Connect with us

Τεχνολογία

Η HUAWEI Ελλάδος στο πλευρό των Παιδικών Χωριών SOS

Είδη ένδυσης και υπόδησης καθώς και έπιπλα γραφείου προσέφερε στα Παιδικά Χωριά SOS η Huawei Technologies Ελλάδος, στο πλαίσιο του Προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης (ΕΚΕ) που υλοποιεί.

Πιο αναλυτικά, οι εργαζόμενοι της Huawei Ελλάδος σε μία προσπάθεια να υποστηρίξουν παιδιά και ενήλικες που έχουν ανάγκη, συγκέντρωσαν είδη ένδυσης και υπόδησης και ομάδα εθελοντών παρέδωσε τα είδη αυτά στον Γιώργο Πρωτόπαπα, Γενικό Διευθυντή των Παιδικών Χωριών SOS.

Επιπλέον με αφορμή πρόσφατη αναδιάταξη του χώρου των κεντρικών γραφείων της εταιρείας, δωρήθηκε στα Παιδικά Χωριά SOS σημαντικός αριθμός επίπλων γραφείου και λοιπού εξοπλισμού.

Ο Jacky Chen, Administrative Management Member της Huawei Ελλάδος, δήλωσε σχετικά: “Στην Huawei Ελλάδος στηρίζουμε ένθερμα ενέργειες κοινωνικής προσφοράς. Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι όπου μέσω του ετήσιου προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης (ΕΚΕ) της εταιρείας μας δίνεται η ευκαιρία να υποστηρίξουμε έμπρακτα ΜΚΟ αλλά και Δήμους. Για εμάς στην Huawei Ελλάδος, η ενίσχυση του έργου οργανισμών και φορέων είναι προτεραιότητά μας και συνάδει άμεσα με τους στόχους και τις αρχές της εταιρείας. Θα ήθελα όμως να ευχαριστήσω τους εργαζόμενους της Huawei Ελλάδος που με θέρμη συμμετέχουν στις δράσεις ΕΚΕ της εταιρείας. Με τη βοήθεια και τον εθελοντισμό των υπαλλήλων της Huawei η υλοποίησή τέτοιων προγραμμάτων αποφέρει υλική υποστήριξη αλλά και ηθική ικανοποίηση”.

Ο Γενικός Διευθυντής των Παιδικών Χωριών SOS, Γιώργος Πρωτόπαπας, σχολίασε: “Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά την Huawei Ελλάδος για την προσφορά επίπλων γραφείων για τις ανάγκες των εκπαιδευτικών δράσεων των Κέντρων Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας που λειτουργούμε στην Θεσσαλονίκη, το Ηράκλειο, την Καλαμάτα και την Πάτρα, καθώς και τους εργαζόμενους της που με ιδιαίτερη ευαισθησία και κέφι συγκέντρωσαν είδη ένδυσης και υπόδησης για τα παιδιά που στηρίζουμε. Ευχόμαστε να έχουμε πάντα την τόσο πολύτιμη για μας, φιλία σας”.

Στη φωτογραφίας: Ο κ. Πρωτόπαπας, Γενικός Διευθυντής των Παιδικών Χωριών SOS, με εκπροσώπους της Huawei Ελλάδος.

Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

Περισσότερα
Διαφημίσεις
Σχολιάστε

Σχολιάστε το άρθρο

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τεχνολογία

Aπολογισμός 2017, έτους Κοινωνικής Προσφοράς για τη SAP

Η SAP γιορτάζει μια ακόμη χρονιά κοινωνικής συνεισφοράς, γεμάτη με σημαντικές εθελοντικές πρωτοβουλίες τιμώντας ταυτόχρονα τους εργαζομένους της για τη δέσμευση που επέδειξαν στηρίζοντας ενεργά δράσεις και προάγοντας το κοινωνικό προφίλ της εταιρείας.

Το 2017 η SAP ανέπτυξε δράσεις με σημαντικό αντίκτυπο στην κοινωνία, παραμένοντας προσηλωμένη στη δέσμευσή της να εξοπλίσει τόσο τη νέα γενιά όσο και Μη Κερδοσκοπικούς Φορείς και Οργανώσεις με τις κατάλληλες δεξιότητες, ώστε να καταφέρουν να αντιμετωπίσουν τα ακανθώδη προβλήματα της κοινωνίας, αλλά και να επιτύχουν αξιοσήμαντα αποτελέσματα στην νέα εποχή της ψηφιακής οικονομίας που διανύουμε.

Ως εταιρεία, η SAP επικεντρώνεται στη δημιουργία ενός εξειδικευμένου εργατικού δυναμικού στον τομέα της πληροφορικής μέσω προγραμμάτων ανάπτυξης δεξιοτήτων, συνεχούς εξέλιξης και πληρέστερης κατάρτισής του. Υπό αυτό το πρίσμα, δημιουργεί τις κατάλληλες προϋποθέσεις ανάπτυξης καινοτόμων κοινωνικών επιχειρήσεων και εκπαιδευτικών πρωτοβουλιών για νέους, στους τομείς των Φυσικών Επιστήμων, της Τεχνολογίας, της Επιστήμη των Μηχανικών και των Μαθηματικών (STEM).

Στις συνολικά δώδεκα (12) δράσεις Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της SAP για το 2017 συμμετείχαν ενεργά 254 εργαζόμενοι της εταιρείας, οι οποίοι αφιέρωσαν 2674 ώρες εθελοντικής εργασίας και κοινωνικής προσφοράς σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και πρωτοβουλίες κοινωνικού χαρακτήρα.

Οι συγκεκριμένες δράσεις βελτίωσαν την ποιότητα της ζωής 930 ανθρώπων, ενώ πολλές από αυτές διεξήχθησαν σε συνεργασία με σημαντικούς εταίρους όπως o Δήμος Αθηναίων , η Οργάνωση Γη, η EuduAct, η Eurobank και οι Academy Hackers.

Παρακάτω παρουσιάζονται αναλυτικά οι σημαντικότερες δράσεις που υλοποίησε η SAP μέσα στο 2017, στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής της Ευθύνης.

Οι εθελοντές της εταιρείας στάθηκαν στο πλευρό των προσφύγων  τους οποίους υποστήριξαν ενεργά μέσω του Refugee Code Week, μίας πρωτοβουλίας η οποία διοργανώθηκε το 2017 για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στις περιοχές της Αθήνας και της Λέσβου. Πιο συγκεκριμένα, οι εθελοντές της SAP, σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηνών, δίδαξαν εκπαιδευτικά προγράμματα κώδικα σε νέους πρόσφυγες ηλικίας από 12 έως 28 χρονών.

Η SAP υποστήριξε 7 πρωτοβουλίες που ενισχύουν την διαμόρφωση ενός ισχυρού εργατικού δυναμικού με ανεπτυγμένες ψηφιακές δεξιότητες, καθώς και ανάπτυξη των κοινωνικών επιχειρήσεων. Πιο συγκεκριμένα η SAP υποστήριξε τις δράσεις: οργάνωση εργαστηρίων για εκμάθηση προγραμματισμού σε νέους από Ελλάδα και πρόσφυγες, σε συνεργασία με τον δήμο Αθηναίων, τα Ανοιχτά Σχολεία και την ΜΚΟ Social Hackers Academy, “Beyond Hackathon” σε συνεργασία με την Eurobank, First Lego League, Next-Gen Forum, το πρόγραμμα εθελοντισμού φοιτητών μέσω της AISEC, ενώ παράλληλα έδωσε τη δυνατότητα πρακτικής άσκησης σε νέους επαγγελματίες.

Επιπλέον, οι εργαζόμενοι της SAP, σε συνεργασία με την «Οργάνωση Γη», προετοίμασαν γεύματα για 250 αστέγους, στο πλαίσιο του κοινωνικού έργου που προσφέρει η ΜΚΟ «Μπορούμε».

H κοινωνική δράση της SAP επεκτάθηκε και στην Κύπρο, όπου οι εθελοντές της εταιρείας με την υποστήριξη του τοπικού Αγροτικού Συνεταιρισμού συμμετείχαν στην δενδροφύτευση της περιοχής Λεύκαρα με συνολικά 500 δενδρύλλια.

Η SAP, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, είναι περήφανη για όλους τους εθελοντές και την αφοσίωσή τους , ενώ παράλληλα επικροτεί όλους όσους προάγουν τον εθελοντισμό και συμβάλλουν στην αλλαγή της κοινωνία μας προς το καλύτερο μέσα από δράσεις κοινωνικής ευθύνης.

Περισσότερα

9# Βιομηχανία, Καινοτομία & Υποδομές

Intrasoft: Εσωτερικός διαγωνισμός καινοτομίας

Την ολοκλήρωση του διαγωνισμού καινοτομίας, που υλοποιεί ως μέρος μιας ευρείας πρωτοβουλίας εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, 2017 – Year of Innovation, ανακοίνωσε η Intrasoft International.

Η νικήτρια ομάδα πρότεινε μια λύση, με την επωνυμία CARMA, η οποία προσφέρει στις τελωνειακές αρχές σε παγκόσμιο επίπεδο προηγμένες υπηρεσίες διαχείρισης κινδύνου βασισμένες σε predictive analytics. Δεύτερη στην κατάταξη βρέθηκε η mobile εφαρμογή SmartPACT που βασίζεται σε blockchain τεχνολογίες προσαρμοσμένες στις ανάγκες της ασφαλιστικής αγοράς υγείας και ζωής.

Ο διαγωνισμός καινοτομίας της Intrasoft συγκέντρωσε περισσότερες από 40 συμμετοχές από ολόκληρο τον Όμιλο Intrasoft παγκοσμίως, οι οποίες αξιολογήθηκαν από μια διεθνή ομάδα εμπειρογνωμόνων. Οι συμμετοχές που πέρασαν στην τελική φάση ακολούθησαν ένα ειδικά σχεδιασμένο πρόγραμμα mentoring με σκοπό την τελειοποίηση του business plan τους και την προετοιμασία για την τελική αναμέτρηση των ομάδων τον προηγούμενο Νοέμβρη.

Στο πλαίσιο των δράσεων του 2017 Year of Innovation, μεταξύ άλλων η Intrasoft στήριξε μαθητικές αλλά και start-up κοινότητες σε θέματα καινοτομίας και επιχειρηματικότητας και θέσπισε ειδικό βραβείο στα πλαίσια του διαγωνισμού καινοτομίας του MIT Enterprise Forum στην Ελλάδα.

Ο Αλέξανδρος Μάνος, Διευθύνων Σύμβουλος της Intrasoft International σχολίασε σχετικά: “Ο εσωτερικός διαγωνισμός καινοτομίας της Intrasoft ήταν ένα συναρπαστικό ταξίδι για όλους τους συμμετέχοντες, τους κριτές και τους συναδέλφους από όλα τα τμήματα, που στήριξαν αυτή τη μοναδική πρωτοβουλία. Kαταδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο τη συνεχή δέσμευσή μας για την ανάπτυξη των ανθρώπων μας. Οι συμμετοχές που διακρίθηκαν, όχι μόνο προβάλλουν τις άριστες τεχνικές γνώσεις του προσωπικού μας, αλλά και υπογραμμίζουν την αναπτυγμένη επιχειρηματική τους αντίληψη”.

Περισσότερα

Τεχνολογία

Όμιλος ΟΤΕ: Απελευθερώθηκε ο «Οδυσσέας», το γεράκι

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η απελευθέρωση και η επανένταξη στη φύση του «Οδυσσέα», του γερακιού, που χρησιμοποίει το Μέγαρο του ΟΤΕ ως ορμητήριο.

Το γεράκι, που ανήκει στο είδος Πετρίτης, τραυματίστηκε πριν από ένα μήνα -κατά τη διάρκεια πτήσης- στο φτερό και το πόδι και παραδόθηκε από πολίτη στον Σύλλογο Προστασίας & Περίθαλψης Άγριας Ζωής ΑΝΙΜΑ, με την οποία συνεργάζεται ο Όμιλος ΟΤΕ για την φροντίδα των γερακιών που φωλιάζουν στο Διοικητικό Μέγαρο.

Μετά από την παροχή της κατάλληλης φροντίδας και περίθαλψης, ζητήθηκε η συνδρομή του Ελληνικού Συλλόγου Ιερακοτροφίας και συγκεκριμένα του συνεργάτη της ΑΝΙΜΑ  Σταύρου Αθανασίου, ώστε να εκγυμναστεί άρτια  με σκοπό την ταχύτερη και επιτυχή επανένταξή του. «Σήμερα απελευθερώσαμε τον «Οδυσσέα», έναν αρσενικό πετρίτη ηλικίας 3-4 ετών, ο οποίος έχει το ζευγάρι του εδώ, την «Πηνελόπη», όπως την έχουμε ονομάσει», είπε ο Σταύρος Αθανασίου, Πρόεδρος του Ελληνικού Συλλόγου Ιερακοτροφίας. «Ο δικός μας ρόλος ήταν να τον εκπαιδεύσουμε. Για να μπορεί να επανέλθει το πουλί και να είμαστε σίγουροι ότι θα επιβιώσει, θα πρέπει να είναι γυμνασμένο, όπως οι αθλητές. Να είναι σε πολύ καλή φυσική κατάσταση».

Ο Πετρίτης είναι το ταχύτερο ζώο στον πλανήτη, με καταγεγραμμένες ταχύτητες που ξεπερνούν τα 400 χλμ/ώρα, ενώ η όρασή του καλύπτει 10 χιλιόμετρα. «Η θέση που έχει το Μέγαρο του ΟΤΕ είναι στρατηγική, καθώς τα πουλιά ψάχνουν ένα πολύ ψηλό σημείο, με ορατότητα παντού για να μπορούν να εφορμούν. Οι Πετρίτες έχουν τηλεσκοπική όραση, μπορούν δηλαδή να «κάνουν ζουμ» στο θήραμά τους. Συνεπώς η θέση του Μεγάρου είναι τέλεια για τα πουλιά αυτά», προσέθεσε ο κ. Αθανασίου.

Στο Μέγαρο του ΟΤΕ, εκτός από το ζεύγος των πετριτών, φωλιάζει και άλλο ένα είδος γερακιού, το Βραχοκιρκίνεζο, γνωστό γεράκι των πόλεων. Για την καταγραφή του πληθυσμού τους, την παρακολούθηση και την φροντίδα τους, ο Όμιλος ΟΤΕ συνεργάζεται με την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία και την ΑΝΙΜΑ, στο πλαίσιο σχετικού ετήσιου Προγράμματος.

«Τα γεράκια έχουν κάνει σπίτι τους το Μέγαρο του ΟΤΕ. Είναι καταπληκτικό να τα βλέπεις να πετούν έξω από το γραφείο σου ή να κουρνιάζουν στα παράθυρα! Η συνεργασία και η στήριξή μας στην ΑΝΙΜΑ, αλλά και στην Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, ξεκίνησε το 2006. Καθ’ όλη την περσινή χρονιά έγινε από την Ορνιθολογική πλήρης καταγραφή του πληθυσμού που φωλιάζει στο κτίριο, καθώς και της ορνιθοπανίδας της ευρύτερης περιοχής, ενώ τοποθετήθηκε ειδική κάμερα παρακολούθησης σε μία από τις φωλιές, ώστε να μπορούμε να τα παρακολουθούμε, αλλά και να τα περιθάλψουμε εφόσον χρειαστεί», ανέφερε η Σταυρούλα Αγγελοπούλου, Υποδιευθύντρια Εταιρικής Υπευθυνότητας Ομίλου ΟΤΕ.

«Εδώ και αρκετά χρόνια, παρατηρήσαμε ότι στην περιοχή γύρω από το Μέγαρο του ΟΤΕ παραλαμβάναμε γεράκια και μάλιστα μερικές φορές νεοσσούς. Για να υπάρχει νεοσσός, υπάρχει και φωλιά. Αυτό μας έκανε να καταλάβουμε ότι στο κτήριο φωλιάζουν τέτοια πουλιά. Κι έτσι ξεκίνησε μία συνεργασία με τον ΟΤΕ και με την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία», είπε η Μαρία Γανωτή, Πρόεδρος του Συλλόγου Προστασίας & Περίθαλψης Άγριας Ζωής ΑΝΙΜΑ.

Η περίθαλψη του «Οδυσσέα» ολοκληρώθηκε μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, ώστε το γεράκι να επιστρέψει στη φύση το συντομότερο, μιας και ξεκινά η περίοδος του ζευγαρώματος. Η χρήση μιας ανθρώπινης κατασκευής, όπως το κτίριο του ΟΤΕ, από άγρια ζώα, αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα συνύπαρξης ανθρώπου και φύσης, η οποία είναι συγκάτοικός μας ακόμα και σε πυκνοκατοικημένες πόλεις όπως η Αθήνα.

Περισσότερα

Εγγραφή στο Newsletter

ΔΗΜΟΦΙΛΗ