HSBC: Δράση καθαρισμού στις ακτές των Σπετσών

Date:

Share post:

Την εθελοντική δράση καθαρισμού των ακτών των Σπετσών: “Detoxing Spetses from micro-plastics”, διοργάνωσε στις 22 Οκτωβρίου η HSBC σε συνεργασία με το Ναυτικό Όμιλο των Σπετσών.

Συνολικά 85 εργαζόμενοι της HSBC καθάρισαν τις ακτές του νησιού Άγιος Μάμας, Ποσειδών και Κουνουπίτσα από κάθε είδους απορρίμματα και ειδικά από πλαστικά.

Τα πλαστικά είτε σε μορφή απορριμμάτων είτε σε μορφή μικρο-πλαστικών αποτελούν απειλή για τις θάλασσες, τους θαλάσσιους οργανισμούς ενώ εισέρχονται και στην τροφική αλυσίδα. Οι εθελοντές της HSBC, αφού παρακολούθησαν εκπαίδευση από ειδικούς του Ναυτικού Ομίλου και υπό την καθοδήγηση του Αντιπροέδρου του Ναυτικού Ομίλου, Αντώνη Βορδώνη, εφάρμοσαν ειδική τεχνική προκειμένου να εντοπίσουν και να συλλέξουν τα μικρά υπολείμματα πλαστικού ενώ τα πλαστικά απορρίμματα που συλλέχθηκαν θα ανακυκλωθούν.

Ο Aντώνης Βορδώνης, τόνισε σχετικά ότι “όλες οι ενέργειες που πραγματοποιεί ο Ναυτικός Όμιλος Σπετσών πυροδοτούνται από την αγάπη μας για τις Σπέτσες, τη φύση και το θαλάσσιο περιβάλλον. Είναι μεγάλη μας χαρά να βλέπουμε ότι οι προσπάθειές μας βρίσκουν έδαφος και αυξανόμενη ανταπόκριση χρόνο με το χρόνο, πόσο μάλλον όταν συμμετέχουν σε αυτές σημαντικοί όμιλοι όπως αυτός της HSBC. Η πολύτιμη συμβολή των στελεχών της στον πρόσφατο καθαρισμό που έγινε στις Σπέτσες στο πλαίσιο της ευρύτερης καμπάνιας του Ναυτικού Ομίλου “Spetses Plastic Detox”, έδειξε την ευαισθησία της HSBC σε θέματα που σχετίζονται με το περιβάλλον, δίνοντάς μας ακόμη ένα ισχυρό κίνητρο για να συνεχίσουμε”.

Ο Στέλιος Πιρπινιάς, Επικεφαλής Retail Banking & Wealth Management και Marketing της HSBC δήλωσε: “Μέσα από την πρωτοβουλία “Detoxing Spetses from micro-plastics” συνεισφέραμε στον καθαρισμό των ακτών των Σπετσών από πλαστικά απορρίμματα με σωστό τρόπο και υπό την καθοδήγηση ειδικών. Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τους εθελοντές της HSBC που συμμετείχαν στη δράση ενάντια στη μόλυνση από το πλαστικό που αποτελεί σημαντική απειλή όχι μόνο για το θαλάσσιο οικοσύστημα αλλά και για την ίδια την υγεία μας”.

Σοφία Εμμανουήλ
Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

Related articles

Προκλήσεις για την αυτοκινητοβιομηχανία λόγω εξάρτησης από τους ημιαγωγούς

Η ζήτηση ημιαγωγών για την αυτοκινητοβιομηχανία είναι μία από τις μεγαλύτερες αναπτυσσόμενες τάσεις στη συγκεκριμένη αγορά.

Το Trimaran IDEC SPORT στην Μαρίνα Φλοίσβου για το the Arch Project

Πρόκειται για μια μεγάλη ευρωπαϊκή πρωτοβουλία που στοχεύει στην επιτάχυνση της «πράσινης» μετάβασης, μέσα από μια σειρά δραστηριοτήτων για την προβολή καινοτόμων λύσεων.

BCG: Έκθεση βιωσιμότητας για το 2022

Σύμφωνα με την έκθεση, η BCG πραγματοποίησε περισσότερα από 900 κοινωνικά και περιβαλλοντικά έργα για 780 φορείς το 2022, ενώ έχει επενδύσει συνολικά από το 2020 πάνω από 1 δισ. δολ..

TÜV HELLAS (TÜV NORD): Συνεργασία με GEP σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα

Η συγκεκριμένη πιστοποίηση ανήκει στις διαπιστευμένες από το Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης σύμφωνα με το διεθνές πρότυπο Διαπίστευσης φορέων πιστοποίησης προσώπων ΕΛΟΤ EN ISO/IEC 17024.
Skip to content