Holcim: Κόμβος Καινοτομίας για αειφόρες κατασκευές

Date:

Share post:

Η Holcim ανακοίνωσε πρόσφατα τα εγκαίνια του Innovation Hub (Κόμβος Καινοτομίας), όπου θα παρουσιάζονται οι βιώσιμες κατασκευαστικές της λύσεις ενώ θα αποτελέσει έναν χώρο συν-δημιουργίας για την επιτάχυνση των κυκλικών και ενεργειακά αποδοτικών κατασκευών με βελτιωμένο ανθρακικό αποτύπωμα σε παγκόσμιο επίπεδο. Σε ένα τριώροφο κτίριο, το Innovation Hub προσφέρει χώρους εργασίας για τη φιλοξενία νεοφυών επιχειρήσεων και think tanks, με στόχο την επιτάχυνση της καινοτομίας μέσω συνεργειών. Επιπλέον, θα αξιοποιηθεί ως πλατφόρμα διαλόγου για τη διερεύνηση του μέλλοντος των αειφόρων πόλεων και κατασκευών μέσω διαδραστικών εκθεμάτων και εκδηλώσεων.

Η Nollaig Forrest, Επικεφαλής Βιώσιμης Ανάπτυξης της Holcim, ανέφερε: «Η περίοδος αυτή αποτελεί μια πολύ συναρπαστική εποχή για τον κατασκευαστικό κλάδο, με σημαντική ώθηση στην καινοτομία για την προαγωγή αειφόρων λύσεων. Στη Holcim, αποτελεί προτεραιότητά μας να ενώνουμε τις δυνάμεις μας με τους καλύτερους και λαμπρότερους ανθρώπους που καινοτομούν, ώστε μαζί να επιταχύνουμε τη μετάβαση σε κυκλικές, κλιματικά ουδέτερες και ενεργειακά αποδοτικές κατασκευές. Το Innovation Hub, που αποτελεί μέρος του κέντρου Έρευνας & Ανάπτυξης της Holcim, έχει σχεδιαστεί για να φιλοξενεί από νεοφυείς επιχειρήσεις έως αρχιτέκτονες, ώστε να συνεργάζονται και να διερευνούν από κοινού νέες λύσεις».

Ο Miljan Gutovic, Επικεφαλής Ευρώπης της Holcim, δήλωσε σχετικά: «Το Innovation Hub της Holcim βρίσκεται στο επίκεντρο του ταξιδιού μας προς την απανθρακοποίηση των κτιρίων. Οι ομάδες μας Έρευνας & Ανάπτυξης εστιάζουν στην ανάπτυξη λύσεων με βελτιωμένο ανθρακικό αποτύπωμα, όπως το ECOPact, τη μεγαλύτερη σειρά σκυροδεμάτων χαμηλών εκπομπών άνθρακα στον κόσμο, και το ECOCycle, την πλατφόρμα κυκλικής τεχνολογίας για την ανακύκλωση σκυροδέματος σε νέα δομικά υλικά με στόχο την κατασκευή πόλεων από ήδη υπάρχουσες πόλεις. Το Innovation Hub αποτελεί μια εξαιρετική πλατφόρμα, για να αξιοποιήσουμε την τεχνογνωσία μας και να ενισχύσουμε μαζί με τους συνεργάτες μας τον αντίκτυπό μας».

Το Innovation Hub στεγάζεται στο Κέντρο Έρευνας & Ανάπτυξης της Holcim στη Λυών της Γαλλίας, όπου περισσότεροι από 200 ερευνητές ασχολούνται αποκλειστικά με την ανάπτυξη αειφόρων κατασκευαστικών λύσεων. Το υψηλά καταρτισμένο ανθρώπινο δυναμικό της Holcim καλύπτει όλους τους τομείς του κλάδου των κατασκευών, από μηχανικούς μέχρι τεχνολόγους υλικών και ειδικούς στην τεχνητή νοημοσύνη. Το Hub εστιάζει σε ερευνητική δράση από την ανάπτυξη αειφόρων και κυκλικών λύσεων μέχρι την πράσινη αναβάθμιση κτιρίων για την ενεργειακή τους βελτιστοποίηση.

Ο εντυπωσιακός εκθεσιακός χώρος παρουσιάζει στην πράξη τον τρόπο με τον οποίο η Holcim οδηγεί τις εξελίξεις για την απανθρακοποίηση των κτιρίων σε όλο τον κύκλο ζωής τους, μέσω των ακόλουθων λύσεων:

  • Δομικά υλικά χαμηλών εκπομπών άνθρακα, όπως το σκυρόδεμα ECOPact® και το τσιμέντο ECOPlanet®,
  • Συστήματα στέγης και μόνωσης που ωθούν τη βελτιωμένη ενεργειακή απόδοση, από τις πλάκες στέγης Elevate έως το αφρώδες υλικό Airium®.
  • Λύσεις κυκλικής δόμησης, όπως η πλατφόρμα κυκλικής τεχνολογίας ECOCycle® για την μετατροπή υλικών κατεδάφισης κατασκευών σε νέα δομικά υλικά.

Μέσω ενός ετήσιου προγράμματος εκδηλώσεων με νεοφυείς επιχειρήσεις, think tanks και εξειδικευμένες ομάδες εργασίας, το Innovation Hub της Holcim θα προάγει τον ανοιχτό διάλογο με καίριους κοινωνικούς εταίρους σε όλη την αλυσίδα αξίας των κατασκευών, ώστε να επιταχυνθεί η μετάβαση σε αειφόρες κατασκευές.

Το Innovation Hub της Holcim άνοιξε τις πύλες του στις 6 Σεπτεμβρίου 2023. Οι επαγγελματίες του κατασκευαστικού κλάδου μπορούν να επισκέπτονται τον εκθεσιακό χώρο κατόπιν αιτήματος.

Related articles

Νέοι με αναπηρία ιδρύουν στο δικό τους σχολικό κυλικείο

Το 20023 το γραφείο της UNICEF στην Ελλάδα και το Junior Achievement Greece ανέλαβαν την υποστήριξη ενός Κυλικείου, όπου θα εργάζονταν νέοι/ες με αναπηρία, στο χώρο του Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Αγίου Δημητρίου.

Σύμπραξη ναυτιλιακών εταιρειών για μείωση εκπομπών ρύπων κατά 20%

Οι κορυφαίες ναυτιλιακές εταιρείες φιλοδοξούν να υιοθετήσουν στρατηγικές μείωσης της ετήσιας κατανάλωσης καυσίμων των στόλων τους κατά 20%.

Νέα ψηφιακά εργαλεία για τους αγρότες

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του ερευνητικού προγράμματος CAMA (PRIMA) της Ε.Ε με σκοπό την ενημέρωση κυρίως των αγροτών σε θέματα εφαρμογής νέων τεχνολογιών.

Iατρικό Αθηνών: Κάρτα Προνομίων για τους εργαζομένους μελών της ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ

Με πρωτοβουλία του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών η συνεργασία περιλαμβάνει προνόμια για 6.000 εργαζόμενους σε 70 και πλέον ελληνικές, παραγωγικές εταιρείες.
Skip to content