Honda R&D Europe: Δημόσιος σταθμός φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων από ανανεώσιμες πηγές

Date:

Share post:

Ο πιο προηγμένος Ευρωπαϊκός σταθμός δημόσιας φόρτισης για plug-in οχήματα άνοιξε από τη Honda στις R&D εγκαταστάσεις της στο Offenbach της Γερμανίας.

Ο σταθμός χρησιμοποιεί προηγμένη τεχνολογία 940V, που επιτρέπει την ταυτόχρονη φόρτιση μέχρι τεσσάρων οχημάτων με διαφορετικούς τύπους φίσας. Ο δημόσιος σταθμός φόρτισης λειτουργεί με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, μεταξύ των οποίων ένα φωτοβολταϊκό σκέπαστρο. Με τάση 940V προσφέρει έως και 150kW σε τέσσερις φίσες. Ο σταθμός φόρτισης θα λειτουργήσει από τη Honda R&D Europe και είναι τεχνολογικά προηγμένος ώστε να χρησιμοποιείται από μελλοντικές γενιές ηλεκτρικών οχημάτων. Ενώ ο σταθμός μπορεί να χρησιμοποιείται από σημερινά μοντέλα plug-in αυτοκινήτων, vans, ποδηλάτων ή σκούτερ, η μέγιστη τάση έχει επιλεχθεί για να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις μελλοντικών οχημάτων που δεν έχουν δημιουργηθεί ακόμα. Η επένδυση της Honda R&D Europe στο σταθμό φόρτισης αποτελεί τμήμα του ερευνητικού project ‘Smart Company’ στην πόλη Offenbach, που έχει στόχο την ανάπτυξη πιο ευφυών και αποδοτικών τρόπων χρήσης των πηγών ενέργειας.

Η δυνατότητα τάσης 940V θα προσφέρει νέες ευκαιρίες στην εσωτερική έρευνα της Honda στον τομέα της ηλεκτρικής μετακίνησης, σύμφωνα με την στρατηγική της ‘Electric Vision’ που ανακοινώθηκε πρόσφατα. Σε επόμενη φάση του ερευνητικού project, η Honda R&D Europe σκοπεύει να εγκαταστήσει ένα νέο σταθμό ανεφοδιασμού υδρογόνου με ενσωματωμένη παραγωγή υδρογόνου στις εγκαταστάσεις του Offenbach. Όπως και ο σταθμός φόρτισης 940V plug-in, μπορεί να τροφοδοτείται αποκλειστικά με ισχύ από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Επίσης, θα έχει ‘εξυπνο’ σύστημα αποθήκευσης ενέργειας για μεταφορά προς το τοπικό δημόσιο δίκτυο. Ο Yasunori Oku, Executive Vice President, Honda R&D Europe (Deutschland) GmbH, δήλωσε: «Πιστεύουμε ότι η Ευρώπη και κυρίως η Γερμανία είναι από τις σημαντικότερες περιοχές για επέκταση και πρόοδο στην ηλεκτρική μετακίνηση. Η Honda R&D Europe εντείνει τις προσπάθειές της στον τομέα της έρευνας στο Offenbach και συμβάλει στη ραγδαία ανάπτυξη της υποδομής δημόσιας φόρτισης.» Ο Heike Hollerbach, Διευθυντής της Υπηρεσίας Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Προστασίας Κλίματος στο Offenbach, πρόσθεσε: «Είμαστε ευχαριστημένοι με την εξαιρετική δέσμευση της Honda να υλοποιήσει το κορυφαίο project της εδώ στο Offenbach am Main. Για εμάς, η ηλεκτρική μετακίνηση είναι η βάση σε όλα τα μέτρα ελέγχου της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, της προστασίας του κλίματος, των κανονισμών στάθμευσης και του πολεοδομικού σχεδιασμού του δήμου καθώς και της προσαρμογής του κλίματος της πόλης του Offenbach.»

Ο δημόσιος σταθμός φόρτισης 940V άνοιξε επίσημα στις 29 Μαΐου 2017, σε τελετή στην οποία παρέστησαν ο Bernard Massberg, Υπεύθυνος Μετακίνησης του Υπουργείου Οικονομικών, Ενέργειας, Μεταφορών και Περιφερειακής Ανάπτυξης της Hessen, και ο Δήμαρχος του Offenbach, Horst Schneider. Αυτή η δραστηριότητα αποτελεί τμήμα της δέσμευσης της Honda για ένα ηλεκτρικό μέλλον στην Ευρώπη, με σκοπό τα δύο τρίτα των Ευρωπαϊκών αυτοκινήτων που θα πουλά μέχρι το 2025 να είναι ηλεκτροκίνητα. Η εξέλιξη υβριδικών οχημάτων, plug-in υβριδικών, ηλεκτρικών μπαταρίας και κυψελών καυσίμου θα φέρει την Ευρώπη στο προσκήνιο της παγκόσμιας στρατηγικής ηλεκτρικής ενέργειας της Honda.

Related articles

PepsiCo: Δεντροφύτευση στους Θρακομακεδόνες από τη Green Team Hellas

Με τις εθελοντικές της δράσεις η Green Team της PepsiCo Hellas κάνει πράξη την έννοια της προστασίας του περιβάλλοντος.

Με την σφραγίδα της EUROCERT η πιστοποίηση της ΗΛΕΚΤΩΡ

Το Πρότυπο ISO 41001, προδιαγράφει τις γενικές απαιτήσεις για τη δημιουργία Συστήματος Διαχείρισης Εγκαταστάσεων.

Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ και Pieris Architects δημιουργούν το «the SPOT» 

H συνεργασία του Ομίλου ΗΡΑΚΛΗΣ με το αρχιτεκτονικό γραφείο Pieris Architects για τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό του πρωτότυπου αυτού κτιρίου βασίζεται στο κοινό τους όραμα για καινοτόμες και κλιματικά ουδέτερες κατασκευές.

Chiquita: Στον 17ο Διεθνή Μαραθώνιο «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ»

Ο Μαραθώνιος αποτελεί πόλο έλξης για δρομείς από όλο τον κόσμο, κάθε ηλικίας και επιπέδου, καθώς και δρομείς με αναπηρίες, μεταδίδοντας έναν τρόπο ζωής ο οποίος βελτιώνει τη σωματική και ψυχική υγεία. 
Skip to content