Connect with us

Βιομηχανία

Η Goodyear ενισχύει τη δέσμευσή της για χρήση βιώσιμου φυσικού καουτσούκ

Η εταιρεία ελαστικών και καουτσούκ Goodyear ανακοίνωσε μια νέα πολιτική προμήθειας φυσικού καουτσούκ που αντικατοπτρίζει την ισχυρή δέσμευσή της στην υπεύθυνη προμήθεια πρώτων υλών.

Η εταιρεία πιστεύει ότι η εφαρμογή και η τήρηση αυτής της πολιτικής θα βοηθήσει στην αντιμετώπιση της αποψίλωσης των δασών, στην άρδευση και στην ενίσχυση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στις περιοχές του κόσμου όπου παράγεται φυσικό καουτσούκ.

«Γνωρίζουμε ότι οι δράσεις μας μπορούν να κάνουν τη διαφορά στην προστασία των δικαιωμάτων των ανθρώπων σε όλη την αλυσίδα εφοδιασμού, συμπεριλαμβανομένων των μικρών καλλιεργητών που καλλιεργούν το φυσικό καουτσούκ στη δική τους γη», δήλωσε ο Maureen Thune, Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος Προμηθειών. «Η νέα μας πολιτική συμβάλλει, επίσης, στην προστασία του περιβάλλοντος, προωθώντας την περιβαλλοντικά και κοινωνικά υπεύθυνη χρήση της γης».

Βασιζόμενη στο εγχειρίδιο επιχειρησιακής συμπεριφοράς και τον κώδικα δεοντολογίας των προμηθευτών, η πολιτική, η οποία μπορεί να διαβαστεί εδώ, παρουσιάζει επτά αρχές που θα διαμορφώσουν την ανάπτυξη μιας μακροπρόθεσμης, βιώσιμης αλυσίδας εφοδιασμού:

Ανθρώπινα Δικαιώματα – Η Goodyear θα εργαστεί για να εξασφαλίσει ότι η αλυσίδα εφοδιασμού φυσικού ελαστικού προστατεύει τα δικαιώματα όλων των εμπλεκομένων, προωθώντας ένα θετικό εργασιακό περιβάλλον σε όλα τα επίπεδα της αλυσίδας εφοδιασμού.

Απόκτηση και Χρήση Υπεύθυνου Χώρου – Η Goodyear θα εργαστεί για την προώθηση μιας περιβαλλοντικά και κοινωνικά υπεύθυνης αλυσίδας εφοδιασμού φυσικού καουτσούκ, απαλλαγμένης από την αποψίλωση των δασών και την άρδευση της γης.

Ανιχνευσιμότητα – Η Goodyear θα εργαστεί προς την κατεύθυνση της προώθησης των πρακτικών που οδηγούν στην ικανότητα εντοπισμού του φυσικού καουτσούκ σε ολόκληρη την αλυσίδα εφοδιασμού.

Επεξεργασία φυσικού καουτσούκ – Η Goodyear αναμένει από τους προμηθευτές της, οι οποίοι επεξεργάζονται το φυσικό καουτσούκ για τη χρήση της, να κατασκευάζουν το προϊόν τους με υπεύθυνο και φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο.

Διαδικασία καλλιέργειας και συγκομιδής φυσικού καουτσούκ – Η Goodyear ενθαρρύνει τους προμηθευτές της να χρησιμοποιούν τις πιο γνωστές πρακτικές καλλιέργειας για υπάρχοντα φυτευμένα και αναφυτευμένα δέντρα φυσικού καουτσούκ.

Μικροί παραγωγοί, Δέσμευση και Ανάπτυξη κοινοτήτων – Η Goodyear θα εργαστεί για να αυξήσει τις αποδόσεις και να βελτιώσει το βιοτικό επίπεδο των υφιστάμενων μικροκαλλιεργητών, ενθαρρύνοντας όλους τους άμεσους προμηθευτές της και τα μέλη της αλυσίδας εφοδιασμού τους προκειμένου να υποστηρίξουν τις κοινότητές τους.

Εφαρμογή και συμμόρφωση πολιτικής – Η Goodyear δεσμεύεται να εφαρμόσει χωρίς διαφθορά και με διαφάνεια αυτή την πολιτική και τις αρχές της.

Πέρα από αυτή τη νέα πολιτική, η Goodyear συνεργάζεται επίσης για τη βελτίωση της αειφορίας σε ολόκληρη την αλυσίδα εφοδιασμού φυσικού καουτσούκ. Η Goodyear είναι μέλος του Tire Industry Project (TIP), μια πρωτοβουλία από τους CEO των 11 μεγαλύτερων εταιρειών ελαστικών στον κόσμο, η οποία ασχολείται ενεργά με βασικούς ενδιαφερόμενους φορείς, συμπεριλαμβανομένων των αυτοκινητοβιομηχανιών, των παραγωγών καουτσούκ και της κοινωνίας των πολιτών, με σκοπό την ανάπτυξη μιας πλατφόρμας για την αειφορία του φυσικού καουτσούκ.

«Η συνεργασία πολλών φορέων είναι συναρπαστική και πιστεύουμε ότι είναι το κλειδί για την ανάπτυξη μιας ενοποιημένης βιομηχανικής πλατφόρμας», δήλωσε ο Thune. «Μαζί, διερευνούμε τις βέλτιστες πρακτικές για την υπεύθυνη προμήθεια και τον εντοπισμό των κατάλληλων δομών διακυβέρνησης για την πλατφόρμα, με στόχο να καταστεί πραγματικότητα το βιώσιμο φυσικό καουτσούκ».

Η πολιτική προμήθειας φυσικού καουτσούκ της Goodyear εφαρμόζεται άμεσα και καλύπτει ολόκληρη την αλυσίδα εφοδιασμού, συμπεριλαμβανομένων των μικροκαλλιεργητών, των βιομηχανικών φυτειών, των ενδιάμεσων αντιπροσώπων/ ενοποιητών, των μεταποιητών, των εμπορικών εταιρειών και της ίδιας της εταιρείας Goodyear. Η πολιτική αυτή μπορεί να επικαιροποιηθεί ή να αλλάξει.

Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

Περισσότερα
Διαφημίσεις
Σχολιάστε

Σχολιάστε το άρθρο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Βιομηχανία

Οικονομική ενίσχυση στους πληγέντες από τους Μύλους Λούλη

Η εταιρεία Μύλοι Λούλη συγκλονισμένη από την πρωτοφανή εθνική τραγωδία που βιώνει η χώρα μας τις τελευταίες μέρες εκφράζει την βαθιά της θλίψη και την ειλικρινή της συμπαράσταση και στήριξη στους πληγέντες συνανθρώπους μας.

Σε μία τόσο δύσκολη στιγμή για την πατρίδα μας, με αίσθημα ευθύνης απέναντι στο κοινωνικό σύνολο και σαν μία έμπρακτη προσπάθεια ανακούφισης των ανθρώπων που υποφέρουν, η εταιρεία μέσω του δικτύου CSR Hellas και της ΜΚΟ ΔΕΣΜΟΣ, προσέφερε οικονομική ενίσχυση για την αγορά ειδών πρώτης ανάγκης καθώς και την υλοποίηση δράσεων στις πληγείσες κοινότητες.

Επιπλέον έθεσε στην διάθεση των πληγέντων δήμων τα εταιρικά της αυτοκίνητα με σκοπό την διευκόλυνση των μεταφορών σε περίπτωση ανάγκης. Η εταιρεία επίσης παραμένει σε διαρκή επικοινωνία με την Τράπεζα Τροφίμων για χορήγηση αλεύρων με σκοπό την παρασκευή αρτοσκευασμάτων & φαγητών, καθώς και με τα Νοσοκομεία σε περίπτωση ανάγκης για αίμα, το οποίο θα χορηγηθεί από την εταιρική τράπεζα αίματος.

Σε αυτές τις τραγικές στιγμές, είναι ώρα για ουσιαστική δράση και ενεργοποίηση. Το τμήμα κοινωνικής ευθύνης της εταιρείας Μύλοι Λούλη βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τους αρμόδιους φορείς για την αρωγή των πληγέντων, δεσμεύεται να είναι δίπλα τους με όσα μέσα διαθέτει και για όσο χρειαστεί, ενώ εκφράζει τα θερμότερα συλλυπητήρια της στις οικογένειες των αδικοχαμένων θυμάτων.

Περισσότερα

Βιομηχανία

Συνεργασία Chiquita και Wageningen University & Research

Η Chiquita και το Wageningen University & Research στηρίζουν παγκόσμιο επιστημονικό συνέδριο για την καταπολέμηση της νόσου του Παναμά TR4.

Η νόσος του Παναμά ή αλλιώς γνωστή ως Fusarium wilt προκαλείται από έναν μύκητα που μολύνει το έδαφος και εν τέλει ξεραίνει και σκοτώνει το φυτό. Το Tropical Race 4 (TR4) επιτίθεται κυρίως στην καλλιέργεια Cavendish, την πιο διαδεδομένη ποικιλία μπανάνας, αλλά και σε πολλές άλλες ποικιλίες. Οι μπανάνες είναι μεταξύ των πιο σημαντικών καλλιεργειών και πιο υποσχόμενων τροφίμων στον κόσμο. Κατά συνέπεια, απαιτείται συντονισμένη δράση για να σταματήσει η εξάπλωση του TR4.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η Η Chiquita συμβάλλει στην ένωση κορυφαίων επιστημόνων, ερευνητών, παικτών της αγοράς και θεσμών, ώστε να αντιμετωπιστεί αποφασιστικά αυτή η σημαντική απειλή. Στις 28 Ιουλίου 2018 επιστήμονες από όλο τον κόσμο θα συναντηθούν στη Βοστώνη για να συζητήσουν την τρέχουσα κατάσταση και τις εξελίξεις στην Έρευνα & Ανάπτυξη γύρω από το θέμα και τρόπους με τους οποίους μπορεί να αντιμετωπιστεί το TR4. Πρόκειται για την πρώτη παγκόσμια επιστημονική συνάντηση για το θέμα, η οποία πρόκειται να συγκεντρώσει περίπου 100 ειδικούς του κλάδου. Δεκαπέντε ομιλητές θα μοιραστούν τα ευρήματα τους και οι συμμετέχοντες θα συζητήσουν διεξοδικά τα επόμενα βήματα.

Καμία αποτελεσματική λύση μέχρι στιγμής

Το συνέδριο θα γίνει στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Συνεδρίου της Παθολογίας των Φυτών, που διοργανώνεται στη Βοστώνη με θέμα το ρόλο των Φυτών στην Παγκόσμια Οικονομία. Της συνάντησης θα ηγηθούν οι καθηγητές Gert Kema από το Wageningen University & Research, από την Ολλανδία και André Drenth, από το Πανεπιστήμιο του Queensland, στο Brisbane της Αυστραλίας, και οι δύο κορυφαίοι ερευνητές στον κλάδο της μπανάνας. Ο στόχος είναι να βρεθεί μια μόνιμη λύση στην μάστιγα του TR4. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει αποτελεσματική λύση για το TR4, εφόσον έχει ήδη μολύνει ένα δέντρο μπανάνας. Το μόνο μέτρο προστασίας που έχουν στη διάθεσή τους οι καλλιεργητές είναι η αποφυγή της μεταφοράς μολυσμένου χώματος, μολυσμένων φυτών και μολυσμένων υλικών σε καθαρές περιοχές.

Ανάγκη για μόνιμη και βιώσιμη λύση

Η εναρκτήρια ομιλία στο συνέδριο θα γίνει από τον κ. Andrew Biles, Διευθύνοντα Σύμβουλο της Chiquita. Με τη στήριξη αυτού του συνεδρίου η Chiquita θέλει να διευκολύνει τη συζήτηση γύρω από το θέμα φέρνοντας κοντά ερευνητές και ειδικούς από όλο τον κόσμο, ούτως ώστε να μοιραστούν την εμπειρία και τις γνώσεις τους. Ο κ. Biles δήλωσε σχετικά: «Στο παγκόσμια συνδεδεμένο περιβάλλον μας το TR4 δεν γνωρίζει σύνορα. Η εξάπλωση της νόσου, κατά κύριο λόγο στην Ανατολή, είναι κάτι που η Διεθνής Οργάνωση Τροφίμων και Γεωργίας γνωρίζει καλά. Πρόκειται για μια νόσο που δεν κάνει διακρίσεις και επηρεάζει όλες τις φυτείες, μεγάλες ή μικρές, πλούσιες ή φτωχές. Αποτελεί επιθυμία μας να συμβάλλουμε προς την εύρεση μιας μόνιμης λύσης για αυτή την απειλή για τη βιομηχανία της μπανάνας. Η παραγωγή μπανάνας δεν θα σταματήσει αλλά θα μπορούσε να πληγεί σημαντικά. Συνεπώς, πιστεύουμε ότι ήρθε η ώρα για συλλογική δράση».

Η Chiquita ελπίζει ότι αυτή η πρωτοβουλία θα αποτελέσει ένα από τα πολλά βήματα που θα κάνει η βιομηχανία προς τη μόνιμη επίλυση του θέματος και την αποτελεσματική διαχείριση του TR4, και ότι θα μπορέσει να εξασφαλίσει την υγιή παραγωγή μπανάνας για πολλά ακόμη χρόνια.

Περισσότερα

Βιομηχανία

Kosmocar: Διάθεση δωρεάν αυτοκινήτων στους πυρόπληκτους

Σε άμεση και δωρεάν διάθεση αυτοκινήτων προχώρησε η Kosmocar σε όσους καταστράφηκε το όχημά τους στις πρόσφατες πυρκαγιές στην Αττική.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η Kosmocar, μία ελληνική εταιρεία με υψηλό αίσθημα κοινωνικής ευθύνης, στέκεται αρωγός στους συνανθρώπους μας που επλήγησαν από τις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές στην Αττική. Στο πλαίσιο αυτό, η Kosmocar αποφάσισε:

Την άμεση και δωρεάν διάθεση συνολικά 300 αυτοκινήτων από τις μάρκες τις οποίες αντιπροσωπεύει στην Ελλάδα, στους κάτοικους ή επισκέπτες των πληγεισών περιοχών, των οποίων το όχημα καταστράφηκε από τις πυρκαγιές, για περίοδο δύο μηνών, για την κάλυψη των άμεσων αναγκών τους.

H Kosmocar, αποκλειστικός εισαγωγέας των Volkswagen, Audi και Skoda στην Ελλάδα, θα διαθέσει τα συγκεκριμένα αυτοκίνητα από τις αρχές Αυγούστου και για διάστημα δύο μηνών. Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται από την ερχόμενη Δευτέρα 30 Ιουλίου στην τηλεφωνική γραμμή 210-9981131, η οποία έχει δημιουργηθεί ειδικά για αυτήν την ενέργεια. Ώρες λειτουργίας από Δευτέρα έως Παρασκευή, 09.00-17.00.

Περισσότερα

Ετικέτες

Εγγραφή στο Newsletter

ΔΗΜΟΦΙΛΗ