Connect with us

Τραπεζικός

Hμέρα Εθελοντισμού Ομίλου Alpha Bank

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 20 Μαΐου 2018 η “Ημέρα Εθελοντισμού Ομίλου Alpha Bank” στην Ελλάδα, την Κύπρο, τη Ρουμανία και την Αλβανία.

Η “Ημέρα Εθελοντισμού Ομίλου Alpha Bank” πραγματοποιείται ετησίως από το 2009 συμβάλλοντας στην περαιτέρω ευαισθητοποίηση και συνεισφορά του ανθρωπίνου δυναμικού του Ομίλου στην Ελλάδα και το εξωτερικό, σε κοινωνικά και περιβαλλοντικά θέματα.

Στην Ελλάδα, η “Ημέρα Εθελοντισμού Ομίλου Alpha Bank” πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη όπου, με τη συμμετοχή 40 εθελοντών από το Προσωπικό της Τραπέζης, διοργανώθηκαν εκπαιδευτικές δράσεις για παιδιά που φιλοξενούνται σε ιδρύματα, τα οποία μεταμορφώθηκαν σε μικρούς σεφ και μυήθηκαν στα μυστικά της μαγειρικής τέχνης υπό την καθοδήγηση καταξιωμένων σεφ.

Συγκεκριμένα, στην Αθήνα, 31 παιδιά ηλικίας 8 έως 12 ετών από το Παιδικό Χωριό SOS στη Βάρη και παιδιά που μεγαλώνουν στα Σπίτια του Εθελοντικού, Μη Κερδοσκοπικού Οργανισμού “Το Χαμόγελο του Παιδιού”, φιλοξενήθηκαν στο Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας και, ακολουθώντας τις οδηγίες του σεφ κ. Δημήτρη Σκαρμούτσου, ανακάλυψαν μυστικά και τεχνικές της μαγειρικής. Στη Θεσσαλονίκη, 35 παιδιά από το Παιδικό Χωριό SOS στο Πλαγιάρι, το Ελληνικό Παιδικό Χωριό στο Φίλυρο, το Ορφανοτροφείο Θηλέων “Μέλισσα” και “Το Χαμόγελο του Παιδιού” μαγείρεψαν μαζί με τον σεφ κ. Αλέξανδρο Παπανδρέου σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο που παρεχώρησε η Αμερικανική Γεωργική Σχολή.

Στην Κύπρο, 70 εθελοντές από το Προσωπικό της Alpha Bank Cyprus συγκέντρωσαν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης για την ενίσχυση απόρων οικογενειών, τα οποία παρεδόθησαν στις εν λόγω οικογένειες μέσω των φιλανθρωπικών οργανισμών “Europa Donna” και “Βαγόνι Αγάπης”.

Στη Ρουμανία, περίπου 200 εθελοντές από το Προσωπικό της Alpha Bank Romania συμμετείχαν και φέτος στην ανάπλαση και τον εξωραϊσμό του Βοτανικού Κήπου στο Βουκουρέστι, ο οποίος μετρά περισσότερα από 150 έτη ζωής.

Επιπλέον, οι Εθελοντές μαγείρεψαν ένα ζεστό γεύμα για 50 παιδιά απόρων οικογενειών και προέβησαν σε δωρεά οικιακού εξοπλισμού για την ενίσχυση του προγράμματος “I want to be independent” για παιδιά με αυτισμό.

Εθελοντικές δράσεις πραγματοποιήθηκαν και σε άλλες πόλεις της Ρουμανίας. Στην Τιμισοάρα, ομάδα Εθελοντών συμμετείχε σε εκπαιδευτικές δράσεις με 20 παιδιά από τον οργανισμό “Save the Children”, στην Κωνστάντζα διοργανώθηκαν εκπαιδευτικές επισκέψεις στο Ενυδρείο και το Εθνικό Αστεροσκοπείο της πόλεως, για παιδιά που φιλοξενούνται σε ιδρύματα, ενώ στο Κλουζ ομάδα Εθελοντών συνόδευσε παιδιά με προβλήματα υγείας σε θεατρική παράσταση και προσέφερε δώρα στους μικρούς θεατές.

Στην Αλβανία, 100 εθελοντές από το Προσωπικό της Alpha Bank Albania και μέλη των οικογενειών τους συμμετείχαν σε μεγάλη εκδήλωση στην κεντρική πλατεία των Τιράνων για την ενίσχυση του μη κερδοσκοπικού οργανισμού “You are a sunflower”, ο οποίος υποστηρίζει παιδιά με προβλήματα υγείας. Παράλληλα, εκατοντάδες Εργαζόμενοι της Τραπέζης πραγματοποίησαν ενέργειες για την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης σχετικά με το φιλανθρωπικό έργο του εν λόγω οργανισμού.

Η ενεργός συμμετοχή του Προσωπικού συμβάλλει αποφασιστικά στην επιτυχία της “Ημέρας Εθελοντισμού Ομίλου Alpha Bank” και αντικατοπτρίζει την εταιρική υπευθυνότητα του Ομίλου, προάγοντας την ομαδικότητα και τη συνεργασία.

Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

Περισσότερα
Διαφημίσεις
Σχολιάστε

Σχολιάστε το άρθρο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

10# Λιγότερες Ανισότητες

Citi και Ίδρυμα Citi στηρίζουν το εθνικό σύστημα υγείας

Με δωρεά 90.000 δολ. για αγορά ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, η Citi Ελλάδος υποστηρίζει από την αρχή της πανδημίας το πρόγραμμα του εθνικού συστήματος υγείας για την ενίσχυση και ανακατασκευή των μονάδων εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) στα δημόσια νοσοκομεία.

Με δωρεά 50.000 δολ. από το Ίδρυμα Citi, οι άστεγοι συμπολίτες μας, που βρίσκουν καταφύγια σε δρόμους της Αθήνας και του Πειραιά, δέχθηκαν τη φροντίδα της ομάδας δρόμου του Σωματείου PRAKSIS. Σε μία περίοδο που λόγω της περιορισμένης κυκλοφορίας των πολιτών και την προσωρινή παύση της λειτουργίας των καταστημάτων αντιμετώπιζαν σε ακόμη πιο έντονο βαθμό τα προβλήματα της αστεγίας, δημιουργήθηκε το κατάλληλο πρόγραμμα ώστε η ομάδα δράσης με συχνές επισκέψεις διένειμε είδη πρώτης ανάγκης, σνακς, νερό, αλλά και είδη προσωπικής προστασίας. Επίσης, μία σημαντική πτυχή του προγράμματος ήταν η παροχή υπηρεσιών πρωτοβάθμιας ιατρικής υποστήριξης και η παραπομπή σε δομές υγείας, μία υπηρεσία καίριας σημασίας για τους ίδιους τους αστέγους και τη δημόσια υγεία.

Η διασπορά του ιού στην κοινωνία και η αναγκαστική προσωρινή διακοπή της λειτουργίας οργανισμών που προσφέρουν ζωτικής σημασίας υπηρεσίες σε άτομα κάθε ηλικίας άφησε δυσαναπλήρωτα κενά που έπρεπε να καλυφθούν άμεσα. Αναγνωρίζοντας την ανάγκη αυτή και με απόλυτη εμπιστοσύνη στην προσφορά της ΕΛΕΠΑΠ στο κοινωνικό σύνολο, η Citi Ελλάδος ενεργοποιήθηκε άμεσα. 

Με δωρεά $10.000 για προμήθεια χάρτινων ρομπών μίας χρήσης στηρίχθηκε η μεγάλη προσπάθεια της ΕΛΕΠΑΠ να εξασφαλίσει το απαραίτητο υγειονομικό υλικό για την ασφαλή πραγματοποίηση των αποκαταστασιακών προγραμμάτων των παιδιών με αναπηρία και την εύρυθμη λειτουργία των 6 Κέντρων της σε όλη την Ελλάδα.  

«Είναι απόλυτα φυσικό και αναμενόμενο να ανταποκρινόμαστε με υπευθυνότητα κάθε φορά που υπάρχει ανάγκη για έκτακτη στήριξη της ελληνικής κοινωνίας. Η Citi είναι ενεργό μέλος της εδώ και 56 χρόνια υποστηρίζοντας με συνέπεια την ανάπτυξη και την πρόοδο της χώρας όχι μόνο μέσα από τον αμιγώς οικονομικό της ρόλο ως ένα παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα αλλά και ως υπεύθυνος κοινωνικός εταίρος. Και σε αυτήν την περίπτωση της πανδημίας Covid-19, στεκόμαστε αρωγοί στο εθνικό πρόγραμμα διαχείρισης της κρίσης, στο εθνικό σύστημα υγείας και σε οργανισμούς που παρέχουν βοήθεια και φροντίδα σε εκείνους που τη χρειάζονται περισσότερο» Αιμίλιος Κυριάκου, Δ/νων Σύμβουλος Citi Ελλάδος, Μάλτας, Κύπρου.

Περισσότερα

17# Συνεργασία για τους Στόχους

Τελευταία ευκαιρία πράσινης αναχρηματοδότησης της οικονομίας

Το νέο ΕΣΠΑ και το μερίδιο της Ελλάδας από το Ταμείο Ανάκαμψης που δημιούργησε η ΕΕ για την στήριξη των οικονομιών από τις επιπτώσεις της πανδημίας αποτελούν την τελευταία ευκαιρία αναχρηματοδότησης της οικονομίας με όρους βιώσιμης ανάπτυξης και με στόχο τη δίκαιη μετάβαση στο νέο μοντέλο εξασφαλίζοντας ότι δεν θα μείνει κανείς πίσω.

Της Σοφίας Εμμανουήλ (semmanouil@gmail.com)

Η πανδημία ανέδειξε, πέρα από τις προκλήσεις και ευθύνες. Δημιούργησε το περιβάλλον για να ενισχυθεί η συνειδητοποίηση ότι δεν υπάρχει πλέον χρόνος για άλλα λάθη και αναβολές. Η πράσινη ανάκαμψη είναι μια ευκαιρία που δεν πρέπει να χαθεί. Αυτό είναι πλέον το μήνυμα και της επενδυτικής κοινότητας και αυτό είναι ένα στοιχείο που καλλιεργεί προσδοκίες. Εξάλλου, αυτό ήταν το μήνυμα του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα στην πρόσφατη ημερίδα που διοργάνωσε η τράπεζα Πειραιώς για την “Βιώσιμη Τραπεζική Χρηματοδότηση του Αύριο”, τονίζοντας ότι οι τράπεζες θα θέσουν υψηλούς στόχους προς την κατεύθυνση της χρηματοδότησης πράσινων επενδύσεων επιβεβαιώνοντας τις δηλώσεις που γίνονται το τελευταίο διάστημα από τις ηγεσίες όλων των ελληνικών τραπεζών. 

Για την ανάγκη τομών που θα οδηγήσουν σε επανακατανομή επενδυτικών πόρων προς την βιώσιμη ανάπτυξη μίλησε στην ίδια εκδήλωση ο πρόεδρος της τράπεζας Πειραιώς και πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών Γιώργος Χαντζηνικολάου. Ανέδειξε δε κατά μία έννοια την ευθύνη του τραπεζικού συστήματος σημειώνοντας ότι πρέπει να κατευθύνει πόρους για την χρηματοδότηση επιχειρήσεων που προάγουν τη βιώσιμη ανάπτυξη. 

Από την πλευρά του ο κ. Στουρνάρας αναφέρθηκε επίσης στην ανάγκη ανάληψης δράσης από τις κυβερνήσεις και τους θεσμικούς φορείς μιλώντας για φορολογικά κίνητρα και πράσινα επενδυτικά προϊόντα που θα επιταχύνουν την πορεία προς την πράσινη ανάπτυξη. Εξήγησε επίσης ότι η πανδημία έχει αναδείξει προκλήσεις αλλά αυτό δεν θα πρέπει να αλλάξει τη στόχευση προς την πράσινη ανάκαμψη.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι μεσούσης της διαδικασίας οριστικοποίησης του νέου ΕΣΠΑ και εν μέσω κατάρτισης του τελικού σχεδίου – πρότασης για την αξιοποίηση του ελληνικού μεριδίου από το Ταμείο Ανάκαμψης η Ελλάδα έχει μια μοναδική ευκαιρία να τολμήσει την αναχρηματοδότηση της οικονομίας με όρους αειφορίας. Με τις επιχειρήσεις να βρίσκονται σε κρίσιμη καμπή εξαιτίας των οικονομικών παρενεργειών της πανδημίας είναι ζητούμενο πώς μπορεί να επιτευχθεί αυτό. Η εξίσωση είναι δύσκολη και απαιτεί δεξιότητες για να επιλυθεί εφόσον έχουν εξασφαλιστεί τα χρηματοδοτικά κεφάλαια. Για παράδειγμα το NextGeneration EU είναι ένα παράδειγμα καθώς αποτελεί πρόγραμμα ευθυγραμμισμένο με αυτό το σκεπτικό κι αυτό είναι κάτι που επίσης υπογράμμισε στην παρέμβασή του ο διοικητής της ΤτΕ.

Ας σημειωθεί ότι η ΤτΕ είναι πρωτοπόρος στα θέματα βιώσιμης χρηματοδότησης έχοντας υιοθετήσει τις Αρχές Υπεύθυνης Τραπεζικής που έχει θεσπίσει ο οργανισμός UNEP FI (United Nations Environment Programme Finance Initiative). Επίσης, η ΤτΕ είναι από τις πρώτες κεντρικές τράπεζες που ασχολήθηκαν ενεργά με το θέμα της κλιματικής αλλαγής, συστήνοντας την Επιτροπή Μελέτης Επιπτώσεων Κλιματικής Αλλαγής (ΕΜΕΚΑ), το 2009. Στόχος ήταν, και παραμένει, η ανάδειξη των κινδύνων και των ευκαιριών που εκπορεύονται από την μεταβολή του κλίματος, καθώς οι μελέτες έχουν δείξει πως η κλιματική αλλαγή επηρεάζει σημαντικά την οικονομία και αναδεικνύεται ως βασική παράμετρος στη χάραξη των σχετικών πολιτικών. Στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της κλιματικής κρίσης, τέσσερις πτυχές αποτελούν σύμφωνα με την ΤτΕ, βασικές προϋποθέσεις για την επίτευξη της βιώσιμης ανάπτυξης: η κυκλική οικονομία, ο ενεργειακός μετασχηματισμός, η περιβαλλοντική προστασία και η δημιουργία αξίας για την κοινωνία.

Περισσότερα

17# Συνεργασία για τους Στόχους

Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου: Στήριξη στο 14ο Ioannina Lake Run

Η Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου υποστήριξε για 4η συνεχή χρονιά τη μεγαλύτερη αθλητική διοργάνωση της Ηπείρου, τον αγώνα Ioannina Lake Run 2020, ο οποίος πραγματοποιήθηκε στις 19 και 20 Σεπτεμβρίου, στην Λίμνη των Ιωαννίνων.

Στην ετήσια συνάντηση του γύρου της Λίμνης, ανταποκρίθηκαν  πάνω από 700 αθλητές οι οποίοι τήρησαν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας και τις οδηγίες που είχε καθορίσει η Οργανωτική Επιτροπή.

Φέτος, η Τράπεζα Ηπείρου αναβάθμισε τη συμμετοχή της και αποτελεί πλέον τον Official Βank Sponsor της διοργάνωσης καθώς και τον πρεσβευτή της πρωτοβουλίας Lake Proud Partner, τονίζοντας έτσι την αναγκαιότητα στήριξης της τοπικής οικονομίας. Τη δράση αγκάλιασαν οι περισσότερες επιχειρήσεις της πόλης, παρέχοντας εκπτώσεις στις αγορές των συμμετεχόντων στον αγώνα. 

Επιπλέον, η Τράπεζα Ηπείρου, όπως κάθε χρόνο, απένειμε χρηματικές επιταγές – έπαθλα στους νικητές και νικήτριες των 3 πρώτων θέσεων του αγώνα των 30χλμ., αποδεικνύοντας έμπρακτα τη συμβολή της και ως αθλοθέτης του Γύρου Λίμνης Ιωαννίνων. Συγκεκριμένα, το χρηματικό έπαθλο των 600 ευρώ έλαβαν ο πρώτος άνδρας και η πρώτη γυναίκα που έκοψαν το νήμα του τερματισμού, ενώ με 300 ευρώ επιβραβεύθηκαν όσοι τερμάτισαν δεύτεροι και με 150 ευρώ οι τρίτοι.

Την παράδοση των επιταγών στους νικητές έκανε ο Κωνσταντίνος Ζωνίδης, Πρόεδρος της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου, ο οποίος κατά τη διάρκεια της τελετής απονομής και αφού συνεχάρη για ακόμη μια φορά τους διοργανωτές για το υγειονομικό πρωτόκολλο το οποίο εξασφάλισε την άψογη διεξαγωγή του αγώνα, ανέφερε σχετικά «Ο φετινός Γύρος της Λίμνης Ιωαννίνων έλαβε χώρα κάτω από ιδιαίτερες και πρωτόγνωρες συνθήκες. Εκ μέρους της Τράπεζας Ηπείρου θα ήθελα να συγχαρώ τους δρομείς όλων των αγώνων για την επιμονή και την αντοχή τους. Ευχόμαστε του χρόνου να μπορούν όλοι όσοι επιθυμούν να απολαύσουν από κοντά τη μοναδική διαδρομή στο φυσικό τοπίο και να γιορτάσουμε όλοι μαζί αυτή τη σημαντική ημέρα για τον αθλητισμό και τον τόπο μας».

O Ιωάννης Βουγιούκας, Διευθύνων Σύμβουλος της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου, δήλωσε σχετικά με τη χορηγία της Τράπεζας: «H Τράπεζα Ηπείρου για περισσότερα από 40 χρόνια στηρίζει ενεργά πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις που έχουν άμεση και έμμεση επίδραση στην οικονομία της Ηπείρου. Με τη φετινή συμμετοχή μας στο 14ο Lake Run ως χορηγός και Lake Proud Partner, αποδεικνύουμε την έμπρακτη συνεισφορά μας στην ενδυνάμωση των επιχειρήσεων της Ηπείρου και στην προσπάθεια επανεκκίνησης της αθλητικής δραστηριότητας και της οικονομίας».

Ειδικά για φέτος δίνεται η δυνατότητα της εξ αποστάσεως συμμετοχής στον εικονικό αγώνα του Γύρου της Λίμνης, για τις αντίστοιχες αποστάσεις των 5, 10 και 30 χλμ. Οι συμμετέχοντες στο virtual run θα μπορούν για τις επόμενες δύο εβδομάδες να τρέξουν στην περιοχή τους και να ανεβάσουν τα αποτελέσματα στην ειδικά σχεδιασμένη εφαρμογή. Μέρος των εσόδων των συμμετοχών θα διατεθεί για την ενίσχυση του έργου της Ελληνικής Ομοσπονδίας για τον Διαβήτη (ΕΛΟΔΙ).

Περισσότερα
κουφώματα pvc τεχνοπαν

Ετικέτες

Εγγραφή στο Newsletter

ΑΠΟΨΕΙΣ