Connect with us

Βραβεία

Hellenic Responsible Business Awards 2015

Η εκδήλωση απονομής των Hellenic Responsible Business Awards, που αναδεικνύουν το έργο των υπευθύνων επιχειρήσεων και την ιδιαίτερη αξία της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης στις επιχειρηματικές ιδέες και πρακτικές της σύγχρονης εποχής, οργανώθηκε από την Boussias Communications και το περιοδικό Marketing Week στις 15 Σεπτεμβρίου 2015. Η αξιολόγηση των υποψηφιοτήτων πραγματοποιήθηκε από επιτροπή έγκριτων για τη γνώση, το έργο και την ενασχόλησή τους στην ΕΚΕ εκπροσώπων ακαδημαϊκών, επιχειρηματικών και κοινωνικών οργανισμών.

Οι μεγάλοι νικητές της βραδιάς ήταν:

Hellenic-Responsible-Business-Awards

 

Περισσότερα
Διαφημίσεις
Σχολιάστε

Σχολιάστε το άρθρο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

10# Λιγότερες Ανισότητες

Παγκόσμια διάκριση για τη μαθητική «επιχείρηση» Mnemon

To δεύτερο βραβείο στον 5ο παγκόσμιο διαδικτυακό διαγωνισμό Μαθητικής Κοινωνικής Καινοτομίας Social Inovation Relay (SIR) κατέκτησε η κοινωνική μαθητική «επιχείρηση» Mnemon. Η ελληνική ομάδα διακρίθηκε στον διαγωνισμό (στις 27 Ιουνίου 2019) που διοργανώνεται σε παγκόσμιο επίπεδο από το Junior Achievement Europe και το JA Worldwide σε αποκλειστική συνεργασία με τον όμιλο ΝΝ και στην Ελλάδα συνδιοργανώνεται από το Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων / Junior Achievement Greece και την NN Hellas. H κατάκτηση του δεύτερου βραβείου αποτελεί την πρώτη διάκριση ελληνικής συμμετοχής στο διαγωνισμό στα 5 χρόνια που πραγματοποιείται σε όλο τον κόσμο και ο ενθουσιασμός όλων είναι μεγάλος. Η κριτική επιτροπή εντυπωσιάσθηκε από τη μη κερδοσκοπική μαθητική «εταιρεία» Mnemon που δημιούργησε την εφαρμογή STAY ON για να υποστηρίξει τους πάσχοντες με άνοια και τις οικογένειές τους, προσφέροντας υπηρεσίες που διευκολύνουν την καθημερινότητά τους και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής τους. Η STAY ON αποτελεί ένα μνημονικό βοήθημα, έναν «ηλεκτρονικό φίλο» που υπενθυμίζει τη λήψη φαρμάκων, τα ψώνια, διαθέτει GPS για τον εντοπισμό των χρηστών και πραγματοποιεί κλήσεις έκτακτης ανάγκης. Η ομάδα Mnemon αποτελείται από τη μαθήτρια Μαρία Φώτη και τους μαθητές, Άγγελο Φώτκατζικ, Βαγγέλη Μοναχό και Στέλιο Μυλιόρδο. Στο πλευρό των παιδιών ήταν η καθηγήτρια του σχολείου Άννα Ματσιώρη, η υπεύθυνη του Διαγωνισμού Κοινωνικής Καινοτομίας (SIR) του ΣΕΝ/JA Greece, Σοφία Μανσόλα και η εθελόντρια της ΝΝ Ηellas, Kυριακή Κωνσταντέλου. Αξίζει να επισημανθεί ότι η ομάδα αποτελείται από μαθητές και μαθήτριες της Γ’ Λυκείου που κατάφεραν να αριστεύσουν και στη μαθητική κοινωνική επιχειρηματικότητα και στις Πανελλήνιες Εξετάσεις. H Μnemon θα ταξιδέψει στη Βιέννη για να παραλάβει το βραβείο στην τελετή που θα πραγματοποιηθεί στις 28 Αυγούστου 2019. Το πρώτο βραβείο κέρδισε η ομάδα «Mon(k)ey$» από την Τσεχία, ενώ στον Τελικό συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, ομάδες από την Ιαπωνία και τη Σιγκαπούρη.

Περισσότερα

Ασφάλειες

NN Hellas: Βραβείο Capital Link CSR Leadership Award 2019

Στην Μαριάννα Πολιτοπούλου, Πρόεδρο και Διευθύνουσα Σύμβουλο της ΝΝ Ηellas, απονεμήθηκε το ελληνικό βραβείο “Capital Link CSR Leadership Award 2019”, ως αναγνώριση της συμβολής της στην ανάπτυξη της ασφαλιστικής αγοράς, την ενίσχυση της κοινωνικής ευημερίας και την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, στο πλαίσιο του 9ου Ετήσιου Συνεδρίου Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης (ΕΚΕ) της Capital Link, που πραγματοποιήθηκε στις 25 Ιουνίου στην Αθήνα. Παραλαμβάνοντας το ελληνικό βραβείο “Capital Link CSR Leadership Award”, η κα Πολιτοπούλου δήλωσε: “Η συγκεκριμένη βράβευση είναι ιδιαίτερη τιμή για εμένα. Δεν αποτελεί προσωπική επιτυχία, αλλά ανήκει σε όλους μας στην ΝΝ Ηellas, που μοιραζόμαστε κοινό όραμα και αξίες. Η υλοποίηση προγραμμάτων, όπως το “Ideas that Change Us”, οι δράσεις που οργανώνουμε με το Junior Achievement Greece, η Χρυσή Χορηγία της Ελληνικής Ολυμπιακής Ομάδας, καθώς και οι υπόλοιπες πρωτοβουλίες στήριξης, αποδεικνύουν την έμπρακτη προσφορά μας στην κοινωνία και την έμφαση που δίνουμε στην ενίσχυση της νεανικής επιχειρηματικότητας. Είμαι πολύ υπερήφανη που καταφέραμε να κάνουμε βίωμα τις αξίες μας «Νοιαζόμαστε, Είμαστε ξεκάθαροι, Δεσμευόμαστε», υλοποιώντας παράλληλα μία ολιστική προσέγγιση υπευθυνότητας στην επιχειρηματική μας λειτουργία”.

Περισσότερα

Βραβεία

Η Εθνική Ασφαλιστική διακρίθηκε για την Εταιρική Υπευθυνότητα

Μια ακόμη σημαντική διάκριση απέσπασε η Εθνική Ασφαλιστική. Αυτή τη φορά βραβεύθηκε για τις υψηλές επιδόσεις της στον τομέα της Εταιρικής Υπευθυνότητας, βάσει της αξιολόγησης CRI Pass.

Ειδικότερα, η διάκριση CRI Pass δόθηκε στην Εθνική Ασφαλιστική στο πλαίσιο ειδικής εκδήλωσης, η οποία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 13 Ιουνίου 2019 από το Ινστιτούτο Εταιρικής Ευθύνης. Το βραβείο παρέλαβε η κ. Μαρία Κόρακα, υπεύθυνη Εταιρικής Επικοινωνίας της Εταιρίας. Στην εκδήλωση, ενώπιον εκπροσώπων επίσημων φορέων και μελών από όλο το φάσμα του επιχειρηματικού κόσμου από την Ελλάδα και το εξωτερικό, παρουσιάστηκαν οι επιχειρήσεις που διακρίθηκαν φέτος στον Εθνικό Δείκτη CR Index.

Η Εθνική Ασφαλιστική «πέρασε» με επιτυχία την αξιολόγηση CRI Pass και μάλιστα με ποσοστό 64%. Το CRI Pass, αποτελεί ένα διαγνωστικό εργαλείο που δίνει τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να γνωρίσουν βασικά ζητήματα που πρέπει να λαμβάνει υπόψη της μια υπεύθυνη επιχείρηση με στόχο την αναγνώριση της σε θέματα Εταιρικής Υπευθυνότητας. Έχει σχεδιαστεί σε συνεργασία με ανεξάρτητους εμπειρογνώμονες και αξιολογεί τις επιδόσεις των επιχειρήσεων με βάση τους τέσσερις βασικούς πυλώνες: Κοινωνία, Περιβάλλον, Εργαζομένους και Αγορά, ενώ μέσω της συμμετοχής τους οι εταιρείες προετοιμάζονται κατάλληλα προκειμένου να συμμετάσχουν στο απαιτητικό CR Index.

Σημειώνεται ότι το Ινστιτούτο Εταιρικής Ευθύνης είναι μια αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία που εκπροσωπεί τον Δείκτη Εταιρική Ευθύνης (CR Index) στην Ελλάδα, σε συνεργασία με το Business in the Community. Πρωταρχικός του στόχος είναι να παρέχει στις ελληνικές και πολυεθνικές επιχειρήσεις ένα διεθνώς αναγνωρισμένο εργαλείο αξιολόγησης των επιδόσεών της σε θέματα ΕΚΕ.

Για την Εθνική Ασφαλιστική, την πρώτη εταιρεία της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς, η Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα, καθώς στον πυρήνα της στρατηγικής της διαχρονικά εντάσσεται η ανταπόδοση προς το κοινωνικό σύνολο.

Περισσότερα

Ετικέτες

Εγγραφή στο Newsletter

ΔΗΜΟΦΙΛΗ