H Toyota Ελλάς διακρίνεται σε θέματα βιώσιμης ανάπτυξης & κοινωνικής ευθύνης

Date:

Share post:

Η Toyota Ελλάς αναδείχθηκε ως μία από τις «The Most Sustainable Companies in Greece» και για το 2022 από τον Οργανισμό Κοινωνικής Δικτύωσης και Ανάπτυξης Διαλόγου για τα θέματα της Βιώσιμης Ανάπτυξης, QualityNet Foundation

Πλήθος δράσεων που αποσκοπούν στη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, τη μείωση και βελτιστοποίηση της κατανάλωσης ενέργειας καθώς και τον περιορισμό των αποβλήτων, συνέβαλαν στη διάκριση της Toyota Ελλάς. Παράλληλα, η εταιρεία ξεχώρισε για τον τρόπο διαχείρισης των ζητημάτων Υγείας & Ασφάλειας των εργαζομένων και συνεργατών της κατά τη διάρκεια της πανδημίας, αλλά και συνολικά για τις δράσεις της σε κοινωνικό επίπεδο. Ανάμεσα σε αυτές ήταν η πρωτοβουλία “Start Your Impossible”, σε συνεργασία με αθλητές των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων, που αναδεικνύει την ικανότητα του ανθρώπου να κατακτήσει ακόμα και το αδύνατο όταν υπάρχει ελευθερία στη μετακίνηση. 

Με αφορμή τη βράβευση της Toyota Ελλάς, ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Αριστείδης Αραβανής, δήλωσε: «Η βιωσιμότητα, ο σεβασμός στον άνθρωπο και την κοινωνία, και η εταιρική ευθύνη συνολικά είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με τη φιλοσοφία μας στην Toyota Ελλάς. Μια διάκριση σαν κι αυτή, μας αποδεικνύει ότι είμαστε στον σωστό δρόμο και μας ωθεί να συνεχίσουμε πιο δυναμικά για να ανταποκριθούμε στην Περιβαλλοντική Πρόκληση 2050. Εστιάζοντας τη στρατηγική μας στην ηλεκτροκίνηση, σε εναλλακτικά καύσιμα όπως το υδρογόνο και την ανακύκλωση, δεν αποσκοπούμε πλέον απλά στη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος, αλλά και στο πώς θα προσφέρουμε πίσω στο περιβάλλον».

Η ανώτατη Κριτική Επιτροπή των βραβείων «The Most Sustainable Companies in Greece» επιλέγει ποιες εταιρείες θα βραβευθούν ως πρότυπα υπεύθυνης επιχειρηματικότητας με βάση τα ESG κριτήρια (Environment, Society, Governance), καθώς και την ανταπόκριση της κάθε επιχείρησης στις προκλήσεις της κλιματικής αλλαγής και τις ευκαιρίες που δημιουργεί η πράσινη μετάβαση. 

Σοφία Εμμανουήλ
Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

Related articles

EEΣ: Δράση ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού στην Καλλιθέα

Η δράση υλοποιήθηκε από την Κινητή Ομάδα Υγείας και τον Εκπαιδευτικό Υγειονομικό Σταθμό Καλλιθέας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Dentist Pass: Παράταση προθεσμίας υποβολής αιτήσεων έως 22 Δεκεμβρίου

Πάνω από 200.000 παιδιά ηλικίας 6 -12 ετών έχουν ενισχυθεί έως σήμερα από το Πρόγραμμα προληπτικής οδοντιατρικής φροντίδας του Υπουργείου Υγείας “Dentist pass”.

Ίδρυμα «Παύλος Γιαννακόπουλος»: Aνακαίνιση φαρμακείου στο Τζάνειο

Το Τζάνειο Νοσοκομείο σήμερα διαθέτει πλέον ένα πλήρες αναβαθμισμένο φαρμακείο, το οποίο εξασφαλίζει απόλυτο έλεγχο όλων των φαρμάκων που διατίθενται στους ασθενείς.

Praktiker Hellas: Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός «Σπίτι Ανοιχτό – The Challenge»

Ο διαγωνισμός, αφορά στην πλήρη αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση ενός αστικού διαμερίσματος AirBnB για να γίνει φιλικό σε ΑμεΑ.
Skip to content