοιχα από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Dr. Αντώνιος Αυγερινός, επισημαίνει: «Οι Α’ Βοήθειες είναι πράξη ανθρωπισμού. Πρέπει να είναι προσβάσιμες σε κάθε χώρο με κάθε ευκαιρία. Τα εκπαιδευτικά μας προγράμματα παρέχουν στοχευμένη εκπαίδευση στο πως παρέχονται οι Α` Βοήθειες. Η παροχή ποιοτικών Α` Βοηθειών σώζει ζωές. Η πρωτοπόρα εφαρμογή εκμάθησης Α`Βοηθειών e-learning από τον Ε.Ε.Σ. και την SQLearn αποδεικνύει το σύγχρονο καινοτόμο σημερινό “αποτύπωμα” του Ε.Ε.Σ.. Επίσης, θα πρέπει να τονιστεί η σπουδαιότητα των Α` Βοηθειών στην καθημερινότητα. Όλοι έχουμε τη δυνατότητα να εκπαιδευτούμε και να δώσουμε Α` Βοήθειες».

Τα ηλεκτρονικά μαθήματα του προγράμματος e-learning «Βασική Υποστήριξη Ζωής» περιλαμβάνουν τις ενότητες: «Βασική Υποστήριξη Ζωής σε Ενήλικες», «Βασική Υποστήριξη Ζωής σε Παιδιατρικούς Ασθενείς», «Χρήση αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή» και «Αντιμετώπιση πνιγμονής», ενώ σχεδιάζεται ήδη το επόμενο πρόγραμμα με τίτλο «Βασικές Αρχές Πρώτων Βοηθειών και Διάσωσης».

Τα μαθήματα απευθύνονται σε ενήλικες μεμονωμένα, αλλά και σε κάθε εταιρεία ή οργανισμό που απασχολεί ανθρώπινο δυναμικό, ανεξάρτητα από τομέα.

Οι εκπαιδευόμενοι μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος όπου η ύλη του είναι προσαρμοσμένη, εναρμονισμένη και σύμφωνη με τις τελευταίες οδηγίες του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αναζωογόνησης (ERC), αποκτούν Πιστοποιητικό Εκπαίδευσης του Ελλθνικού Ερυθρού Σταυρού το οποίο ισχύει για πέντε χρόνια με πιστοποίηση «ISO 9001:2008».

Σοφία Εμμανουήλ
Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

Related articles

Enel Green Power Hellas: Χρονιά διαφορετικότητας και συμπερίληψης

Η Enel Green Power Hellas όρισε τη σεζόν 2022 -2023 ως Χρονιά Διαφορετικότητας και Συμπερίληψης υλοποιώντας μια σειρά από πρωτοβουλίες.

Eurolife FFH: Πρόγραμμα «ΜΑΜΑ» του SolidarityNow

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε όλες τις οικογένειες, εγκυμονούσες και νέους γονείς από ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

7 βραβεύσεις για τα METRO Cash & Carry στα Loyalty Awards 2023

Τα βραβεία αναγνωρίζουν τη διαχρονική δέσμευση των METRO Cash & Carry για δημιουργία καινοτόμων υπηρεσιών και προγραμμάτων.

Oι νικητές του Βραβείου Τέχνης Ιδρύματος Γ. & Α. Μαμιδάκη 2023

Από το 2019 ο θεσμός του Βραβείου Τέχνης υποστηρίζει σύγχρονους δημιουργούς προσφέροντάς τους την ευκαιρία να δημιουργήσουν για τη συλλογή του Ιδρύματος.
Skip to content