Η ΑΧΑ στηρίζει 4 χώρες σε επισιτιστική κρίση

Date:

Share post:

 

Η 25η Μαΐου έχει οριστεί από το 1963 ως η Ημέρα της Αφρικής για να υπενθυμίζει τη δημιουργία του Οργανισμού Αφρικανικής Ένωσης (Organization of African Unity), γνωστού ευρύτερα ως “African Union”. Φέτος η μέρα αυτή αποτελεί τμήμα μιας επισιτιστικής κρίσης με 20 εκατομμύρια εν δυνάμει θύματα, της χειρότερης ανθρωπιστικής κρίσης από το 1945, σύμφωνα με τον ΟΗΕ.

Αυτή την περίοδο 20 εκατομμύρια άνθρωποι στο Νότιο Σουδάν, τη Σομαλία, τη Νιγηρία και την Υεμένη βρίσκονται στα πρόθυρα λιμού λόγω εκτεταμένης ξηρασίας. Ανάμεσα σε αυτούς, βρίσκονται 1,4 εκατομμύρια παιδιά με μεγάλη πιθανότητα θανάτου, λόγω κακής διατροφής. Από το σύνολο των πληγέντων, 100.000 άνθρωποι έχουν ήδη δηλωθεί σε κατάσταση λιμού, δηλαδή, πεθαίνουν από την πείνα.

Ο Όμιλος ΑΧΑ μαζί με τον παγκόσμιο Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό CARE προχώρησαν σε έκτακτη ενίσχυση των πληγέντων, με συμμετοχή όλων των ομάδων της ΑΧΑ παγκοσμίως και των εργαζομένων τους. Η ενίσχυση που προσφέρθηκε πρόκειται να στηρίξει προληπτικά εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους της Αφρικανικής ηπείρου που βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε ανάγκη.

Related articles

Enel Green Power Hellas: Χρονιά διαφορετικότητας και συμπερίληψης

Η Enel Green Power Hellas όρισε τη σεζόν 2022 -2023 ως Χρονιά Διαφορετικότητας και Συμπερίληψης υλοποιώντας μια σειρά από πρωτοβουλίες.

Eurolife FFH: Πρόγραμμα «ΜΑΜΑ» του SolidarityNow

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε όλες τις οικογένειες, εγκυμονούσες και νέους γονείς από ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

7 βραβεύσεις για τα METRO Cash & Carry στα Loyalty Awards 2023

Τα βραβεία αναγνωρίζουν τη διαχρονική δέσμευση των METRO Cash & Carry για δημιουργία καινοτόμων υπηρεσιών και προγραμμάτων.

Oι νικητές του Βραβείου Τέχνης Ιδρύματος Γ. & Α. Μαμιδάκη 2023

Από το 2019 ο θεσμός του Βραβείου Τέχνης υποστηρίζει σύγχρονους δημιουργούς προσφέροντάς τους την ευκαιρία να δημιουργήσουν για τη συλλογή του Ιδρύματος.
Skip to content