Connect with us

SDG's

Η Carglass® Ελλάδος συμμετείχε στο Spirit of Belron® Challenge 2020

Carglass®_Afrika Tikkun

Όπως κάθε χρονιά, έτσι και φέτος η Carglass® Ελλάδος συμμετείχε στο μεγαλύτερο φιλανθρωπικό και αθλητικό γεγονός της Belron®, μητρικής εταιρείας της Carglass®, με στόχο την οικονομική ενίσχυση του μη κερδοσκοπικού οργανισμού Afrika Tikkun.

Φέτος, λόγω της υγειονομικής κρίσης, η Belron πραγματοποίησε το 1ο virtual event με στόχο οι συμμετέχοντες να καλύψουν την απόσταση του γύρου της Γης, δηλαδή 40,075 χιλιόμετρα, όσες περισσότερες φορές μπορούν σε διάστημα πέντε ημερών, με περπάτημα, τρέξιμο, κολύμπι ή ποδήλατο.

Προσαρμόζοντας το Spirit of Belron® Challenge στα νέα δεδομένα που επιβάλει ο Παγκόσμιο Οργανισμός Υγείας, η καταγραφή των ατομικών χιλιομετρικών αποστάσεων έγινε με τη χρήση ειδικού App. Με αυτό τον τρόπο, οι συμμετέχοντες μπορούσαν να μοιράζονται τους χρόνους τους και στιγμές από την αθλητική διοργάνωση, από το ατομικό τους προφίλ, καλύπτοντας «εικονικά» τον παραδοσιακό τρόπο διεξαγωγής του Spirit o Belron® Challenge.

Η ελληνική ομάδα κατέγραψε και φέτος νέο ρεκόρ συμμετοχών καταλαμβάνοντας τη δεύτερη θέση παγκοσμίως σε ποσόστωση συμμετοχών σε σχέση με το πλήθος των εργαζομένων της. Παράλληλα, η Carglass® Ελλάδος απέσπασε τρία μετάλλια από την παγκόσμια διοργάνωση για την μεγαλύτερη απόσταση που καταγράφηκε με τρέξιμο & περπάτημα.

Το Spirit of Belron® Challenge συνδυάζει την αγάπη για τη φυσική δραστηριότητα με την Κοινωνική Ευθύνη. Παρά τους περιορισμούς, υπήρξε τεράστια κινητοποίηση από όλες τις χώρες του ομίλου, με 7,300 συμμετέχοντες παγκοσμίως, που κατέγραψαν 166,729 χιλιόμετρα. Από τη διοργάνωση συγκεντρώθηκαν 1.700.000 ευρώ για την ενίσχυση του Africa Tikkun που μέχρι σήμερα έχει προσφέρει βοήθεια σε περισσότερα από 79,000 παιδιά, πάνω από 75,000 οικογένειες, ενώ έχει προσφέρει υπηρεσίες πρωτοβάθμιας υγειονομικής περίθαλψης σε περισσότερους από 480,000 ανθρώπους.

Ο θεσμός της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης αποτελεί θεμέλιο λίθο των αξιών της Carglass® Ελλάδας, καθώς αποτελεί κομμάτι της κουλτούρας της εταιρείας και τρόπο σκέψης όλων των εργαζομένων της.

Περισσότερα
Διαφημίσεις
Σχολιάστε

Σχολιάστε το άρθρο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

17# Συνεργασία για τους Στόχους

MYTILINEOS: Συνδράμει στο έργο των ελληνικών νοσοκομείων

Οι ολοένα και περισσότερες ανάγκες που αντιμετωπίζει το σύστημα υγείας της χώρας, κινητοποιούν τις μεγάλες επιχειρήσεις που αναζητούν τους βέλτιστους τρόπους συνδρομής. 

H MYTILINEOS, από την πρώτη στιγμή που η covid-19 έφτασε στη χώρα μας, επικοινώνησε με τους αρμόδιους φορείς, κατέγραψε τις ανάγκες και ανταπεξήρθε άμεσα. Ήδη, οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας του ΑΧΕΠΑ Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης εξοπλίστηκαν με 15 ειδικούς αναπνευστήρες, για εξαιρετικά δύσκολα περιστατικά, μέρος της δωρεάς της MYTILINEOS που είχε πραγματοποιηθεί κατά το πρώτο κύμα της πανδημίας στην Ελλάδα. 

Ωστόσο, καθώς η εξέλιξη της πανδημίας είναι δυστυχώς δυναμική, οι ανάγκες των νοσοκομειακών ιδρυμάτων αλλάζουν συνεχώς και οι απαιτήσεις είναι επιτακτικές. 

Έτσι, παρόλο που ο αρχικός σχεδιασμός της Εταιρείας, σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας ήταν για την προμήθεια επιπλέον 50 ειδικών αναπνευστήρων, για περισσότερα νοσοκομειακά ιδρύματα, αποφασίστηκε από κοινού ότι στην παρούσα συγκυρία είναι πιο χρήσιμη η αγορά και δωρεά μοριακού μηχανήματος ανίχνευσης του SARS-CoV-2, μαζί με τα σχετικά αναλώσιμα, για περισσότερα από 5.000 τεστ.

Η εν λόγω δωρεά θα κατευθυνθεί απευθείας στο Γ.Ν.Α. Ευαγγελισμός, προκειμένου να ενισχυθεί η εξεταστική του δυναμικότητα. Σημειώνεται ότι το εν λόγω νοσοκομείο είναι αυτό που διενεργεί τα περισσότερα τεστ το μήνα στη χώρα μας. 

Παράλληλα, καθώς τα υγειονομικά δεδομένα στην Βόρεια Ελλάδα είναι δυστυχώς επιβαρυμένα, εκτός της συνδρομής στο ΑΧΕΠΑ, η MYTILINEOS εξασφάλισε πολύτιμο ιατρικό εξοπλισμό και για το Γενικό Νοσοκομείο Σερρών, ώστε να εξοπλισθούν μονάδες ΜΕΘ, αλλά και να διευκολυνθεί το έργο των νοσοκομειακών ιατρών.

Οι προσπάθειες της MYTILINEOS όμως για πραγματική ενίσχυση του συστήματος υγείας δεν σταματούν. Στο πλαίσιο της διαρκούς προσφοράς της στις τοπικές κοινωνίες στις οποίες και δραστηριοποιείται έχει ήδη προσφέρει: 

  • 2 συστήματα αναπνευστήρων για ΜΕΘ και ιατρικό εξοπλισμό στο Γενικό Νοσοκομείο Λιβαδειάς και 500 rapid test στον Δήμο Λεβαδέων
  • 2 συστήματα αναπνευστήρων για ΜΕΘ στο Γενικό Νοσοκομείο Άμφισσας
  • Rapid και μοριακά τεστ, καθώς και υγειονομική συνδρομή στο Δήμο Διστόμου-Αράχωβας-Αντίκυρας, αλλά και 
  • Ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό για το Γενικό Νοσοκομείο Βόλου 

Με την ελπίδα ότι θα βγούμε γρήγορα από αυτήν την περιπέτεια, υγιείς και ασφαλείς, η MYTILINEOS δεσμεύεται ότι θα παραμείνει αρωγός της Πολιτείας και του συστήματος υγείας της χώρας, για όσο καιρό χρειαστεί.

Περισσότερα

17# Συνεργασία για τους Στόχους

AB: Στηρίζουμε τους πληγέντες του σεισμού στη Σάμο

Δίπλα στους πληγέντες του σεισμού της Σάμου βρέθηκε η AB Βασιλόπουλος, πιστή για άλλη μια φορά στην υπόσχεσή της να φροντίζει και να προσφέρει σε όσους έχουν ανάγκη, . 

Μέσα από μια πρωτοβουλία αγάπης και αλληλεγγύης, ενισχύει τα κοινωνικά παντοπωλεία των Δήμων Ανατολικής και Δυτικής Σάμου, στηρίζοντας όλους τους κάτοικους, πέραν των όσων είναι εγγεγραμμένοι στις κοινωνικές υπηρεσίες των Δήμων, που επλήγησαν από τον σεισμό στη Σάμο. Συγκεκριμένα, η ΑΒ προσφέρει περισσότερα από 18.000 προϊόντα, όπως νερό, βασικά είδη διατροφής και χαρτικά, των οποίων η αξία ξεπερνά τα 16.000 ευρώ. 

«Στην ΑΒ Βασιλόπουλος, νοιαζόμαστε και το δείχνουμε καθημερινά. Γιατί μόνο έτσι κάνουμε τη διαφορά στη ζωή εκείνων που μας χρειάζονται», καταλήγει σχετική ανακοίνωση. 

Περισσότερα

SDG's

EY: Οι Στόχοι Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ, κλειδί για την ανάκαμψη

Την κρισιμότητα της ανάδειξης των Στόχων του ΟΗΕ για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη (UN Sustainable Development Goals – SDGs) ως κοινή παγκόσμια πυξίδα για την εξασφάλιση ενός βιώσιμου αύριο, ανέδειξε ο καθηγητής Dr. Jan Peter Balkenende, πρώην Πρωθυπουργός της Ολλανδίας (2002-2010), Πρόεδρος της Ολλανδικής Συμμαχίας για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη και Senior External Advisor της EY, στο πλαίσιο της ομιλίας του στο SingularityU Summit Greece 2020, τη Δευτέρα 23 Νοεμβρίου. Υπενθυμίζεται ότι η EY Ελλάδος υποστηρίζει τη φετινή διοργάνωση ως Platinum Sponsor.

Κατά την ομιλία του, ο Dr. Balkenende, προσπάθησε να απαντήσει σε τρία κεντρικά ερωτήματα που σχετίζονται με τη βιώσιμη ανάπτυξη, την κλιματική αλλαγή και την κυκλική οικονομία: (1) υπάρχει μία κοινή παγκόσμια ατζέντα, (2) πώς μπορούμε να την εφαρμόσουμε, και (3) τι κάνει η Ελλάδα όσον αφορά την επίτευξη των στόχων αυτής της ατζέντας;

Σύμφωνα με τον ομιλητή, παρά τις διασπαστικές τάσεις και τις παγκόσμιες εντάσεις των τελευταίων χρόνων, σήμερα υπάρχει μία παγκόσμια ατζέντα, που μπορεί να ενώσει όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη. Αυτή η ατζέντα αποτελείται από τέσσερις πυλώνες: τους Στόχους του ΟΗΕ για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, την κλιματική αλλαγή, την κυκλική οικονομία και την καταπολέμηση της κοινωνικής και οικονομικής ανισότητας. «Οι Στόχοι του ΟΗΕ για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, μαζί με τη Συμφωνία των Παρισίων για το κλίμα, αποτελούν παγκόσμια γλώσσα, που είναι κατανοητή από όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη, και θέτει τη βάση για την ανάπτυξη κοινών στρατηγικών και συνεργειών», δήλωσε ο Dr. Balkenende.

Για να καταστεί δυνατή η εκπλήρωση αυτής της ατζέντας, θα πρέπει να υιοθετήσουμε σταδιακά ένα πιο υπεύθυνο, ηθικό και συμπεριληπτικό οικονομικό και επιχειρηματικό μοντέλο, που θα στοχεύει στη δημιουργία μακροπρόθεσμης οικονομικής και κοινωνικής αξίας για όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη εξίσου, κατά το πρότυπο αυτού που το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ ονομάζει “shareholder capitalism”.

«Όλα, όμως, εξαρτώνται από το τι πραγματικά κάνουμε αυτή τη στιγμή», υπογράμμισε ο Dr. Balkenende. «Πρέπει να επαναπροσδιορίσουμε τους στόχους μας και τις στρατηγικές μας για τη βιώσιμη ανάπτυξη και την κλιματική αλλαγή, αλλά και το πώς μετράμε τον αντίκτυπο των δράσεών μας. Να επανεξετάσουμε τον τρόπο που, για παράδειγμα, μετράμε το ΑΕΠ, και να ενσωματώσουμε το κόστος βιωσιμότητας στο τελικό κόστος των προϊόντων, για να μετρήσουμε την πραγματική αξία», δήλωσε ο ομιλητής, φέρνοντας ως παράδειγμα το κράτος του Μπουτάν στη Νότια Ασία, το οποίο χρησιμοποιεί την Ακαθάριστη Εθνική Ευτυχία (Gross National Happiness), ως επίσημο κοινωνικοοικονομικό δείκτη.

Ο Dr. Balkenende, αναφέρθηκε, επίσης, και στις πρωτοβουλίες και δράσεις που λαμβάνουν χώρα αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα, όσον αφορά την κλιματική αλλαγή, τη βιώσιμη ανάπτυξη και την κυκλική οικονομία, τόσο από την πλευρά της Πολιτείας, όσο και από την πλευρά της επιχειρηματικής κοινότητας, αλλά και των πανεπιστημιακών / ερευνητικών ιδρυμάτων και των ΜΚΟ. 

Ο ομιλητής σημείωσε ότι, παρά τις δυσκολίες που έχει αντιμετωπίσει η χώρα τα τελευταία χρόνια, υπάρχουν σήμερα πάρα πολλές επιχειρηματικές δράσεις στην Ελλάδα, αλλά και μεταρρυθμίσεις που έχουν γίνει από την Πολιτεία, με μια σαφή εστίαση στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και την κυκλική οικονομία, τονίζοντας, παράλληλα, ότι είναι ευχάριστο το γεγονός ότι μέσα από αυτές προωθείται η καινοτομία. Ενδεικτικά, αναφέρθηκαν το Εθνικό Σχέδιο για την Ενέργεια και το Κλίμα (ΕΣΕΚ) και η πρωτοβουλία για τη μετατροπή της Αστυπάλαιας στο πρώτο έξυπνο και πράσινο νησί της Μεσογείου. «Τέτοιες δράσεις μας δείχνουν ότι πρέπει να δουλέψουμε όλοι μαζί για να μάθουμε και να καταλάβουμε τι απαιτείται για να αναπτύξουμε, με επιτυχία, βιώσιμα οικονομικά και επιχειρηματικά μοντέλα», παρατήρησε.

Κλείνοντας, ο Dr. Balkenende, μοιράστηκε μια συμβουλή με το κοινό του SingularityU: «Σήμερα, υπάρχει μία πληθώρα προκλήσεων που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε, συμπεριλαμβανομένης της πανδημίας. Όμως, εάν αξιοποιήσουμε τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ ως ηθική πυξίδα μας για το μέλλον, τότε πολλά μπορούν να πάνε καλά. Πρέπει να αλλάξουμε τον τρόπο σκέψης μας και να αλλάξουμε και οι ίδιοι, για να το πετύχουμε. Είναι κάτι που αφορά το μέλλον του κόσμου μας και την ποιότητα της ζωής όλων μας».

Περισσότερα
κουφώματα pvc τεχνοπαν

Ετικέτες

Εγγραφή στο Newsletter

ΑΠΟΨΕΙΣ