Connect with us

Τεχνολογία

Η ασφάλεια ως στρατηγική επιλογή της Xerox

Kαθώς οι περισσότερες εταιρείες διαθέτουν πνευματική ιδιοκτησία, στρατηγικά επιχειρηματικά πλάνα ή προσωπικά δεδομένα που θέλουν να προστατεύουν η ασφάλεια αποκτά ιδιαίτερη σημασία.

Αυτό ενισχύουν και οι αυξανόμενες ρυθμιστικές απαιτήσεις, όπως ο Γενικός Κανονισμός Προστασίας Δεδομένων (GDPR) και ο πολλαπλασιασμός των προσωπικών δεδομένων που μπορεί να προσφέρει επιχειρηματική αξία αλλά και να δημιουργήσει προκλήσεις συμμόρφωσης.

Αυτές οι αλλαγές σε συνδυασμό με τη στροφή προς το cloud και το IoT, κάνουν μεν τη συλλογή δεδομένων πιο αποτελεσματική, ωστόσο οι επιχειρήσεις γίνονται πιο ευάλωτες.

Επειδή οι κυβερνοαπειλές δεν σταματούν ποτέ, η προστασία δεδομένων δεν μπορεί να επιτευχθεί με λύσεις «μια κι έξω». Συνδυάζοντας πρωτοποριακή τεχνολογία με τεχνογνωσία, η Xerox συνεργάζεται με τους πελάτες της για να εμποδίσει τα δεδομένα να πέσουν σε λάθος χέρια μέσα και έξω από τον εργασιακό χώρο. Η εταιρεία λαμβάνει πολύ σοβαρά την ασφάλεια του printing, περιλαμβάνοντας την πρόληψη εισβολών, την ανίχνευση συσκευών και την προστασία εγγράφων και δεδομένων, ενώ έχει συνάψει στρατηγικές συνεργασίες με κορυφαίους συνεργάτες του χώρου της ψηφιακής ασφάλειας. Επιπλέον, τα συστήματά της που αφορούν στη διαχείριση περιεχομένου για επιχειρήσεις (ECM) λειτουργούν σε servers που ενσωματώνουν τις πιο πρόσφατες τεχνολογίες ασφάλειας που βασίζονται στο cloud.

Το ασφαλές είναι και πιο αποτελεσματικό

Οι υπηρεσίες διαχειριζόμενης εκτύπωσης μπορούν να ενισχύσουν την ασφάλεια ενώ εξορθολογίζουν τις διαδικασίες εργασίας και εξοικονομούν πόρους. Τα εμπιστευτικά έγγραφα που παραμένουν στον εκτυπωτή δημιουργούν κινδύνους για την ασφάλεια των δεδομένων. Χρησιμοποιώντας PIN ή κάρτα, η εκτύπωση παραλαμβάνεται μόνο από κάποιον εξουσιοδοτημένο εργαζόμενο, διασφαλίζοντας την προστασία των δεδομένων, ενώ εξοικονομείται χαρτί με τη μείωση του αριθμού των εγκαταλελειμμένων εκτυπώσεων. Ταυτόχρονα, το Xerox User Analytics προσφέρει ένα πρόσθετο επίπεδο προστασίας, βοηθώντας στον εντοπισμό παραβιάσεων συμμόρφωσης, παρακολουθώντας τη χρήση των συσκευών.

Τα παραποιημένα έγγραφα αποτελούν επίσης μια σημαντική απειλή για τις επιχειρήσεις. Η προσθήκη τεχνολογίας αποτροπής της απάτης, όπως το Xerox Specialty Imaging σε εισιτήρια, κάρτες ταυτοποίησης, κουπόνια ή άλλα έγγραφα που περιέχουν ευαίσθητα δεδομένα, μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο μη εξουσιοδοτημένης αντιγραφής.

Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

Περισσότερα
Διαφημίσεις
Σχολιάστε

Σχολιάστε το άρθρο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

9# Βιομηχανία, Καινοτομία & Υποδομές

Samsung: 5 projects και 4 startups στο Λας Βέγκας 

Η Samsung Electronics Hellas ανακοίνωσε την παρουσίαση πέντε καινοτόμων projects του C-Lab Inside, καθώς και προϊόντων από τέσσερις start-up επιχειρήσεις που συμμετέχουν στο C-Lab Outside στην CES 2020, τη μεγαλύτερη έκθεση ηλεκτρονικών ειδών παγκοσμίως. Το booth του C-Lab θα βρίσκεται στο Eureka Park, στο Sands Expo, όπου ανερχόμενα start-ups από όλο τον κόσμο θα δώσουν το «παρών» από 7 μέχρι και 11 Ιανουαρίου.

«Θα στηρίξουμε ενεργά το C-Lab για τη δημιουργία προϊόντων που αντικατοπτρίζουν τις τελευταίες τάσεις της αγοράς και τις απαιτήσεις των καταναλωτών και θα παρουσιάσουμε εξέχοντα projects και start-ups του προγγράμματος C-Lab σε διάφορες εκθέσεις παγκοσμίου βελινεκούς», δήλωσε ο Inkuk Hahn, Vice President και Επικεφαλής του Creativity & Innovation Center στη Samsung Electronics.

Από projects του C-Lab Inside σε επιτυχημένες επιχειρήσεις

Το C-Lab Inside είναι ένα πρόγραμμα ανάπτυξης ιδεών για στελέχη της Samsung, το οποίο ξεκίνησε το 2012 με σκοπό να ενθαρρύνει και να στηρίξει τις καινοτόμες ιδέες τους. Φέτος το C-Lab συμμετέχει για πέμπτη φορά στη CES. 

Τα νέα projects του C-Lab Inside που πρόκειται να αποκαλυφθούν στη φετινή διοργάνωση αφορούν τον άνετο και ισορροπημένο τρόπο ζωής και περιλαμβάνουν: το SelfieType, μια εφαρμογή εικονικού πληκτρολογίου που χρησιμοποιεί την μπροστινή κάμερα, το Hyler, έναν έξυπνο στυλό υπογράμμισης που μετατρέπει ένα εκτυπωμένο κείμενο σε ψηφιακό, το Becon, μια οικιακή λύση για την φροντίδα του τριχωτού της κεφαλής ενάντια στην απώλεια μαλλιών, το SunnySide, μια συσκευή για τεχνητό φως ηλίου σε σχήμα παραθύρου και το Ultra V, έναν υπεριώδη αισθητήρα και υπηρεσία παρακολούθησης.

Από την ίδρυσή του Samsung C-Lab, συνολικά 40 projects από απόφοιτους του προγράμματος εδραιώθηκαν ως πλήρως λειτουργικές start-up επιχειρήσεις, ανεξάρτητες από την εταιρεία. Οχτώ από αυτές πρόκειται να παρουσιάσουν τις τελευταίες καινοτομίες και προϊόντα τους στα εκθεσιακά booths τους στη CES 2020, αναζητώντας νέες ευκαιρίες. Ανάμεσα στα πετυχημένα εγχειρήματα συμπεριλαμβάνονται τα Linkflow, Welt, Linkface, Lululab, Mopic, Monit, AnaloguePlus και Luple.

Αξίζει να σημειωθεί πως, το Linkface έχει κερδίσει τον τίτλο του Innovation Honoree της CES 2020 για το ακουστικό ‘Dear’ με βιοαισθητήρα για την μείωση του κινδύνου απώλειας ακοής στα παιδιά. Τα Welt, Lululab και Linkflow έχουν επίσης βραβευτεί από τον κλάδο για αντίστοιχες καινοτομίες. 

Τέσσερα νέα start-ups από το πρόγραμμα C-Lab Outside θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά στη CES

 Το C-Lab Outside δημιουργήθηκε τον Οκτώβριο του 2018, ξεκινώντας ως ένα acceleration program με σκοπό την αναζωογόνηση του start-up οικοσυστήματος και τη δημιουργία περισσότερων ευκαιριών εργασίας στη Ν. Κορέα στον τομέα του IT και της τεχνολογίας. Αξιοποιώντας την εμπειρία του επιτυχημένου C-Lab Inside, το C-Lab Outside επεκτείνει τη δράση του για να υποστηρίξει ιδέες και καινοτομίες έξω από το δίκτυο της Samsung. Τα start-ups που επιλέγονται, λαμβάνουν οικονομική ενίσχυση, συνεργασία σε επιχειρηματικό επίπεδο και ευκαιρίες συμμετοχής σε διεθνείς εκθέσεις IT, μαζί με τη Samsung. 

Στη φετινή διοργάνωση θα παρουσιαστούν οι ακόλουθες καινοτομίες από start-ups: το Circulus, ένα ρομπότ συντροφιάς με διαδραστική τεχνολογία, το FIIT, μια υπηρεσία ICT που βασίζεται σε δεδομένα του ιατροφαρμακευτικού τομέα, το Vtouch, μια τεχνολογία που αξιοποιεί κάμερες για τον έλεγχο αντικειμένων με χειρονομίες και το Smoothy, μια υπηρεσία βιντεοκλήσεων με πολλαπλούς χρήστες που υποστηρίζει ταυτόχρονα βίντεο και φωνή.

Η Samsung, και οι καινοτόμοι δημιουργοί των start-ups του C-Lab Outside, αναμένουν τη συμμετοχή τους στη CES 2020 ώστε να παρουσιάσουν τις καινοτόμες ιδέες και λύσεις τους σε ένα ακόμη μεγαλύτερο κοινό.   

Για περισσότερες πληροφορίες για την παρουσία του C-Lab στη CES 2020, μπορείτε να επισκεφτείτε το booth booth #51248~#51259 στο Sands, Hall G (Eureka Park Marketplace) από 7 έως 10 Ιανουαρίου 2020. 

Παράλληλα με την υποστήριξη της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας, η Samsung προωθεί σταθερά το όραμά της “Together for Tomorrow! Enabling People”, ενθαρρύνοντας τις επόμενες γενιές να επιτύχουν το μέγιστο των δυνατοτήτων τους μέσα από διάφορα εκπαιδευτικά προγράμματα. 

Περισσότερα

17# Συνεργασία για τους Στόχους

LG: Εορταστικός αγώνας “Kids vs Parents”

Σε εορταστικό κλίμα πραγματοποιήθηκε μία από τις τελευταίες για το 2019 προπονήσεις της ομάδας “LG Αθλητές του Αύριο” της LG Electronics Hellas στην μπάσκετ Eurohoops Academy Εξέλιξις Α.Σ.

Οι 20 αθλητές συμμετείχαν στην εορταστική εκδήλωση “Kids vs Parents” που πραγματοποιήθηκε στο Eurohoops Dome, στην οποία οι αθλητές αναμετρήθηκαν σε φιλικούς αγώνες με αντίπαλους τους γονείς τους.

Οι γονείς πήραν μέρος στην προπόνηση μαζί με τα παιδιά και συμμετείχαν σε παιχνίδια συνεργασίας όλοι μαζί. Έπειτα διεξήχθη ο φιλικός αγώνας της εκδήλωσης όπου ο ένας εκ των δύο διευθυντών της Eurohoops Academy Εξέλιξις Α.Σ., Θοδωρής Παπαλουκάς, εμψύχωνε γονείς και παιδιά κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. 

Η ομάδα “LG Αθλητές του Αύριο” αποτελείται από παιδιά που συμμετείχαν στον online διαγωνισμό “LG Skills & Drills” και κέρδισαν μία πρόσκληση στα try-outs της Eurohoops Academy Εξέλιξις Α.Σ. Οι 20 νεαροί ταλαντούχοι αθλητές ξεχώρισαν για τις ικανότητές τους και κέρδισαν επάξια τη θέση τους στην ομάδα που θα προπονείται για  τη σεζόν 2019-20 από το έμπειρο προπονητικό επιτελείο της Eurohoops Academy Εξέλιξις Α.Σ..

Παράλληλα, η εκδήλωση είχε και φιλανθρωπικό σκοπό, καθώς συγκεντρώθηκαν είδη πρώτης ανάγκης για τον Εθελοντικό Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό Ειδικής Μέριμνας και Προστασίας Μητέρας και Παιδιού, «Κιβωτό του Κόσμου».

Περισσότερα

4# Ποιοτική Εκπαίδευση

Tech Talent School: Δωρεάν επιμόρφωση εκπαιδευτικών

Το Tech Talent School συνεχίζει την επιτυχημένη του πορεία με την υποστήριξη της «Microsoft Ελλάδος» και προσφέρει δωρεάν μια σειρά μαθημάτων για την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών.

Το πρόγραμμα Tech Talent School for Educators έχει δημιουργηθεί με σκοπό να ενισχύσει τη διδασκαλία και τη μαθησιακή εμπειρία μέσω των εργαλείων που παρέχουν οι Τεχνολογίες Πληροφοριών και Επικοινωνίας και απευθύνεται αποκλειστικά σε εκπαιδευτικούς και φοιτητές Παιδαγωγικών Τμημάτων. Το πρόγραμμα αφορά στην εκμάθηση σύγχρονων, καινοτόμων και εύκολων στη χρήση εργαλείων για τον σχεδιασμό, την οργάνωση και την παρουσίαση του εκπαιδευτικού υλικού, ώστε το μάθημα στην τάξη να γίνει πιο αποτελεσματικό και ενδιαφέρον.

Μέσω των σεμιναρίων οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας, Δημόσιας και Ιδιωτικής Εκπαίδευσης θα έρθουν σε επαφή με νέες διαδραστικές και δυναμικές μεθοδολογίες μάθησης και θα παρακολουθήσουν δωρεάν μαθήματα, όπως: εισαγωγικά μαθήματα Office (Word, Excel, PowerPoint), εισαγωγή στον Προγραμματισμό με Python, ψηφιακά εργαλεία παρουσιάσεων και επικοινωνίας (Sway), ψηφιακά εργαλεία παιγνιώδους μάθησης (Game Learning), καθώς και επιμορφωτικά σεμινάρια για το Raspberry Pi, το WordPress και το Scratch στην εκπαίδευση.

Το πρόγραμμα των μαθημάτων υλοποιείται στην Αθήνα, το Ηράκλειο Κρήτης, τα Τρίκαλα και την Βέροια και θα εμπλουτίζεται κάθε μήνα με νέα μαθήματα. Μπορείτε να δείτε τα μαθήματα για τον μήνα Ιανουάριο πατώντας εδώ.

Τα μαθήματα πραγματοποιούνται:

· Για την Αθήνα, στο Found.ation και στην Οικία Λέλας Καραγιάννη του Δήμου Αθηναίων.

· Για το Ηράκλειο Κρήτης, στον πολυχώρο Hub 2 Business, του οποίου ο στόχος είναι η δημιουργία κατάλληλων συνθηκών για τη στήριξη της νεοφυούς καινοτόμου επιχειρηματικότητας.

· Για τα Τρίκαλα, στον Μύλο Ματσόπουλου, έναν πολυχώρο Τέχνης και Πολιτισμού που αποτελεί τον πολιτιστικό “πνεύμονα” της πόλης των Τρικάλων.

· Για τη Βέροια στην πρότυπη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας, που έχει σημαντικό ιστορικό δράσεων γύρω από την πρόσβαση στη γνώση και τη διάδοση νέων τεχνολογιών, ενώ έχει βραβευθεί από το Ίδρυμα Bill & Melinda Gates.

Οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί μπορούν να βρουν περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα και τα σεμινάρια και να δηλώσουν συμμετοχή μέσα από το site www.techtalentschool.gr

Περισσότερα

Ετικέτες

Εγγραφή στο Newsletter

ΔΗΜΟΦΙΛΗ