Connect with us

Βιομηχανία

Η Goodyear ενισχύει τη δέσμευσή της για χρήση βιώσιμου φυσικού καουτσούκ

Η εταιρεία ελαστικών και καουτσούκ Goodyear ανακοίνωσε μια νέα πολιτική προμήθειας φυσικού καουτσούκ που αντικατοπτρίζει την ισχυρή δέσμευσή της στην υπεύθυνη προμήθεια πρώτων υλών.

Η εταιρεία πιστεύει ότι η εφαρμογή και η τήρηση αυτής της πολιτικής θα βοηθήσει στην αντιμετώπιση της αποψίλωσης των δασών, στην άρδευση και στην ενίσχυση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στις περιοχές του κόσμου όπου παράγεται φυσικό καουτσούκ.

«Γνωρίζουμε ότι οι δράσεις μας μπορούν να κάνουν τη διαφορά στην προστασία των δικαιωμάτων των ανθρώπων σε όλη την αλυσίδα εφοδιασμού, συμπεριλαμβανομένων των μικρών καλλιεργητών που καλλιεργούν το φυσικό καουτσούκ στη δική τους γη», δήλωσε ο Maureen Thune, Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος Προμηθειών. «Η νέα μας πολιτική συμβάλλει, επίσης, στην προστασία του περιβάλλοντος, προωθώντας την περιβαλλοντικά και κοινωνικά υπεύθυνη χρήση της γης».

Βασιζόμενη στο εγχειρίδιο επιχειρησιακής συμπεριφοράς και τον κώδικα δεοντολογίας των προμηθευτών, η πολιτική, η οποία μπορεί να διαβαστεί εδώ, παρουσιάζει επτά αρχές που θα διαμορφώσουν την ανάπτυξη μιας μακροπρόθεσμης, βιώσιμης αλυσίδας εφοδιασμού:

Ανθρώπινα Δικαιώματα – Η Goodyear θα εργαστεί για να εξασφαλίσει ότι η αλυσίδα εφοδιασμού φυσικού ελαστικού προστατεύει τα δικαιώματα όλων των εμπλεκομένων, προωθώντας ένα θετικό εργασιακό περιβάλλον σε όλα τα επίπεδα της αλυσίδας εφοδιασμού.

Απόκτηση και Χρήση Υπεύθυνου Χώρου – Η Goodyear θα εργαστεί για την προώθηση μιας περιβαλλοντικά και κοινωνικά υπεύθυνης αλυσίδας εφοδιασμού φυσικού καουτσούκ, απαλλαγμένης από την αποψίλωση των δασών και την άρδευση της γης.

Ανιχνευσιμότητα – Η Goodyear θα εργαστεί προς την κατεύθυνση της προώθησης των πρακτικών που οδηγούν στην ικανότητα εντοπισμού του φυσικού καουτσούκ σε ολόκληρη την αλυσίδα εφοδιασμού.

Επεξεργασία φυσικού καουτσούκ – Η Goodyear αναμένει από τους προμηθευτές της, οι οποίοι επεξεργάζονται το φυσικό καουτσούκ για τη χρήση της, να κατασκευάζουν το προϊόν τους με υπεύθυνο και φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο.

Διαδικασία καλλιέργειας και συγκομιδής φυσικού καουτσούκ – Η Goodyear ενθαρρύνει τους προμηθευτές της να χρησιμοποιούν τις πιο γνωστές πρακτικές καλλιέργειας για υπάρχοντα φυτευμένα και αναφυτευμένα δέντρα φυσικού καουτσούκ.

Μικροί παραγωγοί, Δέσμευση και Ανάπτυξη κοινοτήτων – Η Goodyear θα εργαστεί για να αυξήσει τις αποδόσεις και να βελτιώσει το βιοτικό επίπεδο των υφιστάμενων μικροκαλλιεργητών, ενθαρρύνοντας όλους τους άμεσους προμηθευτές της και τα μέλη της αλυσίδας εφοδιασμού τους προκειμένου να υποστηρίξουν τις κοινότητές τους.

Εφαρμογή και συμμόρφωση πολιτικής – Η Goodyear δεσμεύεται να εφαρμόσει χωρίς διαφθορά και με διαφάνεια αυτή την πολιτική και τις αρχές της.

Πέρα από αυτή τη νέα πολιτική, η Goodyear συνεργάζεται επίσης για τη βελτίωση της αειφορίας σε ολόκληρη την αλυσίδα εφοδιασμού φυσικού καουτσούκ. Η Goodyear είναι μέλος του Tire Industry Project (TIP), μια πρωτοβουλία από τους CEO των 11 μεγαλύτερων εταιρειών ελαστικών στον κόσμο, η οποία ασχολείται ενεργά με βασικούς ενδιαφερόμενους φορείς, συμπεριλαμβανομένων των αυτοκινητοβιομηχανιών, των παραγωγών καουτσούκ και της κοινωνίας των πολιτών, με σκοπό την ανάπτυξη μιας πλατφόρμας για την αειφορία του φυσικού καουτσούκ.

«Η συνεργασία πολλών φορέων είναι συναρπαστική και πιστεύουμε ότι είναι το κλειδί για την ανάπτυξη μιας ενοποιημένης βιομηχανικής πλατφόρμας», δήλωσε ο Thune. «Μαζί, διερευνούμε τις βέλτιστες πρακτικές για την υπεύθυνη προμήθεια και τον εντοπισμό των κατάλληλων δομών διακυβέρνησης για την πλατφόρμα, με στόχο να καταστεί πραγματικότητα το βιώσιμο φυσικό καουτσούκ».

Η πολιτική προμήθειας φυσικού καουτσούκ της Goodyear εφαρμόζεται άμεσα και καλύπτει ολόκληρη την αλυσίδα εφοδιασμού, συμπεριλαμβανομένων των μικροκαλλιεργητών, των βιομηχανικών φυτειών, των ενδιάμεσων αντιπροσώπων/ ενοποιητών, των μεταποιητών, των εμπορικών εταιρειών και της ίδιας της εταιρείας Goodyear. Η πολιτική αυτή μπορεί να επικαιροποιηθεί ή να αλλάξει.

Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

Περισσότερα
Διαφημίσεις
Σχολιάστε

Σχολιάστε το άρθρο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

12# Υπεύθυνη Κατανάλωση & Παραγωγή

Άνοιξε ο νέος κύκλος του προγράμματος Grants4 της Bayer AG

Στο πλαίσιο της 84ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης η Bayer Ελλάς ανακοίνωσε την έναρξη της περιόδου υποβολής αιτήσεων για τα προγράμματα χρηματοδότησης και υποστήριξης Grants4 της Bayer AG, η οποία θα διαρκέσει μέχρι τις 15 Νοεμβρίου 2019.

Το πρόγραμμα Grants4Traits που δημιουργήθηκε το 2015, προσφέρει οικονομική και επιστημονική υποστήριξη για την ανάπτυξη νέων λύσεων, συμπεριλαμβανομένων των αλληλουχιών-στόχων γονιδιωματικής τροποποίησης, που θα συμβάλλουν στην επίτευξη υψηλότερης απόδοσης και ασφάλειας στις καλλιέργειες, καθώς αυξάνεται η αντίσταση από ζιζάνια, έντομα, ασθένειες και δυσμενείς κλιματολογικές συνθήκες.

«Οι πλατφόρμες μας στην Έρευνα και Ανάπτυξη ενισχύονται από το μοντέλο μας στην ανοικτή καινοτομία», δήλωσε η Διευθύντρια του Τμήματος Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων της Βayer Ελλάς Σόνια Μουσαβερέ και τόνισε: «Το Grants4Traits αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτής της προσέγγισης, παρέχοντας σε εξωτερικούς ερευνητές τους πόρους για να αναπτύξουν λύσεις για τον έλεγχο των υφιστάμενων απειλών στη γεωργία και να προετοιμαστούν επαρκώς για νέεςΣτην Bayer, μια διεπιστημονική ομάδα έρευνας και ανάπτυξης επικεντρώνεται αποκλειστικά σε λύσεις βιολογικής προέλευσης – αλλά αυτό είναι κάτι που δεν επιθυμούμε να συνεχίσουμε μόνοι μας για αυτό και αναζητούμε και άλλους συμμάχους σε αυτό το μακρύ ερευνητικό ταξίδι».

Η Bayer αναζητά νέες προσεγγίσεις που θα μπορέσουν να οδηγήσουν σε καινοτόμες λύσεις σε τέσσερις κατηγορίες και συγκεκριμένα στην βελτίωση της σοδειάς, στον έλεγχο εντόμων και ασθενειών, στον έλεγχο ζιζανίων και στις τεχνολογίες ευρείας εφαρμογής.

Στον τομέα των χρηματοδοτήσεων υπάρχουν δύο τύποι, ανάλογα με την προσέγγιση, τα παρεχόμενα επιστημονικά δεδομένα και την ωριμότητα της εκάστοτε πρότασης. Το πρόγραμμα Support παρέχει χρηματοδότηση που κυμαίνεται από 2.000 έως 10.000 ευρώ και αφορά σε προτάσεις που βρίσκονται σε πολύ πρώιμο στάδιο ενώ το πρόγραμμα Focus παρέχει χρηματοδότηση που κυμαίνεται από 10.000 έως 50.000 ευρώ και αφορά τόσο σε προχωρημένες έρευνες όσο και σε επαληθευμένες λύσεις. Το μέγεθος της κάθε χρηματοδότησης θα εξαρτηθεί από τις προδιαγραφές του εκάστοτε στόχου και την φάση ανάπτυξης και επικύρωσης.

Όλες οι λεπτομέρειες σχετικά με τις επιδιωκόμενες λύσεις των προγραμμάτων, τη διαδικασία υποβολής αιτήσεων και τους κανόνες υποβολής είναι διαθέσιμες στις ιστοσελίδες https://grants4traits.bayer.com/home και  https://www.grants4biologicals.bayer.com/home.

Εκτός από την Γεωργία η Bayer παρέχει ευκαιρίες χρηματοδότησης και υποστήριξης της καινοτομίας και στους υπόλοιπους τομείς της επιχειρηματικής της δραστηριότητας αυτών του Φαρμάκου και της Υγείας των Καταναλωτών. Περισσότερες πληροφορίες για όλα τα προγράμματα μπορείτε να βρείτε στο https://innovate.bayer.com.

Περισσότερα

3# Καλή Υγεία & Ευημερία

Pampers: Θερμοκοιτίδα για το Γεν. Νοσ. «Έλενα Βενιζέλου»

Με κάθε αγορά προϊόντων Pampers την περίοδο από 6 έως 19 Μαρτίου 2019, η εταιρεία P&G, στο προϊοντικό χαρτοφυλάκιο της οποίας ανήκουν τα Pampers, βοήθησε το Ηλιτόμηνον να προσφέρει μια θερμοκοιτίδα νέου τύπου στη Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών στο Γενικό Νοσοκομείο «’Έλενα Βενιζέλου», συμβάλλοντας έτσι στη συνεχή βελτίωση της νοσηλείας των πιο μικρών και ευάλωτων μωρών.

«Όλοι εμείς στα Pampers είμαστε εξαιρετικά χαρούμενοι που μπορούμε να συμβάλουμε στις μοναδικές ανάγκες των πρόωρων βρεφών, στέκουμε δίπλα σε εκείνους που τα φροντίζουν και ο στόχος μας είναι πάντα να βοηθάμε με όποιο τρόπο μπορούμε», σχολίασε η Assistant Brand Manager της P&G Χριστίνα Τσαντάκου.

Σημειώνεται ότι η P&G έχει σχεδιάσει τα Pampers Preemie Protection, τη μικρότερη πάνα στον κόσμο, για μωρά τόσο μικρά όσο 800 γραμμάρια. Δώρισαν στα μαιευτήρια της χώρας πάνω από 250.000 πάνες, καλύπτοντας πλήρως τις ανάγκες των Μονάδων Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών.

Ο Γεώργιος Λιόσης, Διευθυντής της ΜΕΝΝ, δήλωσε σχετικά: «Τα τελευταία χρόνια έχει αυξηθεί πολύ η επιβίωση των μωρών που γεννιούνται πολύ πρόωρα και πολύ μικρού βάρους. Αυτό οφείλεται στην εξέλιξη της νεογνολογίας και την παράλληλη εξέλιξη της τεχνολογίας. Όλο και περισσότερο τα μηχανήματα τείνουν να λειτουργούν προσομοιάζοντας τις συνθήκες μέσα στη μήτρα, γι’ αυτό και οι νέου τύπου θερμοκοιτίδες νοσηλεύουν με χαμηλό θόρυβο, με ιδανική ρύθμιση θερμοκρασίας και υγρασίας και μειώνουν την πιθανότητα λοιμώξεων, που είναι η κύρια αιτία θνησιμότητας των νεογέννητων πολύ χαμηλού βάρους. Στη ΜΕΝΝ του Νοσοκομείου μας είναι συνεχής η προσπάθεια όλων μας, όχι μόνο να διατηρήσουμε την υψηλή ποιότητα της φροντίδας που προσφέρεται στα πρόωρα νεογνά αλλά και να τη βελτιώνουμε συνεχώς. Σε αυτήν την προσπάθεια το Ηλιτόμηνον είναι σταθερός υποστηρικτής μας και με τη δωρεά της νέου τύπου θερμοκοιτίδας μας προσέφερε ένα πολύτιμο βοήθημα για τη φροντίδα υγείας των πιο ευάλωτων ασθενών μας».

Η Λέλα Βαβουράκη, Πρόεδρος του Ηλιτόμηνου, σημείωσε: «Τα πρόωρα νεογνά είναι η μεγαλύτερη ομάδα παιδιατρικών ασθενών στην Ευρώπη. Η ολοκληρωμένη φροντίδα υγείας που θα τα βοηθήσει όχι μόνο να επιζήσουν, αλλά και να εξελιχθούν σε ανεξάρτητους ενήλικες και να ευημερήσουν, πρέπει να είναι προτεραιότητα, γιατί είναι επένδυση για το μέλλον όλων μας. Η ολοκληρωμένη φροντίδα σήμερα περιλαμβάνει, εκτός από την ιατρική αγωγή με τη χρήση φαρμάκων και μηχανημάτων, και την αναπτυξιακή φροντίδα με επίκεντρο την οικογένεια, που χρησιμοποιεί τεχνικές και χειρισμούς καθημερινής περιποίησης τέτοιες, ώστε τα μωρά να θεραπεύονται σε συνθήκες όσο το δυνατόν λιγότερο στρεσογόνες. Αυτή η φροντίδα έγινε αιτία να συναντηθούμε με τα Pampers και την P&G, την οποία ευχαριστούμε από καρδιάς για την οικονομική στήριξη που μας επέτρεψε να δωρίσουμε μια υπερσύγχρονη θερμοκοιτίδα στη ΜΕΝΝ του Έλενα Βενιζέλου». 

Τα Pampers για πάνω από 50 χρόνια φροντίζουν για την υγιή ανάπτυξη των μωρών. Συνεργάζονται με κορυφαίους παιδίατρους, παιδιατρικούς δερματολόγους και ειδικούς για να επιβεβαιώσουν ότι τα υλικά που χρησιμοποιούνται είναι απολύτως ασφαλή για τα μωρά.

 

Περισσότερα

12# Υπεύθυνη Κατανάλωση & Παραγωγή

Απολογισμός «Re – Battery A.E» για την ανακύκλωση μπαταριών

Ολοκληρώθηκε η καμπάνια της ΚΕΕ σε όλη τη χώρα για την ανακύκλωση μπαταριών μολύβδου-οξέος.

Το ενημερωτικό υλικό (έντυπο & ηλεκτρονικό) που δημιουργήθηκε για αυτό το σκοπό, από τη «Re – Battery A.E», διαδόθηκε μέσω της ΚΕΕ και των Επιμελητηρίων – Μελών της, τόσο σε κεντρικό επίπεδο όσο και σε κάθε γωνία της ελληνικής επικράτειας. Η καμπάνια της ΚΕΕ είχε ως κέντρο προσοχής και εστίασης τους επαγγελματίες του χώρου του αυτοκινήτου αλλά και σε κάθε τεχνικό και εμπορικό επάγγελμα και δραστηριότητα που σχετίζεται με τις μπαταρίες μολύβδου – οξέος (βιομηχανία, μηχανές θαλάσσης κ.λπ.). Ωστόσο, μέσω αυτής (της καμπάνιας) είχαν πρόσβαση και δυνατότητα ενημέρωσης όλα τα μέλη των Επιμελητηρίων της χώρας (950.000), δηλαδή η αγορά αλλά και η κοινωνία γενικότερα. Το μήνυμα της «Re – Battery A.E» για τη νόμιμη, ασφαλή διαχείριση και ανακύκλωση των αποβλήτων μπαταριών μολύβδου-οξέος, ταυτίστηκε με το μήνυμα της ΚΕΕ για τη διασφάλιση της υγιούς επιχειρηματικότητας, της αλυσίδας της ανακύκλωσης και της προστασίας του περιβάλλοντος.

Η πανελλαδική καμπάνια ενημέρωσης των επιχειρήσεων, που αναπτύχθηκε τους θερινούς μήνες, επικεντρωμένη στους παραπάνω κλάδους, είχε ως αντικείμενο τις διαδικασίες και τις θεσμικές υποχρεώσεις εγγραφής στο Εθνικό Μητρώο Παραγωγών (ΕΜΠΑ) και στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Αποβλήτων. Η παραπάνω προσπάθεια του Συστήματος κορυφώνεται και ολοκληρώνεται με τη συμμετοχή της «Re-Battery ΑΕ» στη 84η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Κατά τη διάρκεια υλοποίησης της καμπάνιας δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην ενημέρωση για τις προβλέψεις της νομοθεσίας, σύμφωνα με την οποία μεταξύ άλλων έχουν υποχρέωση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Αποβλήτων (ΗΜΑ), με παράλληλη υποχρέωση υποβολής ετήσιας έκθεσης, «συνεργεία, φανοποιεία, πλυντήρια και λιπαντήρια οχημάτων (φορτηγών, αυτοκινήτων και μοτοσικλετών)», που ανήκουν στην υποομάδα «συντήρηση και επισκευή αυτοκινήτων οχημάτων» (της 9ης ομάδας της υπουργικής απόφασης 1958/12), τα οποία υπάγονται και  οφείλουν να τηρούν τις Πρότυπες Περιβαλλοντικές Δεσμεύσεις (ΠΠΔ).

Η ανταπόκριση των Επαγγελματικών Επιμελητηρίων, στην σχετική καμπάνια, υπήρξε ιδιαίτερα θερμή καθώς πολλά εξ αυτών, εκτός από την ανάρτηση του σχετικού υλικού, προέβησαν και στη διάδοση των μηνυμάτων του μέσω στοχευμένων δράσεων στα τοπικά ΜΜΕ (έντυπα & ηλεκτρονικά). Με τον τρόπο αυτό, τα Επιμελητήρια υιοθέτησαν πλήρως τη σχετική πρωτοβουλία της ΚΕΕ για τη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος, σε συνδυασμό με την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, ως σταθερή γραμμή βιωσιμότητας και αειφορίας. Η καμπάνια βρήκε γόνιμο έδαφος και οι επιχειρηματίες του χώρου ενημερώθηκαν ότι «η εγγραφή των επιχειρήσεων στα συγκεκριμένα μητρώα αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για τη νόμιμη άσκηση της δραστηριότητάς τους, αλλά και για τη συμμετοχή τους σε δημόσιους διαγωνισμούς, ενώ προστατεύονται από τα πρόστιμα και τις κυρώσεις που επιφέρει η αμέλεια ένταξής τους», όπως με έμφαση τους προέτρεψε η ΚΕΕ, στη σχετική διαβιβαστική επιστολή της προς τους Προέδρους των Επιμελητηρίων όλης της χώρας.

Περισσότερα

Ετικέτες

Εγγραφή στο Newsletter

ΔΗΜΟΦΙΛΗ