“Happy Medium” το νέο TEDx event του TEDxPanteionUniversity

Date:

Share post:

Το TEDxPanteionUniversity επιστρέφει για μια ακόμη χρονιά, για να παρουσιάσει το έκτο κατά σειρά main event του με τίτλο “Happy Medium”, το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2022 στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, ώρα 17:00. 

Έχοντας πραγματοποιήσει την περσινή χρονιά το πρώτο drive-in TEDx event στην Ελλάδα, διατηρώντας τον πρωτοποριακό του χαρακτήρα και μια φρέσκια οπτική, το φετινό event έρχεται φέτος να συστήσει την έννοια της “Χρυσής Τομής”, μέσα από ένα νέο πρίσμα και ξεχωριστές προεκτάσεις. Ξεκινώντας από την κυριολεκτική σημασία της “Χρυσής τομής” και το θεωρητικό της υπόβαθρο, στόχος μας είναι να την προσεγγίσουμε από ποικίλες σκοπιές, όπως οι επιστήμες και οι τέχνες, αλλά και να επισημάνουμε τρόπους με τους οποίους μπορεί να γίνεται εμφανής σε άλλα επίπεδα.

Τη σκηνή του TEDxPanteionUniversity θα μοιραστούν και φέτος ομιλητές από διάφορους κλάδους με σκοπό να αναδείξουν τις πολλές προεκτάσεις που μπορεί να πάρει η έννοια της “Χρυσής Τομής” ή να αναπτύξουν τη δική τους υποκειμενική σκοπιά πάνω στο ζήτημα. Ξεκινώντας με μία προσπάθεια προσέγγισης και καλύτερης κατανόησης της προέλευσης του όρου, ο καθηγητής Ιστορίας της Τέχνης, Σπύρος Μοσχονάς, θα εισαγάγει το κοινό στα ρεύματα της τέχνης που την πρωτοσύστησαν και σε μεταγενέστερες εφαρμογές της. 

Ξετυλίγοντας το νήμα της “Χρυσής Τομής” στην τέχνη και τον πολιτισμό, η προφορική αφηγήτρια Σάσα Βούλγαρη, εστιάζει το ενδιαφέρον στις διαχρονικές έννοιες και τα νοήματα που επιχειρούν να προάγουν οι λαϊκές αφηγήσεις, αλλά και στον τρόπο που ένας storyteller οφείλει να διατηρεί τις ισορροπίες ανάμεσα σε αυτά τα νοήματα, όταν τα μεταδίδει στο κοινό του. 

Η Γιάννα Τζίκα, CEO στην ΚΟΝΒΑ, ξεφεύγοντας από το πλαίσιο της τέχνης και τοποθετώντας την έννοια της ισορροπίας στις απαιτήσεις του σύγχρονου κόσμου, μεταφέρει ένα αισιόδοξο μήνυμα από τον χώρο των επιχειρήσεων εκθέτοντας τα κίνητρα, τους λόγους και τις προκλήσεις μιας πιο βιώσιμης παραγωγής και ανάπτυξης στο εταιρικό περιβάλλον. Εμμένοντας στο ζήτημα των προκλήσεων, η δημοσιογράφος Τίνα Μιχαηλίδου, θα εξιστορήσει στιγμές από την επαγγελματική της πορεία, κατά τις οποίες τα όρια της “Χρυσής Τομής” ήταν δυσδιάκριτα. Ερχόμενη να δώσει συμβουλές σχετικά με ένα συχνό φαινόμενο του επαγγελματικού κόσμου, η career coach, Χριστίνα Δημητριάδου, καθοδηγεί στο πολυπόθητο “work-life balance”, βρίσκοντας τη “Χρυσή Τομή” των ακροατών στα όρια προσωπικής ζωής και καριέρας. 

Υπό το πρίσμα της προσωπικής ζωής, οι ηθοποιοί Γιώργος Μακρής και Μιχάλης Οικονόμου, τονίζουν την σημασία της “Χρυσής Τομής” ως ισορροπίας στις διαπροσωπικές και οικογενειακές σχέσεις όταν αυτές έρχονται σε αντίθεση με τα κοινωνικά πρότυπα. Κλείνοντας τη φετινή διοργάνωση και ανοίγοντας ένα παράθυρο στη φωτεινή πλευρά της ζωής, ο Παραολυμπιονίκης ποδηλασίας Νίκος Παπαγγελής, μέσα από την προσωπική του ιστορία, υπογραμμίζει τη σημασία του επαναπροσδιορισμού των ισορροπιών της ζωής και την εύρεση της “Χρυσής Τομής” μέσα από πρωτόγνωρες καταστάσεις.

Ως ένα TEDx event με καθαρά κοινωνικό χαρακτήρα, το  TEDxPanteionUniversity προσανατολίζεται πάντα στην ανάδειξη ζητημάτων που προκύπτουν από το κοινωνικό σύνολο και το αφορούν, αλλά και στην προώθηση ιδεών που αξίζουν να διαδοθούν. 

Σοφία Εμμανουήλ
Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Related articles

CSR HELLAS: Η σύνδεση της εκπαίδευσης με τη βιώσιμη ανάπτυξη 

Αναγγελία του βαρόμετρου ESG από την έδρα «Θεόδωρος Παπαλεξόπουλος» του ALBA Graduate Business School σε συνεργασία με το CSR HELLAS.

Enel Green Power: Πολυδρώμενο για παιδιά και νέους στην Κάρυστο

Η Enel Green Power σε συνεργασία με τον Ποδηλατικό Όμιλο Καρυστίας «Άνεμος» υπό την Αιγίδα του Δήμου Καρύστου, διοργάνωσε παιδικές αθλητικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες. 

TÜV NORD: Απολογισμός εταιρικής υπευθυνότητας και βιωσιμότητας 

Από το 2020 η βιωσιμότητα συγκαταλέγεται στις βασικές αξίες ανάπτυξης του ομίλου, ενώ με το πλάνο “Strategy2025", η βιωσιμότητα αποτελεί βασικό πυλώνα ανάπτυξης.

Βραβείο Εξαγωγικής Αριστείας στην Πρόεδρο της ΜΕΒΓΑΛ

H εκτός συνόρων παρουσία της ΜΕΒΓΑΛ, μίας από τις πρώτες εξαγωγικές εταιρείες τροφίμων της Ελλάδας, ξεκίνησε το 1985, με πρώτη χώρα την Ιταλία.