Connect with us

Απασχόληση/επιχειρηματικότητα

Η Ελληνική Πρωτοβουλία στήριξε ελληνικά startups στο Accelerate Greece

H Eλληνική Πρωτοβουλία χορήγησε Ελληνικά τεχνολογικά start-ups, ώστε να ταξιδέψουν στο Orange Country της California, όπου συμμετείχαν για μια εβδομάδα στο πρόγραμμα Accelerate Greece, το οποίο πραγματοποιήθηκε από κοινού με το Eureka FEST 2018.

Το Accelerate Greece είναι ένα δωρεάν πρόγραμμα «επιτάχυνσης» για Έλληνες επιχειρηματίες, με σκοπό τη δημιουργία του επόμενου «κύματος» επιτυχημένων Ελληνικών τεχνολογικών εταιριών. Το πρόγραμμα προσφέρει σε εταιρείες τη δυνατότητα να ταξιδέψουν στην California και να συμμετάσχουν σε ένα πρόγραμμα διάρκειας μιας εβδομάδας, το οποίο έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει Ελληνικές εταιρείες να αποκτήσουν τα κατάλληλα εργαλεία και δίκτυα που είναι απαραίτητα ώστε να εισέλθουν στην αγορά της Βόρειας Αμερικής.

Μέσω εργαστηρίων, breakout sessions, καθοδήγηση και δικτύωση με επενδυτές, το πρόγραμμα εφοδίασε τους επιχειρηματίες με όλα τα απαραίτητα εργαλεία προκειμένου να πετύχουν στο κλάδο τους. Επιπλέον, λόγω της ευνοϊκής γεωγραφικής τοποθεσίας του, το πρόγραμμα έφερε τους επιχειρηματίες σε επαφή με κάποιους από τους σημαντικότερους επενδυτές παγκοσμίως στο τομέα της τεχνολογίας. Πιο συγκεκριμένα, το πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε στο Κτήριο Eureka: ένα γραφείο 41,000 τετραγωνικών ποδιών, το οποίο έχει σχεδιαστεί με σκοπό να προσφέρει μια αίσθηση κοινότητας στις εταιρείες startups, καθώς και την επιτάχυνση και στήριξη της τοπικής επιχειρηματικότητας.

Μέσω της χορηγίας της Ελληνικής Πρωτοβουλίας, 3 Ελληνικές start-ups συμμετείχαν στο πρόγραμμα επιτάχυνσης. Πρώτον, η Pulse and Opinion; μια εταιρεία που προσφέρει καινοτόμες υπηρεσίες ψηφιακής στρατηγικής, επικοινωνίας και συμβουλευτικής. Δεύτερον, η Biocos; μια εταιρεία που προσφέρει λύσεις βιοπληροφορικής στον εφαρμοσμένο και βασικό τομέα της έρευνας και τέλος η JoinCargo; μια ηλεκτρονική πλατφόρμα αποστολής, ήταν οι εταιρείες που συμμετείχαν στο φετινό πρόγραμμα, με όλα τα έξοδα του ταξιδιού καλυμμένα.

Ο Μιχάλης Πρίντζος, THI’s Program Director, δήλωσε: «Η Ελληνική Πρωτοβουλία είναι περήφανη που στηρίζει τη συμμετοχή των Ελληνικών startups  στο πρόγραμμα Accelerate Greece. Ένας από τους ιδρυτικούς σκοπούς Της Ελληνικής Πρωτοβουλίας είναι η σύνδεση της Ελληνικής Διασποράς με την πατρίδα τους και η δυνατότητα για όλους τους Έλληνες, από κάθε γωνιά της Γης, να μάθουν και να εμπνευστούν ο ένας από τον άλλο. Το Accelerate Greece είναι ένα ιδανικό παράδειγμα της σύνδεσης των Ελληνικών κοινοτήτων, με σκοπό τη προώθηση της ανάπτυξης και της καινοτομίας, και αποτελεί μια πραγματικά πρωτοποριακή και αναζωογονητική πρωτοβουλία».

Ο Peter Polydor, Διευθύνων Σύμβουλος της Ergo Capital και ιδρυτής του Accelerate Greece, δήλωσε: « Η Ελλάδα φιλοξενεί μερικά από τα πιο καινοτόμα μυαλά που έχω γνωρίσει στο τομέα της τεχνολογίας. Δημιουργήσαμε το Accelerate Greece με σκοπό να στηρίξουμε τις Ελληνικές τεχνολογικές startups που θέλουν να αναπτύξουν τις εταιρείες τους στην Ελλάδα, αλλά και να δράσουν σε όλο τον κόσμο. Δεν υπάρχει κόστος συμμετοχής για τις εταιρίες στο πρόγραμμα, στις οποίες δίνεται η δυνατότητα μα επωφεληθούν από τους παγκόσμιας κλάσης μέντορες και συμβούλους της Ergo καθώς και από τους θαυμάσιους συνεργάτες μας στην Ελληνική Πρωτοβουλία»

Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

Περισσότερα
Διαφημίσεις
Σχολιάστε

Σχολιάστε το άρθρο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Απασχόληση/επιχειρηματικότητα

Διάλογος για την εκπαίδευση στη ΔΕΘ

H εκπαίδευση μπαίνει στο επίκεντρο του δημόσιου διαλόγου στο πλαίσιο της 84ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, και συγκεκριμένα στην ενότητα Digital Greece Pavilion – Περίπτερο 12, μια πρωτοβουλία που διοργανώνεται για 2η χρονιά από τους Industry Disruptors – Game Changers και υποστηρίζεται από το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και τη ΔΕΘ – HELEXPO.

Μέσα σε ένα τριήμερο, από το Σάββατο 7/9 μέχρι και τη Δευτέρα 9/9, με τη θεματική “Παιδεία για τον 21ο αιώνα”, οι 100mentors, The Tipping Point και Βig Bang School, συγκεντρώνουν ανθρώπους καταξιωμένους στο χώρο της εκπαίδευσης, ερευνητές πανεπιστημίων από Ελλάδα και εξωτερικό, μαθητές και φοιτητές, με κοινό σημείο, την αυθεντική επιθυμία για μια Εκπαίδευση ανθρωποκεντρική, βιωματική, οικουμενική που ενσωματώνει ομαλά τις τεχνολογικές εξελίξεις, και μας μαθαίνει να θέτουμε τα σωστά ερωτήματα, σε ένα κόσμο γεμάτο απαντήσεις.

Στη ΔΕΘ πρόκειται να κορυφωθεί μια συζήτηση που γίνεται διαδικτυακά όλο το χρόνο από 5.000 μέντορες (από τη Ελληνική διασπορά και 44 χώρες) και πάνω από 20 χιλιάδες μαθητές και φοιτητές που συζητούν ηλεκτρονικά, ζωντανά και ασύγχρονα, με τη βοήθεια της τεχνολογίας, στα σχολεία και τα πανεπιστήμια της χώρας και στο εξωτερικό. Κάποιοι από αυτούς, μαθητές, εκπαιδευτικοί και μέντορες, θα δώσουν το παρών στη Θεσσαλονίκη. Με τη διοργάνωση τριών live panels και με θέματα από τη σημασία της ερώτησης στην εκπαιδευτική διαδικασία, το AI & το Media Literacy μέχρι τον επαγγελματικό προσανατολισμό/κατάρτιση, υπό το πρίσμα της 4ης βιομηχανικής επανάστασης και του ανοίγματος προς τον κόσμο, μαθητές και φοιτητές ακόμα και από τα πιο ακριτικά νησιά και χωριά της Ελλάδας, θέτουν την ατζέντα και δίνουν το ρυθμό της συζήτησης, οι οποίοι δεν θα μπορούσαν διαφορετικά να συμμετέχουν στη συζήτηση.

Εκπαιδευτικοί δημόσιων και ιδιωτικών σχολείων, καθηγητές Πανεπιστημίων στην Ελλάδα και το εξωτερικό, δίνουν live τη δική τους οπτική για την Εκπαίδευση, ενώ συμμετέχουν ηλεκτρονικά καθηγητές πανεπιστημίων καθώς και επαγγελματίες & ερευνητές του χώρου, όπως ο Μιχάλης Μπλέτσας διευθυντής του MIT Media Lab, με ασύγχρονες απαντήσεις 100 δευτερολέπτων στις ερωτήσεις μαθητών από όλο τον κόσμο.

Περισσότερα

Απασχόληση/επιχειρηματικότητα

Το ReGeneration στην 84η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης

Περισσότεροι από 20 καταξιωμένοι επαγγελματίες από ηγέτιδες εταιρίες και 25 ώρες γεμάτες με πολυθεματικές ομιλίες, panels και workshops θα λάβουν χώρα στο πλαίσιο του “Education to Employment Pathways”.

Σηματοδοτώντας τα 5 χρόνια παρουσίας του στην Ελλάδα, το ReGeneration συμμετέχει στην 84η ΔΕΘ και φέρνει μια εβδομάδα εμπειρίας, networking, γνώσης και νέων δεδομένων για την καινοτομία, την τεχνολογία και τις εξελίξεις στην αγορά εργασίας.

Τα workshops και οι ομιλίες θα πραγματοποιούνται καθημερινά, από τις 9 έως και 13/9, ώρες 17.00 έως τις 22.00, στο ReGeneration Corner που θα φιλοξενείται στο Digital Greece Pavilion, μια πρωτοβουλία των Industry Disruptors – Game Changers που υποστηρίζεται από το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και τη ΔΕΘ – HELEXPO.

Οι θεματολογίες θα καλύψουν ένα ευρύ φάσμα, από προετοιμασία ανταγωνιστικού βιογραφικού, αποτελεσματικό marketing, τις νέες τάσεις που οδηγούν την αγορά εργασίας στην εποχή των δεδομένων, έως την αξιοποίηση του digital transformation, αλλά και αποτελεσματικούς τρόπους επίλυσης προβλημάτων μέσω του design thinking κ.ά..

Περισσότερα

8# Αξιοπρεπής Εργασία & Οικονομική Ανάπτυξη

Ο ΔΕΣΦΑ ενεργός σύμμαχος του Brain Regain

Ο ΔΕΣΦΑ γίνεται αρωγός μιας ξεχωριστής για τα ελληνικά δεδομένα πρωτοβουλίας του «Brain Regain», με την εθελοντική συμβολή ανώτερων στελεχών του, ως μέντορες του προγράμματος.

Το «Brain Regain» αποτελεί μια πρωτοβουλία του Μη Κερδοσκοπικού Σωματείου «Ελληνικές Ρίζες» και απευθύνεται σε Έλληνες που βρέθηκαν στο εξωτερικό με στόχο την αναζήτηση καλύτερων επαγγελματικών προοπτικών. Έχοντας ως όραμα τον επαναπατρισμό των στελεχών για την ενίσχυση των ελληνικών επιχειρήσεων και της εθνικής οικονομίας, η αποστολή της πρωτοβουλίας είναι να διαδραματίσει επικουρικό ρόλο στη δημιουργία των συνθηκών, που θα διευκολύνουν τον επαναπατρισμό των Ελλήνων επαγγελματιών του εξωτερικού.

Σε πρόσφατη ανακοίνωσή του το «Brain Regain» καλωσόρισε τον ΔΕΣΦΑ μαζί με άλλες εταιρείες, οι οποίες ενίσχυσαν τη συμμαχία, ανακοινώνοντας παράλληλα την έναρξη της λειτουργίας της online πλατφόρμας για την εκδήλωση ενδιαφέροντος συμμετοχής στο πρόγραμμα από Έλληνες του εξωτερικού.

Από την πλευρά του ΔΕΣΦΑ μέντορες είναι ο Πέτρος Θεοδωράκης, Διευθυντής Δραστηριοτήτων Διοικητικών Υπηρεσιών και ο Αδαμάντιος Λέντσιος, Senior Advisor.

Στον πυρήνα της επιχειρηματικής δραστηριότητας του ΔΕΣΦΑ βρίσκεται η πεποίθηση ότι η ανάπτυξη των δραστηριοτήτων του θα έχει τα βέλτιστα αποτελέσματα, όταν συντελείται σε ένα εύρωστο κοινωνικά περιβάλλον. Γι’ αυτό το λόγο, ο Διαχειριστής ενεργεί συστηματικά για τη βελτίωση, όχι μόνο του ενεργειακού τομέα, αλλά και όλων των πτυχών του φάσματος του προγράμματος ΕΚΕ, με απώτερο στόχο οι αποφάσεις και οι δράσεις του να υποστηρίζουν την ελληνική κοινωνία, να προστατεύουν το περιβάλλον και να προωθούν τις αρχές της Επιχειρηματικής Αριστείας, δημιουργώντας αξία για το σύνολο των κοινωνικών του εταίρων.

Περισσότερα

Ετικέτες

Εγγραφή στο Newsletter

ΔΗΜΟΦΙΛΗ