The Human Safety Net: H παγκόσμια «ΜΚΟ» του ομίλου Generali

Date:

Share post:

Σε ολικό μετασχηματισμό φαίνεται πως έχει αποφασίσει να περάσει ο όμιλος Generali καθώς μετά την απόφασή του να μειώσει την παρουσία του παγκοσμίως (παραμένοντας σε 25 χώρες και στην Ελλάδα, από τις συνολικά 40 χώρες που μέχρι τώρα είχε δραστηριότητα) προχώρησε και σε σημαντικές αλλαγές σε ό,τι αφορά τον άλλο μεγάλο άξονα του Ομίλου, αυτού της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης.

του Νίκου Μωράκη

Βλέποντας τα αποτελέσματα εξαμήνου 2017 να ισχυροποιούνται (λειτουργικό κέρδος αυξημένο κατά 4.1% & καθαρά κέρδη αυξημένα κατά 3.7%) ο όμιλος Generali προχώρησε την περασμένη Τετάρτη και στην επίσημη προγραμματισμένη ανακοίνωση μιας μεγαλεπήβολης πολυεπίπεδης πρωτοβουλίας αυτής της αναστήλωσης του ιστορικού κτιρίου Procuratie Vecchie στην πλατεία Αγίου Μάρκου καθώς και των βασιλικών κήπων της Βενετίας. Μιας πρωτοβουλίας που θα πραγματοποιηθεί παράλληλα με τις εργασίες της νέας κοινότητας που δημιούργησε στο πλαίσιο του ευρύτερου σχεδιασμού του για Κοινωνική Υπευθυνότητα εν ονόματι The Human Safety Net.

To The Human Safety Net, το οποίο θα στεγαστεί στο Procuratie Vecchie – όταν ολοκληρωθούν οι εργασίες – θα πρωταγωνιστήσει ως ο βασικός μοχλός του Ομίλου παγκοσμίως σε θέματα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης μη φέροντας μάλιστα το brand της Generali.

Μια απόφαση που σύμφωνα με δήλωση που μας έκανε ο Simone Bemporad, υπεύθυνος επικοινωνίας & δημοσίων σχέσεων του Ομίλου, πάρθηκε με σκοπό η κοινότητα να περάσει το μήνυμα ότι δεν είναι μια ακόμη «τεχνική μάρκετινγκ» για την προβολή της εταιρείας αλλά μια ουσιαστική πρακτική εταιρικής υπευθυνότητας που αποσκοπεί να υποστηριχθούν ευπαθείς ομάδες ανθρώπων με πραγματικές ανάγκες.

Το The Human Safety Net θα κάνει χρήση του δικτύου που έχει η Generali παγκοσμίως -74.000 εργαζόμενοι σε 25 χώρες, μεταξύ αυτών και η Ελλάδα – προκειμένου να βοηθήσει τρεις συγκεκριμένες κοινότητες ανθρώπων.

Οικογένειες

Η κοινότητα θα υποστηρίξει πάνω από 30.000 οικογένειες με βιοποριστικά προβλήματα με σκοπό τα παιδιά σε αυτές τις οικογένειες να έχουν τις ίδιες ευκαιρίες και ερεθίσματα με τα υπόλοιπα παιδιά της ηλικίας τους. Σύμφωνα με την Generali 8 εκατ. παιδιά έως 6 ετών στην Ευρώπη ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας τη στιγμή που σε αυτή την τρυφερή ηλικία διαμορφώνεται ο χαρακτήρας τους.

Πρόσφυγες

Η κοινότητα έχει σκοπό να υποστηρίξει πάνω από 500 νεοφυείς επιχειρήσεις από πρόσφυγες που έχουν εγκατασταθεί στην Ευρώπη. Σύμφωνα με την Generali πάνω από 2.3 εκατομμύρια πρόσφυγες έχουν εγκατασταθεί στην Ευρώπη από το 2015 με το 50% αυτών να κινδυνεύουν από μακράς διάρκειας ανεργία. Καθώς λοιπόν πολλοί από αυτούς έχουν υψηλό επίπεδο σπουδών και γνώσεων η κοινότητα θέλει να τους δώσει την ευκαιρία να κάνουν τις επιχειρηματικές τους ιδέες πραγματικότητα.

Νεογέννητα

Η κοινότητα θέλει να βοηθήσει στη μείωση του συνδρόμου “αιφνίδιου θανάτου” που προκαλείται στα νεογέννητα και είναι υπεύθυνος για 5.000 θανάτους το χρόνο στην Ευρώπη και περισσότερες από 150.000 παθογένειες στην Ασία. Η Generali σκοπεύει μέσω του The Human Safety Net να εκπαιδεύσει και να εξοπλίσει επαγγελματίες προκειμένου να συμβάλλει στην αποφυγή τουλάχιστον 1.000 περιπτώσεων από αυτήν τη θανάσιμη ασθένεια.

Related articles

Η ΑΒ Βασιλόπουλος μαγειρεύει για καλό σκοπό

300 μερίδες φαγητού για τους άστεγους του Δήμου Αθηναίων από τους εθελοντές της ΑΒ Βασιλόπουλος.

EUROCERT: Στο 1ο workshop του Sοcial Accountability International για το SA8000

Το πρότυπο SA 8000 είναι ένα διεθνές πρότυπο που εντάσσεται στον ευρύτερο τομέα της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης.

ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ: Τετραπλή διάκριση στα Frozen Food Innovation Awards

Κάθε διάκριση αποδεικνύει έμπρακτα τη δέσμευση της Μπαρμπα Στάθης να ηγείται των εξελίξεων του αγροδιατροφικού κλάδου, με καινοτόμες και βιώσιμες λύσεις.

1.750 δρομείς της METRO Running Team διένυσαν 7.200 χλμ για καλό σκοπό

Εργαζόμενοι της εταιρείας, μαζί με τις οικογένειές τους, συμμετέχουν σε αγώνες δρόμου σε όλη την Ελλάδα για καλό σκοπό.
Skip to content