HONDA: Δημοσίευσε την Ετήσια Ευρωπαϊκή Περιβαλλοντική Έκθεση

Date:

Share post:

Η Honda Motor Europe δημοσίευσε την Ευρωπαϊκή Περιβαλλοντική της Έκθεση για το 2022, μία ετήσια σύνοψη των περιβαλλοντικών πρωτοβουλιών της εταιρείας στη Γηραιά Ήπειρο για το οικονομικό έτος από 21 Απριλίου έως 31 Μαρτίου 2022.

Η δημοσίευση της Ευρωπαϊκής Περιβαλλοντικής Έκθεσης 2022 καταδεικνύει τη δέσμευση της Honda σε περιβαλλοντικές πολιτικές και πρακτικές και καλύπτει αυτοκίνητα, μοτοσυκλέτες, μονάδες ισχύος και εξαρτήματα καθώς και πρωτοβουλίες που λαμβάνουν χώρα στα εργοστάσια, τα σημεία πωλήσεων, τα κέντρα logistics, τα περιφερειακά γραφεία R&D και τις αντιπροσωπείες της Honda.

Η Έκθεση περιλαμβάνει επίσης μία επισκόπηση των παγκόσμιων περιβαλλοντικών αποτελεσμάτων της Honda, που έχουν ληφθεί από την ευρύτερη Έκθεση Βιωσιμότητας της Honda για το 2022. Τα αποτελέσματα αυτά δείχνουν τις συνεχείς προσπάθειες της Honda να μειώσει σημαντικά τα επίπεδα εκπομπών ρύπων της και να βελτιώσει τις διαδικασίες

ανακύκλωσης και την ανάπτυξη ανανεώσιμων πηγών ενέργειας πέραν της Ευρώπης.

Πιο συγκεκριμένα, το 2022 σηματοδότησε την ολοκλήρωση του φιλόδοξου στόχου της Honda να εξηλεκτρίσει ολόκληρη τη mainstream σειρά μοντέλων αυτοκινήτων της για την Ευρώπη.

Τα πιο πρόσφατα μοντέλα που επωφελούνται από το βραβευμένο σύστημα μετάδοσης κίνησης e:HEV της Honda περιλαμβάνουν, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, την 11η γενιά του αποκλειστικά υβριδικού Civic, το οποίο γιόρτασε την 50η επέτειό του το 2022, καθώς και το ολοκαίνουργιο Honda HR-Ve:HEV. 

Στην Έκθεση, η Honda αναφέρεται στη δέσμευσή της στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής ως κορυφαία προτεραιότητα στις εγκαταστάσεις της. Η εταιρεία έχει μειώσει σημαντικά τις εκπομπές CO2 και τη χρήση ενέργειας στις ευρωπαϊκές δραστηριότητές της, μέσω επενδύσεων σε περισσότερα βιώσιμα υλικά και ανανεώσιμες πηγές ενέργειας σε πολλαπλές εγκαταστάσεις σε όλη την Ευρώπη.

«Η Honda συνεχίζει να τοποθετεί σταθερά τις ευρωπαϊκές της δραστηριότητες στην πρώτη γραμμή των παγκόσμιων φιλοδοξιών ηλεκτροκίνησης της εταιρείας», δήλωσε ο Katsuhisa Okuda, Διευθύνων Σύμβουλος της Honda Motor και Πρόεδρος της Honda Motor Europe. «Κατά τη διάρκεια της περυσινής χρονιάς, η Honda επέκτεινε το εύρος των καταξιωμένων τεχνολογιών ηλεκτρικών και υβριδικών συστημάτων μετάδοσης κίνησης στην Ευρώπη, ανοίγοντας το δρόμο για μια νέα γκάμα ηλεκτρικών μοντέλων με μπαταρία και υβριδικών εκδόσεων που θα αποτελέσουν μέρος της ευρύτερης ευρωπαϊκής γκάμας της Honda για πολλά χρόνια. Προσβλέποντας στο μέλλον, αυτό θα μας βοηθήσει να εργαστούμε για την επίτευξη των βασικών επιχειρηματικών μας στόχων, εξυπηρετώντας ταυτόχρονα τους φιλόδοξους στόχους μας για βιωσιμότητα στην Ευρώπη», πρόσθεσε.

Σοφία Εμμανουήλ
Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

Related articles

Enel Green Power Hellas: Χρονιά διαφορετικότητας και συμπερίληψης

Η Enel Green Power Hellas όρισε τη σεζόν 2022 -2023 ως Χρονιά Διαφορετικότητας και Συμπερίληψης υλοποιώντας μια σειρά από πρωτοβουλίες.

Eurolife FFH: Πρόγραμμα «ΜΑΜΑ» του SolidarityNow

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε όλες τις οικογένειες, εγκυμονούσες και νέους γονείς από ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

7 βραβεύσεις για τα METRO Cash & Carry στα Loyalty Awards 2023

Τα βραβεία αναγνωρίζουν τη διαχρονική δέσμευση των METRO Cash & Carry για δημιουργία καινοτόμων υπηρεσιών και προγραμμάτων.

Oι νικητές του Βραβείου Τέχνης Ιδρύματος Γ. & Α. Μαμιδάκη 2023

Από το 2019 ο θεσμός του Βραβείου Τέχνης υποστηρίζει σύγχρονους δημιουργούς προσφέροντάς τους την ευκαιρία να δημιουργήσουν για τη συλλογή του Ιδρύματος.
Skip to content