HumanAid Ελλάς

Date:

Share post:

Η HumanAid είναι ένα διεθνές ανθρωπιστικό δίκτυο ανεξάρτητων μη κυβερνητικών οργανώσεων που σαν σκοπό έχει την παροχή βοήθειας σε άτομα, παιδιά και οικογένειες που υποφέρουν και την όσο τον δυνατόν ανακούφιση του ανθρώπινου πόνου σε κάθε γωνιά της γης.

Η HumanAid Ελλάς ξεκίνησε επίσημα τη λειτουργία του γραφείου της στην Ελλάδα στις 4 Φεβρουαρίου 2008 και μέσω της έρευνας, του σχεδιασμού και της υλοποίησης προγραμμάτων και δράσεων προσφέρει αλληλεγγύη και συμπαράσταση τόσο στην ελληνική επικράτεια όσο και στα πληττόμενα κράτη στο εξωτερικό.

Η HumanAid είναι ένα διεθνές ανθρωπιστικό δίκτυο ανεξάρτητων μη κυβερνητικών οργανώσεων που σαν σκοπό έχει την παροχή βοήθειας σε άτομα, παιδιά και οικογένειες που υποφέρουν και την όσο τον δυνατόν ανακούφιση του ανθρώπινου πόνου σε κάθε γωνιά της γης.

Η HumanAid Ελλάς ξεκίνησε επίσημα τη λειτουργία του γραφείου της στην Ελλάδα στις 4 Φεβρουαρίου 2008 (αρ. μητρώου 458940, ΑΦΜ: 998340469, αρ. 2670/2008 Πρωτοδικείο Αθηνών) και μέσω της έρευνας, του σχεδιασμού και της υλοποίησης προγραμμάτων και δράσεων προσφέρει αλληλεγγύη και συμπαράσταση τόσο στην ελληνική επικράτεια όσο και στα πληττόμενα κράτη στο εξωτερικό.

Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ 

Παρέχουμε οικονομική βοήθεια και υλική στήριξη σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.
Εκτός από την παρουσία μας στο χώρο της ανθρωπιστικής βοήθειας στο εξωτερικό,
διευρύνουμε τη δράση μας στη Ελλάδα με επισιτιστικά και ιατρικά προγράμματα,
κοινωνικές και ερευνητικές δράσεις, εκδηλώσεις ευαισθητοποίησης καθώς και
με την παροχή συμβουλευτικής – ψυχοθεραπευτικής υποστήριξης σε άτομα,
οικογένειες και ομάδες που έχουν πραγματικά ανάγκη.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ HumanAid Hellas
«ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ»
Καταρτισμένοι ψυχολόγοι και ψυχοθεραπευτές ένωσαν τις δυνάμεις τους κάτω από την ομπρέλα της HumanAid με σκοπό να προσφέρουν ψυχολογική και συμβουλευτική στήριξη σε άτομα που επλήγησαν από την κρίση και αντιμετωπίζουν προβλήματα επιβίωσης.

Οι άνεργοι, τα άτομα που βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας, οι φοιτητές και άλλες ευάλωτες κοινωνικές ομάδες θα μπορούν να προγραμματίζουν ατομικές, οικογενειακές και ομαδικές συνεδρίες ψυχοθεραπείας με στόχο τη βελτίωση της ζωής τους, της οικογενείας τους και κατ’ επέκταση της κοινωνίας.

Το κόστος για υπηρεσίες ψυχοθεραπείας στη χώρα μας είναι απαγορευτικό για τους περισσότερους συμπολίτες μας που τις έχουν ανάγκη, ενώ οι κρατικές δομές στερούνται ή είναι αρκετά ελλιπείς. Η HumanAid Hellas έρχεται να καλύψει όσο μπορεί το κενό αυτό και να προσφέρει υψηλής ποιότητας θεραπείες σε περίπου 500 συνανθρώπους μας από κατάλληλα εκπαιδευμένους ψυχολόγους και ψυχοθεραπευτές.

Υποστηρικτής Προγράμματος: Vodafone World of Difference

Το πρόγραμμα Vodafone World of Difference είναι μια πρωτοβουλία που πραγματοποιείται από τα Κοινωφελή Ιδρύματα της Vodafone σε 19 χώρες και μέχρι σήμερα έχει δώσει τη δυνατότητα σε περισσότερους από 3.025 επιτυχόντες σε όλο τον κόσμο να εργαστούν για το μη κερδοσκοπικό οργανισμό της επιλογής τους. Στην Ελλάδα ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2010 έχοντας μέχρι σήμερα αναδείξει 24 νικητές που εργάστηκαν σε περιοχές όλης της χώρας, προσφέροντας σημαντικό έργο στην τοπική κοινωνία.
Μέσω του προγράμματος Vodafone World of Difference, η Vodafone καλύπτει για έξι μήνες το μισθό της Υπεύθυνης Συντονισμού του Προγράμματος «Ψυχολογική Υποστήριξη για Όλους».

Στοιχεία Επικοινωνίας

Αριστοτέλη Βαλαωρίτου 9Β, 106 71, Αθήνα,
Τηλ.: 210 383 1882
info@humanaid.gr

https://www.humanaid.gr/

Related articles

Τουρισμός: Ζητούμενο η ισορροπία ανάπτυξης και προστασίας της φύσης

Οι αρχές της αειφορίας αναφέρονται στις περιβαλλοντικές, οικονομικές και κοινωνικο-πολιτιστικές πτυχές της τουριστικής ανάπτυξης και στόχος είναι η ισορροπία μεταξύ αυτών των τριών διαστάσεων.

Coca-Cola Τρία Έψιλον: Στηρίζει με πράξεις αγάπης τα Παιδικά Χωριά SOS

Η εταιρεία σε συνεργασία με τα καταστήματα My market, καλύπτει για όλο το καλοκαίρι το κόστος των γευμάτων για τα παιδιά που στηρίζουν τα Παιδικά Χωριά SOS.

Πρόγραμμα «Green School by Τράπεζα Χανίων» 

Tα παιδιά ενημερώνονται για τα σημαντικότερα περιβαλλοντικά προβλήματα της εποχής μας, αλλά και για απλές, πρακτικές λύσεις.

Ο πρόεδρος της ΔΟΕΣ συγχαίρει τον Ε.E.Σ. για την προσφορά του

Το έργο του Ε.Ε.Σ. τίμησε η Βουλή των Ελλήνων με φωταγώγηση του κτιρίου με τα χρώματα του Ερυθρού Σταυρού, το βράδυ της Δευτέρας (8/5).
Skip to content