Η ΑctionAid στηρίζει τη δια βίου μάθηση των άνω των 45

Date:

Share post:

H ΑctionAid μάς καλεί τη Δευτέρα 22 Μαρτίου στις 12:30μ.μ., στη διαδικτυακή εκδήλωση «Act45: Προωθώντας την απασχόληση και τη δια βίου εκπαίδευση για ανθρώπους άνω των 45 ετών».

Η εκδήλωση διοργανώνεται από τη Συμβουλευτική υπηρεσία εύρεσης εργασίας του Κέντρου της ActionAid στην Αθήνα που θα παρουσιάσει το πρόγραμμα Act45. Στόχος του προγράμματος είναι η δημιουργία ενός πλαισίου συνεργασίας μεταξύ φορέων της Κοινωνίας των Πολιτών, εργοδοτών και φορέων κατάρτισης, για την ενθάρρυνση ανέργων άνω των 45 ετών με χαμηλές δεξιότητες να συμμετέχουν σε προγράμματα δια βίου μάθησης!

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα παρουσιαστούν τα ευρήματα που έχουν προκύψει  καθώς και οι οδηγοί που έχουν δημιουργηθεί για τους συμμετέχοντες φορείς. Επιπλέον θα υπάρξουν ομιλίες για την ηλικιακή διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού καθώς και διάλογος για τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες για εκπαίδευση που έχει η συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα. Η εκδήλωση είναι ανοιχτή σε όλους με προεγγραφή.  

Βάσει ερευνών τα μεγαλύτερα ποσοστά μακροχρόνιας ανεργίας βρίσκονται στις λιγότερο εκπαιδευμένες μερίδες του πληθυσμού των χωρών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Την ίδια στιγμή,  σχεδόν το 60% των 74 εκατομμυρίων ευρωπαίων που δεν έχουν τελειώσει το σχολείο ή δεν έχουν επαρκείς ψηφιακές δεξιότητες είναι πάνω από 45 χρονών.

Το Act45 υλοποιείται σε τέσσερις ευρωπαϊκές χώρες: τη Βουλγαρία, την Ελλάδα, την Ιταλία και την Ισπανία, με σκοπό να δημιουργήσει ισχυρά δίκτυα συνεργασίας μεταξύ φορέων, εταιρειών και κρατικών δομών για την ενίσχυση του συγκεκριμένου πληθυσμού και με απώτερο σκοπό την επανένταξή τους στην αγορά εργασίας. 

Πραγματοποιείται με τη συγχρηματοδότηση του Erasmus+ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Υλοποιείται από την ActionAid και το ΙΝΕ – ΓΣΕΕ στην Ελλάδα, την Rete Ong στην Ιταλία, την Acción contra el Hambre στην Ισπανία και την Περιφερειακή Υπηρεσία Οικονομικής Ανάπτυξης Stara Zagora στη Βουλγαρία.  

Σοφία Εμμανουήλ
Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

Related articles

Νέοι με αναπηρία ιδρύουν στο δικό τους σχολικό κυλικείο

Το 20023 το γραφείο της UNICEF στην Ελλάδα και το Junior Achievement Greece ανέλαβαν την υποστήριξη ενός Κυλικείου, όπου θα εργάζονταν νέοι/ες με αναπηρία, στο χώρο του Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Αγίου Δημητρίου.

Σύμπραξη ναυτιλιακών εταιρειών για μείωση εκπομπών ρύπων κατά 20%

Οι κορυφαίες ναυτιλιακές εταιρείες φιλοδοξούν να υιοθετήσουν στρατηγικές μείωσης της ετήσιας κατανάλωσης καυσίμων των στόλων τους κατά 20%.

Νέα ψηφιακά εργαλεία για τους αγρότες

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του ερευνητικού προγράμματος CAMA (PRIMA) της Ε.Ε με σκοπό την ενημέρωση κυρίως των αγροτών σε θέματα εφαρμογής νέων τεχνολογιών.

Iατρικό Αθηνών: Κάρτα Προνομίων για τους εργαζομένους μελών της ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ

Με πρωτοβουλία του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών η συνεργασία περιλαμβάνει προνόμια για 6.000 εργαζόμενους σε 70 και πλέον ελληνικές, παραγωγικές εταιρείες.
Skip to content