Connect with us

8# Αξιοπρεπής Εργασία & Οικονομική Ανάπτυξη

Η Deloitte Ελλάδος υποστηρίζει την απασχόληση εν μέσω πανδημίας


Η Deloitte Ελλάδος στηρίζει την απασχόληση, παρά το δύσκολο οικονομικό περιβάλλον και τις προκλήσεις που έχει επιφέρει η πανδημία στη χώρα μας και παγκοσμίως. 

Σε όλη τη διάρκεια του lockdown, πραγματοποίησε συνολικά 101 νέες προσλήψεις, καλύπτοντας τις ανάγκες όλων των τμημάτων και όλων των βαθμίδων, ακολουθώντας το προγραμματισμένο αρχικό πλάνο ανάπτυξης του οργανισμού. Σεβόμενοι, πρώτα από όλα, την υγεία και ασφάλεια των εργαζομένων μας και των υποψηφίων, όλη η διαδικασία στελέχωσης έγινε ηλεκτρονικά, αξιοποιώντας την τεχνολογία, μέσω ψηφιακών συνεντεύξεων, παρουσιάσεων και assessment test.  

Η Ειρήνη Παναγιωτακοπούλου, Head of Human Resources της Deloitte Ελλάδος δηλώνει: «Είναι αλήθεια πως τους προηγούμενους μήνες βιώσαμε όλοι μια πρωτόγνωρη κατάσταση που επηρέασε και συνεχίζει να επηρεάζει τις ζωές μας, την καθημερινότητά μας και φυσικά τον τρόπο που εργαζόμαστε. Παρόλα αυτά, εμείς στην Deloitte, το αντιμετωπίσαμε ως μια πρόκληση. Συνεχίσαμε αδιάλειπτα το πλάνο προσλήψεων σύμφωνα με τη στρατηγική και τις ανάγκες της εταιρείας. Αξιοποιήσαμε όλα τα σύγχρονα τεχνολογικά μέσα κι εργαλεία, και με συστηματική προσπάθεια και δουλειά καταφέραμε να πετύχουμε τους αρχικούς στόχους. Μείναμε σπίτι, μείναμε ασφαλείς και ταυτόχρονα αποτελεσματικοί και ευέλικτοι στα νέα δεδομένα. Η επόμενη μέρα μάς βρίσκει με ακόμα περισσότερη αισιοδοξία και με την πεποίθηση πως η Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού θα συνεχίσει να στηρίζει και να συμβάλλει στην ανάπτυξη της εταιρείας ακόμα και σε αυτές τις ιδιαίτερες συνθήκες».

Παράλληλα, συνδυαστικά με την κάλυψη των θέσεων, η Deloitte έχει θέσει σε εφαρμογή τις παρακάτω πρωτοβουλίες που στοχεύουν τόσο στην τόνωση της απασχόλησης, όσο και στην ομαλή ενσωμάτωση των νέων εργαζομένων στον οργανισμό: 

  • Πρακτική άσκηση: το πλάνο της εταιρείας για την πρακτική άσκηση τρέχει καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες, η εταιρεία είναι προετοιμασμένη να καλωσορίσει 30 φοιτητές και νέους αποφοίτους για να πραγματοποιήσουν την πρακτική τους άσκηση στην εταιρεία. 
  • Virtual Career Days: μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα, θα συμμετάσχει σε virtual ημέρες καριέρας που θα οργανωθούν στο πλαίσιο μεταπτυχιακών προγραμμάτων των πανεπιστημίων με τα οποία συνεργάζεται
  • Συμμετοχή σε διαδικτυακά προγράμματα: μέσω των leaders της και μαζί με τους συνεργάτες της, πρόκειται να συμμετέχει ενεργά σε προσεχείς διαδικτυακές δραστηριότητες, όπως προγράμματα mentoring, συνέδρια και ημερίδες
  • Συνεχής εκπαίδευση: όλα τα εκπαιδευτικά προγράμματα της εταιρείας, τόσο τα εσωτερικά όσο και αυτά που προσφέρονται από εξωτερικούς παρόχους, εξακολουθούν να πραγματοποιούνται ηλεκτρονικά. Με τον τρόπο αυτό, διασφαλίζει τη συνεχή εκπαίδευση για τους ανθρώπους της και τους ενημερώνει σχετικά με νέες ευκαιρίες εκπαίδευσης, διαθέσιμες πιστοποιήσεις και επαγγελματικούς τίτλους.
  • Ομαλή ένταξη των νέων εργαζόμενων: είναι κοντά στους νέους εργαζόμενους στο ξεκίνημά τους, καθώς τους υποδέχεται με ένα ολοκληρωμένο virtual onboarding που τους βοηθάει να εξοικειωθούν με την κουλτούρα του οργανισμού από την πρώτη στιγμή.

Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

Περισσότερα
Διαφημίσεις
Σχολιάστε

Σχολιάστε το άρθρο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

8# Αξιοπρεπής Εργασία & Οικονομική Ανάπτυξη

Pfizer: O Πρέσβης των ΗΠΑ στο Παγκόσμιο Κέντρο Πληροφορικής

Η Α.Ε. ο Πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής στην Ελληνική Δημοκρατία, Geoffrey Pyatt, στο πλαίσιο περιοδείας, που πραγματοποιεί στη Βόρεια Ελλάδα, επισκέφτηκε το χώρο, όπου φιλοξενείται το Παγκόσμιο Κέντρο Ψηφιακής Τεχνολογίας,  που δημιουργεί η  Pfizer στη Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για μια επένδυση, που θα δημιουργήσει στην πλήρη ανάπτυξή της 200 νέες θέσεις απασχόλησης, υψηλής επιστημονικής εξειδίκευσης.

O κ. Πρέσβης των ΗΠΑ, συνοδευόμενος από τον Πρόξενο G. Pfleger, ξεναγήθηκε στους χώρους του Τεχνολογικού Κέντρου από τον επικεφαλής του Nico Gariboldi  και τον  Διευθύνοντα Σύμβουλο της Pfizer Hellas Α.Ε., Ζαχαρία Ραγκούση ενώ ενημερώθηκε για την πορεία της επένδυσης, το έργο και τις δραστηριότητες του Κέντρου. Ολοκληρώνοντας την επίσκεψή του, ο κ. Πρέσβης δήλωσε ιδιαίτερα εντυπωσιασμένος για τη συμβολή της ψηφιακής καινοτομίας στην κάλυψη των εξελισσόμενων αναγκών του κλάδου της υγείας, αλλά και τη σημαντική συμβολή  του Κέντρου της Pfizer για την Οικονομία και την Απασχόληση στην Ελλάδα. Έκανε, μάλιστα, ιδιαίτερη αναφορά στη γρήγορη εξέλιξη της επένδυσης, η οποία είχε ανακοινωθεί μόλις πριν λίγους μήνες στο πλαίσιο της ΔΕΘ.

Ο κ. Πρέσβης είχε, παράλληλα, την ευκαιρία να συνομιλήσει με εργαζόμενους του Κέντρου, μερικοί εκ των οποίων ήταν Έλληνες του εξωτερικού, που επέστρεψαν στη χώρα μας για να εργαστούν στο Κέντρο της Pfizer στη Θεσσαλονίκη.

Περισσότερα

8# Αξιοπρεπής Εργασία & Οικονομική Ανάπτυξη

Eμπειρία ζωής και μάθησης από το Learning For Life της Diageo

Το Learning For Life έδωσε και φέτος την ευκαιρία σε 18 νέους να αποκτήσουν απαραίτητα εφόδια προκειμένου να ενταχθούν με επιτυχία στους κλάδους του Τουρισμού, της Εστίασης και της Φιλοξενίας.

Οι απόφοιτοι παρέλαβαν τα διπλώματα τους με πολλά χαμόγελα και μεγάλη υπερηφάνεια για την πρόοδό τους. Σε αυτό το εορταστικό κλίμα, ολοκληρώθηκε για 2η συνεχή χρονιά το πρόγραμμα Learning For Life της DIAGEO, εταιρείας premium αλκοολούχων ποτών, σε συνεργασία με την Ανθρωπιστική Οργάνωση PRAKSIS και το Bar Academy, πιστοποιημένο κέντρο διά βίου μάθησης που εξειδικεύεται στην εκπαίδευση bartenders & barista.

Παρά την προσωρινή αναστολή λόγω της πανδημικής κρίσης, τόσο η DIAGEO όσο και οι σπουδαστές παρέμειναν πιστοί στη δέσμευσή τους και ολοκλήρωσαν με επιτυχία το πρόγραμμα πλήρως ευθυγραμμισμένοι  με τους νέους κανόνες προστασίας και υγιεινής. Oι απόφοιτοι έλαβαν υψηλή κατάρτιση στην τέχνη του bartending και του barista, ενώ παράλληλα εμπλούτισαν τις γνώσεις τους γύρω από τα διαφορετικά αποστάγματα, είχαν την ευκαιρία να αναπτύξουν τις εργασιακές τους δεξιότητες και γνώρισαν την τέχνη της οινοποιίας και του κρασιού μέσα από τη συνεργασία του Learning For Life με το «Κτήμα Κοκοτού».

Μετά από περισσότερες από 100 ώρες εκπαίδευσης, πραγματοποιήθηκε η αποφοίτηση των νέων σπουδαστών σε μια όμορφη γιορτή στον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Πειραιά, παρουσία εργαζομένων της DIAGEO, εκπροσώπων της ΜΚΟ PRAKSIS και του Bar Academy. Στο τέλος της αποφοίτησης, οι σπουδαστές απέδειξαν τις ικανότητες τους, ετοιμάζοντας και προσφέροντας στους καλεσμένους signature cocktails με premium αποστάγματα της DIAGEO.

Μία επιπλέον καινοτομία του φετινού Learning For Life ήταν οι υποτροφίες που προσφέρθηκαν σε 2 απόφοιτους με την καλύτερη επίδοση. Μέσω αυτών των υποτροφιών, οι δύο σπουδαστές έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν σεμινάρια εξειδικευμένης γνώσης και υψηλότερου επιπέδου στο Bar Academy, τον εκπαιδευτικό συνεργάτη του προγράμματος.  

Το Learning For Life κατέχει σημαντική θέση στις δράσεις Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της DIAGEO σε παγκόσμιο επίπεδο. Ξεκίνησε το 2008 από τη Λατινική Αμερική και την Καραϊβική. Πλέον αριθμεί περισσότερα από 90 προγράμματα, τα οποία υλοποιούνται σε ετήσια βάση σε περισσότερες από 40 χώρες ανά τον κόσμο και ο αριθμός των ωφελούμενων ξεπερνάει τους 140.000 ανθρώπους. Διασφαλίζοντας εργασιακή εμπειρία για τουλάχιστον 70% των συμμετεχόντων, το πρόγραμμα υποστηρίζει τον Στόχο Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών για την επίτευξη της απασχόλησης και αξιοπρεπούς εργασίας για όλους.

Στην Ελλάδα, το πρόγραμμα ξεκίνησε το 2019 με στόχο να προσφέρει σε νέους που ανήκουν σε εργασιακά ευάλωτες ομάδες ευκαιρίες για απασχόληση στους τομείς της Φιλοξενίας, της Εστίασης και του Τουρισμού, τους βασικούς πυλώνες της εγχώριας οικονομίας. Η DIAGEO έχει δεσμευτεί να συνεχίσει την υλοποίηση του LEARNING FOR LIFE στην Ελλάδα.

Περισσότερα

8# Αξιοπρεπής Εργασία & Οικονομική Ανάπτυξη

Η Ακίνητη Περιουσία πυλώνας βιώσιμης ανάπτυξης μετά την πανδημία

Ο τρόπος με τον οποίο η αγορά ακινήτων μπορεί να συμβάλλει ουσιαστικά, στην αειφόρο ανάπτυξη της χώρας μας επωφελούμενη από μία ριζική φορολογική μεταρρύθμιση, καθώς και η θεσμοθέτηση νέων φορολογικών κινήτρων για ιδιώτες και εταιρίες, ώστε να επενδύσουν, άμεσα ή έμμεσα, σε ακίνητα βρέθηκαν στο επίκεντρο της ψηφιακής συζήτησης: «Η Ακίνητη Περιουσία στη μετά την πανδημία εποχή: πυλώνας βιώσιμης ανάπτυξης ή εύκολη πηγή κρατικών εσόδων», που διοργάνωσε το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο στο πλαίσιο των ψηφιακών εκδηλώσεων AmChamGR Digital Talks & Events, την Πέμπτη 9 Ιουλίου 2020.

Στην ψηφιακή συζήτηση συμμετείχαν: ο Σταύρος Κώστας, Πρόεδρος Φορολογικής Επιτροπής του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, o Λευτέρης Σικαλίδης, Πρόεδρος Επιτροπής Ακίνητης Περιουσίας και Επενδύσεων, Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, Ιδρυτής & CEO, SiRE, και Managing Partner, Primera Advisors, o Βασίλειος Δεληκατερίνης, Advisor to the Board, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, η Ασπασία Μάλλιου, Partner, Tax, PotamitisVekris and Editor of the Bulletin of Tax Legislation και η Φρέντυ Γιατράκου, Partner – Financial Services and Real Estate, Tax & Legal, PwC Greece. Τη συζήτηση συντόνισε η Σοφία Γρηγοριάδου, Deputy Managing Partner, CPA Law Firm-member of KPMG network.

Όπως υποστήριξε στον εναρκτήριο χαιρετισμό του ο Ηλίας Σπυρτούνιας, Γενικός Διευθυντής του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, η ακίνητη περιουσία έχει γίνει μια από τις πιο σημαντικές πηγές εσόδων για τον κρατικό προϋπολογισμό. Και δήλωσε χαρακτηριστικά: «Σε μια εποχή που η ελληνική οικονομία προσπαθεί να αλλάξει σελίδα μετά από χρόνια συνεχιζόμενης ύφεσης η αγορά ακίνητων θα μπορούσε να επωφεληθεί από μια ρεαλιστική μεταρρύθμιση της φορολογίας ξεκινώντας κυρίως με τη θεσμοθέτηση νέων φορολογικών κινήτρων για ιδιώτες και εταιρείες για να επενδύσουν άμεσα ή έμμεσα σε ακίνητα καθώς και με την εναρμόνιση των αντικειμενικών αξιών με την αντίστοιχη εμπορική συμβάλλοντας έτσι αποφασιστικά στην περεταίρω ανάπτυξη της χώρας μας».

Σύμφωνα με τον Σταύρο Κώστα οι δομικές επιπτώσεις στην αγορά εξαιτίας του κορονοϊού προσθέτουν οδυνηρές συνέπειες στην οικονομία, αλλά ταυτόχρονα αναδεικνύουν και το ευρύ έλλειμα στοχευμένων πολιτικών για την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας στην οικονομική ανάπτυξη. Ένας οικονομικός παράγοντας που σε συνδυασμό με ισχυρά φορολογικά και επενδυτικά κίνητρα, θα μπορούσε να λειτουργήσει σαν πυλώνας στήριξης και ατμομηχανής βιώσιμης ανάπτυξης σε στρατηγικούς τομείς όπως ο τουρισμός, η ναυτιλία, η ενέργεια, οι υποδομές και η υγεία». Ενώ αναφορικά με την εξαγγελία για τη μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 8% στο 2021  μεσοσταθμικά που περιορίζει τη μείωση στα 300 εκατ. περίπου,  από τα 3,9 δις €, ο κ. Κώστας  υποστήριξε ότι σε μια χώρα ανεπτυγμένη σαν τη Ελλάδα, θα έπρεπε να είναι  < 1% του ΑΕΠ.

Ο Λευτέρης Σικαλίδης στην τοποθέτησή του υποστήριξε ότι η Ελλάδα χρειάζεται τον τομέα Ακίνητης Περιουσίας ως πυλώνα ανάπτυξης, όπως συμβαίνει σε όλες τις σύγχρονες ευρωπαϊκές οικονομίες, τόνισε το γεγονός της αποφυγής ξένων ιδιωτών και εταιρειών ακινήτων να επενδύσουν, άμεσα ή έμμεσα, στη χώρα μας λόγω του περίπλοκου και ακριβού συστήματος φορολογίας και επιβεβαίωσε την αναγκαιότητα σημαντικών φορολογικών κινήτρων για άμεσες ξένες επενδύσεις και προσέλκυση νέων παικτών από το εξωτερικό στην Ελληνική αγορά ακινήτων.

Από την πλευρά του ο Βασίλειος Δελικατερίνης αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στα βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος του Real Estate όπως το είδος της φορολόγησης και τη χρονική διάρκεια της, την απώλεια της φορολογικής στρατηγικής αλλά και τη μεγάλη διαφορετικότητα των οικονομικών δραστηριοτήτων που μπαίνουν «κάτω από την ταμπέλα» real estate με αποτέλεσμα να είναι δύσκολο να αντιμετωπιστεί με ενιαίο τρόπο η φορολόγηση της.

Η Ασπασία Μάλλιου παρουσίασε μια ολοκληρωμένη πρόταση για το πως θα μπορούσε να λειτουργήσει μια κτηματική εταιρία με ένα σύγχρονο και αποδοτικό τρόπο υποστηρίζοντας ότι: «Ήρθε η ώρα να εισηγούμαστε τη θεσμοθέτηση στην Ελλάδα ελκυστικών δομών διαχείρισης ιδιωτικών κεφαλαίων με πρόθεση επένδυσης σε ελληνικό ακίνητο και μέσω εταιρικού τύπου που θα αναγνωρίζεται και θα τελεί υπό την προστασία των επιμέρους Διμερών Συμβάσεων Αποφυγής Διπλής Φορολογίας».

Τέλος, η Φρέντυ Γιατράκου παρουσίασε συγκεκριμένες προτάσεις υιοθέτησης φορολογικών κινήτρων με σκοπό να τονωθεί η αγορά των ακινήτων στην Ελλάδα και μεταξύ άλλων έκανε λόγο για  εξορθολογισμό του ΕΝΦΙΑ αλλά και εξορθολογισμό των απαιτούμενων δικαιολογητικών  εγγράφων για την υποστήριξη της απαλλαγής λόγω κατοχής ακινήτου ειδικά από εποπτευόμενη οντότητα, διεύρυνση των απαλλαγών του ΦΜΑ ώστε να εξαιρείται από το φόρο η μεταπωλητική δραστηριότητα, παροχή του κινήτρου της υπερέκπτωσης (super deduction), επαναφορά μειωμένου συντελεστή αλλά και επέκταση της απαλλαγής λόγω εσόδων από επιχειρηματική δραστηριότητα.

Περισσότερα

Ετικέτες

Εγγραφή στο Newsletter

ΑΠΟΨΕΙΣ