Connect with us

Τεχνολογία

Η HUAWEI Ελλάδος στο πλευρό των Παιδικών Χωριών SOS

Είδη ένδυσης και υπόδησης καθώς και έπιπλα γραφείου προσέφερε στα Παιδικά Χωριά SOS η Huawei Technologies Ελλάδος, στο πλαίσιο του Προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης (ΕΚΕ) που υλοποιεί.

Πιο αναλυτικά, οι εργαζόμενοι της Huawei Ελλάδος σε μία προσπάθεια να υποστηρίξουν παιδιά και ενήλικες που έχουν ανάγκη, συγκέντρωσαν είδη ένδυσης και υπόδησης και ομάδα εθελοντών παρέδωσε τα είδη αυτά στον Γιώργο Πρωτόπαπα, Γενικό Διευθυντή των Παιδικών Χωριών SOS.

Επιπλέον με αφορμή πρόσφατη αναδιάταξη του χώρου των κεντρικών γραφείων της εταιρείας, δωρήθηκε στα Παιδικά Χωριά SOS σημαντικός αριθμός επίπλων γραφείου και λοιπού εξοπλισμού.

Ο Jacky Chen, Administrative Management Member της Huawei Ελλάδος, δήλωσε σχετικά: “Στην Huawei Ελλάδος στηρίζουμε ένθερμα ενέργειες κοινωνικής προσφοράς. Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι όπου μέσω του ετήσιου προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης (ΕΚΕ) της εταιρείας μας δίνεται η ευκαιρία να υποστηρίξουμε έμπρακτα ΜΚΟ αλλά και Δήμους. Για εμάς στην Huawei Ελλάδος, η ενίσχυση του έργου οργανισμών και φορέων είναι προτεραιότητά μας και συνάδει άμεσα με τους στόχους και τις αρχές της εταιρείας. Θα ήθελα όμως να ευχαριστήσω τους εργαζόμενους της Huawei Ελλάδος που με θέρμη συμμετέχουν στις δράσεις ΕΚΕ της εταιρείας. Με τη βοήθεια και τον εθελοντισμό των υπαλλήλων της Huawei η υλοποίησή τέτοιων προγραμμάτων αποφέρει υλική υποστήριξη αλλά και ηθική ικανοποίηση”.

Ο Γενικός Διευθυντής των Παιδικών Χωριών SOS, Γιώργος Πρωτόπαπας, σχολίασε: “Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά την Huawei Ελλάδος για την προσφορά επίπλων γραφείων για τις ανάγκες των εκπαιδευτικών δράσεων των Κέντρων Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας που λειτουργούμε στην Θεσσαλονίκη, το Ηράκλειο, την Καλαμάτα και την Πάτρα, καθώς και τους εργαζόμενους της που με ιδιαίτερη ευαισθησία και κέφι συγκέντρωσαν είδη ένδυσης και υπόδησης για τα παιδιά που στηρίζουμε. Ευχόμαστε να έχουμε πάντα την τόσο πολύτιμη για μας, φιλία σας”.

Στη φωτογραφίας: Ο κ. Πρωτόπαπας, Γενικός Διευθυντής των Παιδικών Χωριών SOS, με εκπροσώπους της Huawei Ελλάδος.

Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

Περισσότερα
Διαφημίσεις
Σχολιάστε

Σχολιάστε το άρθρο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΜΜΕ

Google: Στηρίζει τα ΜΜΕ με επένδυση 25 εκατ. δολ.

Τα πρώτα αποτελέσματα από τη δημιουργία του Google News Initiative – GNI τον Μάρτιο του 2015 ανακοίνωσε η Google που στοχεύει στην υποστήριξη του μέλλοντος των ειδήσεων οι οποίες θα μεταδίδονται μέσω online βίντεο.

Η εταιρεία, που σημειώνει ότι υποστηρίζει τη δημοσιογραφία με τεχνολογία που επιτρέπει στην ειδησεογραφία να ευδοκιμεί, εκτιμά ότι η ποιοτική δημοσιογραφία προϋποθέτει βιώσιμες πηγές εσόδων και πως έχει ευθύνη να στηρίξει την καινοτομία στα ειδησεογραφικά προϊόντα και τη χρηματοδότηση του τομέα των ειδήσεων.

Για παράδειγμα, το 2015, οι ευρωπαίοι εκδότες, ρώτησαν τη Google για το πώς θα μπορούσαν να ενισχύσουν τις προσπάθειές τους για παραγωγή βίντεο, δεδομένου ότι η διατήρηση υποδομής για τέτοιου είδους παραγωγές είναι δαπανηρή. Δουλεύοντας παράλληλα μαζί τους, λάνσαρε το Player for Publishers, μια λύση που επιτρέπει στους οργανισμούς ειδήσεων να χρησιμοποιούν το video player του YouTube ώστε να παρέχουν στους θεατές μια παγκόσμιας κλάσης εμπειρία, μέσα από τους δικούς τους ιστότοπους και τις δικές τους εφαρμογές για κινητά. Το Player for Publishers μειώνει το κόστος και παρέχει στους ειδησεογραφικούς οργανισμούς βελτιωμένες δυνατότητες δημιουργίας εσόδων.

Από τότε, η Google επέκτεινε τις προσπάθειες αυτές και πέρα από την Ευρώπη, με αποτέλεσμα, σήμερα, περισσότεροι από 100 εκδότες σε περισσότερες από 25 χώρες να χρησιμοποιούν το Player for Publishers.

Επένδυση 25 εκατ. ευρώ

Αξιοποιεί την εμπειρία από τη συνεργασία με τους εκδότες για να διπλασιάσει τον όγκο των ειδήσεων και ξεκινά επενδύοντας 25 εκατομμύρια δολάρια σε:

Εξειδίκευση. Δημιουργούμε μια ομάδα εργασίας με ειδησεογραφικούς οργανισμούς και ειδικούς από όλο τον κόσμο που θα μας βοηθήσουν να αναπτύξουμε νέες λειτουργίες των προϊόντων μας, να βελτιώσουμε την εμπειρία παρακολούθησης ειδήσεων στο YouTube και να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις που αναδύονται. Ειδησεογραφικοί οργανισμοί όπως οι Vox Media, Jovem, Pan και India Today ανήκουν στα αρχικά μέλη της ομάδας αυτής. Ανυπομονούμε να έχουμε περισσότερες συμμετοχές μέσα στις επόμενες εβδομάδες, που θα πραγματοποιηθεί συνάντηση της ομάδας.

Χρηματοδότηση της καινοτομίας. Θα παράσχουμε χρηματοδότηση σε περίπου 20 παγκόσμιες αγορές για να υποστηρίξουμε ειδησεογραφικούς οργανισμούς, προκειμένου να δημιουργήσουν βιώσιμες επιχειρήσεις ειδησεογραφικών βίντεο. Διαθέσιμες σε μια βάση εφαρμογών για ειδησεογραφικούς οργανισμούς όλων των ειδών, οι επιχορηγήσεις αυτές θα επιτρέψουν στους συνεργάτες μας να επεξεργαστούν βασικές δεξιότητες, να εκπαιδεύσουν το προσωπικό τους στις βέλτιστες πρακτικές των βίντεο, να ενισχύσουν τις εγκαταστάσεις παραγωγής και να αναπτύξουν βελτιστοποιημένο πλαίσιο για την ανάρτηση βίντεο στο διαδίκτυο.

Υποστήριξη. Δημιουργούμε μια νέα ομάδα ειδικών, που επικεντρώνεται στην υποστήριξη των εκδοτών. Τα μέλη της θα είναι εγκατεστημένα σε όλο τον κόσμο και θα υποστηρίζουν τους συνεργάτες μας σε θέματα κατάρτισης και βέλτιστων πρακτικών στις σχετικές πλατφόρμες, ανάπτυξης νέου κοινού, σε καθημερινές λειτουργίες της πλατφόρμας και σε εξελιγμένες (εξεζητημένες) τεχνικές ενσωματώσεις.

Οι ειδησεογραφικοί οργανισμοί που ενδιαφέρονται για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις προσπάθειες αυτές, μπορούν να εγγραφούν εδώ.

Καθιστώντας εύκολα προσβάσιμες τις έγκυρες πληροφορίες

Η έγκυρη πληροφόρηση είναι πολύ σημαντική για τους θεατές, ειδικά σε περιπτώσεις ραγδαία εξελισσόμενων γεγονότων έκτακτης επικαιρότητας, γι’ αυτό και επενδύουμε ολοένα σε νέα χαρακτηριστικά των προϊόντων μας, που θα διασφαλίζουν, στις πρώτες θέσεις αναζήτησης, την προβολή ειδήσεων από αξιόπιστες πηγές:

Παροχή περισσότερων πηγών και περιεχομένου σχετικά με την έκτακτη επικαιρότητα

Σε περίπτωση ενός έκτακτου γεγονότος χρειάζεται χρόνος για να διασταυρωθεί η είδηση, να παραχθεί και να αναρτηθεί ένα βίντεο υψηλής ποιότητας. Συνήθως, οι δημοσιογράφοι προτιμούν να γράψουν πρώτα ένα άρθρο για να μεταδώσουν τα έκτακτα νέα, παρά να προβάλλουν βίντεο. Γι’ αυτό και, τις επόμενες εβδομάδες, στις ΗΠΑ, στα αποτελέσματα αναζήτησης στο YouTube, θα αρχίσουμε να προβάλλουμε σύντομα αποσπάσματα των ειδησεογραφικών αυτών δημοσιευμάτων, τα οποία, κατά τη διάρκεια των πρώτων ωρών ενός σημαντικού έκτακτου γεγονότος, θα παραπέμπουν στα πλήρη άρθρα με την υπενθύμιση ότι η επικαιρότητα βρίσκεται σε εξέλιξη και τα δεδομένα μπορούν να μεταβληθούν γρήγορα.

Περισσότερα

SDG's

H Xerox στις Top 50 εταιρείες τεχνολογίας σε αειφορία

Η Xerox Corporation (NYSE: XRX) συμπεριλήφθηκε στη λίστα με τις 50 πιο προηγμένες εταιρείες τεχνολογίας στις Ηνωμένες Πολιτείες σύμφωνα με το δείκτη Euronext Vigeo: U.S. 50, που επιβραβεύει επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην Ευρώπη αναφορικά με την επίτευξη των πιο προηγμένων περιβαλλοντικών, κοινωνικών και διακυβερνητικών επιδόσεων.

Το Euronext είναι ένας βασικός δείκτης για το χρηματιστήριο στην Ευρωζώνη, με τέσσερις εθνικά ρυθμιζόμενες αγορές κινητών αξιών και παραγώγων στο Άμστερνταμ, τις Βρυξέλλες, τη Λισαβόνα και το Παρίσι και την ελεγχόμενη αγορά τίτλων Euronext London.

Η Vigeo είναι ο κορυφαίος ευρωπαϊκός οργανισμός στον τομέα της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, ο οποίος παρέχει υπηρεσίες περιβαλλοντικής, κοινωνικής και κυβερνητικής έρευνας σε επενδυτές και δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς.

«Η Xerox πρωταγωνιστεί εδώ και 100 χρόνια στη διαμόρφωση κουλτούρας βιωσιμότητας και κοινωνικής ευθύνης. Το να δραστηριοποιούμαστε υπεύθυνα ως εταιρικοί πολίτες ήταν και θα παραμένει βασικός πυλώνας των εταιρικών μας αξιών» δήλωσε ο Michele Cahn, αντιπρόεδρος Global Government Affairs, Sustainability,Citizenship & Compliance της Xerox.

«Η υπευθυνότητα είναι στο επίκεντρο της εταιρείας μας και αυτή η κατάταξη αναγνωρίζει περαιτέρω την παγκόσμια δέσμευσή μας στις υπεύθυνες πρακτικές», πρόσθεσε.

Υπενθυμίζεται ότι η Xerox εκδίδει ετησίως την έκθεσή της για την εταιρική κοινωνική ευθύνη που αναδεικνύει τις επιτεύγματά της αναφορικά με το υπεύθυνο επιχειρείν.

Περισσότερα

Τεχνολογία

ΟΤΕ: Στους κορυφαίους παγκοσμίως σε θέματα Βιώσιμης Ανάπτυξης

Στους κορυφαίους παγκοσμίως για τις επιδόσεις του σε θέματα Βιώσιμης Ανάπτυξης, συγκαταλέγεται ΟΤΕ, σύμφωνα με τον δείκτη «Vigeo Eiris Best Emerging Markets Performers», όντας η μοναδική ελληνική συμμετοχή.

Συγκεκριμένα, ο ΟΤΕ κατέκτησε την πρώτη θέση ανάμεσα σε 100 εταιρείες από 20 αναπτυσσόμενες χώρες του κόσμου, ως αποτέλεσμα της σημαντικής συνεισφοράς του στην ελληνική οικονομία, την κοινωνία και το περιβάλλον.

«Η κατάταξη του OTE από τον Vigeo-Eiris στους καλύτερους performers παγκοσμίως σε θέματα Βιώσιμης Ανάπτυξης, είναι σημαντική για εμάς. Αναγνωρίζεται η στρατηγική και οι υψηλές επιδόσεις του Ομίλου και των ανθρώπων του σε θέματα κοινωνικά, περιβαλλοντικά και εταιρικής διακυβέρνησης. Μας τοποθετεί στον παγκόσμιο χάρτη με τις εταιρείες για κοινωνικά υπεύθυνες επενδύσεις», σχολίασε σχετικά η Ντέπη Τζιμέα, Executive Director Εταιρικής Επικοινωνίας Ομίλου ΟΤΕ.

Και προσέθεσε: «Με όραμα να συμβάλλει σε έναν κόσμο, καλύτερο για όλους, ο Όμιλος ΟΤΕ δημιουργεί τα δίκτυα του μέλλοντος, φέρνοντας τη χώρα πιο κοντά στη νέα ψηφιακή εποχή, αναπτύσσει υπηρεσίες και προϊόντα που κάνουν καλύτερη την καθημερινότητα των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων. Λειτουργώντας υπεύθυνα υλοποιεί προγράμματα για τη στήριξη των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων, των παιδιών, της εκπαίδευσης, των τοπικών κοινωνιών, της ελληνικής επιχειρηματικότητας, και της προστασίας του περιβάλλοντος».

Ο δείκτης Vigeo Eiris Best Emerging Markets Performers περιλαμβάνει εταιρείες που σημειώνουν υψηλές επιδόσεις σε θέματα βιώσιμης ανάπτυξης και προσελκύουν επενδυτές που στρέφονται σε κοινωνικά υπεύθυνες επενδύσεις. O Vigeo Eiris αξιολογεί τις επιδόσεις των εταιρειών σύμφωνα με τη μεθοδολογία Equitics®, βάσει 38 κριτηρίων που χωρίζονται σε έξι βασικούς τομείς εταιρικής διακυβέρνησης, περιβαλλοντικής και κοινωνικής ευθύνης. Οι τομείς αυτοί αφορούν σε θέματα περιβάλλοντος, ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ανθρώπινου δυναμικού, εταιρικής διακυβέρνησης, κοινωνικής συνεισφοράς και εταιρικής συμπεριφοράς

Οι 100 εταιρείες με την υψηλότερη βαθμολογία που περιλαμβάνονται στον δείκτη «Vigeo Eiris Best Emerging Markets Performers», δραστηριοποιούνται σε 20 χώρες, ανήκουν σε 23 διαφορετικούς κλάδους και απασχολούν πάνω από 3 εκατ. εργαζόμενους. Για τη συγκεκριμένη κατηγορία αξιολογήθηκαν συνολικά πάνω από 800 εταιρείες παγκοσμίως, μεταξύ τους και ο OTE.

Περισσότερα

Ετικέτες

Εγγραφή στο Newsletter

ΔΗΜΟΦΙΛΗ