Η Bayer στηρίζει το θεσμό της οικογένειας

Date:

Share post:

Με το μότο «Be You. Be Bayer», η Bayer ανανεώνει το Employee Value Proposition της και το συνοδεύει με ένα πακέτο παροχών που έρχονται να ενισχύσουν την φροντίδα της εταιρείας για τους ανθρώπους της.

Οι σχετικές ανακοινώσεις έγιναν κατά την Παγκόσμια Ημέρα για την Οικογένεια, με τη Bayer να σηματοδοτεί με αυτόν τον τρόπο τον εορτασμό και να δείχνει έμπρακτα τη στήριξή της στο θεσμό της οικογένειας.

Πιστή στην αποστολή της «Επιστήμη για μια καλύτερη ζωή», η Bayer υποστηρίζει με πολλαπλές ενέργειες την ευεξία και ευζωία των εργαζομένων της και τους βοηθά να πετύχουν τη βέλτιστη ισορροπία μεταξύ προσωπικής και επαγγελματικής ζωής, μέσα σε ένα ειλικρινές και συμπεριληπτικό περιβάλλον που σέβεται τη διαφορετικότητα και έχει τους εργαζομένους στο επίκεντρο. Με αυτόν τον τρόπο, το ανθρώπινο δυναμικό της εταιρείας έρχεται ακόμη πιο κοντά στην επίτευξη της αποστολής της Bayer. 

Οι νέες παροχές δίνουν τη δυνατότητα σε όλους να έρθουν πιο κοντά στην επίτευξη των προσωπικών, οικογενειακών και επαγγελματικών στόχων, μέσα από την απελευθέρωση όλων των δυνατοτήτων που ο/η κάθε εργαζόμενος/η έχει.

Από την 1η Ιουνίου, η Bayer προσφέρει σε όλους τους εργαζομένους της που πρόκειται να γίνουν γονείς:

  1. Αύξηση της περιόδου για άδεια μητρότητας: Πέραν της άδειας που προβλέπεται από την εκάστοτε νομοθεσία, η Bayer δίνει στις μητέρες δύο επιπλέον μήνες πλήρους άδειας μετ’ αποδοχών, η οποία ισχύει τόσο για τοκετό, όσο και για υιοθεσία.  
  2. Θέσπιση άδειας πατρότητας: Μέχρι δύο μήνες πλήρους άδειας μετ’ αποδοχών μετά τη γέννηση ή την υιοθεσία παιδιού. Η άδεια μπορεί να χρησιμοποιηθεί μέσα στους πρώτους 18 μήνες από την απόκτηση παιδιού. 
  3. Δώρο γέννησης: Το δώρο γέννησης αυξάνεται από €250 σε €1.000 (σε μεικτά ποσά), το οποίο καταβάλλεται μέσω της μισθοδοσίας στους εργαζόμενους μετά τη γέννηση του παιδιού και παρέχεται επιπρόσθετα του Medical Plan της εταιρείας. 
  4. Συμβουλευτικές υπηρεσίες προς γονείς: 10 ώρες συμβουλευτικής προς γονείς για τα πρώτα δύο χρόνια από την στιγμή της απόκτησης παιδιού ή υιοθεσίας. 
  5. Περιπτώσεις ατυχιών κατά τον τοκετό: Ένας μήνας πλήρους άδειας μετ’ αποδοχών για τη μητέρα και μία εβδομάδα αντίστοιχα για τον πατέρα, σε περίπτωση ατυχούς περιστατικού κατά τον τοκετό. 
Σοφία Εμμανουήλ
Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

Related articles

AMPLUS: Στη λίστα Best Workplaces in Technology

Πρόκειται για μία σημαντική διάκριση που επιβραβεύει τη στρατηγική της εταιρείας για την ανάπτυξη ενός σύγχρονου, δυναμικού και ευχάριστου περιβάλλοντος εργασίας για τους ανθρώπους της.

Μασούτης: Δράσεις για τον καθαρισμό του Θερμαϊκού Κόλπου

Μέσα σε διάστημα ενός μήνα συλλέχθηκαν περισσότερα από 30 τόνους απόβλητα, ποσότητα ίση με 96 m3.

EY Ελλάδος: Στο 2nd Wellbeingr Forum για την ψυχική υγεία των εργαζόμενων

Η ΕΥ Ελλάδος μέσα από τις περιοδικές εσωτερικές έρευνες ικανοποίησης εργαζόμενων, Employee Pulse Surveys και Wellbeing Surveys, αλλά και με τις τριμηνιαίες συναντήσεις EY Circles και τον θεσμό των EY Champions, δίνει τη δυνατότητα στους ανθρώπους της να εκφραστούν.

ΣΕΒ – Alba: Ένταξη των τεχνών στην εκπαίδευση στελεχών

Συζήτηση με την Carol Becker, Καθηγήτρια και Επίτιμη Πρύτανη της Σχολής Τεχνών του Πανεπιστημίου Κολούμπια.
Skip to content