HDB: Ενσωματώνει τις 10 Αρχές πολιτικής «Πράσινου και Βιώσιμου Πλαισίου»

Date:

Share post:

Tις Δέκα Αρχές της πολιτικής «Πράσινου και Βιώσιμου Πλαισίου» ενσωμάτωσε στη στρατηγική της η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα-HDB.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, «Η Εταιρική Βιωσιμότητα (Corporate Sustainability) ξεκινά με το σύστημα αξιών μιας εταιρίας και με προσέγγιση στο επιχειρείν στη βάση αρχών. Το Οικουμενικό Σύμφωνο του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών αποτελείται από δέκα αρχές στους τομείς των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, των συνθηκών εργασίας, του περιβάλλοντος και της καταπολέμησης της διαφθοράς».

Αναλυτικά οι 10 Αρχές:

Αρχή 1η : Η HDB δεσμεύεται να υποστηρίζει και να σέβεται την προστασία των διεθνώς διακηρυγμένων ανθρωπίνων δικαιωμάτων. 

Αρχή 2η: Η HDB δεσμεύεται να διασφαλίζει ότι οι δικές της δραστηριότητες δεν εμπλέκονται σε παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Αρχή 3η : Η HDB δεσμεύεται να προασπίζει το δικαίωμα του συνεταιρίζεσθε και την αποτελεσματική αναγνώριση του δικαιώματος της συλλογικής διαπραγμάτευσης. 

Αρχή 4η : Η HDB δεσμεύεται να προασπίζει την εξάλειψη κάθε μορφής καταναγκαστικής ή υποχρεωτικής εργασίας. 

Αρχή 5η : Η HDB δεσμεύεται να προασπίζει την ουσιαστική κατάργηση της παιδικής εργασίας. 

Αρχή 6η : Η HDB δεσμεύεται να προασπίζει την εξάλειψη των διακρίσεων στις προσλήψεις και την απασχόληση.

Αρχή 7η: Η HDB δεσμεύεται να υποστηρίζει μια προληπτική προσέγγιση ως προς τις περιβαλλοντικές προκλήσεις . 

Αρχή 8η: : Η HDB δεσμεύεται να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για την προώθηση μεγαλύτερης περιβαλλοντικής υπευθυνότητας. 

Αρχή 9η: : Η HDB δεσμεύεται να ενθαρρύνει την ανάπτυξη και διάδοση φιλικών προς το περιβάλλον τεχνολογιών

Αρχή 10η: : Η HDB δεσμεύεται να αντιτίθεται σε κάθε μορφής διαφθορά, συμπεριλαμβανομένων του εκβιασμού και της δωροδοκίας.

Υπενθυμίζεται ότι πηγές των Δέκα Αρχών του UNGC αποτελούν η Οικουμενική Διακήρυξη των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, η Διακήρυξη της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας για τις Θεμελιώδεις Αρχές και Δικαιώματα στην Εργασία, η Διακήρυξη του Ρίο για το Περιβάλλον και την Ανάπτυξη και η Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών κατά της Διαφθοράς.

Σοφία Εμμανουήλ
Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

Related articles

EY Ελλάδος: Στο 2nd Wellbeingr Forum για την ψυχική υγεία των εργαζόμενων

Η ΕΥ Ελλάδος μέσα από τις περιοδικές εσωτερικές έρευνες ικανοποίησης εργαζόμενων, Employee Pulse Surveys και Wellbeing Surveys, αλλά και με τις τριμηνιαίες συναντήσεις EY Circles και τον θεσμό των EY Champions, δίνει τη δυνατότητα στους ανθρώπους της να εκφραστούν.

ΣΕΒ – Alba: Ένταξη των τεχνών στην εκπαίδευση στελεχών

Συζήτηση με την Carol Becker, Καθηγήτρια και Επίτιμη Πρύτανη της Σχολής Τεχνών του Πανεπιστημίου Κολούμπια.

ELVIAL: Δωρεά συστημάτων αλουμινίου στον “Αρκτούρο”

Η ELVIAL στο πλαίσιο της αδιάλειπτης προσπάθειάς της να φροντίζει τον άνθρωπο και το περιβάλλον, συμμετείχε με ιδιαίτερη...

Ναυτιλία: Στοίχημα το 5% των καυσίμων να είναι μηδενικών ρύπων το 2030

H βιομηχανία και οι κυβερνήσεις καλούνται να καταβάλουν συντονισμένες, άμεσες προσπάθειες, όπως μέσω πράσινων διαδρόμων και εθνικής πολιτικής.
Skip to content