Connect with us

Τεχνολογία

Η ασφάλεια ως στρατηγική επιλογή της Xerox

Kαθώς οι περισσότερες εταιρείες διαθέτουν πνευματική ιδιοκτησία, στρατηγικά επιχειρηματικά πλάνα ή προσωπικά δεδομένα που θέλουν να προστατεύουν η ασφάλεια αποκτά ιδιαίτερη σημασία.

Αυτό ενισχύουν και οι αυξανόμενες ρυθμιστικές απαιτήσεις, όπως ο Γενικός Κανονισμός Προστασίας Δεδομένων (GDPR) και ο πολλαπλασιασμός των προσωπικών δεδομένων που μπορεί να προσφέρει επιχειρηματική αξία αλλά και να δημιουργήσει προκλήσεις συμμόρφωσης.

Αυτές οι αλλαγές σε συνδυασμό με τη στροφή προς το cloud και το IoT, κάνουν μεν τη συλλογή δεδομένων πιο αποτελεσματική, ωστόσο οι επιχειρήσεις γίνονται πιο ευάλωτες.

Επειδή οι κυβερνοαπειλές δεν σταματούν ποτέ, η προστασία δεδομένων δεν μπορεί να επιτευχθεί με λύσεις «μια κι έξω». Συνδυάζοντας πρωτοποριακή τεχνολογία με τεχνογνωσία, η Xerox συνεργάζεται με τους πελάτες της για να εμποδίσει τα δεδομένα να πέσουν σε λάθος χέρια μέσα και έξω από τον εργασιακό χώρο. Η εταιρεία λαμβάνει πολύ σοβαρά την ασφάλεια του printing, περιλαμβάνοντας την πρόληψη εισβολών, την ανίχνευση συσκευών και την προστασία εγγράφων και δεδομένων, ενώ έχει συνάψει στρατηγικές συνεργασίες με κορυφαίους συνεργάτες του χώρου της ψηφιακής ασφάλειας. Επιπλέον, τα συστήματά της που αφορούν στη διαχείριση περιεχομένου για επιχειρήσεις (ECM) λειτουργούν σε servers που ενσωματώνουν τις πιο πρόσφατες τεχνολογίες ασφάλειας που βασίζονται στο cloud.

Το ασφαλές είναι και πιο αποτελεσματικό

Οι υπηρεσίες διαχειριζόμενης εκτύπωσης μπορούν να ενισχύσουν την ασφάλεια ενώ εξορθολογίζουν τις διαδικασίες εργασίας και εξοικονομούν πόρους. Τα εμπιστευτικά έγγραφα που παραμένουν στον εκτυπωτή δημιουργούν κινδύνους για την ασφάλεια των δεδομένων. Χρησιμοποιώντας PIN ή κάρτα, η εκτύπωση παραλαμβάνεται μόνο από κάποιον εξουσιοδοτημένο εργαζόμενο, διασφαλίζοντας την προστασία των δεδομένων, ενώ εξοικονομείται χαρτί με τη μείωση του αριθμού των εγκαταλελειμμένων εκτυπώσεων. Ταυτόχρονα, το Xerox User Analytics προσφέρει ένα πρόσθετο επίπεδο προστασίας, βοηθώντας στον εντοπισμό παραβιάσεων συμμόρφωσης, παρακολουθώντας τη χρήση των συσκευών.

Τα παραποιημένα έγγραφα αποτελούν επίσης μια σημαντική απειλή για τις επιχειρήσεις. Η προσθήκη τεχνολογίας αποτροπής της απάτης, όπως το Xerox Specialty Imaging σε εισιτήρια, κάρτες ταυτοποίησης, κουπόνια ή άλλα έγγραφα που περιέχουν ευαίσθητα δεδομένα, μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο μη εξουσιοδοτημένης αντιγραφής.

Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

Περισσότερα
Διαφημίσεις
Σχολιάστε

Σχολιάστε το άρθρο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

9# Βιομηχανία, Καινοτομία & Υποδομές

Η Microsoft Ελλάδας, Κύπρου και Μάλτας αναγνωρίζεται ως κορυφαία θυγατρική

Διάκριση ως κορυφαία θυγατρική της πολυεθνικής Microsoft απέσπασε η Microsoft Ελλάδας, Κύπρου και Μάλτας.

Η φετινή διάκριση, η οποία αναγνωρίζει τη δέσμευση της εταιρείας προς τους πελάτες και τους συνεργάτες της, απονεμήθηκε στη Microsoft Ελλάδας, Κύπρου και Μάλτας για τις προσπάθειες της ομάδας της να τους υποστηρίξει καθώς λειτουργούν σε ένα σύνθετο περιβάλλον αγοράς.

«Η αποστολή μας είναι να ενισχύσουμε την ελληνική οικονομία και τις τοπικές επιχειρήσεις μέσω της τεχνολογίας μας και να υποστηρίξουμε τους οργανισμούς, καθώς ανταποκρίνονται στις προκλήσεις της αγοράς, προσπαθώντας να προσαρμοστούν και να ανακάμψουν. Είμαι ευγνώμων στην ομάδα και στους συνεργάτες μας που έβαζαν πάντα τους πελάτες μας στο επίκεντρο όλων των δραστηριοτήτων μας, καθώς και στους πελάτες μας για τη συνεχή εμπιστοσύνη και τη συνεργασία τους», δήλωσε ο Θεοδόσης Μιχαλόπουλος, CEO της Microsoft Ελλάδας, Κύπρου και Μάλτας.

Είναι η δεύτερη φορά τα τελευταία χρόνια που η Microsoft Ελλάδας, Κύπρου και Μάλτας αναγνωρίζεται από τη μητρική εταιρεία ως Κορυφαία Θυγατρική στην κατηγορία Μικρών και Μεσαίων Αναδυόμενων Αγορών. Η Microsoft δραστηριοποιείται στην Ελλάδα για 28 χρόνια διαθέτοντας ένα οικοσύστημα 3.000 συνεργατών.

Περισσότερα

17# Συνεργασία για τους Στόχους

Kaspersky Safe Kids: Προτατεύει παιδιά από επικίνδυνο περιεχόμενο στο YouTube

Για να συμβάλλει στην ανακούφιση των ανησυχιών των γονέων σχετικά με την πρόσβαση των παιδιών τους σε ενοχλητικό περιεχόμενο κατά τη χρήση του YouTube – μία από τις πιο δημοφιλείς υπηρεσίες streaming που χρησιμοποιούνται από παιδιά – η Kaspersky ενίσχυσε τη λύση Kaspersky Safe Kids με τη λειτουργία Ασφαλούς Αναζήτησης (Safe Search) στο YouTube.

Όταν ενεργοποιηθεί, η λειτουργία αποκλείει τα αποτελέσματα αναζήτησης βίντεο με ακατάλληλο περιεχόμενο, όπως αυτά με ναρκωτικά, βωμολοχίες ή πορνογραφικό υλικό.

Σήμερα τα παιδιά είναι βασικό κοινό του YouTube, με πολλά από τα πιο δημοφιλή βίντεο στον ιστότοπο να απευθύνονται σε νέους θεατές. Ωστόσο, εκτός από βίντεο φιλικά για παιδιά, υπάρχουν και πολλά με θεματολογία που απευθύνεται αυστηρά σε ενήλικες και μπορεί να έχουν απτό αντίκτυπο στη συμπεριφορά των παιδιών. Στην πραγματικότητα, σύμφωνα με το Kaspersky Family Report, το 14% των γονέων ανέφερε ότι τα παιδιά τους είχαν εκτεθεί σε περιεχόμενο που τα ενθάρρυνε να προβούν σε βίαιες ή ακατάλληλες ενέργειες.

Επομένως, οι γονείς χρειάζονται έναν αξιόπιστο βοηθό που θα εμποδίζει τα παιδιά τους να έχουν πρόσβαση σε περιεχόμενο ενηλίκων, χωρίς να απαιτεί χρόνο ή χειροκίνητη προσπάθεια. Για να προστατεύσει τα παιδιά από την προβολή επικίνδυνων βίντεο κατά την περιήγηση στη δημοφιλή υπηρεσία video streaming, η Kaspersky εισήγαγε μια νέα δυνατότητα παρακολούθησης στην εφαρμογή γονικού ελέγχου – Ασφαλής Αναζήτηση στο YouTube. Η λειτουργία είναι σημαντική για τους γονείς που ενδιαφέρονται για το είδος του περιεχομένου που βλέπουν τα παιδιά τους και ποιες πληροφορίες καταναλώνουν. Ενώ το YouTube επιτρέπει στους γονείς να προστατεύουν τα παιδιά τους από περιεχόμενο για ενηλίκους μέσω της περιορισμένης λειτουργίας, εξακολουθεί να αναγνωρίζει ότι τα φίλτρα ενδέχεται να μην είναι 100% ακριβή.

Η λειτουργία Ασφαλούς Αναζήτησης στο YouTube ειδοποιεί τους γονείς για ακατάλληλα αποτελέσματα αναζήτησης, ώστε να μπορούν να δουν τι αναζητούν τα παιδιά τους. Αυτό σημαίνει ότι οι γονείς μπορούν να είναι σίγουροι ότι τα παιδιά τους δεν μπορούν να βρουν περιεχόμενο που μπορεί να σχετίζεται με ακατάλληλο όρο αναζήτησης, όπως υλικό που περιέχει βωμολοχίες ή προϊόντα διαφήμισης αλκοόλ κτλ. Επιπλέον, η λειτουργία επιτρέπει στους γονείς να διασφαλίζουν ότι τα παιδιά τους παραμένουν προστατευμένα δίνοντάς τους πρόσβαση σε μια λίστα βίντεο ή θεματικές που έχουν αναζητηθεί στο YouTube.

Όταν η λειτουργία είναι ενεργοποιημένη σε μια συσκευή ή στην εφαρμογή YouTube, εάν ένα παιδί αναζητήσει κάποια από τις απαγορευμένες κατηγορίες, τα σχετικά αποτελέσματα αναζήτησης θα αποκλειστούν. Οι περιορισμένες κατηγορίες περιλαμβάνουν πορνογραφικό περιεχόμενο, αλκοόλ, ναρκωτικά, βωμολοχίες και καπνικά προϊόντα, καθώς και ρατσιστικό περιεχόμενο. Αφού

αποκλείσει ακατάλληλα αιτήματα αναζήτησης στην εφαρμογή του YouTube, το παιδί θα δει ένα μήνυμα που δείχνει ότι τα αποτελέσματα ενδέχεται να είναι μη ασφαλή επειδή περιέχουν περιεχόμενο που αφορά σε μία από τις προαναφερθείσες κατηγορίες.

Περισσότερα

17# Συνεργασία για τους Στόχους

O πρώτος Έλληνας fellow του Ashoka

Ο Θοδωρής Αναγνωστόπουλος, science communicator, κοινωνικός επιχειρηματίας, public speaker, πρόεδρος και συν-ιδρυτής της SciCo έπειτα από την εκλογή του είναι και επίσημα ο πρώτος Έλληνας fellow του Ashoka, του μεγαλύτερου δικτύου κοινωνικών επιχειρηματιών παγκοσμίως που εφαρμόζουν στην πράξη τις καινοτόμες ιδέες τους με στόχο την κοινωνική αλλαγή και την επίλυση κοινωνικών προβλημάτων. 

Η εκλογή του, όπως και των υπόλοιπων fellows ανά τον κόσμο, επισφραγίζεται με την ετήσια Awards Ceremony, μια λαμπρή τελετή που φέτος λόγω των συνθηκών θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά στις 15 Ιουλίου. Στο πλαίσιο της συγκεκριμένης διοργάνωσης, ο Θοδωρής Αναγνωστόπουλος θα δώσει μια ομιλία με τίτλο “Why is science engagement so important?”, η οποία ουσιαστικά συμπυκνώνει το όραμα και τις δράσεις του: Να μεταδώσει την γνώση στο ευρύ κοινό και κυρίως στους νέους-ανεξαρτήτως φύλου, εκπαίδευσης, κοινωνικού πλαισίου, συμβάλλοντας έτσι στην καταπολέμηση του επιστημονικού αναλφαβητισμού. Η διάδραση, δε, αλλά και οι δυναμική των social media αποτελούν σημαντικά εργαλεία στον δρόμο για την επίτευξη του σκοπού του.

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση του οργανισμού, πρόκειται για μια πολύ μεγάλη διάκριση, για ένα φωτεινό μυαλό που έχει ως όραμα, όπως ο ίδιος δηλώνει: «να κάνουμε την Ελλάδα το κέντρο της επιστήμης και της τεχνολογίας, αλλά κυρίως της ελεύθερης και δημιουργικής σκέψης». 

Περισσότερα

Ετικέτες

Εγγραφή στο Newsletter

ΑΠΟΨΕΙΣ